2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çözüm uyku eğitimi valla 20. Haftayı iple çekiyorum hemen başlayacağız biz bildiğiniz Şafak sayıyorum

gece uykusunu 3. uyku mu sayıyorsunuz tam anlamadım? bizim uykular düzensiz gece uykusuna hep 3-4 gibi geçiyordu zoraki 11 e çekebildim (arada yine 3 ü görüyoruz) gündüz 3 uyku yapıyor 45 dk - 1.5 saat arası değişiyor uyku süreleri. Sonra gece uykusu yani 4. yatış gece uykusu. Gündüz uykuları çok düzenli ama gece uykusuna geçiş facia

Ay yaa bu tabloya göre ben kutuplarda yaşıyormuş gibi giydiriyormuşum cocugu sanki:) ay valla burda yazılanları okudum hadi içine giydirmeyeyim dedim tek kar giydirdim. 10 dk sonra dayanamadım içim rahat etmedi yine altına bir kat daha giydirdim yok yapamıyorum ya sanki üşüyecek gibi geliyor.

Son uykusundan sonra çok mu geç yatıyor bizim saatlerimiz söyle ki aşağı yukarı elbette
Akşam 9 yatış sabah 7 uyanış
İlk uyku 8:00-9:00
Aslında bu saate kadar uyumaya devam etmek istediği için ben ilk uykuya erken yatırıyorum alt değiştir emzir geri uyut gibi oluyor
2 uyku 12:00-14:00
3. Uyku 16:00-17:00
Şekerleme 19:00 yarım saatten az sürüyor
21:00 gece uykusu ( 8 buçuk gibi ritüeller başlıyor duş masaj vs gündüz uykuyu fazla kaçırdıysak max 10 olur yatış saati
Siz bana tam saatlerinizi yazın bi yerde yoruluyor olabilir bebeğiniz ya da bi kafa karışıklığı vardır
Bütün uyku kitaplarını okumuş biri olarak fikirlerimi söyleyebilirim

Yavaş yavaş azaltın bende ilk annemler sebebiyle kendim şortla evdeyken bebek kat kat giydiriyordum
Sonra bebeğin kalın giyinmesi evin sıcak olması vs uyku kalitesini en çok etkileyen şey olduğunu öğrenince çocuğu soyup evi soğuttum
Günlük 16 saat uyuyan bi bebişim var ben ortam koşullarına bağlıyorum çünkü uyku eğitimi alacağız mesela oda 24 derece üzerinde ise eğitime bile başlanmıyor uyumaz çocuk diye

Ankara’da sünnet yaptıran anneler, hekim öneriniz var mı? Yavaş yavaş bu işe girişeyim ardan çıksın diyorum (ama içim kıyamıyor)
Merhaba biz 35 günlükken Liv’de Cüneyt Atabek’e yaptırdık. Dikişli sünnet tercih ettik. Kendisi çocuk cerrahi uzmanı çok memnun kaldık.

Şöyle bizim hiç düzenimiz yok. Gece 2 -3 gibi yatarsa 11-12 ye kadar uyuduğu oluyor. Dün mesela 11 de uyuttum sabah 6.30 da kalktı 9 da geri uyuyup 11.30 da uyandı. 13.45 gibi yine uyudu. Yani sizinki gibi hiç saatimiz belli değil. Sabah uyandıktan 1.5 - 2 saat sonra ilk gündüz uykusuna geçiyor. Bunları düzenleyip gece 10-11 gibi uyuttuğumda da bazen 12 gibi uyanıyor gaz sancısı olup. uyanınca haliyle tekrar uyuması 2 - 3 saat atıyor. Atınca da sabah uyanışı öğleni buluyor

geç bile yatsa erken güne başlatarak çözebilirsiniz 1 saatte olsa bi kaldırın 7-8 gibi böyle böyle gün başlamayı vücut saati alışacaktır
Ben öyle çözdüm sonra saatlerini düzenledim 1 saat ileri geri olabiliyor ama ortalama aynı düzenimiz

bir de bunları deneyim tekrardan aslında beyaz gürültüyü daha yeni doğduğunda yapıyordum işe yaramıştı sonra bıraktım. Kuş sesinide hiç duymamıştım denemek lazım Sen üzülme annesi , o maşallah krndisş uyumulu bir bebektir de o yüzden. Demekki büyüyünce annesini üzmeyecek. Allah tez şifa versin ama dediğiniz gibi hepsi geçicek inşallah... Çakı gibi delikanlı olur annesi büyüsünde Allah bugünümüzü aratmasın

o zaman nolur bana şunu söyleyin. Tamam kuckta sallıyorum kollarımız kopsada uyutuyoruz bi şekilde ama 10 dakka sonra ağlayarak uyanıyor,sonra hemen tekrar alıp uyutup loyuyoruz yatağına yine 10 dakka sonra ağlayarak uyanıyo. Bu şekilde 5 6 set yapıyoruz. Nedendir acaba , çözümü ne olabilirki sizce. Tracy hoggun kitabını sipariş ettim bende yarın gelicek inşallah

Kucakta uyuduğu için uyanıyor ve bakıyor kucakta değil en son gördüğü yer kucak çünkü
Uyku eğitimi dışında 2 geçici çözüm var
1. Gözünü açınca piş pış ile yatakta daldırmaya çalışmak başarılı olunuyor deneyin mutlaka
2 kucakta uyuttuktan sonra derin nefes verene kadar beklemek bu da yaklaşık 20 dk sürüyor sonra bırakmak

Bizde topta uyuttuğumuz için durum aynı aslında destekli uykuda bebek hep desteği uyku döngülerinde tekrar tekrar istiyor kendi uyumayı bilmediği için maalesef

Benim kizimda kilo almadi sanirim ya, yani normalde 800gram alirdi cuma gunu kontrole gidicez kendimce tartiyorum 250 300gram almis gibi. Hatta 2gundur cok kaka yapiyor kilo vermis bile olabilir. Bizimki de sirtustunden yuzustune donmeye basladi, her firsatta donuyo birde midesine baski oluyo kusuyo, yedikleri midesinde kalmiyo sizde de sık kaka oldu mu bu donemde

Kizlar covid oldum.. esim ben 5 yasindaki oglum ve 3 aylik bebegim de hepimiz ayni anda covid olduk.. bebegim oksuruyor ve burun akintisi var.. emziriyorum ilac kullanmiyorum ates vs yok.. yakalananlar tavsiye edebilecegi bir seyleri olur mu.. cok zormus hakikaten..
Bas agrisindan duramıyorum

Ben kisa kollu zibin, uzerine ince uzun kollu bluz ve altina yine ince bir pijama.. ev en fazla 25 derece oluyor.. yelek hic giydirmedim ve genelde corapsiz olur.. kendim sicagi hic sevmedigim icin iki cocugumada böyle alistirdim..
Eger serin giydirmeye alistirisaniz ani soguk sicak degisimine de kolay adepte oluyor.. ve boylece kolay hasta olmuyor..
28 derece yuksek bir sicaklik pijamanin altina corap cok fazla ince alt ust takim giydirin yeter..
Hapsurmasi usumesinden degil sicaklik degisiminden oluyor aslinda..

Kızlar merhaba size bir şey danışmak istiyorum. Bu pandemi döneminde el kadar bebeklerle biraz dikkat edilmesi taraftarıyım... ancak kayınvalidem okula giden cocugu olan komsusuyla gorusmek aynı zamanda da bize gelip cocugumu sevmek istiyor... Belirtmem gerekir ki cocuktan dolayı bu insanlar yenili bu hastalıgı gecirdiler...!!!!
Oysa ben okula giden kardesim oldugu icin annemlerle bile gorusmuyorum dikkat ediorum...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bu konuda ne yapabilirim eşim kac kere gitme o bu diye anlattı ama cozum bulamıyoruz !!!!!!!!

28 derece çok yüksek değil mi? 23-24 arası odanın derecesi. Şimdi uzun kollu çıtçıtlı bady ve bir tane de üst var yani iki kat. Alt için de patikli tek alt giydiriyorum. Bazen ayakları üşümüş gibi gelirse çorap öyle giydiriyorum yelek hiç giydirmedim uykudan uyanınca falan üşür yelek giydireyim hiç dedim. Uyurken de aynı şekilde üzerine battaniyesini örtüyorum o kadar.

Ya kızlar benim gibi olan var mı artık sinir krizi geçirmeme ramak kaldı bebeğim 1,5 ay önce akciğer enfeksiyonu geçirdi hastane de 5 gün yattık iyileşti çok şükür ama bu sabah tekrar baktım ki hırlıyor burun akıntısı var ne yapayım Allah aşkına bana birşey söyleyin Suriyeli Afganlılar çocukları görüyorum çıplak sokakta geziyorlar hasta olmuyorlar ben koruduğum halde böyle gerçekten artık kafayı yemek üzereyim bana önerisi olan var mı bu arada düzenli olarak fizyolojik serum kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…