2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
4. Ayda başlanıyor demir damlası

su mu? hem de şekerli mi
Neden bukadar şaşırıyorsunuz anlamadım sanki sizi oyle buyutmediler annenize falan daha yaşlılara sorun onlarda oyle yapmiştir yani sapa sağlam bu yaşa geldik çocuk bile dogurduk buyutuyoruz ayni şekilde olunca cahilik olmuyor ki annem 3 kardesiz hepimizi boye buyutu kayin validem 2 oglugu 1 ayindan bu yasa sekerli yogurtla bakmis sut kabul etmiyorlar diye kizkardesim 5 yasinda annem emziremedi bazi saglik nedenlerinden icin kactane sut degistirdiyse kizkardesim hic birini istemedi sonuc o da 2 ayından sonra sekerli yogurtla buyudu su,çay da annem verdi yani onlarin yardimini aldigim için onar ver diyor sonuçta bu yaşa bizi oldurmeden getirmişler guvenmemem mi gerek şimdi

Gunaydin

Emzirme sonrası bebeginin yuzunde ucu minik beyaz, etrafi kizarik sivilceler çikan var mi? Doktor sütünden bazi hormonlar geciyor ondan dedi nemlendirici sür dedi ama kaşıntı yapiyor sanki bebegime elleri hep yüzünde.

Evet aynisi bizde oldu. Doktor onemli degil, bebeklerde boyle dokuntuler olur, gecer dedi. Egzama veya alerji kaynakli kizarikliklar olsaydi mudahale ederdik ama bunlarda bir sey yapmaya gerek yok dedi. Nemlendirici surun iyi gelir dedi.

Bn muayne ettirdim cerrah darlık vs yok dedi 6 yaşında fln yaptırcam hatta 10 yasa kadar fln

Keşke çocuğuna şeker veren tüm anneleri uyaran birileri olsaymış etraflarında. Sizi eleştirmek için söylemiyorum ama burda birbirimize bilgiler aktararak en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Evet biz bir şekilde büyümüşüz ( benim annem asla şeker vermemiş bu arada ) ama annemin yaptığı hataları ben nasıl olsa ölmemiş büyümüşüm diyerek tekrar etmek bence annenin yaptığı hatadan daha büyük . Artık bilgilere ulaşmak daha kolay. İnternetten her konuda uzman kişiler gerek yazılı gerek video şeklinde uzun uzun anlatıyor. Lütfen artık biz böyle büyük ee noldu demeyin yaa gerçekten bu kadar mı mükemmelsiniz? :) hiç mi gelişim döneminizde bir hata yok ve düzeltecek çocuğunuzun daha iyi olmasını gerektirecek bir şey olmadı hayatınızda valla bravo Sizin böyle yazılarınızı okudukça bilmemek ne güzel şey diyorum . İnsan öğrendikçe eksikliklerini görüp çocuğunda olmasın diye ekstra çaba sarfediyo. Bu kadar insan sizin şeker vermenize şaşırıyor ve siz hala savunuyosunuz pes. Tebrik ediyorum sizi. Kalbinizi kırdıysam özür dilerim artık dayanamadım valla

Bizim öyleydi sonra alerji testi istedi doktor. İlk hafta krem sür yumurtayı kes demişti.

Su ya da şeker verdiğimizde evet belki hiç bir görünür tepkime olmayacak bebekte ama ya kalıcı zararları? koca koca insanlar bile şekerden uzak kalmak için şekeri bırakmak için günlerce uğraşıyor, doktorlar şekerden uzak durun diye sürekli söylerken ve biz anneleriminden farklı olarak bunu biliyorken neden bebeğe şeker verelim? Evet versem belki benim kızımda iştahla içecek belki hiç bir şey olmayacak ama minicik çocuğa neden vereyim zararlı şeyi? Bence annelerimizde onun zararını şu an ki kadar iyi bilse vermezlerdi.
Küçükken kulağım ağrımış babaannem mavi ipi süte batırıp kulağıma sokmuş. Şimdi bende bebeğimin kulağı ağrıyor diye mavi ip mi sokayım. Benzer şey yani o yapılan beni sağır etmedi ama tedavi de etmedi. Bu şeker de öldürmeyecek ama belki şeker hastası yapacak belki kalıcı bir hastalığın uzun vadeli tetikçisi olacak.
Eskiye bakmak yerine gelişen bilgiden faydalanalım.

Ust yorumlarda kacirdysaniz bir yoruma da yazdim dikat edecegim diye savudungumu soylemiyor sadece ayni seyin yorumlari gormenize ragmen herkezin ayni tepki vermesi sacma yorumlari okusaydiniz gorurdunuz evet cok sukur gelismim tam hic bir sorunum yok duzeltilecek salik durumumda yok burdaki cogu arkadas zaten nelerden gectigimi iyi biliyor dograna kadar hani onarda bilirki isteyerek zarar verecek biri degilim

Kızlar 2.doz covid aşısından sonra yan etki yaşadınız mı kol ağrısı dışında ? Cuma günü ikinci dozum olacak da korkuyorum biraz
Ben oldum ilk doz kol ağrısı yapmıştı üç gün bu ikinci dozdan korkuyordum bir gün bile sürmeden kol ağrısı bitti herkeste zor geçiyormuş benimki belirtisiz geldi geçti inşallah antikorlanmışımdır

2. ay aşısında kaç iğne yaptılar bebeklere biz bugün olduk 3 iğne yaptılar 1 kol 2 bacak yavrum nasıl ağladı ilk kez gözünde yaş gördüm içim parçalandı. bir de ateşi için ne verdiniz ilaç olarak ?

Paranox fitil verdim. Ama ateşi olursa verin demişti doktor 37.5 da verdim.

Bizde aynı şekilde artı rota aşısı da yaptırdık dün hepsini. Calpol aldım 38 i geçerse ver dediler 37.5 olunca verdim . 4 saatte 1 verin dediler 1 çay kaşığı . Böyle 2 kere verdim şuanda iyi çok şükür

Paranox fitil verdim. Ama ateşi olursa verin demişti doktor 37.5 da verdim.
Ben korkumdan gelir gelmez verdim bu fitili acısı ağrısı olmasın diye biraz fazla panik babamız var
Bize de şurup önermiyoruz 3 aydan önce gerekirse fitil dediler calpol almıştık daha hiç kullanmadık ama ateşi çıkarsa vereyim

Her çocukta ateş olmuyormuş yine de vermişsiniz artık ağrı keser en azından rahat uyur bebiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…