- 8 Eylül 2021
- 326
- 663
- 18
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #31.641
Ah ya Allah yardimciniz olsun sizin de,Bizim de dil bağı kısaymış salı günü kontrole gittiğimde soracağım, kestirin derse doktor kestireceğim. Acımıyormuş duyduguma göre. Meme ucum ondan yara olmuş olabilir cunku kavrayamiyormuş bir cok şeye sebep olabilirmis konuşma bozukluguna kadar.
Canım benim meme uçlarım icine çökük o yuzden doğduğundan beri silikon uc kullanıyorum.sakin sütüm.azaliyor diye düşünme bende çok duydum silikon uç ile memeyi boşaltmaz çeneyi yorar diye ama sonuna kadar içirmeye calisiyorum yağlı kısmını bitirsin diye ,sık sık emzirmeye calisiyorum çok şükür 2.ayda 1700gr almış silikon uç kilo almasına engel değil bitanem sen yeterki sık sık emzir sütün kendiliğinden artacak.ama göğüs ucunda varken bebek önceden tutmuşken silikonsuz emzirmeye bak ahh ahh göğüs uçlarım olacaktı ne çok isterdim silikonsuz emzirmeyiMerhaba kizlar cok dertliyim. Benim meme uçlarım yara olmustu baya, ben de silikon meme ucu aldım1 aydır öyle emziriyorum ve kizim cok alisti. Yaralarim iyilesince normal meme vereyim dedim yok almiyor. Surekli kafasini salliyor istemiyor basina gelen oldu mu? Nasil alistiracagim bilmiyorum sütüm de azaldi bu yüzden. Kilo alamiyor bebegim. Gunde 2 kez mama vermeye basladim.
Canım seni kabiz yapacak seyler tüket bol bol sütünden bebegine gecsin belki işe yarar.benim ,ilk kizimda 2.ayinda ishal olmuştu 10 gun sürdü o ay cok çok az kilo almıştı bu yüzden ilk annelikti tecrübesizlik arkasında durmamıştım doktorlar sıkıntı yok diyordu kalanın gaitasinda birşey çıkmayınca siz yinede araştırın bir çaresine bakın canımSordum israrla onemli degil emzirin diyor bol bol
Maşallah cok iyi kilo almis nasil besleniyosunuz? Önceden de tutamiyordu dogru duzgun zaten benim de ucu yok memelerimin. Hatta sarilik olduk bu yuzdenCanım benim meme uçlarım icine çökük o yuzden doğduğundan beri silikon uc kullanıyorum.sakin sütüm.azaliyor diye düşünme bende çok duydum silikon uç ile memeyi boşaltmaz çeneyi yorar diye ama sonuna kadar içirmeye calisiyorum yağlı kısmını bitirsin diye ,sık sık emzirmeye calisiyorum çok şükür 2.ayda 1700gr almış silikon uç kilo almasına engel değil bitanem sen yeterki sık sık emzir sütün kendiliğinden artacak.ama göğüs ucunda varken bebek önceden tutmuşken silikonsuz emzirmeye bak ahh ahh göğüs uçlarım olacaktı ne çok isterdim silikonsuz emzirmeyi
Ben onumuzdeki hafta dr.a tekrar sorucam. Bizim en basindan beri oyle, gürültülü kaka yapiyor, yapmadan önce de sesli bi sekilde ıkınıyor. Dr bunlara hep normal demisti ama kafaya takiyorum ister istemezMerhaba....evet bi de yapmadan kendini cok sikistiriyor sonra bol gazla cikariyor ve dediginiz gibi sulu..benimki son 3-4gundur oyle ve benim de sadece anne sutu ile besleniyor...2ayri cocuk doktoru ve 1 aile hekimine sordum .kaka fotosunu onlarla da paylastim 3u de normal hani ishal de olsa tek caresi anne sutu siz beslemeye devam edin dediler...benim simdilik gunde 2-3kez yapiyor...ben de korkuyom ama doktorlar da oyle deyince ne yapacagimi sasirdim
Ben avent kulanıyorum ama kapağini kulanmiyorum çok az çıktığı için kızim çok yoruluyor. Hamileyen elektrikli sagma makinesi almıştım çif şişeli onarin kapaklarini taktım markasi yok ucuz birsey ne tavsiye edebilirim bilmiyorum markasiz birsey al kesin ise yararArkadaslar selam, uzun zamandir giremiyorum, bebek olunca hersey degisti. Meger eskiden ne cok bos vaktimiz varmissizden biberon onerisi isteyecegim. Sutum cok cok az oldugu icin mama ile besliyorum bebegimi. Sutumu tum gun sagip biriktiriyorum 100 cc anca cikiyor chicco nun anne gogsune yakin olan biberonunu aldim ancak emzik kisminda sorun vardi bebegim emerken hava delikleri calismiyor biberonun ucu icine kaciyordu. Sanirim o seride sorun var chicco baska bir baslangic biberonu gonderdi ama onun da deligi bence biraz genis. Avent aldim onun da kapagi sorunlu kapak cevirirken tam kapanmiyor atiyor. Sagdigim sutler dokuldu cok uzulmustum onu da incelemeleri icin gonderdim. Bir turlu biberon sorunumuzu cozemedik. Onerisi olan arkadaslar varsa denemek isterim.
Bir sorun gelismeden beni de haberdar edemrisniz?yani artik neleri takacam bilemiyorum..ilk bebegim ve resmen herseyden bisey cikarmaya calisyir gibiyimBen onumuzdeki hafta dr.a tekrar sorucam. Bizim en basindan beri oyle, gürültülü kaka yapiyor, yapmadan önce de sesli bi sekilde ıkınıyor. Dr bunlara hep normal demisti ama kafaya takiyorum ister istemez
Benimde dil bağım vardı. 23 yaşıms kadar kimse fark etmemiş. Keşke farkedilip erken davranılsaymış.Alt dişlerim ayrık ve kendimi bildim bileli peltek konuşuyorum. Üstelik hiç meme kabıl etmemişim belki de bu yüzdendi. 23 yaşımda kestirdim çok basit bir operasyon korkulacak hiçbişe yok.Teşekkür ederim, aylık kontrole gittik, dil bağınin küçük bir operasyonla alınması gerekliymişpeltek konuşmaya da sebep olabiliyormuş böyle bir durum duydunuz mu?
Bebeğiniz ikinci ayda kaç kg oldu acaba biz ilk ay 1.500 almışız. 2. Ayın içindeyiz Bu ay sanki Hiç kilo almıyor gibi.Canım benim meme uçlarım icine çökük o yuzden doğduğundan beri silikon uc kullanıyorum.sakin sütüm.azaliyor diye düşünme bende çok duydum silikon uç ile memeyi boşaltmaz çeneyi yorar diye ama sonuna kadar içirmeye calisiyorum yağlı kısmını bitirsin diye ,sık sık emzirmeye calisiyorum çok şükür 2.ayda 1700gr almış silikon uç kilo almasına engel değil bitanem sen yeterki sık sık emzir sütün kendiliğinden artacak.ama göğüs ucunda varken bebek önceden tutmuşken silikonsuz emzirmeye bak ahh ahh göğüs uçlarım olacaktı ne çok isterdim silikonsuz emzirmeyi
Biz de aynı durumdayız ne yapacağımı şaşırdımAkşam 10 da uyuyor sonra sırasıyla 1.30 3.30 6.30 kalkıyor
guzek
Maşallah ne güzel bir düzen kurmuşsunuz nasıl uyutuyorsunuz peki bebeği? Benimki de asla uyumuyor hele sırt üstü yatırırsam 5 dk sonra gözleri patlatıyor yüzüstü biraz daha uzun uyuyor fakat tehlikeli diye de korkuyoruz hep basında bekliyoruz gece uyuyakalırım diye de korkuyorum. Uyku problemimiz cok fena bizim bir düzen tutturamadık yaa önerileriniz varsa açığım. Bebeğim 50 günlük benimde sizin kaç günlük?
Canım kızım çok minik doğdu 2800gr doğdu ilk ay ki kilosunu son 20 günde almıştı bu ay şükür güzel almış 5600 olmuş küçük hanım kilo almıyor gibi görünür ama boyuda uzadığı için belli değildirBebeğiniz ikinci ayda kaç kg oldu acaba biz ilk ay 1.500 almışız. 2. Ayın içindeyiz Bu ay sanki Hiç kilo almıyor gibi.
Oyy maşallah sübhanallah annesi çok güzel kilo almış abence fazla değil benim minik 55 gr aliyor nerdeyse doktor çok iyi fazla felan demedi için rahat olsun kuzumson 22 gün, günde 45 gram almışız fazla mı? kız bebek.
Canim fındık cevizi bol tuketiyorum süt yaglansin diye tereyağı felan kahvaltıda çok yiyorum tabi kilo olarak bana geliyor ama bir kaç ay dayanacağız yeterki kuzulara dut olsun kuzum bol bol su iç ve çok şık emzir inan artıyor süt benim sol göğsümde sütüm çok çok azdı dedim herhalde artmaz artık ama o göğüsü önce verdim onan arttı artik o gogusle bile doyuyor gak dese meme guk dese meme ver annesi bak o zaman silikonla bile artar evet çok zor temizliği ilk kızımı silikonla 2 yıl emzirdim ahh ahh bıktım artık silikon uçtanMaşallah cok iyi kilo almis nasil besleniyosunuz? Önceden de tutamiyordu dogru duzgun zaten benim de ucu yok memelerimin. Hatta sarilik olduk bu yuzdencok zor silikonla her gun temizle kaynat falan bakalim ucunu keserek alistircam yavas yavas her gun deniyorum silikonsuz vermeyi. Tesekkur ederim insallah sütüm artar benim de
Tesekkurler aslinda anlattiklarinin aynisini uyguluyorum ama demek ki bünye meselesi herkesin farkliCanim fındık cevizi bol tuketiyorum süt yaglansin diye tereyağı felan kahvaltıda çok yiyorum tabi kilo olarak bana geliyor ama bir kaç ay dayanacağız yeterki kuzulara dut olsun kuzum bol bol su iç ve çok şık emzir inan artıyor süt benim sol göğsümde sütüm çok çok azdı dedim herhalde artmaz artık ama o göğüsü önce verdim onan arttı artik o gogusle bile doyuyor gak dese meme guk dese meme ver annesi bak o zaman silikonla bile artar evet çok zor temizliği ilk kızımı silikonla 2 yıl emzirdim ahh ahh bıktım artık silikon uçtan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?