2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sıcak havlu denediniz mi? Biz de boğuşuyoruz o sancılarla, Sanki biraz da olsa işe yarıyor gibi.
Sıcak havlu mu ? neresine koyuyorsunuz peki? Eşim karnına asla koydurmaz ayaklara koysam işe yarar mı acaba bana da reglken su torbasını karnıma koydurmazdı biliyorum bebeğe hiç koydurmaz. Sizin de her gün aynı saatlerde mi oluyor? Ben öğleden sonra hiç uyumadığı için uykusuzluğa bağlıyorum ama gaz da gibi. Yanakları yaştan görünmüyor o kadar kötü ki şarıl şarıl ağlıyor yüzü kıpkırmızı mosmor oluyor ağlamaktan her gün 5te başlayıp 7-8 e kadar sürüyor

Ben hem ayaklarına hem de karnına koydum zararlıysa koymayım ben de o zaman. Evet akşam 9 ve 12 arası oluyor bizim de

3 aşı yapıldı ve rota aşısını yaptırdım bende. Calpol söyledi aile hekimimiz,sadece akşam biraz mızmızlanınca sanırım ağrısı oldu bacağında biraz bir ölçek az az verdim ebede öyle söylemişti. Başkada vermedim ateşı de çıkmadı rahat uyudu gece. Bugünde şükür iyi.Bol bol emzirince ateş-i çıkmıyormuş aklında olsun tatlım

Canım benim yanında calpolünü bulundur nacizane tavsiyem. Bizde dün yaptırdık aşıları gece ateşi 39 a kadar çıktı. Kötü bir gece geçirdik hiç uyumadı yavrum şu an sızdı kaldı doktor bunların olabileceğini söyledi sizide doktorunuz bilgilendirir ve inşallah sizinkinde fazla olmaz yiğenimde hiç bunlar olmamıştı bebekten bebeğe değişebiliyor

rota aşısını 2. ay mı yaptırdınız? aile hekimliğinde mi yapıldı o da? özel aşı 3. ay dedi doktorumuz da hiç sormadım bugün aile hekimliğine.

rota aşısını 2. ay mı yaptırdınız? aile hekimliğinde mi yapıldı o da? özel aşı 3. ay dedi doktorumuz da hiç sormadım bugün aile hekimliğine.
Evet rotarix yaptırdım doktorumuz rotarix yaptırın veremle beraber olsun dedi, rotarix iki dozluk bir asi, ikinci dozunuda 4.Ay yaptıracağım. 3.ayda yaptırabilirsiniz sorun olmaz diğer dozu da 5.Ay yaptirirsiniz Diğer asi da rotateq(5mikroplu) üç doz vuruluyor iki ay arayla artık hangi asiyi tercih ederseniz ebe ayları ayarlıyor

Arkadaslar 2ay asisina ek rotavirus asisi alacagiz ama 2cesit var diyorlar siz hangisi yaptiniz/aldiniz? Ve marka olarak ne aldiniz

Kalça ultrasonunu özelde çektiren var mı ne kadara çektirdiniz?
Memorial da yaptırdık, 57 tl ödedik. Özel sigortamız var ondan mı öyle ödedik bilmiyorum ama.
Bugün yaptırdık 3 iğne. Çok ağladı orda şimdi de evde uyuyup uyanıp ağlıyo, sızlanıyo. Mosmor oldu çok korktum, ateşi yok ama ağrısı var sanırım calpol verdik 1 çay kaşığı. Fitil daha mı iyi etkili acaba ?
Arkadaslar 2ay asisina ek rotavirus asisi alacagiz ama 2cesit var diyorlar siz hangisi yaptiniz/aldiniz? Ve marka olarak ne aldiniz
İsimlerini bilmiyorm da 2 doz olandan yaptırcaz, 3. ve 5. aylarda

ben 3 farklı çocuk doktoruna gittim doğumdan beri onlar da aile hekimindeki ebe de 3 aydan önce şurup önermiyoruz ağrıda ateşte yarım fitil dediler. biraz ağrısı var gibiydi fitil yaptık incelttik yarıdan da kestik minik bişey koyduk daha sakin uyudu dinlendi 1 saat önce uyanıktı 1-2 saat kadar keyfi iyiydi şimdi yine uyuyor. Belki fitil böyle uyuttu belki aşı yoksa gündüz uykumuz bu kadar çok değildi.

Oluyor evet. ben sıcaktan falan oluyor sanıyordum. doktorada sormadım. yarın kontrol var unutmazsam sorayım.
1 koldan 2 bacaktan. calpol aldırmıştı aile hekimimiz ilk muayenede. huzursuz olursa verirsin demişti. ateş olmadı ama sürekli ağlayınca verdim biraz rahatlayıp uyusun diye.

Kızlar ben bebeğimi emziriyorum mama vermiyoruz ama günü kurtarıyor sütüm öyle şarıl şarıl değil gece yatmadan önce sağıp öyle yatıyorum o sütü gün içinde veriyorum misal emziriyorum sonra 40-60ml arası veriyorum acaba tek seferde kaç ml içiyordur benim kızım nasıl anlayabilirim sağıp mı vereyim bir öğün sadece biberonla sizce? Bu arada geçen hafta 250gr aldı ama sürekli meme istiyor ve ben de sürekli aç diye düşünmekten kafayı yedim iyice. 5dk dik tutup emziriyorum yatırınca kusuyor ama yarım saat geçmeden ağlıyor durmuyor babasının kucağında veya ayağında duruyor ama ben kucağıma alıp sevemiyorum hiç hemen aranıyor çok kötüyüm ya şu 6.aya gelsek diye bakıyorum

Kızlar bebeğinin kulağını deldiren var mı ya da deldirmeyi düşünen, bunu ne zaman ve nerede yapmalıyız sizce?
Anne ben küpe takmak istiyorum, kulağımı deldirebiliriz diyene kadar deldirmeyi düşünmüyorum

Bizim de geçen ay yanaklarında çıkmıştı kırmızı kabarcıklar, bazısının ucu beyazdı. Doktor Mustela Stelatopia krem sürün dedi, bir haftada azaldı. Her gün sürüyoruz cildini nemlendirmek için. Bebeğim mama ile besleniyor, bizde de çıktı. Kremden sonra kalmadı sivilce.

Her doktor farklı söylüyor şuruptan sonra bizimki de uyudu rahatlattı sanırım. Şu birkaç günü atlatalım da

Şuan için tek çare o görünüyor bende sipariş verdim sling için.İnsallah çare olur uyumasa ve emmese oyalamak çok zor 5_10 dk duruyor maximum

Bizde 2.ay aşılarını olduk vururken ağladı tek ama içim parçalandi kuzum daha ilkine ağlarken 2.nin acısını yaşadı tam o geçmişken öbürü ama şükür sonrası ne ateş ne ağlama ne huzursuzluk.O yüzden ne fitil attım ne sürüp verdim.

İşt
Ben hem ayaklarına hem de karnına koydum zararlıysa koymayım ben de o zaman. Evet akşam 9 ve 12 arası oluyor bizim de
e sanırım kolik bu demek oluyor. Bir de bebeklerin gözünden yaş gelmezmiş bu saatlerde yanakları ıpıslak içim gidiyor bu anlarda üç aya gelince geçer diyolar inanın 1 ay dayanacak halim yok. Gündüz şımarıklık yapıyor ağlıyo gibi ama hiç yaş yok çocuk ciddi ağrı çekiyor. Evet çok zararlıymış direkt organları etkileniyormuş hele kalbe yakın diye çok çok daha zararlıymış dikkat edin çok sıcak olmasın hafif ılık olabilirmiş

Ben büyük kızımda tam da bunu yaptım 6 yaşındaydı küçüğüne de aynısını yapıcam inşallah ne zaman isterse
Ben ve kız kardeşim de 5 ve 6 yaşındaymışız kulaklarımız delindiğinde Annem ve babam eczaneye götürüp deldirmişler, hayal meyal hatırlıyorum kardeşimle küpe seçmiştik, ben mavi taşlı küpe seçmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…