2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canım benimde akşam yumuşar panik olurdum hayat ekstra sağım yapmayı bırakmıştım bebeğe ancak yeter diye
gece sabaha anca dolardı hatta biri dolar biri dolmazdı vs sonra nette bi tarif gördüm onunla hep dolu valla
Şuan hem emziriyorum hem sağım yapıyorum işe dönüş sonrası için stok tarif şöyle;
Yulaf ezmesi
Yoğurt ya da süt
1 adet kuru incir kayısı hurma biraz da kuru dut ve üzüm
Ceviz fındık
1 kaşık dut pekmezi
Her gün bi kase yiyorum valla yerken bayıyor ama yağlı güzel süt yapıyor öğlen yemek yerine bunu yiyorum baya da tok tutuyor zayıflamaya bile başladım
İçecek olarakta beyaz dut kurusu kaynatıyorum her hangi bir tat verecek meyve ile
Hiç sorun yaşamadım sütümde bu tariflerden sonra.
Kesinlikle tavsiye ederim

Herşeyin bir yolu var canım ben de denicem şansımı başarılı olursam ne ala

Bende sürekli takip ediyorum. Daha bu gün kargo geldi

En çok ondan korkuyorum zaten.
Olmadı diye senelerce uğraştık tüp bebekle ikiz oldu. Üstüne senesi dolmadan doğal yolla tekrar ikizlere hamile kalmaktan ciddi ciddi korkuyorum.
Sürekli rüyamda yeniden ikiz üçüz dördüz falan doğurduğumu görüp ben bunlara nasıl bakcam diye ağlıyorum.
Bi kere 6 tane bebeğim olduğunu görmüştüm

Ben de kanama şikayeti ile doktora gittim 75. Günümde 15 gün ara ile 2-3 günlük kanamam oldu regl olmadim ama regl gibi bi tuhafti. ama yumurta oluşmuş doktor mutlaka korun dedi şimdi adetimiz de düzensiz anlamayiz valla gebemiyiz değil miyiz bir garip haller çok dikkat etmek lazim. Aynen ne süt ne emzirme bişey korumuyo bence de. Emziren anneler 1 yıl bile adet görmez derlerdi oysa

Ben silikon uçla emzirdiğim için bebeğim biberon ve meme ayrımı hiç yapmadı canım. Ben de silikon ucu bıraktıramadım ve çok hızlı kilo verdim o yüzden de biraz sütüm azaldı. Biberonu mu almıyor yoksa biberonu çekip sütün tadını alınca mı bırakıyor acaba

Hiçbir mama anne sütünün yerini tutmaz. Sakın ola ki bebeğin kilo almıyor diye mamaya geçeyim deme. Benim de kilo alımımaz ama sütümün yetmediğine dair şüphem bile yok. Göğüs pedi bile kullanıyorum birini emerken diğeri akıyor çok şükür. Sütün az yağlı olabilir ya da bebeğinin yapısından kaynaklı kilo almıyor olabilir. İlk oğlumda hep alt sınırda gitti kilosu. Takipli hemşire illa mama diye tutturdu vermedim. Kaç doktora gittiysem hepside bebeğin gelişiminin iyi olduğunu, yapısından kaynaklı zayıf olduğunu söylediler. Şuan 3 yaşında iştahı iyi ama yine de zayıf. Kilo almaya meyilli değil. O yğzden şimdiki ikimci bebeğimde kilo almıyor diye stres yapmıyorum. Anne sütü kadar değerli bir besin var mı miniklere. Mama verip de anne sütünü azaltmanı dahi tavsiye etmem. Bebek huzurlu mutlu neşesi yerindeyse çişli kakalı bez sayısı yeterliyse bebek toktur, sütün zaten yetiyordur.

Kızlar üzülerek söylüyorum ki doğumdan sonra 17 kilo verdiğim için malesef ki sütüm az ve bebeğim doymuyor mama veriyorum ama sorunumuz şurda başlıyor bebeğim artık mamayı kabul etmiyor sma ile başlamıştık artık yemedi aptamil aldım yemedi zayıflayacak bu çocuk ben ne yapayım Allah aşkına kendimi yedim bitirdim bana bi yol gösterin ek gıda için şuan çok erken 4. Aya yeni girecez ne yapayım pirinç unu mu vereyim kafayı yiycem artık

Az önce doktorumuza sorduk, benim kızım da güzel emiyor mamayı istemiyor , doktor da idrar yolu enfeksiyonu olabilir bi getirin bakayım demiş. Isterseniz bir doktora göturun. Ikisini de almak istemiyorsa.

Canım öncelikle stres yapmamalısın. Anne sütünü azaltan en önemli etken bu. Sen sakin ol. Ben de çok kilo verdim ama çok şükür sütüm yeterince var. Bebeklerde kilo alımı aylar geçtikçe zaten azalacak. Sen bebeğinin doymadığını düşünüyor musun? Bebeğinde sebepsiz ağlamalar uyumama huzursuzluk vs var mı? Parmağını ağzına yaklaştırdığında aranıyor mu? Kakalı ve çişli bez sayınız nedir? Yakınında sana yardım edecek biri varsa çağır. Sakin ol uyu dinlen biraz dışarı çık temiz hava al bol bol su iç et balık süt ürünleri tavuk yeşil sebzeler kuruyemiş ye. Bebeğine bak sevgiyle yaklaş ona. Ona çok iyi bakıyorsun onun için endişelisin. Biraz rahatla çok bunalmışsn belli ki. Bebeğine bakablecek biri varsa o bakarken yat uyu dinlen. Ben en çok uykusuz kaldığımda sütümün azaldığını fark ettim.bir de az su içtiğimde. Zayıflamakla anne sütü azalmaz üzülme.

Kızlar bebeklerinize kimyasal içeriği olmayan ürünler kullanmak istiyorsanız instagram da mühendisinoğlu nu takip etmenizi tavsiye ederim. Piyasadaki ürünleri inceleyip kimyasal olanları ayırıyor. Doğal içerikli olanlarla listeler yapıyor. Mesela Islak mendilleri inceliyor içeriğinde kimyasal olmayanlarla yıldızlı listeler yapıyor. Kendisinin küçük çocuğu var faydalanacağınızdan eminim.
Saçları dökülen arkadaşlar için de Halalles marka şampuan öneririm. Dediğim sayfayı takip ederseniz herkesin memnun olduğunu içeriğinin doğal olduğunu göreceksiniz. Özellikle doğumdan sonraki saç dökülmelerinde çok faydası olduğunu paylaşıyorlar. Benim dökülmem olmadığı için şimdilik ihtiyacım yok.

Ay Allah razı olsun kakamızı haftada 1 yapıyoruz doktora götürmüştüm normal dedi mama aldığı için çişli bez sayımızda günde 5 6 sefer canım

Ben de premium care kullanıyordum, ondaki parfüm kokusu rahatsız etti beni, sleepy naturele geçtim, pişik değil kızarıklık bile olmadı bize ama ben her beslemeden önce değiştiriyorum, beselmeden sonra hemen uyumazsa da uyumadan önce değiştiriyorum, 1 kere bile çiş yapsa kafi.

Bu ara bizim çiş de azaldı senin anlattığın gibiyiz aynı huzursuzluk yok gülüp oynuyor ama memede aktif 3-4 dk bu da süt bitti herhalde dedirtiyor bana tartmıştım 3 günde 100gr almış çıktı kakamızın düzeni aynı günde bir max iki kez yapardı yine öyle ben sağımı bırakmıştım iki gündür yeniden başladım bakalım ptsi tekrar tartacağım ama dünden beri sağdığım sütten takviye yapıyorum yine
Kizlar sac dökülmesi yaşayan var mı.
Saclarim avuç avuç dökülüyor
Ben ilk kızımda hiç vitamin kullanmamıştım saçlarım yarı yarıya azaldı şimdi kullanıyorum vitamin ve çok faydasını gördüm dökülme gayet normal banyodan banyoya sayılır o da öyle çok değil

Ben denemek için bebem natural almıştım evime dönerken ama küçük geldi bizim kıza çok azını kullanabildim bir arkadaşıma verdim o da ben de çok beğendik ikimizin bebeklerinde de pişik yapmadı tavsiye ederim şu an prima kullanıyorum burada ama yazın Türkiye’ye döndüğümde onu kullanacağım büyük ihtimalle

Canım ya beni öylemutlu ettinki. Bebeğım hiç huysuzluk etmiyor çişli bezi gelişimi herşey iyi boyufa uzamış kilosu sabit kalmış sadece. Ikı gündür bebeğime etmediğim eziyet kalmadı zorla mama vermeye çalışıyorum olmadı memeyi emiyor burakıyor memeyi zorluyorum. Doktorlar malesef bana bunu böyle açıklamıyor annemde sizin gibi söyledi ağlamıyorsa keyifliyse doyuyordur ama yok illaki onların bekledikleri kiloda olacak. Çok sağol ya içim rahatladı

Canım bebeğinin boyu uzamış ve kilo almamışsa zayıflamış demektir, bebeklerde kilo kaybı pek iyi sayılmaz, günden günde kilo alması gerekir ki, kemikleri kalinlasiyo, uzuyo, doktorun mutlaka kilo takibine çağırmıştır, sen doktorunun söylediklerine güven ve tavsiyelerini uygulamaya çalış, çünkü kilo kaybı zamanla büyümenin durmasına sebep olabilir Allah korusun.

Merhabalar mastit olup da iyilestikten sonra hala kitle sorunu yaşayan oldu mu? Antibiyotik kullandim geçti ama o kitle hala elime geliyor ne zaman yok olacak yoksa başıma bela mı olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…