2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canım neden öyle düşünüyorsun ?Her bebek ayni anda emeklemez mesela yada yürümez buda öyle birşey.Bebeginin gelişimi gayet seyrinde ilerliyor.Benim ki şuan oyuncaklarına uzanıyor dokunuyor ama dönmeleri henüz yeni yeni yapacaklar 4.ayda.Sadece sağ sol hafif dönüyor bazen sırt üstü yattığında kafasını kaldırmak istiyor ama henüz zorlanıyor yarım kaldiriyor kafasını hepsi zamanla olacak.Hatta bir gecede bile yapabilirmiş bunu bir ebenin sayfasında okumuştum bir gecede bile dönmeyi öğrenebilir yatağının çevresini destekleyin diye.

Benim bebeğim de hala dönemiyor, dönmeye çalışıyor bazen ama sadece boynunu ve gövdesinin yarısını dondurebiliyor, diğer yarısına da ben destek olarak öğretmeye çalışıyorum, oyun halisindaki ve yatağındaki oyuncaklara ilgili, çok seviyor oyuncakları, uzanıyor tutup çekiştiriyor, bir de bu aralar parmaklarımı tutup kalkmayı öğretmeye çalışıyorum, günde 5-6 kaz parmaklarımı tutturup hafif kaldırıyorum ama kendisi buna çabalamıyor henüz.

Kizlar merhaba...benim.kizim 3.ayini doldurdu .bir haftadir uyku duzeni cok degisti...bebegim daha sik uyumaya basladi....gece 3saatte bir uayndirirdim ama doktorumuz artik kendi uyanir sen uyandirma deyince 7saat bile uyudugu ama kendi yine uyanmadigi oluyor..ben uyandirip emziriyorum ve yine yatiyor...yani 1-2saat uyanik kaliyor sonra agliyor ama durmadan agliyor beni uyut diye...dizimde salliyirum uyuyor 3-4saat dokunmazsam uyumaya dev ediyor...doktorumuzdaydik dun ona sordum gayet nirmal dedi Allahtan belanimi istiyorsun birak yatsin dedi ne guzel...gelisimi icin uyku da sart ve cok onemli diyor ama bebegim yenidogan doneminde bile yatmiyordu suan yatmasi bana tuhaf geliyor Ailedeki baska doktorlara da sordum onlar da nirmal diyo..sizin de oyle uykusu degisen veya cok uyuyan varmi?

Bizimki de öyle oldu canım, uyandırmasam hiç uyanmayacak gibi, uyanınca da karnı doyar doymaz gözü yatakta, oyun halisina yatiriyorum biraz oyalansin diye orada bile uyuyor, yakında uyku gerilemesi başlayacak o yüzden doya doya uyuyorlar sanırım benimki normalde de uyku düşkündü ama şimdi hiç uyanık kalmıyor neredeyse, babası işten gelince biraz sevmek istiyor, başlıyor ağlamaya, besigine koyunca susuyor.

Aksine uykusu düzene giriyor, gazı daha rahat çıkıyor.
Siyah çay ve kahve tüketiyorsanız kesip bi bakın bebeğin uykusuna, ne zaman çay içsem uykusu sekteye uğradı. Kaynar suyla değil de sıcak suyla yapıyorum, bir bardak suya 2 tatlı kaşığı.
Bi de içeriklerine bakmak lazım belki bebeğin alerjik olduğu bir şeyler vardır, belki bunları hiç içmemek gerekiyordur. -şimdi gıdadedektifi sitesinde bu çayların incelemesine rastladım, içmemek daha iyi gibi - fakat yiyip içtiğimiz şeylerin hangisi masum ki?
Sabah kahvaltıda çay yerine içiyorum ikinciyi de bu saatlerde içiyorum.

Sizin bahsettiğiniz ürün de İsviçreden ithalmiş bu da aynı. Sizin bahsettiğiniz ürünün şeker oranı daha yüksekmiş,

İlk gittiğim çocuk doktoru rezene içmememi istemişti erken ergenliğe neden oluyormuş ısırgan otu da annede kemik erimesi yapıyormuş onu da az tüket demişti eğer bilmek isterseniz. ama bi süre sonra annelerin de biz size bile içirdik rezeneyi demesiyle ben de içmeye başladım insan bi yerde tıkanınca herşeyi deniyor

Çok uyusun diye dua eden var. Lütfen bırakın uyusunlar. Siz daha ne istiyorsunuz ben de 3 saat uyusa diye gözünün içine bakıyorum. Bir zararı yok ki. Zaten 3 aydan sonra düzene girmesi normali.

Uyiyosa uyandırmam ama benim oğlum atlamadan uyanıp emiyo şuan 4bucuk aylık 8 kilouykusuzum bende hep
Gece emmek kilo aldırıyormuş zaten bebişlere
Ben özellikle uyandırmıyorum ama kendisi uyanmadan beni uyandırıp emzirtiyo
Nasıl yani
Keşke uyusu da uyandırmasam. Gece aralıksız uyumasında bi sıkıntı yok çok acıksa kendisi uyanır zaten. Uyuyorsa tadını çıkar
Tabiki uyuması işime geliyor ama sütümün ve kilo alımının azalmasından korkuyorum geçen ay 800gr almıştı daha da düşmesin istiyorum zaten 4.aydan sonra azalacak kilo alımları
Bizimki dünden beri kafayı iyice diker oldu altını değiştirirken bile sürekli kafasını kaldırıyor(çok komik ce tatlı o gayreti) dişlik alacaktım ama hala uzun süre tutamıyor elinde yavaş yavaş oturmaya da başladık biz. Sert yerlerde değil ama kucağımızda oturtuyoruz
5-6 saat uyuyor geçen gün 7 saat uyudu şok oldum sütüm azaldı demiştim emzirme danışmanı 3 saatte bir emzir gece artar dedi başka bir danışman da bırak uyusun senin de sütün dolsun dedi ikisi de emzirme danışmanı ama farklı şeyler söylüyorlar

Çok uyusun diye dua eden var. Lütfen bırakın uyusunlar. Siz daha ne istiyorsunuz ben de 3 saat uyusa diye gözünün içine bakıyorum. Bir zararı yok ki. Zaten 3 aydan sonra düzene girmesi normali.
Öyle olmuyor işte canım benim sütüm öyle aman aman bol değil günü zor kurtarıyoruz gece uzun uyuyunca emmesi de uzuyor ve acaba sütüm iyice azalır mı korkusu başlıyor bu sefer yani en azından bende durum bu

Ben de isterim uyusun ama hic uyumayip pat diye uyku duzeni degisince insan bi derdi mi var diye dusunmeden.edemiyir ki

Bence sütün gece doluyorsa (bunu sabah çok net anlarsın zaten) bırak uyusun deneyerek git bi süre evet danışmanlar da yönlendirirken bazen çelişebiliyor valla hamilelik ne güzelmiş diyorum bazen hiç böyle dertlerimiz olacağını düşünmemiştim benim doğumdan beri sabah akşam tek derdim meme süt rüyalarıma giriyor artık

Lansinohta denedim ben yok almıyo öğürüyo sütün tadına baktım gaywt iyi aklıma sadece kaşık biberon geliyor ınu denediniz mi siz
Ben kaşık biberon ve kauçuk başlı biberon alacağım son çare ikisi kaldı minik bir suluğu var onda kendi tutarak içtiğini farkettim mama denedim içti sıkıntımız tamamen biberon reddi silikon başlıkları kabul etmiyor bizimki anlaşılan

ayyyynııı ben! bizim kızın bir de sarılığı 15.1’e kadar çıkmıştı Işın tedavisinin kıyısından döndük ilk üç hafta mal gibiydim lohusa depresyonu ve süt kaygısı da eklendi kafayı yemek üzereydim şu an geriye süt kaygısı kaldı bir tek buna sa şükür

Hergün her saniye sırt ağrısı yaşıyorum yatağa değiştirdik fayda etti ama emzir kaldır derken tekrar başlıyor.Evde çabuk çabuk aldığım duş fayda etmiyor hamama gideceğim oğlum babada bir saat durur umarim tek ihtiyacım bu başka türlü rahatlayacak gibi değil
Bebeği bırakmak ya da almak için eğildikten sonra doğrulamıyorum sizlerde de var mı bu durum? Belimi doğrulatmaz hale geldim
Ben bu haldeyim, korse takıyorum artık günde belli saat özellikle kaldır et banyo yaptırma zamanlarinda mutlaka daha rahat ediyorum korseyle. 70lik teyzeleri geçtim
Benim oğlumda henüz dönemiyor günde 4 kere yüz üstü sınav pozisyonunda oynatıyorum yeni yeni o şekildeyken ellerini uzatabilmeyi öğreniyor daha çırpınma aşamasında. Yatar pozisyonda oyuncaklarini yeni yeni tutuyor çok heyecanlı kahkaha atiyor annesi yer ve eline ne geçerse ağzına götürüyor. Daha erken dönmeleri için ama

Ben de isterim uyusun ama hic uyumayip pat diye uyku duzeni degisince insan bi derdi mi var diye dusunmeden.edemiyir ki
Mutlaka insan tedirgin oluyor haklisin ama sürekli değişiyorlar düzenleri her hafta farklılaşıyor, ben artık pes ettim kendi haline bıraktım. Mesela bizimki iki hafta oncesine kadar düzenli uzun uykuya geçmişti tam oh dedim bu sefer tekrar başa sardık 5 10 dkka uykulara geçti o yüzden şimdi uyusun tedirgin olma sakın

Benimikide aşağı yukari ayni canim oyun halisinda salimgacta duruyor ama bazende kucak istiyor dik durmak istiyor laf istiyor onunla ilginemedigimde kiziyor bagriyor oyuncaklara uzaniyor tutuyor salliyor agzina goturuyo dusurnce almaya calisiyor donme bizdede yok ama hafif kalkik pozisiyonda kendini kaldiriyor

Stres stresi getiriyor akşamları rezene papatya ne bulursam içiyorum yok sabah kalkıyorum sütü az görünce yine strese giriyorum saçma sapan bi kısır döngüdeyim meğer ne zormuş annelik neyse buna da şükür

Benimkide ayni demmekki 3/3 bucuk ay hepimizde aynisi oluyor dediginiz gibi 4 aydan sonra daha az uyuyacaklari icin bukadar cok uyuyorlar saat 8 bucuk 9 gibi uyuyor en gec 12/1 uyuyorken sutunu iciyor sabah 5/6 kaka ve yemek icin uyaniyor 1 saat kadar uyanik kerar uyuyor 9/10 uyaniyor tekrar yemek icin 12 gibi uyuyor 3 gibi kalkiyor 5 te yine 1 saat uyku 6 kalkiyor sonra 9 da yone yatiyor cok mu uyuyor diye dilusunuyorum ama bazi gunlerde 1/2 defa uyuyor

Kızlar 4 ayında ekgıdaya başlatacak var mi ? Ben başlatacagım şimdi den her gün oglende 1 kaşık vermeye başladım sebze ile başladık biz.
Havuç,patates,kabak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…