- 8 Mayıs 2021
- 164
- 169
- 23
- 40
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.081
Bugün daha iyi çok şükür geceden rahatladı gülücükler saçıyor hareketlendi yeniden artık ağlamıyor şükürler olsun evet verdi fitil calpol iki krem sık sık kremliyorum bezini değiştiriyorum ..ben o habelere bakamıyorum çok etkileniyorum ağlamaktan harap oluyorum hemen sutumde azalıyorOperasyonu yapan doktor ve yönteme göre değişiyor sanırım canım.Bizimkisi ne operasyon esnasında ne sonrasında hiç aglamadi ben çok korkmuştum ama..
Ama şuan sizin için çok üzüldüm hiçbir bebeğin caninin yanmasına dayanamıyorum hele ki o haberlerde çıkan bebeğini döven aşşagilik heriften sonra bebeklerle ilgili hassasiyetin arttı.Umarim tez zamanda sağlığına kavuşur bebeğinizFitil krem vs verdimi?
merhaba ,genel itibariyle yazılanları okudum da sizinkiyle aynı dertten muzdaribim ben de. 2 saatte bir memede kalkıp memede uyutuyorum. Gündüz uykumuzda yok ,mesela az önce 20 dakika boyunca memede uyudu emerken, sonra kalktım kahvaltı yapmaya gittim tam 10 dakika sonra ağlamaya başladı. Valla siz bir çözüm bulursanız bana da yazın hatırlayıp lütfen,aynı şekülde bende yazarım size. Kesintisiz uyku diye birşey yok bizde ,akşam olunca tek hedefimiz onu uyutmak oluyor eşimle. Öylece de gün bitiyo gidiyo zatenDoğru diyorsun. Aç olduğu için uyanmıyor aç olsa memeyi cuk cuk emer benimki geceleri beni yalancı meme olarak kullanıyor. Yalancı memeyi tutturamadım malesef 5 marka denedim. Bir çoğu benimki hemen tuttu denilen markalar. Olmayınca olmuyor oda beni emzik olarak istiyornasıl bir yöntem bulurum bilmiyorum ama çooooook zor olucak orası kesin
8 günde 170 gr almış canımYazar musın bana da sonucunu.
yanınıza yatağa yatırıp sarılarak pis Pis yaparak uyutmayi denediniz mimerhaba ,genel itibariyle yazılanları okudum da sizinkiyle aynı dertten muzdaribim ben de. 2 saatte bir memede kalkıp memede uyutuyorum. Gündüz uykumuzda yok ,mesela az önce 20 dakika boyunca memede uyudu emerken, sonra kalktım kahvaltı yapmaya gittim tam 10 dakika sonra ağlamaya başladı. Valla siz bir çözüm bulursanız bana da yazın hatırlayıp lütfen,aynı şekülde bende yazarım size. Kesintisiz uyku diye birşey yok bizde ,akşam olunca tek hedefimiz onu uyutmak oluyor eşimle. Öylece de gün bitiyo gidiyo zaten
Sağol canım, Peki su vermelimiyim doktor liste verdi sadece ama o da çok açıklayıcı konuşmadı suyu sormayı unuttum. Yoğurt verdim dün sadece 1 kaşık yiyebildi bugün de 3 kaşık kadar yedi 3 kaşık da elma suyu verdim o kadar. Bide yoğurdu günlük mü mayalamalıyım? Çok soru sordum ama O kadar tecrubesizim ki aşırı stres oluyorum yaOluyor canim ilk kizimda baslamistim simdi de oglumda 4. ayda baslicaz. Merak etme biri kucaginda tutarken versen de olur. Hemen hapur hupur yemiyorlar zaten. Süt ve mama yetermi kilo alimini saglamiyorsa basliyorlar.
Doktorla görünüştunuz mu canim ne diyor bu durumaBenim bebeğim de aynı canım nohut kadar pipi bile yok içine gömülüyor
Kucakta sallayarak gezdirirken uyuyo, keşke sarılarak pişpişle uyutabilseydim. Ya da yatarak meme veriyorum emerken uyuyor ama meme hep ağzında olucak. Memeyi çekersem max 10 dakika sonra uyanıyo.Bir de uyutmaktan ziyade sürekli uyanması bizi daha çok yoruyor, sürekli sar başa yatır kaldır yatır kaldır. Az daha büyüsün şu eğitimleri araştırıcam. Sizlere imreniyorum maşallah diyimdeyanınıza yatağa yatırıp sarılarak pis Pis yaparak uyutmayi denediniz mi
bir de sallamadiysaniz bu yöntemle uyuyabilir.
biz sallamadik .hiç kucakta meme de uyuduğu oluyor ve memeden sonra yatağa koyunca uyanıyor.
biz sürekli yanınıza alıp sarılarak ve ya kucakta çok sıkı sarılarak pis pis yaparak uyutuyoruz.
bir de uykusu gelmeye başladığında eeliyor ya da gözlerini ovaliyor o anları kacirirsak asla uyumuyor bizimki
meme de uyuyunca ben memeden ayırır ayırmaz emzigi veriyorum. wger çok zor uyuduysa beyaz gürültü acıyorum.Kucakta sallayarak gezdirirken uyuyo, keşke sarılarak pişpişle uyutabilseydim. Ya da yatarak meme veriyorum emerken uyuyor ama meme hep ağzında olucak. Memeyi çekersem max 10 dakika sonra uyanıyo.Bir de uyutmaktan ziyade sürekli uyanması bizi daha çok yoruyor, sürekli sar başa yatır kaldır yatır kaldır. Az daha büyüsün şu eğitimleri araştırıcam. Sizlere imreniyorum maşallah diyimde
3 uyku normal artık 4 uykudan 3 uykuya geçtikleri dönemdelerbebişleriniz gündüz kaç uyku yapıyor? benim kızım 3 uyku yapıyor 2 saat uyanık kalıyor. 3 uyku az mı normal mi ?
Bizim kız doğduğundan beri kucakta. Kolikti saatlerce bas bas bağırır ağlardı uykuya dalamazdı sancıdan kucağa aldık gezdirdik alıştı. Şimdi sadece kucakta gezerek uyuyor. Bir de benim kız belli ki bana geçmiş görsel ve dokunsal öğrenme alanı işitmeye göre daha gelişmiş. O yüzden bol bol etrafı izliyor. Bende gezdiriyorum kolum kopuyor ama zaten yürümeye başlayınca istesem de kucağıma gelmeyecek şimdi keyfini sürsün görerek öğrenebileceği tek birşeyi bile kaçırmasın istiyorum. İşe başlayacağınız için biraz bocalayacaktır bi kaç hafta ama alışır diye düşünüyorum başlamadan bi kaç hafta önce azaltmayo deneyin ama sakın birden kesmeyin. Azalttığınız süreyi onun sevdiği etkinliklerle kapatın.Kızlar bebeğim kucağa çok alıştı. Kıyamıyorum bırakmaya ağlamasın diye. Ama yakında işe başlayacağım. Benim durumumda olan var mı? Nasıl yapsak?
Ben hiç dakika tutmadım ne zaman isterse ne kadar isterse o kadar emiyor. Yenidoğan zamanlarında daha uzun emiyordu sanki artık daha kısa. Genellikle 5-10 dakika ancaktır. Bazen kandırıyor emiyor gibi yapıp kahkahalarla bırakıp tekrar aynı şeyi tekrarlıyor bir çok kereKızlar bebeklerinizi aktif olarak ne kadar süre emziriyorsunuz 15-20dk? Daha az ya da daha çok?
Verebilirsin canim su da bir iki cay kasigi. Zamanla gevsersin merak etme oluyor öyle ilk zamanlar. Valla istersen mayala ama vaktin yoksa da birkez yapip 3 gün ver. Zaten dedigim gibi gevsiyorsun zamanla hergün yapmak zor geliyor.Sağol canım, Peki su vermelimiyim doktor liste verdi sadece ama o da çok açıklayıcı konuşmadı suyu sormayı unuttum. Yoğurt verdim dün sadece 1 kaşık yiyebildi bugün de 3 kaşık kadar yedi 3 kaşık da elma suyu verdim o kadar. Bide yoğurdu günlük mü mayalamalıyım? Çok soru sordum ama O kadar tecrubesizim ki aşırı stres oluyorum ya
Doğduğundan beri 5 dkKızlar bebeklerinizi aktif olarak ne kadar süre emziriyorsunuz 15-20dk? Daha az ya da daha çok?
Evet bizde öyle canımKızlar benim oğlum da bu ay sadece 200 gr almış, büyümemiş kerata. Ben tekrar decavite başladım bugün herşey den yesemde demek ki sütüm yeterli gelmedi, o kadar içtiği nereye gittiyse artık. Mamaya tekrar başladım minik suluğu ve mama kaşığı ile günde 150 ml takviye yapacağım biberon kabul etmiyor. Bizimki çok hareketlendi o küçük haline rağmen sırt üstünden yüz üstüne dönmeye başladı maşallah, bu ay genel olarak bebeklerde yavaş kilo alımı oluyor herhalde hareketleri arttıkça sanirim okudum yazılanları benzer olmuş hep kilo alımları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?