- 6 Mart 2020
- 1.300
- 1.310
- 83
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #31.821
Bir koldan yaptılar 2 tane de bacaktan yaptılar. Biz de ateş 37.5 oldu. Doktor büyük ihtimalle ateş olmaz ama siz yine de hazırda fitil bulundurun demişti iyi ki de almışız. 38.5dan önce vermeyin demişti doktor fitili ama 37.5 olunca biz korktuk verdik neyseki hemen düşürdü.2.ay aşıları yaptıranlar aşılar ateş, huzursuzluk vs yaptimi sizinkilerede birde nereden vuruluyor acaba ?
Kuzum zature aşısı bacağı yakar sonradan ağrı yapar dedi hemsire asiyi olduk geldik uyudu minigim 2 saat sonra bi uyandı ki ben daha 2 aydır kızımı böyle ağlarken görmedim mosmor oldu ağlamaktan igne vurulan bacağı ağrıdi hemşire demişti ne kucağa alabildim ne yere koyabildim ne emzirebildim bacağı hareket ettikçe ağlıyor ama ne ağlama.normalde carpolu ateşi çıkınca verecektim ama dayanamadım haline verdim 1 cay kaşığı yarim saat sonra kendine geldi yavrum ateşi de çıkmadı 37,2 yı gördük sonra hemen düştü bir gün huysuzlugu oldu çok şükür 1 gun sonra atlattık2.ay aşıları yaptıranlar aşılar ateş, huzursuzluk vs yaptimi sizinkilerede birde nereden vuruluyor acaba ?
Siz bilirsiniz tabi ama neden şeker veriyorsunuz doktorlar yetişkinlere bile şekeri hayatınızdan çıkarın derken?Aptamil pre veriyorum cnm sutum cok az gunde en falza tas catlasin 40 cikiyor bugun mesela 1 saat icinde 2 defa su verdim 30ml den 60 ml su icti icine biraz seker koyuyorum oyle iciyor normal sade suyu da iciyor ama az
2 yaşına kadar şeker önerilmiyor canım bilgineBebekler suyun tadi olmadigi icin shyu icmez icmelri icin suya cok az tat vermesi icin seker koyulur oyle icerler ama benim kizim iki turlu de iciyor seker olunca daha cok tadina geliyo gerci
Benim d aynı şekilde. Doktor gaviscom verdi o da kakasını yapamamasına sebep oldu vermeyi bıraktık. Reflüsü varmış.Benimki kusuyor bol bol
Bize de motilium diye bir şurup ve gaviscon verdi. Ben de gaviscon hiç kullanmadım acaba eczacı yanlışlıkla mı verdi dedim çünkü 6 yaşından küçük çocuklarda kullanmayın yazıyordu. Reflü bizde de var.Benim d aynı şekilde. Doktor gaviscom verdi o da kakasını yapamamasına sebep oldu vermeyi bıraktık. Reflüsü varmış.
Verem sol koldan, diğer ikisi iki bacaktan vuruldu.2.ay aşıları yaptıranlar aşılar ateş, huzursuzluk vs yaptimi sizinkilerede birde nereden vuruluyor acaba ?
Korkutmuş olmayım ama ben çok ağır geçirdim sabah vurulmuştum akşamına ateş, titreme, halsizlik yaptı 2. Gün daha iyiydim ama parol içtim devamlı hazırlıklı ol yine de canım sağılmış sütün olsun yan etki olursa senden başka birileri kalkıp bebeğini besleyebilsin ben zorlanmıştım 1 gün boyuncaKızlar 2.doz covid aşısından sonra yan etki yaşadınız mı kol ağrısı dışında ? Cuma günü ikinci dozum olacak da korkuyorum biraz
Bizde huysuzluk ateş yapmadı, aşıları da iki bacağından yaptılar2.ay aşıları yaptıranlar aşılar ateş, huzursuzluk vs yaptimi sizinkilerede birde nereden vuruluyor acaba ?
Çok koymuyorum tat vermek için herzaman degil tabiki daha çok normal su veriyorum çok dedigmde haftada 2/3 defa su veriyorum çunkuSiz bilirsiniz tabi ama neden şeker veriyorsunuz doktorlar yetişkinlere bile şekeri hayatınızdan çıkarın derken?
Bebeğinizin doyup doyamadığını benim gibi anlayamayan var mı sürekli meme istiyor? Acaba doymuyor mu diye şüphe ediyorum
Benimki de öyle bazen emerken öğürüp çıkarıyor memeyi ağzındaki sütle 2 saniye sonra yine saldırıyor deli gibi
2 yaşına kadar şeker önerilmiyor canım bilgine
Korkutmuş olmayım ama ben çok ağır geçirdim sabah vurulmuştum akşamına ateş, titreme, halsizlik yaptı 2. Gün daha iyiydim ama parol içtim devamlı hazırlıklı ol yine de canım sağılmış sütün olsun yan etki olursa senden başka birileri kalkıp bebeğini besleyebilsin ben zorlanmıştım 1 gün boyunca
Teşekkür ederim cevaplar içinBenim ilkinde bi tek hafif kol ağrısı oldu ama ikincide baya hasta oldum. Gece neredeyse ateşim çıktı ya da çıkacakmış gibi çok üşüdüm. O gün aşıdan sonra bebiş beni çok yordu, hiç uyumadı saatlerce yemek bile yiyemedim. Muhtemelen çok yorulduğum için etkiledi beni. İmkan varsa o gün bebiş için nöbetçi bir yardımcı olsa iyi olur. Şöyle 1 2 saat uzanıp dinlenme imkanın olsa iyi olabilir.
Canım benim bebeğim de 5 Dk emiyor uyumasa da 5 dk max 10 dk yı gördüm o derece :)Kızlar bebeğim memeye aldığımda en fazla ilk 5 dakika emip hemen uykuya dalıyo uyurken de emmiyo uyandırmak da zor oluyo zaten sütüm az uyu uyan derken memede 1 saat duruyo ama toplasan 15 dakika anca emiyodur siz ne yapıyosunuz uyumaması için ya da bu durumdan vazgeçirebilen oldumu?
tek seferde içiyorsa 60 ml çok fazla bi öğünü su ile yapıyor gibi olmuş ama tabi siz bilirsiniz. Benim bebiş 60 ml anne sütüyle doyuyorHerkez kendine dogru olani yapsin :) annem olsun anneannem hepsi bizleri boyle buyutmus bizde yemek yiyoruz yemeklerin icine yaparken su katiyoruzama yinede su ihtiyacimizi yemekten gidermiyoruz sonucta mantiken dusunulecekse suyu içsede çiş olarak dişari atiyor ki ben en azinda kizimda gozlemledigim bazi seyler varki mesela goz kurumas,eleri soguk gozlerinin etrafi kizarik ve bu belitiler susuzulktan da olabilir diye vermeye basladi her gun vermiyorum bazen de her gun veriyorum gunde en fazla 60ml suyun bebeye zarari olmaz zaten vicudunda cok kalmiyor
Canım bebeğine su verirsen gereksiz tokluk hissi olur, mamayi az tüketir, suyun bebeklere bir faydası yok, kilo alımını engellersin, doktorlar hiç önermiyorlar, sadece mamadan sonra bir çay kaşığı verebilirsin o da ağzında mama kalıntısı kalmasın, pamukcuk olmasın diye, hele şeker hiç verilmez, şeker bizlere bile zarali ki onlara düşünemiyorum bile.Aptamil pre veriyorum cnm sutum cok az gunde en falza tas catlasin 40 cikiyor bugun mesela 1 saat icinde 2 defa su verdim 30ml den 60 ml su icti icine biraz seker koyuyorum oyle iciyor normal sade suyu da iciyor ama az
Çok koymasan bile ona çok gelir, bebeğe verdiğin 1gr şeker, yetişkin ortalama 80 kilo bir insana verdiğin 20gr şekerle aynıdır, 20gr şeker de iki yemek kaşığı yapar. Günümüzde çoğu hastalığın sebebi zaten şeker.Çok koymuyorum tat vermek için herzaman degil tabiki daha çok normal su veriyorum çok dedigmde haftada 2/3 defa su veriyorum çunku
Yok canım bebeklere de veriliyor biz çook emdiyse veriyoruz. Toz halinde paketin yarısını 20 ml süte karıştırıp veriyoruz kusmasını engelliyor. En azından yediği midesinde kalıyor.Bize de motilium diye bir şurup ve gaviscon verdi. Ben de gaviscon hiç kullanmadım acaba eczacı yanlışlıkla mı verdi dedim çünkü 6 yaşından küçük çocuklarda kullanmayın yazıyordu. Reflü bizde de var.
Ben de yan etkisinden korkuyordum aşının eşimde annemde babamda hep ateş halsizlik yaptı ama Allah’a şükür bende kol ağrısı dışında hiçbir şey olmadı aşı olduğum gün bütün gün avm gezmiştim hattaTeşekkür ederim cevaplar içinben de tam olarak böyle hasta olmaktan korkuyorum. Kızımın aşıları da var aynı gün ,malum. Ateş huzursuzluk vs yaparsa bakacak kimse yok. Eşim çalışıyor o gün. Başka da kimse yok yardım edecek. Söyleyim de izin konusunu halletmeye çalışalım olmazsa
Çevremdekiler de 2.dozdan çok etkilenmiş. Süt sağıp biberonla versek bir günde meme reddi olur mu sizce1. Dozdan sonra kızımı emzirdiğimde sabaha kadar ağlamıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?