2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben 4ayi geçmeden vermedim muzlu bişi verdim rahatsız etti biraz patates etmedi zaten toplasan bi çay kaşığı dolusu ancak yiyor.

Ben 4ayi geçmeden vermedim muzlu bişi verdim rahatsız etti biraz patates etmedi zaten toplasan bi çay kaşığı dolusu ancak yiyor.
Ben de yol üstü saglik ocağındaki ebeye danistim sakın verme faydası olmaz zarar verirsin sindirim sistemine, hayati boyunca mide rahatsızlığı Yaşar bebeğin dedi, mide asitleri henüz yeterli değilmiş ayrıca daha fazla kilo almaz aksine kilo alımını engellermis barsakları yorduğu için, 4 aylık kontrolünü bekleyip doktor yönlendirmesi ile gideceğim. Ben de en çok muz ve yoğurt vermek istiyorum

Kizlar bebislerin bingdak durumu nedir srka bingildak 4 ayina kadar kapanmali diye okudum sizin bebislerin kapandimi ben anlayamiyorum
Başının arkasındaki nerede ben bir tek başın üstündekini takip ediyorum arkadakini hiç bulamadım
bi sürü kişi ek gıdaya geçiş yapıyor ek gıda için 180 gün doldurulması gerekmiyor mu ? Ben mi yanlış biliyorum
Gelişimi normal ilerliyorsa 180 gün kuralı var evet bir aksilik olmazsa ben en az 5.5 olana kadar beklemek istiyorum

İlk 6 ay mama ya da anne sütü dışınd bir şey vermem zaten şimdilik sadece meme emiyor su bile vermiyorum. Fazla su mideyi doldurup sindirim sistemini yorup kilo alımını engeller.
Bıngıldak tepede olur arkada olmaz ilk defa duyuyorum. O da kemik ve beyin gelişimiyle kapanacak. D vitamini takviyesi vermişlerdir.

Oturma çalışmaları ne zaman başlayacak? 4 ayda mı? 4 ay aşıları var mı?

Yazılanları okudum da çok moralim bozuldu Benim çocuğum doğduğundan beri maksimum 3 saat uyumuştur o da ilk doğduğu zamanlarda.. Her gece en az 5-6 kez uyanıyor sersem gibiyim gündüzde zar zor uyutuyorum kırk dakika demeden uyanıyor hiçbir şekilde dinlenemiyorum.. Bebeği uzun uyuyanlar bize de dua edin inşallah biz de sağlıkla o günleri görürüz

Biz 4 aylık olduk aşımız salı günü idi ama bir virüs atlattık hiriltimiz tam geçmediği için doktorumuz bir hafta sonra yaptırmamizi tavsiye etti ağır aşılar dedi ateş yapabilir dedi.. Oturma çalışmaları da az az kucakta yapabilirsiniz dedi.. Kan damlasına da başlanacak haftaya gittiğimizde onu da verecek..

Kızlar benim gibi emziğe alıştırmayan var mı aranızda ya artık pes mi etmeliyim bilemedim 1 dk bile tutturmayı başaramadım ve bu aralar beni emzik olarak kullanıyor
Aldığım emzikler bi eczanede yoktur

Chicco physio soft
Oioi
Bibs
Avent ultra
Nuk slikon
Nuk kauçuk
Wee baby slikon
Wee kauçuk

Almaya devam etsem mi acaba pes mi etsem
Ağzında tutuyorum öğürüyor
Çekip çekip kendi yakalasın istiyorum 3 sn tutuyor
Uyurken veriyorum gözlerini açıyor
Bi tek bir şeylere batırmadım sağlıklı değil yine
Var mı öneriniz

Ben Osman gönülalı izleyince kucağımızda oturtmaya başladım yattığı yerde kafayı kaldırıyorsa oturmaya hazırdır kucakta oturtmaya başlayabilirsiniz diyordu benim kız üç gündür yattığı anda başlıyor kafayı dikmeye yatmak istemiyor bununla alakalı doktorundan bilgi alan varsa paylaşabilir mi bizimle
Ben de dört çeşit denedim alışmadı bu saatten sonra almasa da olur dedim

2farkli bingildagi var kafanin arkasindaki ufak baya diye cogu kisi bahsetmez bile

Mama ile beslenen bebeklerde doktorlar 4. Ayını doldurun ek gıdaya baslatiyorlar canım, doktorum 4. Ay kontrolünde gelişimine göre karar veririz demişti, su da çok gereksiz zaten ek gıdaya baslatmadan, bebeklerde 2 tane bingildak oluyor birisi tepede diğeri başının arkasında ama başının arkasındaki çabuk kapanıyor onu ben de hiç fark etmedim. Oturtmaya da en erken 4. Ay başlanmalıymış destekli olarak, Osman Gönülal 3. Ay başlatın diyor ama çoğu doktor 4.ay diyor ben henüz başlamadım 4. Ay başlamayı düşünüyorum.

Merhaba güzel anneler..ben oğluma iki mama karıştırıp ta veriyorum hipp ve bebelac nutri konfor tabi önce anne sütü doymazsa ve akşam yatmadan önce mama veriyorum gece sadece anne sütü sizde böyle karıştırıp veriyormusunuz? Hipp çok sulu şu gibi beğenmiyor ama içerik olarak çok iyi bebelac ta çok koyu ama onuda bebeğim seviyor iyimi yapıyorum kötü mü bilemedim

Bizim de gelişimi normal, acaba mama alıyor diye mi 4,5 ayda tadımlara başlatalım dedi doktor

Benim bebeğim de hipp mamayi hiç beğenmedi ama karıştırarak vermek hiç aklıma gelmedi, bebekte rahatsızlık yapmıyorsa bence sakıncası yok ama bilemiyorum da yine de doktora sormakta fayda olabilir.

Benim bebeğim de hipp mamayi hiç beğenmedi ama karıştırarak vermek hiç aklıma gelmedi, bebekte rahatsızlık yapmıyorsa bence sakıncası yok ama bilemiyorum da yine de doktora sormakta fayda olabilir.
Hiç bir rahatsızlık yapmadı hatta daha iyi geldi gaz için biri doyuruyor biri vitamin açısından besliyor doktora soracağım

Ek gidaya başlamanın şartlarından biride bebegin oturabilmesi diye biliyorum sizlerin bebislerj oturabiliyor mu desteksiz yada destekli?
Şahsen benim bebeğim kilosu önde doktoruda birşey demedi henüz 6.aydan önce baslamayiz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…