- 6 Aralık 2017
- 998
- 1.155
- 113
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.061
Demekki vücut yapısıyla alakalı, bazıları çok çabuk toparliyor, bende de var o koca göbüşten, bazen hamile taytimi giyiyorum cuk oturuyorGitmiyor. 11 kilo almıştım şuan da çubuk gibiyim ama göbekli bir çubukbu göbekle napıcam bilmiyorum henüz 2 hafta önce hastanede hamile olduğumu düşünen bir amca yer vermek istedi durumum o kadar vahim
Kalma ihtimali var, çünkü yumurtlama adetten önce oluyor. Yumurtladıktan sonra adet olacağımiz için fark etmeyebiliriz.Bu esnada gebe kaliniyor mu peki?
Sıcaklık fazla geliyorsa huysuzlanıyor olabilir belki. Bi de bi Tık ince giydirmeyi deneyin. Bebekler çok sıcak sevmezmiş doktor uyardı beni, gerçekten de sakinleşmişti.Yaa ben de uyku konusunda çok dertliyim.
Bir kere zaten süre olarak toplamda çok az uyuyor. Tüm gün gece gündüz toplam 12 saati ya buluyor ya bulmuyor.
Uykuya geçişi çok zor oluyor. Çoğunlukla memeyle ya da şu an dinlediğim üzere kolik müzikleriyle. 1 saattir kolik şarkıları çalıyor kapattığım an kıpraşma başlıyor. Memede uyursa da ağzından çıktığı gibi uyanıyor.
Daha da fenası sadece insan üzerinde uyuyabiliyor. Her 5-6 uykusundan biri yatağında oluyor anca. Yatağı dediysem o da reflü yatağı ve eşimle aramızda yatıyor. ( neyse ki yatağımızı extra geniş almıştık) bebek yatmıyor ama daha çok boş bir yatak yatıyor aramızda. Bebek göğüsümüzde yüzde 90 da benim üstümde uyuyor. Şimdiye kadar çok sayılıdır akşam uyudu ve biz oturduk diyebileceğim 5-6 kere falan. Eşimle ben full time bebek bakıyoruz. Bu arada gündüz de sadece kucakta 10 15 dk şekerleme yapabiliyor. 7-8 saat hiç uyumuyor. Ancak yürüyüşe çıkınca bebek arabasında ya da yolculuk yapıyorsak arabada uyuyor. Yani böyle olunca tek başına bakılabilir gibi olmuyor. Napayım ben nerelere gidem
Uyku rutini demeyin lütfen. Ona yapılan muameleyi bana yapsan 50 saat uyurum. Yarı emzirip banyo yaptırıyoruz. Sonra yağ ile masaj yapıyoruz. Öncesinde odayı ideal sıcaklığa getirmiş oluyoruz tabii. Masaj sırasında gülücükler oyunlar. Giyindikten sonra tekrar biraz emiyor. Sonra gazını çıkartıp dandini dandini dasdana adlı muhteşem eserimiz ile kucakta ufak salınma eşliğinde uyutmayı deniyorum. Yaklaşık yarım saat sonra uyumadıysaa meme deniyorum. Arada emzik de deniyorum. Öyle böyle uyuyor. Ah diyorum uyudu iyice dalsın diye bekliyorum ve yerine koyuyorum. Yerime koyar koymaz uyanıyor çığlıklarla ağlamaya dönmeden önce pışpış ile sakinleştirmeye çalışıp başarısız oluyoruz. Emzik veriyoruz. Meme deniyoruZ. Emzirip kendi kendine uyuması için bırakmayı deniyoruz. Daha da çığlıklar atıyor. Duyan bıçakladık sanar. Evde hızlı yürüme eşliğinde sakinleştirip üzerimizDe yatırarak uyutmaya karar veriyoruz.burda da dalması kolay olmuyor ama bi şekilde oluyor. Hayır bi de gece kaka da yapıyor, o zaman uyanıyor alt değiştirirken ve 1.5 2 saat uyanık kalıyor. Çocuk sadece dışarda uyuyor diye sürekli geziyoruz. Devamlı dışarda yemekteyiz o zamanlar uyuyor çoğunlukla. Napam ben napam nasıl uyutam bu çocuğu. (Kucakta sallama,memede uyutma, kendi haline bırakma, ninni söyleme, budizz, yarım kundak, uyku tulumu, kolik şarkıları yöntemlerimiz arasında)
Önerilere açığım ama kesin uyurum öneri dinlerken.
Ben de olmadım bu şekilde çok memnunum. Ağrısız sancısız ne güzelArkadaslar merhaba...ben hala adet olmadim bu nirmalmidir?siz oldunuz mu?
fotoprafı görünce tekrar bebek geliyor sandımİyi akşamlar kızlar aramızda anlayanlar vardı ramzı ve nub teorisinden bu arkadasınmn usgsi anlayanlar tahmin edebilir mi?
ben 25 kilo aldım çoğu gitti yavaş yavaş toparlanıyorum hala göbeğim ve 5+ kilom var. Doktorlar fizyoterapistler korse önermiyor onun yerine basit egzersizler var. İnstadan melike_yoga sayfasını tavsiye ederim o da yeni anne oldu. Kasları içerden dışarıya güçlendirmek gerekiyor korse tam tersi kasları çalıştıramadığı için zayıflatıyor.kizlarr . benim göbeğim 3 ay geçmesine rağmen halaa inmedi. bildiğin 20 haftalık hamile gibi göbeğim var.
ağustosta doğum yapınca korse çok kullanamadım.
önceden de göbeğim vardı ama bu kadar çok değildi hamile kalmadan önce.
Bu şekilde olup
sonrasında göbeğini indiren nasıl indiren var mı?
egzersize falan başlasam mı evde pilates tarzi
Fisher price piyanolu jimnastik merkezi aldık piyanosunun fonksiyonları ve oyuncaklarının değişebiliyor olması çok güzel biz çok memnun kaldıkBen hala oyun halısı almadım tavsiyelerinize önerilerinize açığım
Aynen bende çok kararsizim 150 TL ye de var 350 TL ye de var. Almışken iyi olanini aliyim diyorum yorumlari okuyorum onda da baya kötü yorum var. Almışken içime sinsin bebegimde sevsin istiyorumBen hala oyun halısı almadım tavsiyelerinize önerilerinize açığım
Ay evet ben de aynı şekilde karar veremedim. Kur değiştikçe de zamlanıyorAynen bende çok kararsizim 150 TL ye de var 350 TL ye de var. Almışken iyi olanini aliyim diyorum yorumlari okuyorum onda da baya kötü yorum var. Almışken içime sinsin bebegimde sevsin istiyorum
Markası ne peki canım gece üstünü örtmüyor musun sadece tulumla mı yatıyor peki?Ben kullanıyorum canım yaklaşık 1 ay oldu. Evimiz 22-24 derece 0,5 tog aldım içine kollu zıbın ve alt giydiriyorum çok memnunum geceleri emzirmeye kaldırdığımda vücudu soğumamış oluyor
Gaz bebegin uyku kalitesinde cok önemli.. eger gaz probleminiz varsa uyku da problemli oluyor.. ilk bebegimde 6 aydan sonra gaz problemi duzeldi ve uykusu duzene girmişti... kizimda da gaz problemi 2 ayda bitti ve uykusu ayni anda duzene girdi.. kizima yaklaşık 3 haftadir uyku egitimi veriyorum ve bu hafta tamamen rutine alisti.. yataginda saat 7 de yikayip emzirip bırakıyorum az biraz agliyor miziklaniyor ama uyuyor.. gece 1 de ve sabah 5 te emip tekrar daliyor.. en son 7 de kalkıyor.. uyku egitimi icin bebeginiz uykuyu cok sevecek adli kitaptan yardim aldim.. kitabin sahibi instagramdan da danismanlik yapiyor bir göz atin derim..ben gercekten cok faydasini gördümBebeğiniz saat kaça kadar uyuyor acaba ve nasıl kesintisiz uyuyor? Benim bebeğim de erken yatıyor ama 2 saatte bir hatta dün gece saatte bir kalktı açlık olduğunu düşünmüyorum çok meme emmiyor gazdan çığlık atıp minik pıttlayıp bacaklarını kasarak uyanıyor hep böyle Acaba uyku konusu gazdan sonra mı düzelir bilmiyorum 3 ay bitince geçer diyorlardı bizim 6 ayı bulacak gibi
Ay ne güzel ya şansa denk gelmiş demekki bi deneyim bende ama sanmıyorum asla uyumaz ya sevdiği ışıklı bi oyuncağı var bi 10 dk onunla oyalanıyor aslnda ama sıkılınca feryat figanBen de öyleydim saatlerce kucağımda uyutmaya çalışır başarır ve beşiği koyduğum an uyanan bebekle yıkılırdım, eğitim vermedim tesadüf oldu aslında, biraz oyalansin ben de ütü yapayım diye bigun yatırdım beşiğine, oyuncakları ile oynuyordu sonra pat diye uyuyuverdi, sonra hep o şekilde yaptım, uyanınca altını alıyorum mamasını veriyorum m, gazını çıkartıyorum, biraz seviyorum falan sonra besigine bırakıyorum, Kucakta falan sallamıyorum artık, bir de zaten benim kucağimi sevmiyor, tutmayı beceremiyorum galiba hiç rahat edemiyor, onun için de iyi oldu ohh kurtuldum bu kadının kucağından demiştir
Üzmeyin kendinizi bu hepimizin yasadigi bir sey.. ve unutmayin gecici bir dönem.. bende yasadim.. hatta kizimi emziremeyecegim artik.. mamayla büyüyecek diye çok üzüldüm ama gecti.. meme de kiyameti koparardi.. asla emmek istemezdi.. kipkirmizi olurdu.. simdi bayiliyor.. mamayi reddediyor.. asla biberon veremiyorum.. reddettigi donem de biberonu kestim israrla meme verdim.. bakti ac kalacak mecbur alisti.. eger süt yeterli degilse kasikla vermeye calisin.. yada kasik biberonlar var onladi deneyin.. uzmeyin kendinizi cogu anne yasiyor bu durumu.. gececek inanainO kadar üzgünüm kimeme reddi yaşıyoruz. Kızımın uykusu düzene girsin diye 2 gündür erken yatırıyordum. Uyanacağını hissettiğimde meme veriyordum tekrar uyanacak gibi olursa da gündüz sağdığım sütten veriyordum. Ve ne yazık ki bir kaç seferde biberona alıştı bugün memeye geldikçe ağladı. Zıplayarak emzirmeye çalıştım biraz emdi bıraktı az önce uyumadan yine kıyameti kopardı
Çok çok üzgünüm. Ondan ayrılmışım gibi geliyor ağlamaktan içim şişti
Ensesi sıcak her zaman sabah üzerini değiştirirkende vücudu sıcak oluyor başka bir şey kullanmaya gerek kalmıyor. Ama bizim kaloriferler sabah 5 gibi soğumaya başlıyor. İnce bir battaniye örtüyorum. Owli marka istersen incele.Markası ne peki canım gece üstünü örtmüyor musun sadece tulumla mı yatıyor peki?
Gazı geçsin ben de başlayacağım inşallah çok teşekkür ederiö bilgiler için benimki hafif mızıklanmaz ortalığı kaldırır ama olsun bakalım…Gaz bebegin uyku kalitesinde cok önemli.. eger gaz probleminiz varsa uyku da problemli oluyor.. ilk bebegimde 6 aydan sonra gaz problemi duzeldi ve uykusu duzene girmişti... kizimda da gaz problemi 2 ayda bitti ve uykusu ayni anda duzene girdi.. kizima yaklaşık 3 haftadir uyku egitimi veriyorum ve bu hafta tamamen rutine alisti.. yataginda saat 7 de yikayip emzirip bırakıyorum az biraz agliyor miziklaniyor ama uyuyor.. gece 1 de ve sabah 5 te emip tekrar daliyor.. en son 7 de kalkıyor.. uyku egitimi icin bebeginiz uykuyu cok sevecek adli kitaptan yardim aldim.. kitabin sahibi instagramdan da danismanlik yapiyor bir göz atin derim..ben gercekten cok faydasini gördüm
Kucağa alıştıysa kolay kolay bırakmaz annesiniAy ne güzel ya şansa denk gelmiş demekki bi deneyim bende ama sanmıyorum asla uyumaz ya sevdiği ışıklı bi oyuncağı var bi 10 dk onunla oyalanıyor aslnda ama sıkılınca feryat figanbenimki cok alıştı kucağa numaradan ağlıyor resmen beni kucağa al der gibi. Bütün gün gezdiriyorum evin içinde kollarım kopuyor. Eşimin kucağını sevmiyor benimki de hemen ağlıyor onun kucağında :)
Benimki oyun halisini pek sevmedi sanırım, biraz duruyor mizirdanmaya başlıyor, piyanosunu da kesfedemedi henüz, tesadüf vuruyor ayaklarını, oyun halisindan birkaç oyuncağı bir de cingiragi beşigine astım, onlarla konuşuyor, vuruyor hareket ettirdikçe sevinç çığlıkları atıyorKızlar neredeyse hepimiz 3 ay içindeyiz.Nasil gidiyor bebeğinizde neler gözlemliyorsunuz mesela benim ki oyun halısı ve anakucaginda daha uzun süreyle duruyor artık gülmeleri arttı çok fazlaoyun halisinda ki oyuncaklara bilinçli eliyle uzanıyor dokunuyor gülüyor onlara arada kendi ellerini inceliyor sanırım ellerini keşfetti çok hoşuma gidiyor kuzularimiz artık büyüyor
Yanlız uyku durumunda sıkıntı var 4-5 saat uyuyabilen bebeğim 1.5 saatte bir uyanıyor uyku gerilemesi dedikleri şeyi yaşıyorum sanırım beşiğe bırakınca az uyuyor yanımda yatınca daha uzun
Canim bizde geçen ay doymuyor diye 2 gün aksamlari mama verdik 3. Gun aynı saatte mama istedi memeyi tutmadi ağladı ama mama vermedim büyük adam gibi hırs etti memeyi almadi uyudu. Bende çok üzüldüm aç aç uyudu diye ama 3-4 gün aksamlari hep böyle yaptı vermedim bende mamayi. Emziği tutuyor mememi tutmuyor bende emzigi verdim tuttu ya hemen emzigi cekip memeyi veriyordum o zaman tutuyordu. Ilk memeyi verince tutmuyor hâlâ yine arada yapinca emzik verip hemen arkasina meme veriyorum.O kadar üzgünüm kimeme reddi yaşıyoruz. Kızımın uykusu düzene girsin diye 2 gündür erken yatırıyordum. Uyanacağını hissettiğimde meme veriyordum tekrar uyanacak gibi olursa da gündüz sağdığım sütten veriyordum. Ve ne yazık ki bir kaç seferde biberona alıştı bugün memeye geldikçe ağladı. Zıplayarak emzirmeye çalıştım biraz emdi bıraktı az önce uyumadan yine kıyameti kopardı
Çok çok üzgünüm. Ondan ayrılmışım gibi geliyor ağlamaktan içim şişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?