- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 133
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #31.901
Sıcak havlu mu ? neresine koyuyorsunuz peki? Eşim karnına asla koydurmaz ayaklara koysam işe yarar mı acaba bana da reglken su torbasını karnıma koydurmazdı biliyorum bebeğe hiç koydurmaz. Sizin de her gün aynı saatlerde mi oluyor? Ben öğleden sonra hiç uyumadığı için uykusuzluğa bağlıyorum ama gaz da gibi. Yanakları yaştan görünmüyor o kadar kötü ki şarıl şarıl ağlıyorSıcak havlu denediniz mi? Biz de boğuşuyoruz o sancılarla, Sanki biraz da olsa işe yarıyor gibi.
Ben hem ayaklarına hem de karnına koydum zararlıysa koymayım ben de o zaman. Evet akşam 9 ve 12 arası oluyor bizim deSıcak havlu mu ? neresine koyuyorsunuz peki? Eşim karnına asla koydurmaz ayaklara koysam işe yarar mı acaba bana da reglken su torbasını karnıma koydurmazdı biliyorum bebeğe hiç koydurmaz. Sizin de her gün aynı saatlerde mi oluyor? Ben öğleden sonra hiç uyumadığı için uykusuzluğa bağlıyorum ama gaz da gibi. Yanakları yaştan görünmüyor o kadar kötü ki şarıl şarıl ağlıyoryüzü kıpkırmızı mosmor oluyor ağlamaktan her gün 5te başlayıp 7-8 e kadar sürüyor
3 aşı yapıldı ve rota aşısını yaptırdım bende. Calpol söyledi aile hekimimiz,sadece akşam biraz mızmızlanınca sanırım ağrısı oldu bacağında biraz bir ölçek az az verdim ebede öyle söylemişti. Başkada vermedim ateşı de çıkmadı rahat uyudu gece. Bugünde şükür iyi.Bol bol emzirince ateş-i çıkmıyormuş aklında olsun tatlım2. ay aşısında kaç iğne yaptılar bebeklere biz bugün olduk 3 iğne yaptılar 1 kol 2 bacak yavrum nasıl ağladı ilk kez gözünde yaş gördüm içim parçalandı. bir de ateşi için ne verdiniz ilaç olarak ?
Canım benim yanında calpolünü bulundur nacizane tavsiyem. Bizde dün yaptırdık aşıları gece ateşi 39 a kadar çıktı. Kötü bir gece geçirdik hiç uyumadı yavrum şu an sızdı kaldı doktor bunların olabileceğini söyledi sizide doktorunuz bilgilendirir ve inşallah sizinkinde fazla olmaz yiğenimde hiç bunlar olmamıştı bebekten bebeğe değişebiliyor2. ay aşısında kaç iğne yaptılar bebeklere biz bugün olduk 3 iğne yaptılar 1 kol 2 bacak yavrum nasıl ağladı ilk kez gözünde yaş gördüm içim parçalandı. bir de ateşi için ne verdiniz ilaç olarak ?
rota aşısını 2. ay mı yaptırdınız? aile hekimliğinde mi yapıldı o da? özel aşı 3. ay dedi doktorumuz da hiç sormadım bugün aile hekimliğine.3 aşı yapıldı ve rota aşısını yaptırdım bende. Calpol söyledi aile hekimimiz,sadece akşam biraz mızmızlanınca sanırım ağrısı oldu bacağında biraz bir ölçek az az verdim ebede öyle söylemişti. Başkada vermedim ateşı de çıkmadı rahat uyudu gece. Bugünde şükür iyi.Bol bol emzirince ateş-i çıkmıyormuş aklında olsun tatlım
Evet rotarix yaptırdım doktorumuz rotarix yaptırın veremle beraber olsun dedi, rotarix iki dozluk bir asi, ikinci dozunuda 4.Ay yaptıracağım. 3.ayda yaptırabilirsiniz sorun olmaz diğer dozu da 5.Ay yaptirirsinizrota aşısını 2. ay mı yaptırdınız? aile hekimliğinde mi yapıldı o da? özel aşı 3. ay dedi doktorumuz da hiç sormadım bugün aile hekimliğine.
Rotarix aldık ama aile hekimimiz 3. Ayda yapılacak dediArkadaslar 2ay asisina ek rotavirus asisi alacagiz ama 2cesit var diyorlar siz hangisi yaptiniz/aldiniz? Ve marka olarak ne aldiniz
Memorial da yaptırdık, 57 tl ödedik. Özel sigortamız var ondan mı öyle ödedik bilmiyorum ama.Kalça ultrasonunu özelde çektiren var mı ne kadara çektirdiniz?
Bugün yaptırdık 3 iğne. Çok ağladı orda2. ay aşısında kaç iğne yaptılar bebeklere biz bugün olduk 3 iğne yaptılar 1 kol 2 bacak yavrum nasıl ağladı ilk kez gözünde yaş gördüm içim parçalandı. bir de ateşi için ne verdiniz ilaç olarak ?
İsimlerini bilmiyorm da 2 doz olandan yaptırcaz, 3. ve 5. aylardaArkadaslar 2ay asisina ek rotavirus asisi alacagiz ama 2cesit var diyorlar siz hangisi yaptiniz/aldiniz? Ve marka olarak ne aldiniz
ben 3 farklı çocuk doktoruna gittim doğumdan beri onlar da aile hekimindeki ebe de 3 aydan önce şurup önermiyoruz ağrıda ateşte yarım fitil dediler. biraz ağrısı var gibiydi fitil yaptık incelttik yarıdan da kestik minik bişey koyduk daha sakin uyudu dinlendi 1 saat önce uyanıktı 1-2 saat kadar keyfi iyiydi şimdi yine uyuyor. Belki fitil böyle uyuttu belki aşı yoksa gündüz uykumuz bu kadar çok değildi.Bugün yaptırdık 3 iğne. Çok ağladı ordaşimdi de evde uyuyup uyanıp ağlıyo, sızlanıyo. Mosmor oldu çok korktum, ateşi yok ama ağrısı var sanırım calpol verdik 1 çay kaşığı. Fitil daha mı iyi etkili acaba ?
Oluyor evet. ben sıcaktan falan oluyor sanıyordum. doktorada sormadım. yarın kontrol var unutmazsam sorayım.Gunaydin
Emzirme sonrası bebeginin yuzunde ucu minik beyaz, etrafi kizarik sivilceler çikan var mi? Doktor sütünden bazi hormonlar geciyor ondan dedi nemlendirici sür dedi ama kaşıntı yapiyor sanki bebegime elleri hep yüzünde.
1 koldan 2 bacaktan. calpol aldırmıştı aile hekimimiz ilk muayenede. huzursuz olursa verirsin demişti. ateş olmadı ama sürekli ağlayınca verdim biraz rahatlayıp uyusun diye.2. ay aşısında kaç iğne yaptılar bebeklere biz bugün olduk 3 iğne yaptılar 1 kol 2 bacak yavrum nasıl ağladı ilk kez gözünde yaş gördüm içim parçalandı. bir de ateşi için ne verdiniz ilaç olarak ?
Anne ben küpe takmak istiyorum, kulağımı deldirebiliriz diyene kadar deldirmeyi düşünmüyorumKızlar bebeğinin kulağını deldiren var mı ya da deldirmeyi düşünen, bunu ne zaman ve nerede yapmalıyız sizce?
Bizim de geçen ay yanaklarında çıkmıştı kırmızı kabarcıklar, bazısının ucu beyazdı. Doktor Mustela Stelatopia krem sürün dedi, bir haftada azaldı. Her gün sürüyoruz cildini nemlendirmek için. Bebeğim mama ile besleniyor, bizde de çıktı. Kremden sonra kalmadı sivilce.Gunaydin
Emzirme sonrası bebeginin yuzunde ucu minik beyaz, etrafi kizarik sivilceler çikan var mi? Doktor sütünden bazi hormonlar geciyor ondan dedi nemlendirici sür dedi ama kaşıntı yapiyor sanki bebegime elleri hep yüzünde.
Her doktor farklı söylüyorben 3 farklı çocuk doktoruna gittim doğumdan beri onlar da aile hekimindeki ebe de 3 aydan önce şurup önermiyoruz ağrıda ateşte yarım fitil dediler. biraz ağrısı var gibiydi fitil yaptık incelttik yarıdan da kestik minik bişey koyduk daha sakin uyudu dinlendi 1 saat önce uyanıktı 1-2 saat kadar keyfi iyiydi şimdi yine uyuyor. Belki fitil böyle uyuttu belki aşı yoksa gündüz uykumuz bu kadar çok değildi.
Şuan için tek çare o görünüyor bende sipariş verdim sling için.İnsallah çare olurAynı bende öyle uyanıkken asla hiç bi iş yapamıyorum. Uyanıkken nasıl oyalıcağımı da bilemiyorum oyuncak koysam anlamıyor daha hep kucakta gezmek istiyor sling mi alsam da bari hem işimi yaparım hem kucakta gezdirmiş olurum diye düşünüyorum ama. Gerçi maşallah diyeyim 2 gündür güzel uyuyor gaz sancıları azaldı sanırım
e sanırım kolik bu demek oluyor. Bir de bebeklerin gözünden yaş gelmezmiş bu saatlerde yanakları ıpıslak içim gidiyor bu anlarda üç aya gelince geçer diyolar inanın 1 ay dayanacak halim yok. Gündüz şımarıklık yapıyor ağlıyo gibi ama hiç yaş yok çocuk ciddi ağrı çekiyor. Evet çok zararlıymış direkt organları etkileniyormuş hele kalbe yakın diye çok çok daha zararlıymış dikkat edin çok sıcak olmasın hafif ılık olabilirmişBen hem ayaklarına hem de karnına koydum zararlıysa koymayım ben de o zaman. Evet akşam 9 ve 12 arası oluyor bizim de
Ben büyük kızımda tam da bunu yaptım 6 yaşındaydı küçüğüne de aynısını yapıcam inşallah ne zaman isterseAnne ben küpe takmak istiyorum, kulağımı deldirebiliriz diyene kadar deldirmeyi düşünmüyorum
Ben ve kız kardeşim de 5 ve 6 yaşındaymışız kulaklarımız delindiğindeBen büyük kızımda tam da bunu yaptım 6 yaşındaydı küçüğüne de aynısını yapıcam inşallah ne zaman isterse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?