- 17 Ağustos 2019
- 7.519
- 8.210
- 198
- 29
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #33.221
Yarın için randevu aldım canım da bi gideyim ama biraz öncede bir pembemsi bşey gelmişCanım ben de süt vermiyorum ilk kez geçen hafta oldum ama çok azdı, 4-5 gün sürdü fakat toplasan 3 ped anca doldurur, tam adet gibi değildi, vücut anca toparlanıyor, hormonlar dengeye giriyor, bence sen de 1 ay daha bekle olmazsa doktora gidip söktürücü alırsın.
Evet canım doğru olmuştu bayada yoğunduCanım senin 40 'in çıktığımda bir kanamam olmuştu diye hatırlıyorum.o adet işte. Ilk adetin.benim de öyle olmuştu hatta adet olduğunu anlamıştım çok yoğundu doktoru aramıştım hatta o da adet olmuşsun demişti.
Sonra 30 günde 1 devam etti adetler.
Ben de aynı durumdayım dediğiniz gibi sıkıntı memenin boşalmaması. Resmen uyumak için geliyor memeye. Kucağıma aldığım gibi uyuyor. Ağlata ağlata emziriyorum uyumasın diye onda da ön sütü çekiyor sadece biberon istiyor illa. Göğüslerim acıyor artık makineyle boşaltmaya çalışmaktan.10 gündür günde 6 tane kullanıyorum binbir ümitle aldım ama hayal kırıklığı o da işe yaramadı canım benim oğlan memeye geçince max 3 dakika emiyor hemen uykuya geçiyo emmediği için sütüm de artmıyor sanırım, sağınca da bir artış yakalayamadım henüzhumana çay bestlak damla rezene çayı komposto kuruyemiş sütlaç boza malt içeceği dereotu solgar en az 2bucuk 3 litre su bunların hepsini denedim olmayınca olmuyor bunca şeye dolup taşması lazımken hala azıcık geliyor gerçekten çok kafaya takıyorum hala denemediğim şey var mı diye araştırmaktan kör oldum artık
Avuçlarını kaşır gibi yapıyorum bazen işe yarıyor gibi bide uykudan uyandıktan 10 dakika sonra az da olsa memede uyanık oluyor en azından az olan sütü içiyor böylelikle. Siz nasıl bir pompa kullanıyorsunuz ben ilk ay sütüm çokken mochi kullanıyordum çok memnundum ama şuan vakumu yetersiz göğsümü sıka sıka sağmaktan acıyor artık benimdeBen de aynı durumdayım dediğiniz gibi sıkıntı memenin boşalmaması. Resmen uyumak için geliyor memeye. Kucağıma aldığım gibi uyuyor. Ağlata ağlata emziriyorum uyumasın diye onda da ön sütü çekiyor sadece biberon istiyor illa. Göğüslerim acıyor artık makineyle boşaltmaya çalışmaktan.
Ben 40 çıkar çıkmaz ilk adeti oldum doktorum ilk aylar düzensizlik olabilir ya da hiç gelmeyebilir demişti aylarca ama 4 gün önce 3. Adetimi oldum eski düzene döndü hemen belki sizin de düzensiz gelecektir birkaç ay en iyi sonuç doktor muayenesinde yumurtalıklara bakınca anlaşılır canımKızlar ben gibi hala regli olmayan var mı. Randevu aldım doktora gideceğim de adet söktürücü talep etmeli miyim
Emzirme südyeni takıyorum. Baya büyük ve sarkıklar ilk günler çok kafama takıyodum artık saldım gitti. Diğerleri çok sıkıyo 2 saat sonra süt dolmaya başlayınca ordan burdan pörtlüyo. Allahtan kış geldi de kalın ve salaş şeyler giymeye çalışıyorumKızlar ayın 20 sinde ise başlayacağım problemim südyen takmaknormalde göğüslerim küçüktü 80 fln takıyordum ama doğumdan sonra 95 i buldular hatta 95 bile sıktı ek uç aldım arkasina fayda etmedi.Degince bile acıyor südyen ağrı yapıyor rahatsız ediyor ne yapacağımı şaşırdım.Ustelik geçen gün südyen takmak zorunda kaldım sanırım sıktı alttan mastit oldu iki göğüsümde.Sizler ne yapıyorsunuz önerisi olan var mı ?
İşte ne yapicam bilmiyorum evde çamaşır takmıyorum ama
Anneler, bebeği arabada huysuzlanıp ağlayan var mı? Araba durunca başlıyor özellikle, bir yerden bir yere gitmek adeta zulümBu durumda olup bir çaresini bulan varsa, çözüm önerilerini yazabilir mi? Besleyip, gazını çıkardıktan sonra hafif uykulu bindiriyoruz. Bebek müzikleri açıyoruz. Oyuncak alıyorum yanıma çıngırak vs ama aşırı şiddetli ağlıyor. Sanki aşı yapılmış gibi Güvenlik nedeniyle pusetinden de çıkarmamak lazım, varsa çözüm önerileriniz çok sevinirim
Sanırım bende bugun adet olmaya başladım çok az geliyor kahverengi pembe arasıBen 40 çıkar çıkmaz ilk adeti oldum doktorum ilk aylar düzensizlik olabilir ya da hiç gelmeyebilir demişti aylarca ama 4 gün önce 3. Adetimi oldum eski düzene döndü hemen belki sizin de düzensiz gelecektir birkaç ay en iyi sonuç doktor muayenesinde yumurtalıklara bakınca anlaşılır canım
Kaç kilo doğmuştu canım, bizim de kilo alımımız az diye mamaya başlattı doktorumuz merak etme mama da etlendirip butlandırmıyor hemen öylebiz de 3. Ayda anca 5.500 olduk mama kullandığımız ay 1.300 kilo aldık sadece ama doktorumuz hala az olduğunu söylüyor ben ve eşim de küçükken çok zayıfmışız o yüzden bir tosun büyütmeyi beklemiyorum ama bebeğimiz gayet sağlıklı sütüm de çok az bazen benim de canım sıkılıyor ama napayım olmayınca olmuyor nefesleri sağolsun
Ben bir aydır 3 numara kullanıyorum cnm. Şimdi de bizdeki 3 numara bez dediğin gibi küçük gelmeye başladı sıkıyor bacaklarını iz bırakıyor. 4 e geçicem elimdeki stoklar bitince. Sende 3 e geç bence artık. Bende aynı bezi kullanıyorum.Arkadaslar prima premium care kullaniyorum ama gevset baglamaya calisiyorum ve altini acinca bezin lastik izleri cikiyo...2numara.kullaniyoruz acaba 3e mi gecmek lazim? 3numarqya gecen var mi?
Aynen katılıyorumCanım benimde ilk kizim 2 buçuk kilo doğmuştu 3 aylıkken 5 buçuk kiloydu hç bir doktor mama başlayalım demedi az demedi ben emzirmeye devam ettim hep çok şükür 2 yaşına kadar emdi ama minyon zayıf bir çocuk çok vitamin şurupları balık yağları herşeyi denedim.kilo alması için ama anne karnından belliydi ne yaparsak yapalım geninde milyonluk varsa değişmiyor kuzum kızımda hala öyle uzun boylu zayıf saglikliya şükürler olsun.bu kizimda tam tersi 3.aylik muayenesinde 7 kilo çıktı bunuda emziriyorum aynı ablasi gibi ama bu biraz daha toplu olacak ablasına göre diyor herkes yani biz ne yaparsak yapalım bebekler kendi belirliyor alacağı kiloyu canım
Benim de makine çekmiyor dediğiniz gibi makine takılı elimle ovalıyorum çıkanı topluyor resmen. Zaten en iyi günde en fazla 30 çıkıyor artık uyurken sağdığımdan. Pes edeceğim yakında. Doğumdan sonra bütün kilolarım gitmişti geri 10 kilo aldığımla kaldım. Emzirmeye çalıştıkça arttırmaya çalıştıkça da o eksiklik duygusu bütün morali bozuyor enerji kalmıyor. Az kaldı kabul edip vazgeçeceğim ben. Çünkü ne kadar uğraşıp arttırsam da yine azalıyor her seferinde baştan başlamak gerekiyor.Avuçlarını kaşır gibi yapıyorum bazen işe yarıyor gibi bide uykudan uyandıktan 10 dakika sonra az da olsa memede uyanık oluyor en azından az olan sütü içiyor böylelikle. Siz nasıl bir pompa kullanıyorsunuz ben ilk ay sütüm çokken mochi kullanıyordum çok memnundum ama şuan vakumu yetersiz göğsümü sıka sıka sağmaktan acıyor artık benimde
Bizim alt değiştirmemiz de öyle poposunu kaldırıyor kayıp gidiyorKızlar benim bebeğim altını değiştirirken bacaklarını kasıyor, kendini sopa gibi dümdüz yapıyor bir de krem sürdüğümde falan kendini geri atıyor irrite oluyor hemen alışamıyor. Sizin de var mı böyle hareketler özellikle alt değiştirirken? Bir de bu ayda oyuncaklara uzanır tutar filan yaziyo internette ama benimki uzanmıyo, tutma işi de rasgele oluyor biraz tutup bırakıyor. Acaba normal midirvEller de çoğu zaman yumruk şeklinde ben dokunduğum zaman açıyor parmaklarını. Endişelendim..
Çok yorucu bir süreç bu benim de öyle tam arttı çok şükür kana kana emsin diyorum 2 gün sonra hop aynıyız ama sizin yukarıdaki mesajınızı okudum anne sütü ile maşallah çok çok iyi kilo almış vazgeçmek ne için anlayamadım ben sütünüz az değil anladığım kadarıyla başka bir şeyi mi kastettiniz? Ben bu ay o kadar kasmadım hele iki haftadır yumuşacıklar bir ara tıkanıklık yaşadım sağınca falan eskisi gibi çıkmıyordu 800gr almış sadece geçen ay 1030gr almıştıBenim de makine çekmiyor dediğiniz gibi makine takılı elimle ovalıyorum çıkanı topluyor resmen. Zaten en iyi günde en fazla 30 çıkıyor artık uyurken sağdığımdan. Pes edeceğim yakında. Doğumdan sonra bütün kilolarım gitmişti geri 10 kilo aldığımla kaldım. Emzirmeye çalıştıkça arttırmaya çalıştıkça da o eksiklik duygusu bütün morali bozuyor enerji kalmıyor. Az kaldı kabul edip vazgeçeceğim ben. Çünkü ne kadar uğraşıp arttırsam da yine azalıyor her seferinde baştan başlamak gerekiyor.
Canım ben naturel alacağıma yanlışlıkla extra almıştım, bir sıkıntı yaşamadım, ben zaten çok sık değiştiriyorum bezini, dolmasını asla beklemiyorum, o yüzden bez de fark etmiyor acikcasi.Kızlar bizde 34 haftalık doğduk ama şuan normal doğmuş gbi sayarsak 4 ayı geçti gelişimi ve kilosu bunu destekliyor. Patates bile yiyoruzama sadece patatesi emiyor. Memlekete geldik 4 ay aşısı olamadık bez molfiks püre soft kullnyrduk babamız sleppy extra almış kullananlar varmı sleepy nasıl molfiks püre soft primayi aratmıyordu çok iyiydi. Oyuncak vs ittirip kaktiriyor tam kavrayamiyor ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?