- 8 Nisan 2011
- 2.024
- 2.057
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #32.621
Aynısını yaşıyorum canım ilk ay beklenenin üzerinde kilo aldı ikinci ay 460 gram almış doktor iki hafta sonra gel takip edelim dedi dün gittim hiç almamış emmesi iy sütüm var ama çok kısa emiyor bes on dakika arası sonra zorlasamda almıyor memeyi ağzındaki fazlalıgıda atıyor anladım gitti neden kilo almadı
Kızlar benim de bebeğim 1.ay 400 gram aldı, 2.ay 900 gram aldı ama 900 gramin 500 gramini 1 haftada aldi. Geriye kalan 400 grami 3 haftada. Atak haftalarında bebekler fazla gelisiyor sonra düzlüğe geçiyor. Bir şekilde açığı kapatıyorlar. Neden böyle düzensiz diye sordugumda doktor önemli degil, alacagini almis takma kafana dedi. Bu arada az aliyor diye anne sütü yaninda gunde 2 defa da mama veriyorum bazen 3 oluyor 90 ml öğün başı. İçim rahat etmiyor aç kaliyormus gibi hissediyorum sanirim cok iyi beslenmeme rağmen sutum yagli degil, dogumdan sonra kilo bile aldim hatta guclu beslendigim icin, bir de sizinki gibi az az sık sık emiyor. 3-4 saat araliklarla emse acıkacak güzel emecek sütün yagli kismini da alacak ama hep memede durmak istiyor. Bu da kilo alimini yavaslatan biseymis ben bebekken oyleymisim kilo da alamiyormusum, anneme doktoru 3-4 saat ac birak oyle emzir hep demis.Merhaba kızlar canım çok sıkkın şimdi doktordan geldik. Kalça usg çektirdik normal. Kilo alımı çok az. İşk ay 1700 gr almıştı bu ay 500 gr anca almış. Neden böyle oldu anlamadım. Sadece Emziriyorum sütüm de var çok şükür. Doyunca kendisi çıkıyor ve fazlasını kusuyor. Aç olmadığına eminim kilo alamama sebebi başka ne olabilir ki
Gece kalk emzir 2-3 defa, beyinden sinyal gonderiliyomus daha cok sute ihtiyac var diye, uretim artiyormus. Gündüz de süt arttirici çaylardan iç ben naturpy milk tea den cok memnun kaldim. Aralarda uyumaya calis bebegin uyurken en cok uykunun faydasi var. Beslenmeye de dikkat ettigin zaman cogalir sutun merak etmeMemeyi alıyor canım da süt yeteri kadar yok ki yavrum neyle doyacak
Çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim.Canım benimde akşam yumuşar panik olurdum hayat ekstra sağım yapmayı bırakmıştım bebeğe ancak yeter diye
gece sabaha anca dolardı hatta biri dolar biri dolmazdı vs sonra nette bi tarif gördüm onunla hep dolu valla
Şuan hem emziriyorum hem sağım yapıyorum işe dönüş sonrası için stoktarif şöyle;
Yulaf ezmesi
Yoğurt ya da süt
1 adet kuru incir kayısı hurma biraz da kuru dut ve üzüm
Ceviz fındık
1 kaşık dut pekmezi
Her gün bi kase yiyorum valla yerken bayıyor ama yağlı güzel süt yapıyor öğlen yemek yerine bunu yiyorum baya da tok tutuyor zayıflamaya bile başladım
İçecek olarakta beyaz dut kurusu kaynatıyorum her hangi bir tat verecek meyve ile
Hiç sorun yaşamadım sütümde bu tariflerden sonra.
Kesinlikle tavsiye ederim
Deniycem çok teşekkür ederimGece kalk emzir 2-3 defa, beyinden sinyal gonderiliyomus daha cok sute ihtiyac var diye, uretim artiyormus. Gündüz de süt arttirici çaylardan iç ben naturpy milk tea den cok memnun kaldim. Aralarda uyumaya calis bebegin uyurken en cok uykunun faydasi var. Beslenmeye de dikkat ettigin zaman cogalir sutun merak etme
Merhaba emzirdiğiniz süreye takılmayın bebekler ilk 5 dk aralıksız emdiklerinde sütün %80-90 ını alırlar ama kilo alım problemi varsa önsüt oranınız yüksek olabilir %70 i sudur ve yağ oranı düşüktür emzirme öncesi o kısmı sağabilirsnziAynısını yaşıyorum canım ilk ay beklenenin üzerinde kilo aldı ikinci ay 460 gram almış doktor iki hafta sonra gel takip edelim dedi dün gittim hiç almamış emmesi iy sütüm var ama çok kısa emiyor bes on dakika arası sonra zorlasamda almıyor memeyi ağzındaki fazlalıgıda atıyor anladım gitti neden kilo almadı
O göğüsteki kitle üç gündür bende de var ve ne yaptıysam geçmedi yarın sanırım doktora gideceğim antibiyotiğe rağmen geçmemesine çok şaşırdım herkes geçiyor diyorduMerhabalar mastit olup da iyilestikten sonra hala kitle sorunu yaşayan oldu mu? Antibiyotik kullandim geçti ama o kitle hala elime geliyor ne zaman yok olacak yoksa başıma bela mı olacak
Mastit geçirdin mi yeni mi başlıyor yoksaO göğüsteki kitle üç gündür bende de var ve ne yaptıysam geçmedi yarın sanırım doktora gideceğim antibiyotiğe rağmen geçmemesine çok şaşırdım herkes geçiyor diyorduçok geçmiş olsun
Maşallah gayet iyi güzel almış hatta fazla bile almış hiç endişeye gerek yok o zaman. Ne biliyim süt çiş konuları bende aşırı takıntı oldu malesef inandiramiyorum bir türlü sütümün yettiğine kendimi en ufak mızırdanmada aç mı bu ya da çiş az ise ah kesin aç kaldı falan diye düşünüyorumBu ara bizim çiş de azaldı senin anlattığın gibiyiz aynı huzursuzluk yok gülüp oynuyor ama memede aktif 3-4 dk bu da süt bitti herhalde dedirtiyor bana tartmıştım 3 günde 100gr almış çıktı kakamızın düzeni aynı günde bir max iki kez yapardı yine öyle ben sağımı bırakmıştım iki gündür yeniden başladım bakalım ptsi tekrar tartacağım ama dünden beri sağdığım sütten takviye yapıyorum yine
Ben ilk kızımda hiç vitamin kullanmamıştım saçlarım yarı yarıya azaldı şimdi kullanıyorum vitamin ve çok faydasını gördüm dökülme gayet normal banyodan banyoya sayılır o da öyle çok değil
Aynı ben de böyleyim hiç farkım yok senden her mızırdanmayı açlık diye düşünmüyordum artık göğüslerim yumuşadı ama uyku kaka aynı diye sağımı bıraktım normal gidiyorduk lakin çiş azalınca yine şüphe başladı eşim de bıktı artık ama 3-4 dk emmeyle doyar mı çocuk sağdım emzirme üstüne 15ml çıktı bir göğüsten tamamen doysa kendi bırakır emmek de istemez herhalde artık offf çok kötü vaziyetlerMaşallah gayet iyi güzel almış hatta fazla bile almış hiç endişeye gerek yok o zaman. Ne biliyim süt çiş konuları bende aşırı takıntı oldu malesef inandiramiyorum bir türlü sütümün yettiğine kendimi en ufak mızırdanmada aç mı bu ya da çiş az ise ah kesin aç kaldı falan diye düşünüyorum
Ben mastit olmadım geçen kuaföre gitmiştim saç boyatmaya 4 saat ayrı kaldım ilk defa o gün kuaförde şişti de şişti göğüslerim. Sonra emzirmeme rağmen o kitle gitmiyor sağdım ılık kompres yaptım masaj çocuk emdi hala orada. Eğer çocuk emmezse büyüyor emerse küçülüyor ama tamamen gitmiyor. Sıcaklık hissi ilk vardı şimdi geçti sadece kitle kaldı çok korkuyorum cerrahi işlem gerekir diye. Eve temizliğe gelen abla bu kitleden ameliyat oldu hem de üç kere. Benim 3-4 gündür var ne yaptıysam olmadı anlayacağınız ama şu ters emzirme olayını deneyeceğim birazdan teşekkür ederimMastit geçirdin mi yeni mi başlıyor yoksayeni olduysa kesinlikle ihmal etme ben daha ilk gunu gittim hemen antibiyotiğe basladim ama sadece o gogsumdeki sicakligi kizarikligi şişliği gecirdi. Kitleler de kücüldü ama tamamen geçmedi. Insallah geçer yoksa yine doktora gidecegim, tesekkur ederim. Tam bir kabus. Eğer iltihap ve sicaklik varsa soguk lahana yapragi koymak iyi geliyor. Yoksa kanallari acmak icin masaj ve sicak kompres. Elle sağmak da faydaliymis. Son olarak da bebegi ters emzirmek. Vucudu arkada kalacak sekilde. Size de gecmis olsun.
Hmm siz kıyıdan dönmüşsünüz yine benim de ilk gunler aynisi olmustu elle sağdım masaj yaparak kurtuldum ama bu oyle olmadi. Evet ameliyattan tırsiyorum duydum kitle yuzunden olanıBen mastit olmadım geçen kuaföre gitmiştim saç boyatmaya 4 saat ayrı kaldım ilk defa o gün kuaförde şişti de şişti göğüslerim. Sonra emzirmeme rağmen o kitle gitmiyor sağdım ılık kompres yaptım masaj çocuk emdi hala orada. Eğer çocuk emmezse büyüyor emerse küçülüyor ama tamamen gitmiyor. Sıcaklık hissi ilk vardı şimdi geçti sadece kitle kaldı çok korkuyorum cerrahi işlem gerekir diye. Eve temizliğe gelen abla bu kitleden ameliyat oldu hem de üç kere. Benim 3-4 gündür var ne yaptıysam olmadı anlayacağınız ama şu ters emzirme olayını deneyeceğim birazdan teşekkür ederimUmarım geçer sizin de çabucak kötü ihtimaller yaşamayız.
Göğsün birini emerken diğerinden süt akıyor mu diye sormuştu bana doktorum. O an sormayı akıl edemedim de bebeğin doyduğuna mı işaretmiş yani buHiçbir mama anne sütünün yerini tutmaz. Sakın ola ki bebeğin kilo almıyor diye mamaya geçeyim deme. Benim de kilo alımımaz ama sütümün yetmediğine dair şüphem bile yok. Göğüs pedi bile kullanıyorum birini emerken diğeri akıyor çok şükür. Sütün az yağlı olabilir ya da bebeğinin yapısından kaynaklı kilo almıyor olabilir. İlk oğlumda hep alt sınırda gitti kilosu. Takipli hemşire illa mama diye tutturdu vermedim. Kaç doktora gittiysem hepside bebeğin gelişiminin iyi olduğunu, yapısından kaynaklı zayıf olduğunu söylediler. Şuan 3 yaşında iştahı iyi ama yine de zayıf. Kilo almaya meyilli değil. O yğzden şimdiki ikimci bebeğimde kilo almıyor diye stres yapmıyorum. Anne sütü kadar değerli bir besin var mı miniklere. Mama verip de anne sütünü azaltmanı dahi tavsiye etmem. Bebek huzurlu mutlu neşesi yerindeyse çişli kakalı bez sayısı yeterliyse bebek toktur, sütün zaten yetiyordur.
12 ay önce korona geçirdiğimde çok iyi olan koku alma duygum sıfırlandı asla koku alamıyorum. Hayat kalitemi düşürdüğü gibi bebeğime kullandığım ürünlerin kokusu hakkında da bilgi sahibi değilim. Önceden olsa aldığım şeyin kokusundan kalitesini anlardım, bir şey bozuk mu, plastikse iyi mi, kötü plastiği ayırt etmek çok kolaydı. Şimdi malesefBen de premium care kullanıyordum, ondaki parfüm kokusu rahatsız etti beni, sleepy naturele geçtim, pişik değil kızarıklık bile olmadı bize ama ben her beslemeden önce değiştiriyorum, beselmeden sonra hemen uyumazsa da uyumadan önce değiştiriyorum, 1 kere bile çiş yapsa kafi.
Ben mastit olmadım geçen kuaföre gitmiştim saç boyatmaya 4 saat ayrı kaldım ilk defa o gün kuaförde şişti de şişti göğüslerim. Sonra emzirmeme rağmen o kitle gitmiyor sağdım ılık kompres yaptım masaj çocuk emdi hala orada. Eğer çocuk emmezse büyüyor emerse küçülüyor ama tamamen gitmiyor. Sıcaklık hissi ilk vardı şimdi geçti sadece kitle kaldı çok korkuyorum cerrahi işlem gerekir diye. Eve temizliğe gelen abla bu kitleden ameliyat oldu hem de üç kere. Benim 3-4 gündür var ne yaptıysam olmadı anlayacağınız ama şu ters emzirme olayını deneyeceğim birazdan teşekkür ederimUmarım geçer sizin de çabucak kötü ihtimaller yaşamayız.
Lesitin denediniz mi? Gıda takviyesi gibi satılıyor, mastiti çözdüğünü okumuştum.Hmm siz kıyıdan dönmüşsünüz yine benim de ilk gunler aynisi olmustu elle sağdım masaj yaparak kurtuldum ama bu oyle olmadi. Evet ameliyattan tırsiyorum duydum kitle yuzunden olanıinsallah gecer kendiliginden. Ameliyat ihtimalini dusunmek istemiyorum ya
Ilk defa duydum bir bakayim tesekkurlerLesitin denediniz mi? Gıda takviyesi gibi satılıyor, mastiti çözdüğünü okumuştum.
Benim bebeğimde de var 2 yanında beyaz bide yaa anlayamadık 2 gündür diş için çoook erken bide ön taraf da değil . Sürekli de eli ağzında ve salya akıtıyoBebeğimin damağında küçük bir sertlik var diş olabilir mi acaba çok erken değil midiş değilse nedir ki
Sütün yetiyordur onu demek istemiştir herhaldeGöğsün birini emerken diğerinden süt akıyor mu diye sormuştu bana doktorum. O an sormayı akıl edemedim de bebeğin doyduğuna mı işaretmiş yani bu
Ön de bizimki. Salya çok ve dediğin gibi eli ağzındaBenim bebeğimde de var 2 yanında beyaz bide yaa anlayamadık 2 gündür diş için çoook erken bide ön taraf da değil . Sürekli de eli ağzında ve salya akıtıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?