2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben de öyle diyorum artık bizimkiler dert değil gerçekten onca hasta bebek varken ama annelik işte yetersizlik hissi geliyo bazen ama çok şükür sağlıkları yerinde solgar da kullanıyorum hiç fayda etmiyor canım neyse azıcık da olsa var buna da şükür

Hipp de şeker yok diye biliyorum ondan mı sevmedi acaba ay bu bebekler alem gerçekten ilk aylarda gece uyusun diye gözünün içine bakardım şimdi uyandıramıyoruz

Merhaba okuyunca cevap yazmadan duramadım solgar brewers yeast şiddetle tavsiye ederim deneyin mutlaka umarım faydasını görürsünüz
10 gündür günde 6 tane kullanıyorum binbir ümitle aldım ama hayal kırıklığı o da işe yaramadı canım benim oğlan memeye geçince max 3 dakika emiyor hemen uykuya geçiyo emmediği için sütüm de artmıyor sanırım, sağınca da bir artış yakalayamadım henüz humana çay bestlak damla rezene çayı komposto kuruyemiş sütlaç boza malt içeceği dereotu solgar en az 2bucuk 3 litre su bunların hepsini denedim olmayınca olmuyor bunca şeye dolup taşması lazımken hala azıcık geliyor gerçekten çok kafaya takıyorum hala denemediğim şey var mı diye araştırmaktan kör oldum artık

Merhaba hanimlar. Epeydir giremiyordum foruma. Belki konusulmustur ama pek vaktim olmadigindan sormak istiyorum. Zaten sutum az oldugu icin mama kullaniyoruz bunun yaninda yettigince emziriyorum da. Sag gogsum zaten digerine gore daha az sut uretiyordu. Simdi her iki gogsumde de sut daha da azaldi.. Tabi buna etken dinlenememem, beslenmeme dikkat edememem de var. Belki benimle ayni durumda olanlar vardir. Dogumdan itibaren yardim edenim olmadi. Hep yalniz mucadele ettim. Ustune damar tikanikligi yasadim. Bir de fıtık teshisi kondu. Bir yandan bebek bir yandan kendi sagligim derken şu meme, sut vs sistemini oturtup ozenli davranamadim. Simdi de sutun azalmasi korkuttu beni. Onerileriniz var mi?

Hemen hemen aynı şeyi yaşamışız tek başına mücadele ve önce tek göğüste süt azalması sonra diğeri.. benim denemediğim şey kalmadı dinlenme hariç galiba stressiz yaşam ve uykuya özen göstermemiz lazım onca denediğim şey arasında az da olsa rezene çayı azalan sütümün bitmemesini sağlıyor gibi geldi, bana fayda etmedi ama birçok kişide solgar b12 vitamini işe yaramış araştırıp deneyebilirsin canım bol sütlü günlerimiz olsun inşallah

Hipp natal tea, yağlı kuruyemiş badem, dut kurusu, kayısı kurusu, bol su, yağlı dengeli ve yeterli beslen yani yeşillikten proteinine karbonhidratina her şeyi tüket, kahvaltıda zeytini bol ye zeytinyağına ekmek ban ye, her güm bir yumurta, bol tereyağı, kemik suyunu yemeklere çorbalara at. Muhakkak çorba için, sebzeli etli içi çeşit çeşit olsun.
Ben yapmadım ama kuru kayısıyı kaynatıp kayısılarının üzerine eritilmiş tereyağı döküp yersen sütün bollaşır dediler. Aynı şekilde dutu kaynatıp duylarının üzerine eritilmiş tereyağo döküp yersen sütün bollaşır dediler. Kaynattığın suları içecekmişsin.
Her şeyden önemlisi moralin iyi olacak, bebeğine sarılıp konuşacaksın güzel vakit geçirmek sütü arttırırmış. Doktor şey demişti eşime, eşini seviyor musun sevmiyor musun bilmem ama bebeğini seviyorsan bu dönemde eşini de seviyor gibi yapmak zorundasın yoksa sütü azalır demişti
Bn ne zaman akşam patates yesem sabah çok şiş memelerle uyanıyorum, fırında ya da hamburger yanında kızartılmış ya da salatası hiç farketmiyor.
Lütfen bunları deneyin inşallah işe yarayacak.
Ben de tek bakıyorum sadece 5 gün ailem geldi, arada mesafe var eninde sonunda bana benden fayda var. ev ne hale gelirse gelsin umursamıyorum. Bebek uyursa dinleniyorum. Önce siz iyi olmalısınız ki bebeğe faydanız dokunsun. Süt olmazsa da mama yer dünyanın sonu değil, bu günler geçecek ve minikliklerini çok özleyeceğiz.

Merhaba bir şey soracağım son birkaç sabahtır bebeğimin üZerini değiştirirken hep aynı tarafının nemli olduğunu farkettim.Şimdi yedirdikten sonra baktım baya baya sol tarafı ıslak sabaha kadar nemi kalıyor demek ki.Bez sızdırıyor ama anlam veremedim sleepy bio 3 numara kullanıyorum 5600 kilosu var.4 7 kilodan başlıyor bu şekilde sıkıntı yaşayan var mı?

Biz sleepy natural 3+ kullanıyoruz hiç böyle bir problem yaşamadık

Kızlar bizim doktorumuz Bexsero aşısını 3-5-13 şeklinde değil de, 7. ay uyguluyor (7-9). Sizlerin nasıl ? Her doktor farklı çizelge yapıyo, en sağlıklısı hangisi acaba ?

Takmayın kafanıza desemde faydası olur mu bilmem ama gerçekten Allah dermansız dert vermesin en azından mama ile çözülebilir bu durum sağlıklı olsunlarda, mama veriyorum diyede üzülmeyin lütfen şimdi ki mamalar cidden çok iyi sağlıkla büyüsün bebişiniz inşallah

Hipp de şeker yok diye biliyorum ondan mı sevmedi acaba ay bu bebekler alem gerçekten ilk aylarda gece uyusun diye gözünün içine bakardım şimdi uyandıramıyoruz
Hiçbirisinde ilave şeker yok aslında, laktoz denen sütün kendi şekeri var ama bilmiyorum daha 2 haftalık falandı sindirimi de mama değişikliğine tepki vermiş olabilir o aklıma geldi ama cesaret edip tekrar deneyemedim, aman uyanmasınlar gece ya uyurken biraz zor da olsa besleriz, bütün bu düzenleri 4. Ay uyku regresyonu ile dağılacak zaten, son birkaç haftamızın tadını çıkartalım

Göğüs pedi kullanmayı unutursam emzirirken diğer memeden üzeri ıslanıyor o tarz bir şey olabilir mi? Ya da kusyor olabilir? Ya da ter?

Diğer memeden süt sızıyor olabilir mi?

Cok tesekkur ederim zaman ayirip yazdiginiz icin. Bunlari yapmaya calisacagim. Sansizliklar da yasadim dogum sonrasi moralimi bozanlar oldu cok gerildim sinirlendim. Sanirim bunlar da etkili oldu. Cok tesekkurler. Allah herkesin bebegini bagislasin saglikli olsunlar.

Deneyecegim tesekkurler. Dogum sonrasi saka gibi seyler yasadim bir iki akraba tarafindan. Sanki lohusa degilmisim.gibi davrandilar. Ev islerini ben yaptim vs. Taburcu oldugum gun evde temizlik camasirla ugrastim. Cok stres yasadim. Simdi de toparlamaya calisiyorum. Tesekkurler oneriniz icin..

2700 doğmuştu. Az önce kontrolümüz vardı. Doktor kilosunu çok az buldu. Mama takviyesi yapın 1 hafta dedi. Haftaya yine kontrol edecek. Şimdiye 5 buçuk 6 kiloyu bulması lazımdı dedi biberon olarak ne kullanıyorsun peki tomme timpee aldık bugün. Mamajoo ve chicco vardı evde de.
Birkaç gün önce meme reddi vardı. Zor aştık ama şimdi mamaya başlayınca hepten bırakır beni sanırım

Mama takviyesine başlıyoruz bugün. Haftada 1-2 kez aptamil veriyordum ben. O biraz tatlı oluyor. Bebek seni bırakabilir dedi sütümü artırmak için her şeyi denedim vitamin damla malt hepsi. Olmadı her annenin sütü dolup taşacak diye bir şey yok. Olacak olsa 3 aydır olurdu ki saydıklarının da faydası olurdu dedi doktor. Kırıldım sanırım biraz. Dokundu son cümlesi

Sütün çok mu az canım, benim çok azdı insan kendisini eksik hissediyor anlıyorum seni ama elimizden geleni yaptıktan sonra napalm yani biz istermiyiz böyle olmasını, ben doğduğundan beri veriyorum mama, önce emziriyirdum sonra mama veriyordum doyana kadar, öyle yapabilirsin en azından doyduğundan emin olursun, benim sütüm hiç artmadı tamamen bitti malesef.

Bazen çok az oluyor. Bazen de artıyor o zaman da Sağıp dondurucuya koyabiliyorum mesela. Anlamadım bende Her şeyi kafana takıyorsun ondan azaldı diyor eşimde. Sanki ben özellikle getirdim bu duruma

Lansinoshun biberonunu kullanıyorum ilk baştan beri çok şükür meme reddi olmadı Bırakmaz inşallah sizin de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…