- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.021
Maşallah vallaBen daha önce bi sürü şey denedim, sabah kadar beşikte mi sallamadim, kucağımda mi uyutmaya çalışmadım, bilmem kaç yüz kere evi mi dolaştırmadım meğer istediği sakince kendi kendine uyumakmışama emzigin payı da büyük gerçekten, emzik tutmaması kötü olmuş.
Bende olmadim canim bebegi emzirince halsizlik oluyor adette olursam iyice elim kolum kalkmaz heralde. Emzirirken adet olmayanda oluyormuş bende olmuyorum. Benim adetler cok sancılı geçerdi sancili olursa bir yandan da bebek nasil olacaksa. Geçen gün adet ağrısı çektim 1 saat az kanama geldi adet oldum sandim geri devami gelmediArkadaslar merhaba...ben hala adet olmadim bu nirmalmidir?siz oldunuz mu?
Ben 2. Adetimi oldumArkadaslar merhaba...ben hala adet olmadim bu nirmalmidir?siz oldunuz mu?
benim bebeğimde geç yatanlardan mesela yarım saat önce uyudu yaklaşık 9 10 gibi uyanacak ve sanki sabah uyanmış gibi zinde olacak geceye kadar uyumayacak. Yani erken yatırsam da kalkıyor erken yatmaya alışmıyor. Erken uyandırıyorum yine geç yatıyor. Yani bebekten bebeğe değişiyor bu alışma durumu pek bizim müdahalemizle olmuyor gibi ilk aylar.Merhaba..kolayliklar diliyorum.. insallah bol uykulu geceleriniz olsun.. bebeklerin biyolojik bir uyku saati var.. ne kadar gec yatarlarsa o kadar uykuya direnc kazaniyorlar.. ben dun gece 7 de yatirmaya basladim biraz zor uyudu mizladi tam uykuya dalmasi 20:30 u buldu.. ama gece boyu 1 defa uyandi emip uyudu.. her bebek farkli rutinleri sever kendi bebeginize gore bir ruyin olusturun.. ama mumkun oldugunca erken yatirmaya calisin.. bebek gece gec yatmayi aliskanlik etmemeli..
ben böyle bir etkiyle karşılaşmadım.. uyku düzeni değişmedi hiç. Sadece kalmalı misafirlerimiz olduğu zaman uyku düzeni saptı biraz. Açık havaya çıkardıysanız ya da fazla yorulduysa uyumuştur miniğiniz. Endişe etmeyin.Kızlar bugun biontech ilk doz aşimi oldum bebegim bugün hic uyumadigi kadar uyudu zorla uyandirdim uyanmiyor sonra uyadi yarim saat güldü falan şimdi yine uyudu aşıdan olabilirmi
Hemen atlatsın minik kuş inşallah dualarım sizinle.Kızlar 3 aylık bebeğim maalesef kovid pozitifçok üzgünüm çok telaşlı.. çok ateşli ve çok huysuz dua edin bir an önce toparlasin ne olur
Ne kadın doğum ne dahiliye canım benim bildiğim genel cerrahi bakar.Günaydın anneler geçen gün göğüs ağrısı İçin danışmıştım size çok şükür ağrı iki gündür yok ama hala göğsümde bir iki yerde sertlik geliyor elime ve dokununca acıyor oralar bu kitleler nasıl geçecek duşta falan elimle ezerek masaj yaptım emzirme öncesi ve sırasında sıcak su torbası koydum ama geçmiyor hangi doktora gitmek gerekir kadın doğum mu dahiliye mi acaba? Bir de benim gibi olup tamamen iyileşen var mı, ilk defa oldu korkuyorum biraz?
Gunaydin bende o agri ve kitlelerle birlikte ateşim de cikmisti, kizarmisti memem sıcaktı. Direk saglik ocagindaki ebeye gosterdim hep o taraftan emzir dedi bol bol, bir de ters emzirme de ise yariyor. Bebegin vucudu arkada kalacak yuzu size donecek. Ayrica bir kutu antibiyotik bitirdim bunun icin bittikten 1 hafta sonra kitleler ancak kayboldu. Antibiyotigi saglik ocagindaki doktor yazdi bu arada.Günaydın anneler geçen gün göğüs ağrısı İçin danışmıştım size çok şükür ağrı iki gündür yok ama hala göğsümde bir iki yerde sertlik geliyor elime ve dokununca acıyor oralar bu kitleler nasıl geçecek duşta falan elimle ezerek masaj yaptım emzirme öncesi ve sırasında sıcak su torbası koydum ama geçmiyor hangi doktora gitmek gerekir kadın doğum mu dahiliye mi acaba? Bir de benim gibi olup tamamen iyileşen var mı, ilk defa oldu korkuyorum biraz?
Merhaba sütüm azaldiysa açlığına bagli olarak 90 cc-120 cc degisiyor. Gunde 2 defa. Doktor onerisiyle tabiGünaydın uykusuz ama güzel annelerbebeğini hem meme hem de mamayla besleyenler sorum size günde kaç cc mama veriyorsunuz
Canım bizde de söyle bir benzer durum var farklı olarak günde 15 saatten fazla uyuyordurYaa ben de uyku konusunda çok dertliyim.
Bir kere zaten süre olarak toplamda çok az uyuyor. Tüm gün gece gündüz toplam 12 saati ya buluyor ya bulmuyor.
Uykuya geçişi çok zor oluyor. Çoğunlukla memeyle ya da şu an dinlediğim üzere kolik müzikleriyle. 1 saattir kolik şarkıları çalıyor kapattığım an kıpraşma başlıyor. Memede uyursa da ağzından çıktığı gibi uyanıyor.
Daha da fenası sadece insan üzerinde uyuyabiliyor. Her 5-6 uykusundan biri yatağında oluyor anca. Yatağı dediysem o da reflü yatağı ve eşimle aramızda yatıyor. ( neyse ki yatağımızı extra geniş almıştık) bebek yatmıyor ama daha çok boş bir yatak yatıyor aramızda. Bebek göğüsümüzde yüzde 90 da benim üstümde uyuyor. Şimdiye kadar çok sayılıdır akşam uyudu ve biz oturduk diyebileceğim 5-6 kere falan. Eşimle ben full time bebek bakıyoruz. Bu arada gündüz de sadece kucakta 10 15 dk şekerleme yapabiliyor. 7-8 saat hiç uyumuyor. Ancak yürüyüşe çıkınca bebek arabasında ya da yolculuk yapıyorsak arabada uyuyor. Yani böyle olunca tek başına bakılabilir gibi olmuyor. Napayım ben nerelere gidem
Uyku rutini demeyin lütfen. Ona yapılan muameleyi bana yapsan 50 saat uyurum. Yarı emzirip banyo yaptırıyoruz. Sonra yağ ile masaj yapıyoruz. Öncesinde odayı ideal sıcaklığa getirmiş oluyoruz tabii. Masaj sırasında gülücükler oyunlar. Giyindikten sonra tekrar biraz emiyor. Sonra gazını çıkartıp dandini dandini dasdana adlı muhteşem eserimiz ile kucakta ufak salınma eşliğinde uyutmayı deniyorum. Yaklaşık yarım saat sonra uyumadıysaa meme deniyorum. Arada emzik de deniyorum. Öyle böyle uyuyor. Ah diyorum uyudu iyice dalsın diye bekliyorum ve yerine koyuyorum. Yerime koyar koymaz uyanıyor çığlıklarla ağlamaya dönmeden önce pışpış ile sakinleştirmeye çalışıp başarısız oluyoruz. Emzik veriyoruz. Meme deniyoruZ. Emzirip kendi kendine uyuması için bırakmayı deniyoruz. Daha da çığlıklar atıyor. Duyan bıçakladık sanar. Evde hızlı yürüme eşliğinde sakinleştirip üzerimizDe yatırarak uyutmaya karar veriyoruz.burda da dalması kolay olmuyor ama bi şekilde oluyor. Hayır bi de gece kaka da yapıyor, o zaman uyanıyor alt değiştirirken ve 1.5 2 saat uyanık kalıyor. Çocuk sadece dışarda uyuyor diye sürekli geziyoruz. Devamlı dışarda yemekteyiz o zamanlar uyuyor çoğunlukla. Napam ben napam nasıl uyutam bu çocuğu. (Kucakta sallama,memede uyutma, kendi haline bırakma, ninni söyleme, budizz, yarım kundak, uyku tulumu, kolik şarkıları yöntemlerimiz arasında)
Önerilere açığım ama kesin uyurum öneri dinlerken.
Hahaha hemen denenecek.Canım bizde de söyle bir benzer durum var farklı olarak günde 15 saatten fazla uyuyordur
Gece uykusu çok şükür bütün 10 da yatıp 7 de kalkıyor
Emzik vs almıyor maalesef
Uyutma şekli sorunumuz var saydıklarının hepsini bende denedim ama nafile
Sallanmayı kucakta olmayı memede uyumayı vs sevmiyor kucakta uyuyunca da bırakırken uyanıyor
Biz pilates topu üzerinde reflü yatağına koyup yatağı da kucağımıza alıp zıplaya zıplaya uyutuyoruz 5 dk da uyuyor sonra onu yatakla birlikte bırakıyoruz
Bu işlemi kucakta yapıp bırakırsak yine uyanıyor çünkü yatakla beraber bırakınca farketmiyor sanırım öyle devam ediyor
Günde bir kere gece yatarken 125 CC oda iyi uyusun diye mamadan sonra hemen düşüyor çünkü içine gaz damlası oda atincaGünaydın uykusuz ama güzel annelerbebeğini hem meme hem de mamayla besleyenler sorum size günde kaç cc mama veriyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?