2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben kizimi 40 spasina goturdum sonra eve geldik dus aldirdim derken erkenden yatti ve neredeyse 40gundur gece mis gibi uyuyan kizim saat gece 2 gibi uyandi ve uyumadi taa sabaha kadar...boylece duzen felan kalmadisonra ki gun oyaladim onu...gene erken yatmaya calisti ama ben emzirdim ..emziririken uyudu ben ayak tabanina kucuk fiskeler vurdumacimasiz bir anne olabilirim tabi ...sonra mincirdim onu ve esime verdim yorulunca...o da ayni seyleri yapti ve uyutmadik taa aksam saat 10-11e kadar ...sonra biraktik yatti sukur arada uyandirip beslememe ragmen genel anlamda sabah7 de uyandi...boylece duzenimizi yeniden oturttuk...siz de onu oyalayin birakmayin yatmasin... 1-2gun sonra duzeni illa oturuyor

Bizim cocuk doktorumuz demisti ki bebek memede yatiyorsa tam doymuyor ve tam doymayinca da saat basi uyanir...onu memede uyutmayin uyuyumca ayakdibine fiskeler vur,burnunu sık ve bir sekilde uyandirio doymasini sagla..memeden ayrilinca bebeginizin gozleri acik olmali demisti..bebek memeyi diliyle itince veya memeyi agzina verdiginzide oguruyorsa iste o zaman doymus demektir ve o zaman yatirabilirsiniz demisti..oyle.oldugunde bebek 3-5saate kadar uyanmaz demisti...ben yapmaya calisyirum, bazen 3saat yatiyor

Çok süt olmasi doyurucu oldugunu gostermez canim :) masallah ne guzel varki veriyorsun ama bazen sutun kalitesi de onemli koyu oldugu zaman doyurucu oluyor çok sulu ise doymuyor olabilir ana senden emmesine ragmen çok sik besliyorsun nasil bizde cok yedigimizde siskinlik yaparsa onlarinda oyle belki cok yedigi icin rahatsizdir sana tavsiyem 3/4 saate bir emzirmen ama yinede doktorunlda da bunu konus burda doktorlar kesinlikle daha erken yemesini uygun bulmuyorlar bebegin midesi genisler diyorlar

Son düzenleme:
Aynen öyle yapıyordum, bazen kapakları kremsiz de takıyodum zaten Lansinoh kremi yıkamaya gerek yok canım emzirmeden önce ben bazen yıkıyodum bazen yıkamıyodum

Alisik degil o yuzden her aksam kundakla 2/3 geceye alisir ben saat 20:30/21:30 gibi kundakliyorum sabah 6 da açiyorum bez degistiriyorum besliyorum uyaniksa biraz açik brakiyorum uyuyorsa tekrar sariyorum 9 kadar oyle kaliyor bu aralar gunduz uykuya girdiginde d ekundaklamaya basladim gece 3 saate bir uyandigi icin her uc saate bir saga sol seklinde yatis pozisyonunu degistiriyorum tutulmasin diye
Kundaklakak guzeldir sadece gece degil gunduz uykularna girince de kundaklayin.
Disara bebegi cikartiyormusinuz ben her gun hava almasi icin cikartiyorum 2/3 saat disarda temiz havada uyuyor ve buda gece daha sakin olmasina neden .
Evellsi gun hava cok kotuydu cikartmadim tum gun agladi gece de uyumadi uyutmadi bugun disara cikartim 2/3 sat durduk masalah en son 22:30 da yedi saat 03:30 oldu yemek icin bile uyanmadi ben uyuyorken besledim simdi

Her bebegin bunyesi yapisi farklidir benim kizim 18:00 dan sonra huzursuz oluyor gece uykusuna girmek istiyor ben normalde 21/21:00 gibi uyutuyordum simdi 19:00 dan sonra huzursuzluk yapmaya baslayinca saate bakmiyorum bazen 20/20:30/21:00 gibi yatiriyorum ana yinede sabaha kadar uyuyor gece 4/4:30 gibi uyaniyor 1 saat kadar uyanik kalip tekrar uyuyor her gece bu boyle ama bugun yoruldu herhalden hala uyanmadi

Nerden almıştın canım

Ben silverette’in kendi sitesinden almistim. Aslinda bundan daha ucuzlari da var ama sanirim fiyati uygun olanlar gumus kaplamaymis. Bunlarin tamami gumusmus. Ben ne olur ne olmaz diye burdan aldim o yuzden. Cok memnunum tatlim

Kapak kullanirken krem surmemek gerekiyor diye biliyorum. Ben gunde bir defa krem suruyorum, o sirada uzerine kapak takmiyorum. Gogus pedi takiyorum. Genelde gece uyumadan once yapiyorum. Sonra emzirmeye kalktigimda tekrar kapak takmaya basliyorum. Disari cikmiyorsam butun gun kapakla geziyorum.

Biz de yolculuk yaptık dışarda bi yemek yedik belki hava değişimidir diyorum düzeni tekrar kurmam gerek çok yorgun hissediyorum ben de öyle yapim dicem ama saat 7 olduğunda akşam huysuzlanıp ağlamaya başlıyor o kadar net ki tv sesi olan odada ışıkla tutuyorum iyice krize giriyor kucağıma gelip sessizce gezdiriyorum hemen uyuyor top patlasa uyanmaz e ben saat 7 de uykuya nasıl geçeyim gündüz uyuyamıyorum çok zor durumdayım

Şöyle ki benim çocuğumun kilosu zaten biraz çok o doymuyor mu endişesini hep yaşıyorum hep aç gibi geldiği için ben hep mama teklif ediyorum ama hep ittiriyor ağzını dudağını kilitliyor hatta. Benim oğlum genelde kucakta gezerek uyuyor başını omzuma koyuyor gezerken uyuyakalıyor bunu yapmazsam genelde uyumuyo gözü kapalıyken bile beni nasıl anlıyo bilmiyorum bendem başka kimsede de durmuyor ortalığı yıkıyor ille de annem gezdirsin diyo bu gece müdahale ettik 22.30 da uyandırdım zorla, 00.00 da uyudu ve böyle olunca 6 ya kadar iki kez uyandı çok şükür umarım devamlılığı olur

Tabi tabi öyle her süt yağlı değil ama oğlum mamasız sadece anne sütüyle son 15 gündür mama vermeyerek doktora gitmiştim denemek için günde 46 gr almış görünüyor 2. Ay kontrolünde doktor da her seferinde çok iyi diyor sordum gittiğimde ilk üç ay güvenli bağlanma için memeyi çekme 4. Ay bi düzen oturtmaya çalışırız dedi. Ama ben çocuğumun kilosu biraz çok diye zaten hep açmış gibi geldiği için sürekli mama da teklif ediyorum dudağını kilitliyor hep çöpe dökmek için mama aldım bu ay yani ben önümüzdeki ay itibariyle bi düzem oturtmayı düşüneceğim kendisi bazen memede 15 dk durup itiyor bazen gece 8 dk emip yatıyor kendisine bıraktım belki de bu yüzden uyanıyor bilmiyorum

Aynı durumdaymışız maşşallah seninki uyuyorsa zaten uyandırma ben uyusa inan zaten 7 saat bile uyamdırmam öyle ihtiyacım var benimki de 6 dan sonra uykuya dalmak istiyo zorla 7 ye kadar fln tutabiliyorum gece gözler açık benimki gözümün içine bakıp hadi gezelim diyo sanki kucakta ve ayakta olmaya çok alıştı bide farklı bi eve geldik şu an görecek çok şey var onun için heyecanla izliyor tabi ben pert 6 küsür kiloluk ve annesinden başka hiç kimsede durmayan bebeyle gezmekten

İnşallah

O yorgunlugu cok iyi biliriminsan hayati sorguluyor bebeginizjn hosuna gidecek ve ayakta tutacak biseyler bulmalisiniz yani hergun 1saat ilerletseniz de olur

Günaydın kızlar uyuyanlar uyuyamayanlar, aç yorgun saç baş dağınık cennet mahallesindeki pembeden hallice hallerimizle merhaba merhaba geçen gün ilk defa kuaföre gittim çocuk kucağımda meme emerken işlemler yaptırdım ve tabiki iki gün sonra yine dağılmış hallerime geri döndüm ne tırnak kaldı ne saç olmuyor bebemle bir yere gitmek kiligimin normal kalması şu dönemde çok zor yav
Dün iki ay kontrolümüz vardı, aşıları söyledi doktor. Bu menenjit aşısı için menveo 9. ve 12. ay yaptır ve bexsero da 6. Ayda başlamamızı söyledi. Bu ay rotarix yaptır verem aşısıyla beraber etkinliği daha kuvvetli olur diğer türlü pek anlamı olmaz dedi. 2. Ay aşıları Karma, pnomokok, verem ve rotarix.Ozellile sordum ağır olmazmi bünyesine 'olmaz hiç merak etme gelişmiş ülkelerde 7 8 aşı birden yapılıyor' dedi. Bu dönemde alerji yaratacak rüzgarla gelen toz polen vs şeylerin çok yoğun olduğunu 4.Ay bitene kadar özel durumlar dışında dışarıya çıkarma bebeği dedi gerçekten kızlar sürekli burnunu gözünü kasıyor ve vücudunda kızarıklıklar olmuştu mustelanin atopik losyonunu aldik dun yikayip sürdüm fayda etti.Bizden haberler bunlar uyku mu tilki uykusu bizimkisi el bileklerim ağrıyor artık,sırt iptal yalnız kalmayı uyumayı sevmeyen bebe yapmışım ben

Bizimki de uzun süreli durmuyor. Beşikte dönencesini açarsam 10 dk fln bakınıyo sonra sıkılıyor. Bu arada dönence içimde otizmi tetikliyor diye bi yazı okudum sesli olarak onu da açmıyorum ya kucağımızda ya arabasında ya da yanımıza koyup konuscaz tek basına kendi oyalanmıyor
Çok teşekkür ederim. Allah kimseye yaşatmasın Entübeden döndük. Neyseki şuan evimde yavrularımlayım. Oksijen cihazına bağlıyım ama oda bitecek eminim. Garmastan emzirme öncesi siliniyor mu
Ah çok geçmiş olsun biran önce eskisinden daha sağlıklı olursunuz umarım Covid tedavi takibini de ihmal etmeyin. Benim 1,5 ay geçti hala aralıklı kan tahlili bakıyo dr kan sulandırıcı iğne devam ediyorum. Hemşire silinmese de olur dedi ama sonuçta yabancı madde ben yıkıyorum göğsümü.
Banyodan sonra uykuya dalmayı seviyosa banyo saatini değiştirebilirsin canım

Persembe gunu 2aylik olacak insallah canim, 1aylikken tartildiginda 4250gramdi, Su an ne kadar bilmiyorum 6aydan once su vermeyin diyorlar ama 3aylikken uyandiginda ne kadar su vereceksiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…