2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ah ya Allah yardimciniz olsun sizin de,

Canım benim meme uçlarım icine çökük o yuzden doğduğundan beri silikon uc kullanıyorum.sakin sütüm.azaliyor diye düşünme bende çok duydum silikon uç ile memeyi boşaltmaz çeneyi yorar diye ama sonuna kadar içirmeye calisiyorum yağlı kısmını bitirsin diye ,sık sık emzirmeye calisiyorum çok şükür 2.ayda 1700gr almış silikon uç kilo almasına engel değil bitanem sen yeterki sık sık emzir sütün kendiliğinden artacak.ama göğüs ucunda varken bebek önceden tutmuşken silikonsuz emzirmeye bak ahh ahh göğüs uçlarım olacaktı ne çok isterdim silikonsuz emzirmeyi

Sordum israrla onemli degil emzirin diyor bol bol
Canım seni kabiz yapacak seyler tüket bol bol sütünden bebegine gecsin belki işe yarar.benim ,ilk kizimda 2.ayinda ishal olmuştu 10 gun sürdü o ay cok çok az kilo almıştı bu yüzden ilk annelikti tecrübesizlik arkasında durmamıştım doktorlar sıkıntı yok diyordu kalanın gaitasinda birşey çıkmayınca siz yinede araştırın bir çaresine bakın canım

Maşallah cok iyi kilo almis nasil besleniyosunuz? Önceden de tutamiyordu dogru duzgun zaten benim de ucu yok memelerimin. Hatta sarilik olduk bu yuzden cok zor silikonla her gun temizle kaynat falan bakalim ucunu keserek alistircam yavas yavas her gun deniyorum silikonsuz vermeyi. Tesekkur ederim insallah sütüm artar benim de

Ben onumuzdeki hafta dr.a tekrar sorucam. Bizim en basindan beri oyle, gürültülü kaka yapiyor, yapmadan önce de sesli bi sekilde ıkınıyor. Dr bunlara hep normal demisti ama kafaya takiyorum ister istemez

Gaz sorunu olanlara bir önerim olacak. Rezene papatya çayı karın masajları bacakla pedal çevirme hareketleri vs tüm bunların yanında sıcak havlu yöntemine geçtim. İki üç kez havluyu ısıtıp karnına koydum hareketleri tekrar yaptırdım. Tüm akşam havluyu son kez ısıtıp karnına koydum bu şekilde kundak yaptım. MaşaAllah çok rahatladı tavsiye ederim.

Selam kızlar çoktur giremiyorum ev işi,çocuk,terminler vakit olmuyor kızım ayın 3 ünde 2 aylık olacak.
15.09 da 4300gr dı ama az yiyor bakıyorum herkez 120,150ml yediğini söyluyor benim kızım 40,50,60 max 90ml yiyor bana az geliyor bügün doktora götürdüm 15 gün içinde 290gr almiş 4590gr olmuş doktor çok iyi kilo almiş korkacak birşey yok dedi mamasını değiştirmeye de gerek yok dedi ama ben hala rahat değilim hesap yaptım günlük 20gr almış sizce iyi mi ? Sizin bebişler günlük kaç gr alıyor kızım 2850gr doğdu hastaneden 2700gr çıktık.
3 saate 1 besliyorum

Ben avent kulanıyorum ama kapağini kulanmiyorum çok az çıktığı için kızim çok yoruluyor. Hamileyen elektrikli sagma makinesi almıştım çif şişeli onarin kapaklarini taktım markasi yok ucuz birsey ne tavsiye edebilirim bilmiyorum markasiz birsey al kesin ise yarar

Benim kızımda kendi duzenini kurdu akşam 18 dan sonra mizirdanmaya başlıyor normalde 9 da emiyor 9:30 da yıkıyordum şimdi erken gece uykusuna girmek istiyor 20:00 yıkıyorum uyuyor acikinca da ses cikartiyor uyanmiyor 9da besliyorum sonra 12,3,6 da besliyorum yine uyanmiyor 4 bucuk gibi her sabah uyaniyor kakasini yapiyor 6 ya kadar duruyoruz besliyorum tekrar sabah 9 kadar uyuyor salamaya falan gerek hic duymuyorum sadece yatiriyorum bazen kucagima aliyorum gece uykusuna kundaklayip yatiriyorum o da oyle alisti kundak yapmadan uyumuyor kundaklayinca 2 dk surmuyor kendi uyuyor emzik veriyorum yataga brakiyorum kendi uyuyor emzik vermiyorsaniz verin sakin olacaktir gece kundaklamiyorsaniz o yuzden uyanabilir elerini falan hareket etirince uyaniyorlar cunku

Ben onumuzdeki hafta dr.a tekrar sorucam. Bizim en basindan beri oyle, gürültülü kaka yapiyor, yapmadan önce de sesli bi sekilde ıkınıyor. Dr bunlara hep normal demisti ama kafaya takiyorum ister istemez
Bir sorun gelismeden beni de haberdar edemrisniz?yani artik neleri takacam bilemiyorum..ilk bebegim ve resmen herseyden bisey cikarmaya calisyir gibiyim

Teşekkür ederim, aylık kontrole gittik, dil bağınin küçük bir operasyonla alınması gerekliymiş peltek konuşmaya da sebep olabiliyormuş böyle bir durum duydunuz mu?
Benimde dil bağım vardı. 23 yaşıms kadar kimse fark etmemiş. Keşke farkedilip erken davranılsaymış.Alt dişlerim ayrık ve kendimi bildim bileli peltek konuşuyorum. Üstelik hiç meme kabıl etmemişim belki de bu yüzdendi. 23 yaşımda kestirdim çok basit bir operasyon korkulacak hiçbişe yok.

Bebeğiniz ikinci ayda kaç kg oldu acaba biz ilk ay 1.500 almışız. 2. Ayın içindeyiz Bu ay sanki Hiç kilo almıyor gibi.

Biz de aynı durumdayız ne yapacağımı şaşırdım
Gece 2 den sonra uyumadık.
Gündüz desen zaten ayağımda uyuyor bıraktığım anda uyanıyor
Ne tuvalete gidebiliyorum ne yemek yapabiliyorum çok zorlanıyorum.
Uykuları düzene girse her şey daha kolay olacak sanırım (

Bebeğiniz ikinci ayda kaç kg oldu acaba biz ilk ay 1.500 almışız. 2. Ayın içindeyiz Bu ay sanki Hiç kilo almıyor gibi.
Canım kızım çok minik doğdu 2800gr doğdu ilk ay ki kilosunu son 20 günde almıştı bu ay şükür güzel almış 5600 olmuş küçük hanım kilo almıyor gibi görünür ama boyuda uzadığı için belli değildir

Canim fındık cevizi bol tuketiyorum süt yaglansin diye tereyağı felan kahvaltıda çok yiyorum tabi kilo olarak bana geliyor ama bir kaç ay dayanacağız yeterki kuzulara dut olsun kuzum bol bol su iç ve çok şık emzir inan artıyor süt benim sol göğsümde sütüm çok çok azdı dedim herhalde artmaz artık ama o göğüsü önce verdim onan arttı artik o gogusle bile doyuyor gak dese meme guk dese meme ver annesi bak o zaman silikonla bile artar evet çok zor temizliği ilk kızımı silikonla 2 yıl emzirdim ahh ahh bıktım artık silikon uçtan

Tesekkurler aslinda anlattiklarinin aynisini uyguluyorum ama demek ki bünye meselesi herkesin farkli silikondan kurtulsaydik iyiydi

Kizlar selam, konulardan cok alakasiz ama ben ozellikle son gunlerde kendimi cok yorgun hissediyorum. Bebegim gecen hafta hastalandi, birkac gun hastanede kaldik. Tabi hastalikla butun duzeni degisti. Simdi normale dondu ama duzen gitti bir kere. Uzerine ben hastalandim dinlenemedim bile. Sabah 9 dan beri dogru duzgun uyumadi, hala ayagimda. Kahvalti bile yapamadim hala açım. Tam uyuyor yerine koyuyorum yeniden uyaniyor. Artik pispislamaktan kollarim kopuyor. Aglamiyor ama surekli bir miziranma hali. Hicbirsey yapamiyorum, heryer birbirinde. Esim elinden geldigince yardim ediyor ama benim yapmam gerekenler de var. Ne kendime ne esime vakit ayirabiliyorum. Biliyorum bunlarin hepsi gecici ama cok yoruldum iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…