- 18 Aralık 2019
- 685
- 908
- 53
- 37
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #31.661
Bezini açınca arada kendi çok güzel gazini çıkarıyor aslında bende o yüzden sık sık bez değiştirme bahanesiyle açıyorum sürekliAmin canum Allah acılarını göstermesin. Bugün kontrole götürdük benimkilerin gazı bitti bence. Yani arada agliyorlar ama ağlarken gaz çıkıyor rahatlayıp uykuya dönüyorlar. Relactaz da mucizevi bir sey değil benimkilerde işe yaradı sadece o yüzden dedim. Kaç aylık şimdi senin bebe 2 ayı geçtiyse hiç sorma bence.
Canım bende aynı durumdayim bebeğe bakmaktan karnimi doyuramiyorum. Karnimi doyuramayinca süt az oluyor. Akşamları eşim bakiyor ben bakiyorum ama ikimizde uyutamiyoruz. Uyudu diyoruz 10 dakka geçmiyor uyaniyor sil baştan tekrar başa dönüyoruz. En gıcık olduğum şey ise telefonda eşim aileden birisiyle konuşurken bebek ağlıyor ya telefonda ki patavatsızlarda doymuyor mu diye soruyor yani size ne doymuyorsa mama veririz aç bırakacak değilim çok düşünüyorsan gel emzir diyeceksin ama saygıdan bir şey diyemiyoruz. Sabah uyandim ki sırtıma sopayla vurmuşlar sanki hareket edemiyorum. Kollarimda derman kalmadi artık eşim işten geliyor 2 çift sohbet bile edemiyoruz bebeğe bakmaktan. Inşallah bu günlerde geçecek.Kizlar selam, konulardan cok alakasiz ama ben ozellikle son gunlerde kendimi cok yorgun hissediyorum. Bebegim gecen hafta hastalandi, birkac gun hastanede kaldik. Tabi hastalikla butun duzeni degisti. Simdi normale dondu ama duzen gitti bir kere. Uzerine ben hastalandim dinlenemedim bile. Sabah 9 dan beri dogru duzgun uyumadi, hala ayagimda. Kahvalti bile yapamadim hala açım. Tam uyuyor yerine koyuyorum yeniden uyaniyor. Artik pispislamaktan kollarim kopuyor. Aglamiyor ama surekli bir miziranma hali. Hicbirsey yapamiyorum, heryer birbirinde. Esim elinden geldigince yardim ediyor ama benim yapmam gerekenler de var. Ne kendime ne esime vakit ayirabiliyorum. Biliyorum bunlarin hepsi gecici ama cok yoruldum iste
44 günlük şuan uykuyu seviyor aslında ekstra bir sey yapmıyorum gün içinde de aynı meme gaz alt değiştirme sonra uyku hep böyle yaptım hiç uyanık tutmuyorum 1 saatten fazlaAkşam 10 da uyuyor sonra sırasıyla 1.30 3.30 6.30 kalkıyor
guzek
Maşallah ne güzel bir düzen kurmuşsunuz nasıl uyutuyorsunuz peki bebeği? Benimki de asla uyumuyor hele sırt üstü yatırırsam 5 dk sonra gözleri patlatıyor yüzüstü biraz daha uzun uyuyor fakat tehlikeli diye de korkuyoruz hep basında bekliyoruz gece uyuyakalırım diye de korkuyorum. Uyku problemimiz cok fena bizim bir düzen tutturamadık yaa önerileriniz varsa açığım. Bebeğim 50 günlük benimde sizin kaç günlük?
kardeşimin oğlunda da öyle bi durum olmuştu. peltek konuşuyordu. doktor kendi odasında küçük bi kesik atmış kanama,acıma falan olmamış sonrasında dondurma yesin deyip göndermiş. bebekken anneyi emmedi burayı okuyunca belki bu sorundan ememedi diye düşündüm.Teşekkür ederim, aylık kontrole gittik, dil bağınin küçük bir operasyonla alınması gerekliymişpeltek konuşmaya da sebep olabiliyormuş böyle bir durum duydunuz mu?
geçmiş olsun canım. hemen hemen hepimiz aynı durumdayız. gündüz uykularımız yok denecek kadar az. bir de 4 yaşında oğlum var biri dursa biri durmuyor birini doyursam diğeri acıkıyor bende enerji 0. senin eşin yardım ediyormuş en azından benim eşimin iş saati düzenli olmayınca onun da bi hayrı yok bana. sen yine de kan değerlerine baktır istersen özellikle b12 ve demir.Kizlar selam, konulardan cok alakasiz ama ben ozellikle son gunlerde kendimi cok yorgun hissediyorum. Bebegim geen hafta hastalandi, birkac gun hastanede kaldik. Tabi hastalikla butun duzeni degisti. Simdi normale dondu ama duzen gitti bir kere. Uzerine ben hastalandim dinlenemedim bile. Sabah 9 dan beri dogru duzgun uyumadi, hala ayagimda. Kahvalti bile yapamadim hala açım. Tam uyuyor yerine koyuyorum yeniden uyaniyor. Artik pispislamaktan kollarim kopuyor. Aglamiyor ama surekli bir miziranma hali. Hicbirsey yapamiyorum, heryer birbirinde. Esim elinden geldigince yardim ediyor ama benim yapmam gerekenler de var. Ne kendime ne esime vakit ayirabiliyorum. Biliyorum bunlarin hepsi gecici ama cok yoruldum iste
Merhaba ben Nihal Hanımdan emzirme danışmanlığı hizmeti alıyorum. Ben İstanbul'dayım ama kendisi Ankara'da Online Hizmet de veriyor. Çok memnunum bu instagram profilini aşağıda paylaşıyorumMerhaba,sanırım aslında sanmam bence baya baya meme reddi ile savaşıyorumAnkara’da emzirme danışmanlığı alan oldu mu?Olduysa kimden aldınız?2 hafta öncesine kadar hep eds ile devam ettim bir iki kez lansinoh biberon verdim ve artık sadece biberon istiyor
Benim de doğumdan sonra sütüm az gelmişti sonra eds ve kaşık biberon kullandım. Kaşık biberonda ağızına çok sokmayın kaşığın sah uç kısmıyla dudak arasından verin biz öyle yaptık ve ne olursa olsun diğer biberonu vermemeye çalışın meme reddine sebep oluyor diyor ebeler. Anne sütünü arttırıcı yöntemler deneyin ben solgarın malt tabletlerinden kullanıyorum ayrıca Bestlack damla ve düzenli kullanımda işe yarıyorkızlar ben emzirmeyle birlşkte mama takvşyesi ile devam ediyorum bebegimde alerji oldugu için maması ayrı . en başta da normal mamalardan beni emsin diye az takviye ile gitmiştim ama şuan hiç emmiyor gibi mama veriyorumkilo alması için,
beni de emiyor ama verimli bir emiş oluyormu bilmiyorum.
mamayı aventin anne memesine yakın denen biberonu ile veriyordum. bu arada benim gögüs uclarımda büyük daha dogrusu biberonun ucu kadar var.meme reddi olmaması için kaşık biberon aldım. ama beceremedik daha dogrusu kasık kısmını agzına tuttugum zaman emmek istiyr. daha öncesinde eds ve enjetörle verdim ama cok zor olmasının yanında genzine kacıyor ve bazen damagına geliyor .
şuan için biberondan dolayı meme reddi ihtimalim var mı ya da bineron kullanıp bu durumumyaşayanlar var mı? daha bu olayla karsılaşmafan önlem almak istiyorım
Ben de dün kendisiyle görüştüm randevu aldım.İnşallah sonuca ulaşabiliriz.Merhaba ben Nihal Hanımdan emzirme danışmanlığı hizmeti alıyorum. Ben İstanbul'dayım ama kendisi Ankara'da Online Hizmet de veriyor. Çok memnunum bu instagram profilini aşağıda paylaşıyorum
İnstagram profili
Ayni kaderi paylaşıyoruz ilk cocuktan sonra neredeyse 6 sene ara verme sebebimizdi uykusuzluk anladım ki bizim genlerde bir sıkıntı var bu da uyumuyor gündüz uykuları 5-10 dk gece uykusuna geçirmemse saatler sürüyor.. Abisi 6 yaşına girecek hala geceleri uyanır su ister bir şey sorar.. Benim çocuklarım uykuyu sevmiyorBenm bebeğim uyumuyor ya gece 2 de uyudu dün belki bu çocugum farklı olur dedm ama yok bu da oğlum gibi oldu uyutıyorum 5 dkya uyanıyor sallamayı bırakınca bugn sab simplex aldm fayda edecek mi bilmiyorum şöyle yatınca uyuyan çocuklara hep özeneceğim galiba
Maşallah normal gunde 28gr diyorlar benim kizimda son 19 gun de 20 gr almiş doktor çok iyi dedi kaç gr yiyor ?son 22 gün, günde 45 gram almışız fazla mı? kız bebek.
Maşallah nazar değmesin çok özendim size ben ne yapsam uyku problemimizi çözemiyorum.. Yedide banyo yaptırdık ve o saatten beri gece uykusuna geçmesi için uğraşıyoruz emzirme sallama hepsini yaptım kolik müzikleri açtım koyuyorum yerine hop beş dakika sonra gözler açılıyor şşş-pat bütün yöntemleri uyguluyorum bana mısın demiyor bir türlü tam dalamiyor.. Gündüz uyusa hadi gündüz uykusunu alıyor diyeceğim o da yok.. Çok yoruldum eşime devredip çıktım artık odadan adam da kucağında dolaşıp duruyor.. Umarım sizin düzen bozulmaz biraz olsun bize de nasip olur44 günlük şuan uykuyu seviyor aslında ekstra bir sey yapmıyorum gün içinde de aynı meme gaz alt değiştirme sonra uyku hep böyle yaptım hiç uyanık tutmuyorum 1 saatten fazla
1 saatten fazla uyanık kalırsa adrenalin salgıladığı için dediğin gibi 5 dk sonra kalkıyor resmen kısır döngüye giriyoruz eğer öyle olduysa hemen yıkıyorum öyle uyuyor.
Uyuturken ayakta sallıyorum ama en güzel pilates topunda kucağımda zıplayarak uyuyor şiddetle öneririm anne karnında hissediyormuş kendini
Zaten ben doğurana kadar bol bol zıplamıştım doğumu kolaylaştırıyor diye alışkın sanırım ordan
Benim kizimda 18:00 dan sonra huzursuzlaşıyor ağlıyor akşam 20/21:00 e kadar boyle devam ediyor gece uykusuna girmek istiyor diye huzursuz oluyor besledikten sonra yıkıyorum kundaklıyorum hemen uyuyor sabaha kadarda hiç sorun çikartmiyor çok şukurKizlar bebegim gündüz tam zamanli uyuyor.. aksam oldugunda tam 7 gibi cok huysuzlaniyor surekli agliyor 12 ye kadar hic durmuyor.. gazi cok guzel cikiyor ama bu döngü 2 aydir bu sekilde.. böyle olan var mi
Gece uykusuna girmeden kundaklayin oyle yatirin işe yarar inşallahMaşallah nazar değmesin çok özendim size ben ne yapsam uyku problemimizi çözemiyorum.. Yedide banyo yaptırdık ve o saatten beri gece uykusuna geçmesi için uğraşıyoruz emzirme sallama hepsini yaptım kolik müzikleri açtım koyuyorum yerine hop beş dakika sonra gözler açılıyor şşş-pat bütün yöntemleri uyguluyorum bana mısın demiyor bir türlü tam dalamiyor.. Gündüz uyusa hadi gündüz uykusunu alıyor diyeceğim o da yok.. Çok yoruldum eşime devredip çıktım artık odadan adam da kucağında dolaşıp duruyor.. Umarım sizin düzen bozulmaz biraz olsun bize de nasip olur
Gündüz denediklerimde yarım kundak şeklinde mizirdandi geri açmıştım yarın gece de gece uykusuna geçerken deneyeyim bakalım.. Her öneriye açığım teşekkür ederimGece uykusuna girmeden kundaklayin oyle yatirin işe yarar inşallah
Başınıza gelenlerin aynısını yaşadım 2 aylık oldu hala silikon ucu bırakmadı sütüm azaldı, sol göğsüm mastit olmuştu hala reddiyor o göğsü ve benimki de kilo alamıyor ben de günde 2 kez mama vermeye başlamıştım 2 haftadır öyle ilerliyorduk dr bugün bu çocuk gazdan değil açlıktan ağlıyor dedi mamayı 4 saatte 1 e çıkardı 2 saatte 1 de emzirme şeklinde ilerlicez. Şu silikon uca bulaştığıma o kadar pişmanım kiMerhaba kizlar cok dertliyim. Benim meme uçlarım yara olmustu baya, ben de silikon meme ucu aldım1 aydır öyle emziriyorum ve kizim cok alisti. Yaralarim iyilesince normal meme vereyim dedim yok almiyor. Surekli kafasini salliyor istemiyor basina gelen oldu mu? Nasil alistiracagim bilmiyorum sütüm de azaldi bu yüzden. Kilo alamiyor bebegim. Gunde 2 kez mama vermeye basladim.
Banyosunu daha geç saatlere kaydırmayı deneyin biz uyuyamadığı günlerde gece 9 10 gibi yaptırıyoruz o gece daha rahat uyuyoruz birde gündüzleri ben pencere kenarı gibi evin daha ışık alan yerlerinde tutuyorum onunla daha çok konuşuyorum telefondan beyaz gürültü açıyorum akşam hava kararınca da loş ışıkta oluyor gece uyandığında da çok ses olmamasına dikkat ediyorum gece gündüz olduğunu biraz böyle öğretebildik gibiGündüz denediklerimde yarım kundak şeklinde mizirdandi geri açmıştım yarın gece de gece uykusuna geçerken deneyeyim bakalım.. Her öneriye açığım teşekkür ederim
Hepsi karakteriyle doğuyor cidden bu arada kolik müziği beyaz gürültü vs bize de pek işlemiyor en etkilisi fön makinası resmen hipnoz oluyor bebeklerMaşallah nazar değmesin çok özendim size ben ne yapsam uyku problemimizi çözemiyorum.. Yedide banyo yaptırdık ve o saatten beri gece uykusuna geçmesi için uğraşıyoruz emzirme sallama hepsini yaptım kolik müzikleri açtım koyuyorum yerine hop beş dakika sonra gözler açılıyor şşş-pat bütün yöntemleri uyguluyorum bana mısın demiyor bir türlü tam dalamiyor.. Gündüz uyusa hadi gündüz uykusunu alıyor diyeceğim o da yok.. Çok yoruldum eşime devredip çıktım artık odadan adam da kucağında dolaşıp duruyor.. Umarım sizin düzen bozulmaz biraz olsun bize de nasip olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?