2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
2.ay aşıları yaptıranlar aşılar ateş, huzursuzluk vs yaptimi sizinkilerede birde nereden vuruluyor acaba ?
Bir koldan yaptılar 2 tane de bacaktan yaptılar. Biz de ateş 37.5 oldu. Doktor büyük ihtimalle ateş olmaz ama siz yine de hazırda fitil bulundurun demişti iyi ki de almışız. 38.5dan önce vermeyin demişti doktor fitili ama 37.5 olunca biz korktuk verdik neyseki hemen düşürdü.

2.ay aşıları yaptıranlar aşılar ateş, huzursuzluk vs yaptimi sizinkilerede birde nereden vuruluyor acaba ?
Kuzum zature aşısı bacağı yakar sonradan ağrı yapar dedi hemsire asiyi olduk geldik uyudu minigim 2 saat sonra bi uyandı ki ben daha 2 aydır kızımı böyle ağlarken görmedim mosmor oldu ağlamaktan igne vurulan bacağı ağrıdi hemşire demişti ne kucağa alabildim ne yere koyabildim ne emzirebildim bacağı hareket ettikçe ağlıyor ama ne ağlama.normalde carpolu ateşi çıkınca verecektim ama dayanamadım haline verdim 1 cay kaşığı yarim saat sonra kendine geldi yavrum ateşi de çıkmadı 37,2 yı gördük sonra hemen düştü bir gün huysuzlugu oldu çok şükür 1 gun sonra atlattık

Aptamil pre veriyorum cnm sutum cok az gunde en falza tas catlasin 40 cikiyor bugun mesela 1 saat icinde 2 defa su verdim 30ml den 60 ml su icti icine biraz seker koyuyorum oyle iciyor normal sade suyu da iciyor ama az
Siz bilirsiniz tabi ama neden şeker veriyorsunuz doktorlar yetişkinlere bile şekeri hayatınızdan çıkarın derken?

Bebeğinizin doyup doyamadığını benim gibi anlayamayan var mı sürekli meme istiyor? Acaba doymuyor mu diye şüphe ediyorum

Benimki de öyle bazen emerken öğürüp çıkarıyor memeyi ağzındaki sütle 2 saniye sonra yine saldırıyor deli gibi

Benim d aynı şekilde. Doktor gaviscom verdi o da kakasını yapamamasına sebep oldu vermeyi bıraktık. Reflüsü varmış.
Bize de motilium diye bir şurup ve gaviscon verdi. Ben de gaviscon hiç kullanmadım acaba eczacı yanlışlıkla mı verdi dedim çünkü 6 yaşından küçük çocuklarda kullanmayın yazıyordu. Reflü bizde de var.

Verem sol koldan, diğer ikisi iki bacaktan vuruldu.
Hafif ateş yaptı, ateş düşürücü şurup verdim bir çay kaşığı, sonra düştü çok şükür.
Ama sabaha kadar ben de mahvoldum ateşi çıktı mı çıkacak mı diye. Malum bizim babamız da uzakta, tek başıma bebek büyütmek, hele de ilk bebeği büyütmek çok kolay değil.

Kızlar 2.doz covid aşısından sonra yan etki yaşadınız mı kol ağrısı dışında ? Cuma günü ikinci dozum olacak da korkuyorum biraz
Korkutmuş olmayım ama ben çok ağır geçirdim sabah vurulmuştum akşamına ateş, titreme, halsizlik yaptı 2. Gün daha iyiydim ama parol içtim devamlı hazırlıklı ol yine de canım sağılmış sütün olsun yan etki olursa senden başka birileri kalkıp bebeğini besleyebilsin ben zorlanmıştım 1 gün boyunca

Kızlar bebeğim memeye aldığımda en fazla ilk 5 dakika emip hemen uykuya dalıyo uyurken de emmiyo uyandırmak da zor oluyo zaten sütüm az uyu uyan derken memede 1 saat duruyo ama toplasan 15 dakika anca emiyodur siz ne yapıyosunuz uyumaması için ya da bu durumdan vazgeçirebilen oldumu?

Erkek bebeği olanlara mutlaka 6.aydan önce sünnet yaptırmanızı tavsiye ederim . İlk oğlumda 19 aylık yaptırdık hem biz perişan olduk hem de o. Şimdiki ikinci oğlumuzu 41 günlükken yaptırdık. Sanki sünnet olmamış gibi o kadar rahat ki. Hem yarası hızla iyileşiyor hem de hareket az olduğu için zorluğu olmuyor. Bir de çok yapışıklık varmış meğerse sünnetten sonra ağlamaları azaldı uykuları düzene girmeye başladı. Faydasını da gördük

Çok koymuyorum tat vermek için herzaman degil tabiki daha çok normal su veriyorum çok dedigmde haftada 2/3 defa su veriyorum çunku

2 yaşına kadar şeker önerilmiyor canım bilgine
Ben bizimkilerin yalanciyisim sonucta bizi de boyle buyutmusler doktorlar çok sey onermiyor ama ben doktorlara da cok guvenemiyorum mesela kizkardesim 5 yasinda gecen yil 3 ay hastaydi doktorlar hep birsey yok deyip eve gonderdi annemin israriyla resim yaptilar cocukta bronsit cikti burdaki doktorlar hic birseyden anlamiyorlar kizim 2 gundur hasta dun aksam hastaneye goturdum kusuyor burnu akiyor oksuruyor agliyor habire gozlerinden yas geliyor agladikca birde dun kaka yapmamisti bunuda soyledim sonuc hic birsey yok kaka yapmamis diye kusmus diyor Bana kaka yapmasi icin fitil yazdi eve gelince 1 bucukta kendi kakasini yapti yani anlamiyorlar bende bulgaristandaki doktoru aradim ne verecegimi soyledi bugun daha iyi ilac veriyorum simdi o yuzden guvenmiyorum malesef

Teşekkür ederim cevaplar için ben de tam olarak böyle hasta olmaktan korkuyorum. Kızımın aşıları da var aynı gün ,malum. Ateş huzursuzluk vs yaparsa bakacak kimse yok. Eşim çalışıyor o gün. Başka da kimse yok yardım edecek. Söyleyim de izin konusunu halletmeye çalışalım olmazsa
Çevremdekiler de 2.dozdan çok etkilenmiş. Süt sağıp biberonla versek bir günde meme reddi olur mu sizce 1. Dozdan sonra kızımı emzirdiğimde sabaha kadar ağlamıştı

Son düzenleme:
Canım benim bebeğim de 5 Dk emiyor uyumasa da 5 dk max 10 dk yı gördüm o derece :)
Ama kilo alımı çok iyi doktor ilk 5 dk sütün %80ini içiyor rahat ol dedi geri süre emme tatmini içinmiş benimki meme sevmiyor anlaşılan emzikte veremedim zaten bu nedenle.

tek seferde içiyorsa 60 ml çok fazla bi öğünü su ile yapıyor gibi olmuş ama tabi siz bilirsiniz. Benim bebiş 60 ml anne sütüyle doyuyor
Emziriyorsanız zaten ön süt bebeğin su ihtiyacı içindir %70 i sudur bebeklere bu nedenle su verilmez gerek olmadığı için
Mama kullanımda da bir kaç kaşık tavsiye edilir. Bende 1 çay kaşığı veriyorum emzirme sonrası ağzı yapış yapış olmuş gibi şapırdatıyor onu alsın diye

Aptamil pre veriyorum cnm sutum cok az gunde en falza tas catlasin 40 cikiyor bugun mesela 1 saat icinde 2 defa su verdim 30ml den 60 ml su icti icine biraz seker koyuyorum oyle iciyor normal sade suyu da iciyor ama az
Canım bebeğine su verirsen gereksiz tokluk hissi olur, mamayi az tüketir, suyun bebeklere bir faydası yok, kilo alımını engellersin, doktorlar hiç önermiyorlar, sadece mamadan sonra bir çay kaşığı verebilirsin o da ağzında mama kalıntısı kalmasın, pamukcuk olmasın diye, hele şeker hiç verilmez, şeker bizlere bile zarali ki onlara düşünemiyorum bile.

Çok koymuyorum tat vermek için herzaman degil tabiki daha çok normal su veriyorum çok dedigmde haftada 2/3 defa su veriyorum çunku
Çok koymasan bile ona çok gelir, bebeğe verdiğin 1gr şeker, yetişkin ortalama 80 kilo bir insana verdiğin 20gr şekerle aynıdır, 20gr şeker de iki yemek kaşığı yapar. Günümüzde çoğu hastalığın sebebi zaten şeker.

Yok canım bebeklere de veriliyor biz çook emdiyse veriyoruz. Toz halinde paketin yarısını 20 ml süte karıştırıp veriyoruz kusmasını engelliyor. En azından yediği midesinde kalıyor.

Ben de yan etkisinden korkuyordum aşının eşimde annemde babamda hep ateş halsizlik yaptı ama Allah’a şükür bende kol ağrısı dışında hiçbir şey olmadı aşı olduğum gün bütün gün avm gezmiştim hatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…