2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302

Kızlar benim de bebeğim 1.ay 400 gram aldı, 2.ay 900 gram aldı ama 900 gramin 500 gramini 1 haftada aldi. Geriye kalan 400 grami 3 haftada. Atak haftalarında bebekler fazla gelisiyor sonra düzlüğe geçiyor. Bir şekilde açığı kapatıyorlar. Neden böyle düzensiz diye sordugumda doktor önemli degil, alacagini almis takma kafana dedi. Bu arada az aliyor diye anne sütü yaninda gunde 2 defa da mama veriyorum bazen 3 oluyor 90 ml öğün başı. İçim rahat etmiyor aç kaliyormus gibi hissediyorum sanirim cok iyi beslenmeme rağmen sutum yagli degil, dogumdan sonra kilo bile aldim hatta guclu beslendigim icin, bir de sizinki gibi az az sık sık emiyor. 3-4 saat araliklarla emse acıkacak güzel emecek sütün yagli kismini da alacak ama hep memede durmak istiyor. Bu da kilo alimini yavaslatan biseymis ben bebekken oyleymisim kilo da alamiyormusum, anneme doktoru 3-4 saat ac birak oyle emzir hep demis.

Memeyi alıyor canım da süt yeteri kadar yok ki yavrum neyle doyacak
Gece kalk emzir 2-3 defa, beyinden sinyal gonderiliyomus daha cok sute ihtiyac var diye, uretim artiyormus. Gündüz de süt arttirici çaylardan iç ben naturpy milk tea den cok memnun kaldim. Aralarda uyumaya calis bebegin uyurken en cok uykunun faydasi var. Beslenmeye de dikkat ettigin zaman cogalir sutun merak etme

Ayy
Çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim.

Deniycem çok teşekkür ederim

Merhaba emzirdiğiniz süreye takılmayın bebekler ilk 5 dk aralıksız emdiklerinde sütün %80-90 ını alırlar ama kilo alım problemi varsa önsüt oranınız yüksek olabilir %70 i sudur ve yağ oranı düşüktür emzirme öncesi o kısmı sağabilirsnzi
Bir de bir meme boşalana kadar hep aynısını emzirin sürekli meme değiştirirseniz de hep önsüt almış olur bebişiniz.
Benim kızda 5-10 dk arası emer 3 dk bile emdiği oluyor bende eskiden takıyordum 1 saat emziriyorum vs diyenler olunca ama süt sorununuz yoksa süre önemli değil içimiz rahat olsun

Merhabalar mastit olup da iyilestikten sonra hala kitle sorunu yaşayan oldu mu? Antibiyotik kullandim geçti ama o kitle hala elime geliyor ne zaman yok olacak yoksa başıma bela mı olacak
O göğüsteki kitle üç gündür bende de var ve ne yaptıysam geçmedi yarın sanırım doktora gideceğim antibiyotiğe rağmen geçmemesine çok şaşırdım herkes geçiyor diyordu çok geçmiş olsun

Mastit geçirdin mi yeni mi başlıyor yoksa yeni olduysa kesinlikle ihmal etme ben daha ilk gunu gittim hemen antibiyotiğe basladim ama sadece o gogsumdeki sicakligi kizarikligi şişliği gecirdi. Kitleler de kücüldü ama tamamen geçmedi. Insallah geçer yoksa yine doktora gidecegim, tesekkur ederim. Tam bir kabus. Eğer iltihap ve sicaklik varsa soguk lahana yapragi koymak iyi geliyor. Yoksa kanallari acmak icin masaj ve sicak kompres. Elle sağmak da faydaliymis. Son olarak da bebegi ters emzirmek. Vucudu arkada kalacak sekilde. Size de gecmis olsun.

Belki faydalanmak istersiniz ben yazılanları faydalı buldum.

Maşallah gayet iyi güzel almış hatta fazla bile almış hiç endişeye gerek yok o zaman. Ne biliyim süt çiş konuları bende aşırı takıntı oldu malesef inandiramiyorum bir türlü sütümün yettiğine kendimi en ufak mızırdanmada aç mı bu ya da çiş az ise ah kesin aç kaldı falan diye düşünüyorum

Aynı ben de böyleyim hiç farkım yok senden her mızırdanmayı açlık diye düşünmüyordum artık göğüslerim yumuşadı ama uyku kaka aynı diye sağımı bıraktım normal gidiyorduk lakin çiş azalınca yine şüphe başladı eşim de bıktı artık ama 3-4 dk emmeyle doyar mı çocuk sağdım emzirme üstüne 15ml çıktı bir göğüsten tamamen doysa kendi bırakır emmek de istemez herhalde artık offf çok kötü vaziyetler

Ben mastit olmadım geçen kuaföre gitmiştim saç boyatmaya 4 saat ayrı kaldım ilk defa o gün kuaförde şişti de şişti göğüslerim. Sonra emzirmeme rağmen o kitle gitmiyor sağdım ılık kompres yaptım masaj çocuk emdi hala orada. Eğer çocuk emmezse büyüyor emerse küçülüyor ama tamamen gitmiyor. Sıcaklık hissi ilk vardı şimdi geçti sadece kitle kaldı çok korkuyorum cerrahi işlem gerekir diye. Eve temizliğe gelen abla bu kitleden ameliyat oldu hem de üç kere. Benim 3-4 gündür var ne yaptıysam olmadı anlayacağınız ama şu ters emzirme olayını deneyeceğim birazdan teşekkür ederimUmarım geçer sizin de çabucak kötü ihtimaller yaşamayız.

Bebeğimin damağında küçük bir sertlik var diş olabilir mi acaba çok erken değil mi diş değilse nedir ki

Hmm siz kıyıdan dönmüşsünüz yine benim de ilk gunler aynisi olmustu elle sağdım masaj yaparak kurtuldum ama bu oyle olmadi. Evet ameliyattan tırsiyorum duydum kitle yuzunden olanı insallah gecer kendiliginden. Ameliyat ihtimalini dusunmek istemiyorum ya

Göğsün birini emerken diğerinden süt akıyor mu diye sormuştu bana doktorum. O an sormayı akıl edemedim de bebeğin doyduğuna mı işaretmiş yani bu

12 ay önce korona geçirdiğimde çok iyi olan koku alma duygum sıfırlandı asla koku alamıyorum. Hayat kalitemi düşürdüğü gibi bebeğime kullandığım ürünlerin kokusu hakkında da bilgi sahibi değilim. Önceden olsa aldığım şeyin kokusundan kalitesini anlardım, bir şey bozuk mu, plastikse iyi mi, kötü plastiği ayırt etmek çok kolaydı. Şimdi malesef en acısı da bebeğimin kokusunu bilmiyorum çok dua ettim doktora da gittim kokusuz hayat çok zor.

Lesitin denediniz mi? Gıda takviyesi gibi satılıyor, mastiti çözdüğünü okumuştum.

Göğsün birini emerken diğerinden süt akıyor mu diye sormuştu bana doktorum. O an sormayı akıl edemedim de bebeğin doyduğuna mı işaretmiş yani bu
Sütün yetiyordur onu demek istemiştir herhalde
Benim bebeğimde de var 2 yanında beyaz bide yaa anlayamadık 2 gündür diş için çoook erken bide ön taraf da değil . Sürekli de eli ağzında ve salya akıtıyo
Ön de bizimki. Salya çok ve dediğin gibi eli ağzında

Kizlar ben cuma gecesi regl oldum, spiral taktirmayi dusunuyorum. Daha önce taktiran var mi agrı acı yapiyor mu islem sırasinda ve sonrasinda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…