- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.601
Canım benimde akşam yumuşar panik olurdum hayat ekstra sağım yapmayı bırakmıştım bebeğe ancak yeter diyeAkşama sütü hala dolu dolu gelen göğsü taş gibi olan var mı? Ne yiyip içiyorsunuz yazarsanız benim gibi akşma sütü azalanlarda faylansın.Günde kaç kez kaçar saat aralıklarla emziriyorsunuz acaba göğsüm dolmadan emziriyorum diye mi akşama sütüm azalıyor?
Herşeyin bir yolu var canım ben de denicem şansımı başarılı olursam ne alaBen de baby turco kullanıyorum doğduğundan beri hepsiburada ciceksepeti fln kampanya yapti evde 3-4 numara stoklariyla doldu
Aynen 5. ve 40.gun gittim doktor da korunmayi söyledi hemen nasıl yapacaksiniz diye hap olur mu dedim önermedi bebege geçer hormonlar dedi, ya prezervatif ya bisey takiyolar ya neydi adi unuttum rahme mi takiliyo yaonu yapabiliriz dedi
Ayy ne guzel o kdr rapor alabilirsen ben anca ilk bi haftalik ara tatile kadar alabilcem
Eveet aman dikkat cok var oyle hamile kalan
E benim ilk bebis tup ikinci supriiizneyse ki yaz tatiline tup planlıyorduk da planlama zamanlarimizda oldu vakitsiz gelmedi artik deli gibi korkuyorum ya olursa diye sürekli korunma telaşındayim
Yaptı doktorum 40 kontrolünde sadece rahim agzina bisey takiyolar ya onda azicik aciyo o kadar bugum isim unutma günüm hic biseyin ismi aklima gelmiyoama korkulacak bisey degil dogumdan sonra smear de ne ki
Bende sürekli takip ediyorum. Daha bu gün kargo geldiBen de baby turco kullanıyorum doğduğundan beri hepsiburada ciceksepeti fln kampanya yapti evde 3-4 numara stoklariyla doldu
Aynen 5. ve 40.gun gittim doktor da korunmayi söyledi hemen nasıl yapacaksiniz diye hap olur mu dedim önermedi bebege geçer hormonlar dedi, ya prezervatif ya bisey takiyolar ya neydi adi unuttum rahme mi takiliyo yaonu yapabiliriz dedi
Ayy ne guzel o kdr rapor alabilirsen ben anca ilk bi haftalik ara tatile kadar alabilcem
Eveet aman dikkat cok var oyle hamile kalan
E benim ilk bebis tup ikinci supriiizneyse ki yaz tatiline tup planlıyorduk da planlama zamanlarimizda oldu vakitsiz gelmedi artik deli gibi korkuyorum ya olursa diye sürekli korunma telaşındayim
Yaptı doktorum 40 kontrolünde sadece rahim agzina bisey takiyolar ya onda azicik aciyo o kadar bugum isim unutma günüm hic biseyin ismi aklima gelmiyoama korkulacak bisey degil dogumdan sonra smear de ne ki
Normalde smear alınırken hiç acımaz, bu azıcık acıdı. Doğum sonrası ilk kontrol birazcık zor olabilirmiş.doğumdan sonra 2. ay doktor smear için çağırmıştı acaba nasıl zor mu ?
En çok ondan korkuyorum zaten.40 kontrolünde smear için gitmiştim smeardan sonra bir baktı ne var ne yok dikişler nasıl diye neyse sol tarafımda kocaman yumurta vardı.Hatta doktor güldü tüp bebek vs diye güvenme bak kocaman yumurtan olmuş diye.Regl olacaksın demişti ki oldum da.Özellikle tüpten sonra doğal yoldan hamile kalan tanıdığım çok var.Nitekim normalde 1 yumurta olsun diye bekleyip olmayınca tüp ile hamile kalan benim doğumdan sonra kocaman yumurtam olması da ironik
Süt müt korumuyor yani hala aktif cinsel hayatı devam ettiren varsa dikkat etsin!
Ben de kanama şikayeti ile doktora gittim 75. Günümde 15 gün ara ile 2-3 günlük kanamam oldu regl olmadim ama regl gibi bi tuhafti. ama yumurta oluşmuş doktor mutlaka korun dedi şimdi adetimiz de düzensiz anlamayiz valla gebemiyiz değil miyiz bir garip haller çok dikkat etmek lazim. Aynen ne süt ne emzirme bişey korumuyo bence de. Emziren anneler 1 yıl bile adet görmez derlerdi oysa40 kontrolünde smear için gitmiştim smeardan sonra bir baktı ne var ne yok dikişler nasıl diye neyse sol tarafımda kocaman yumurta vardı.Hatta doktor güldü tüp bebek vs diye güvenme bak kocaman yumurtan olmuş diye.Regl olacaksın demişti ki oldum da.Özellikle tüpten sonra doğal yoldan hamile kalan tanıdığım çok var.Nitekim normalde 1 yumurta olsun diye bekleyip olmayınca tüp ile hamile kalan benim doğumdan sonra kocaman yumurtam olması da ironik
Süt müt korumuyor yani hala aktif cinsel hayatı devam ettiren varsa dikkat etsin!
Ben silikon uçla emzirdiğim için bebeğim biberon ve meme ayrımı hiç yapmadı canım. Ben de silikon ucu bıraktıramadım ve çok hızlı kilo verdim o yüzden de biraz sütüm azaldı. Biberonu mu almıyor yoksa biberonu çekip sütün tadını alınca mı bırakıyor acabaBen mamayı veremiyorum bir türlü almıyor acıkmasını bekledim üç saat öyle vereyim dedim almadı ağladı. Mama değişikliği yaptım yine yok.Kızım aç olsa ağlar ağlamıyor doyunca bırakıyor memeyi son sütü ağzından çıkarıyor. Galiba sütüm besleyici değil. Mamaya alıştırmam için ne yapmam lazım. Doğduğu zaman mamaya alışmıştı hastanede beni almıyordu. Zor bela alıştırdım memeye şimdi mamayı almıyor.
Hiçbir mama anne sütünün yerini tutmaz. Sakın ola ki bebeğin kilo almıyor diye mamaya geçeyim deme. Benim de kilo alımımaz ama sütümün yetmediğine dair şüphem bile yok. Göğüs pedi bile kullanıyorum birini emerken diğeri akıyor çok şükür. Sütün az yağlı olabilir ya da bebeğinin yapısından kaynaklı kilo almıyor olabilir. İlk oğlumda hep alt sınırda gitti kilosu. Takipli hemşire illa mama diye tutturdu vermedim. Kaç doktora gittiysem hepside bebeğin gelişiminin iyi olduğunu, yapısından kaynaklı zayıf olduğunu söylediler. Şuan 3 yaşında iştahı iyi ama yine de zayıf. Kilo almaya meyilli değil. O yğzden şimdiki ikimci bebeğimde kilo almıyor diye stres yapmıyorum. Anne sütü kadar değerli bir besin var mı miniklere. Mama verip de anne sütünü azaltmanı dahi tavsiye etmem. Bebek huzurlu mutlu neşesi yerindeyse çişli kakalı bez sayısı yeterliyse bebek toktur, sütün zaten yetiyordur.Ben mamayı veremiyorum bir türlü almıyor acıkmasını bekledim üç saat öyle vereyim dedim almadı ağladı. Mama değişikliği yaptım yine yok.Kızım aç olsa ağlar ağlamıyor doyunca bırakıyor memeyi son sütü ağzından çıkarıyor. Galiba sütüm besleyici değil. Mamaya alıştırmam için ne yapmam lazım. Doğduğu zaman mamaya alışmıştı hastanede beni almıyordu. Zor bela alıştırdım memeye şimdi mamayı almıyor.
Az önce doktorumuza sorduk, benim kızım da güzel emiyor mamayı istemiyor , doktor da idrar yolu enfeksiyonu olabilir bi getirin bakayım demiş. Isterseniz bir doktora göturun. Ikisini de almak istemiyorsa.Kızlar üzülerek söylüyorum ki doğumdan sonra 17 kilo verdiğim için malesef ki sütüm az ve bebeğim doymuyor mama veriyorum ama sorunumuz şurda başlıyor bebeğim artık mamayı kabul etmiyor sma ile başlamıştık artık yemedi aptamil aldım yemedi zayıflayacak bu çocuk ben ne yapayım Allah aşkına kendimi yedim bitirdim bana bi yol gösterin ek gıda için şuan çok erken 4. Aya yeni girecez ne yapayım pirinç unu mu vereyim kafayı yiycem artık
Canım öncelikle stres yapmamalısın. Anne sütünü azaltan en önemli etken bu. Sen sakin ol. Ben de çok kilo verdim ama çok şükür sütüm yeterince var. Bebeklerde kilo alımı aylar geçtikçe zaten azalacak. Sen bebeğinin doymadığını düşünüyor musun? Bebeğinde sebepsiz ağlamalar uyumama huzursuzluk vs var mı? Parmağını ağzına yaklaştırdığında aranıyor mu? Kakalı ve çişli bez sayınız nedir? Yakınında sana yardım edecek biri varsa çağır. Sakin ol uyu dinlen biraz dışarı çık temiz hava al bol bol su iç et balık süt ürünleri tavuk yeşil sebzeler kuruyemiş ye. Bebeğine bak sevgiyle yaklaş ona. Ona çok iyi bakıyorsun onun için endişelisin. Biraz rahatla çok bunalmışsn belli ki. Bebeğine bakablecek biri varsa o bakarken yat uyu dinlen. Ben en çok uykusuz kaldığımda sütümün azaldığını fark ettim.bir de az su içtiğimde. Zayıflamakla anne sütü azalmaz üzülme.Kızlar üzülerek söylüyorum ki doğumdan sonra 17 kilo verdiğim için malesef ki sütüm az ve bebeğim doymuyor mama veriyorum ama sorunumuz şurda başlıyor bebeğim artık mamayı kabul etmiyor sma ile başlamıştık artık yemedi aptamil aldım yemedi zayıflayacak bu çocuk ben ne yapayım Allah aşkına kendimi yedim bitirdim bana bi yol gösterin ek gıda için şuan çok erken 4. Aya yeni girecez ne yapayım pirinç unu mu vereyim kafayı yiycem artık
Memeyi alıyor canım da süt yeteri kadar yok ki yavrum neyle doyacakAz önce doktorumuza sorduk, benim kızım da güzel emiyor mamayı istemiyor , doktor da idrar yolu enfeksiyonu olabilir bi getirin bakayım demiş. Isterseniz bir doktora göturun. Ikisini de almak istemiyorsa.
Ay Allah razı olsun kakamızı haftada 1 yapıyoruz doktora götürmüştüm normal dedi mama aldığı için çişli bez sayımızda günde 5 6 sefer canımCanım öncelikle stres yapmamalısın. Anne sütünü azaltan en önemli etken bu. Sen sakin ol. Ben de çok kilo verdim ama çok şükür sütüm yeterince var. Bebeklerde kilo alımı aylar geçtikçe zaten azalacak. Sen bebeğinin doymadığını düşünüyor musun? Bebeğinde sebepsiz ağlamalar uyumama huzursuzluk vs var mı? Parmağını ağzına yaklaştırdığında aranıyor mu? Kakalı ve çişli bez sayınız nedir? Yakınında sana yardım edecek biri varsa çağır. Sakin ol uyu dinlen biraz dışarı çık temiz hava al bol bol su iç et balık süt ürünleri tavuk yeşil sebzeler kuruyemiş ye. Bebeğine bak sevgiyle yaklaş ona. Ona çok iyi bakıyorsun onun için endişelisin. Biraz rahatla çok bunalmışsn belli ki. Bebeğine bakablecek biri varsa o bakarken yat uyu dinlen. Ben en çok uykusuz kaldığımda sütümün azaldığını fark ettim.bir de az su içtiğimde. Zayıflamakla anne sütü azalmaz üzülme.
Ben de premium care kullanıyordum, ondaki parfüm kokusu rahatsız etti beni, sleepy naturele geçtim, pişik değil kızarıklık bile olmadı bize ama ben her beslemeden önce değiştiriyorum, beselmeden sonra hemen uyumazsa da uyumadan önce değiştiriyorum, 1 kere bile çiş yapsa kafi.Hamilelikte gürleşir doğumla dökülmeye başlarmış benim de dökülüyor, baya kısalttım ben rahatladım. Hatta yine kestireceğim çok terliyorum duş kolaylaştı
hangi marka bezi kullanıyorsunuz kızlar? Premium care ile başladık değiştirirsem poposu zarar görür korkusuna başka bez denemedim bile. Kaka yaparsa hemen değiştiriyorum çiş yaparsa da fazla dolmadan alıyorum. Cildi çok hassas bembeyaz
Bu ara bizim çiş de azaldı senin anlattığın gibiyiz aynı huzursuzluk yok gülüp oynuyor ama memede aktif 3-4 dk bu da süt bitti herhalde dedirtiyor bana tartmıştım 3 günde 100gr almış çıktı kakamızın düzeni aynı günde bir max iki kez yapardı yine öyle ben sağımı bırakmıştım iki gündür yeniden başladım bakalım ptsi tekrar tartacağım ama dünden beri sağdığım sütten takviye yapıyorum yineKızlar merhaba bebeğinizin altını günde kaç kez değiştiriyorsunuz? Çişli bez olarak yani. Benim günde 3-4e düştü ve göğüslerim öğleden sonra yumuş yumuş oluyor. Sıkınca süt geliyor ama ince bir hat halinde. gece değiştirmiyorum altını da en son 11 gibi bağlıyorum sabah 9a kadar doluyor bayaa ama taşmıyor. Normal midir acaba sizlerde durum nedir? Doymuyor mu, sütüm mü az bıktım bunları düşünmektenyine 1.5 saate bir meme istyor çünkü yeni doğmuş gibi. Bazen uyuyo memede bazen gülüyo bazen çekmiyo yalandan duruyo ama evhamlı ana ben doymuyor mu diye diye kendimi bitirdim internette yumuşsk göğüste de yeterli süt olur yaziyor ama işte.. gece şişkinliğini bilince memede süt yokmuş gibi hissediyorum
Ben ilk kızımda hiç vitamin kullanmamıştım saçlarım yarı yarıya azaldı şimdi kullanıyorum vitamin ve çok faydasını gördüm dökülme gayet normal banyodan banyoya sayılır o da öyle çok değilKizlar sac dökülmesi yaşayan var mı.
Saclarim avuç avuç dökülüyor
Canım ya beni öylemutlu ettinki. Bebeğım hiç huysuzluk etmiyor çişli bezi gelişimi herşey iyi boyufa uzamış kilosu sabit kalmış sadece. Ikı gündür bebeğime etmediğim eziyet kalmadı zorla mama vermeye çalışıyorum olmadı memeyi emiyor burakıyor memeyi zorluyorum. Doktorlar malesef bana bunu böyle açıklamıyor annemde sizin gibi söyledi ağlamıyorsa keyifliyse doyuyordur ama yok illaki onların bekledikleri kiloda olacak. Çok sağol ya içim rahatladıHiçbir mama anne sütünün yerini tutmaz. Sakın ola ki bebeğin kilo almıyor diye mamaya geçeyim deme. Benim de kilo alımımaz ama sütümün yetmediğine dair şüphem bile yok. Göğüs pedi bile kullanıyorum birini emerken diğeri akıyor çok şükür. Sütün az yağlı olabilir ya da bebeğinin yapısından kaynaklı kilo almıyor olabilir. İlk oğlumda hep alt sınırda gitti kilosu. Takipli hemşire illa mama diye tutturdu vermedim. Kaç doktora gittiysem hepside bebeğin gelişiminin iyi olduğunu, yapısından kaynaklı zayıf olduğunu söylediler. Şuan 3 yaşında iştahı iyi ama yine de zayıf. Kilo almaya meyilli değil. O yğzden şimdiki ikimci bebeğimde kilo almıyor diye stres yapmıyorum. Anne sütü kadar değerli bir besin var mı miniklere. Mama verip de anne sütünü azaltmanı dahi tavsiye etmem. Bebek huzurlu mutlu neşesi yerindeyse çişli kakalı bez sayısı yeterliyse bebek toktur, sütün zaten yetiyordur.
Canım bebeğinin boyu uzamış ve kilo almamışsa zayıflamış demektir, bebeklerde kilo kaybı pek iyi sayılmaz, günden günde kilo alması gerekir ki, kemikleri kalinlasiyo, uzuyo, doktorun mutlaka kilo takibine çağırmıştır, sen doktorunun söylediklerine güven ve tavsiyelerini uygulamaya çalış, çünkü kilo kaybı zamanla büyümenin durmasına sebep olabilir Allah korusun.Canım ya beni öylemutlu ettinki. Bebeğım hiç huysuzluk etmiyor çişli bezi gelişimi herşey iyi boyufa uzamış kilosu sabit kalmış sadece. Ikı gündür bebeğime etmediğim eziyet kalmadı zorla mama vermeye çalışıyorum olmadı memeyi emiyor burakıyor memeyi zorluyorum. Doktorlar malesef bana bunu böyle açıklamıyor annemde sizin gibi söyledi ağlamıyorsa keyifliyse doyuyordur ama yok illaki onların bekledikleri kiloda olacak. Çok sağol ya içim rahatladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?