- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.101
Çözüm uyku eğitimimerhaba ,genel itibariyle yazılanları okudum da sizinkiyle aynı dertten muzdaribim ben de. 2 saatte bir memede kalkıp memede uyutuyorum. Gündüz uykumuzda yok ,mesela az önce 20 dakika boyunca memede uyudu emerken, sonra kalktım kahvaltı yapmaya gittim tam 10 dakika sonra ağlamaya başladı. Valla siz bir çözüm bulursanız bana da yazın hatırlayıp lütfen,aynı şekülde bende yazarım size. Kesintisiz uyku diye birşey yok bizde ,akşam olunca tek hedefimiz onu uyutmak oluyor eşimle. Öylece de gün bitiyo gidiyo zaten
gece uykusunu 3. uyku mu sayıyorsunuz tam anlamadım? bizim uykular düzensiz gece uykusuna hep 3-4 gibi geçiyordu zoraki 11 e çekebildim (arada yine 3 ü görüyoruz) gündüz 3 uyku yapıyor 45 dk - 1.5 saat arası değişiyor uyku süreleri. Sonra gece uykusu yani 4. yatış gece uykusu. Gündüz uykuları çok düzenli ama gece uykusuna geçiş facia3 uyku normal artık 4 uykudan 3 uykuya geçtikleri dönemdeler
bizimde 3 uyku yapıyor gece uykusundan önce de bir şekerlemesi var ama şart değil
Söyle 9 da gece uykusuna geçiyor 5 te 3. Uykudan kalkıyor oyuzden 7 gibi bi şekerleme yapıyor bizimki max 30 dk
Ay yaa bu tabloya göre ben kutuplarda yaşıyormuş gibi giydiriyormuşum cocugu sanki:) ay valla burda yazılanları okudum hadi içine giydirmeyeyim dedim tek kar giydirdim. 10 dk sonra dayanamadım içim rahat etmedi yine altına bir kat daha giydirdimTabloya göre 28 derece de sadece iç body kolsuz ve bacaksız olandan diyor netten bakınca baya kalın bu durumda
Ben 25 derece de tutmaya çalışıyorum ev fazla ısınıyor bizimde
25 derece de iç bodysi atlet yani üzerine de ayaklı ince tulum başka bir sey giydirmiyorum
Yatırırken de bunların üzerine en ince 0.3 tog uyku tulumu aldım owli markanın.
Sizin giydirdiklerin 19 derece için mesela
Son uykusundan sonra çok mu geç yatıyor bizim saatlerimiz söyle ki aşağı yukarı elbettegece uykusunu 3. uyku mu sayıyorsunuz tam anlamadım? bizim uykular düzensiz gece uykusuna hep 3-4 gibi geçiyordu zoraki 11 e çekebildim (arada yine 3 ü görüyoruz) gündüz 3 uyku yapıyor 45 dk - 1.5 saat arası değişiyor uyku süreleri. Sonra gece uykusu yani 4. yatış gece uykusu. Gündüz uykuları çok düzenli ama gece uykusuna geçiş facia
Yavaş yavaş azaltın bende ilk annemler sebebiyle kendim şortla evdeyken bebek kat kat giydiriyordumAy yaa bu tabloya göre ben kutuplarda yaşıyormuş gibi giydiriyormuşum cocugu sanki:) ay valla burda yazılanları okudum hadi içine giydirmeyeyim dedim tek kar giydirdim. 10 dk sonra dayanamadım içim rahat etmedi yine altına bir kat daha giydirdimyok yapamıyorum ya sanki üşüyecek gibi geliyor.
Merhaba biz 35 günlükken Liv’de Cüneyt Atabek’e yaptırdık. Dikişli sünnet tercih ettik. Kendisi çocuk cerrahi uzmanı çok memnun kaldık.Ankara’da sünnet yaptıran anneler, hekim öneriniz var mı? Yavaş yavaş bu işe girişeyim ardan çıksın diyorum (ama içim kıyamıyor)
5 dakika :) çok nadir 8-10 dakika oluyor .Kızlar bebeklerinizi aktif olarak ne kadar süre emziriyorsunuz 15-20dk? Daha az ya da daha çok?
Şöyle bizim hiç düzenimiz yok. Gece 2 -3 gibi yatarsa 11-12 ye kadar uyuduğu oluyor. Dün mesela 11 de uyuttum sabah 6.30 da kalktı 9 da geri uyuyup 11.30 da uyandı. 13.45 gibi yine uyudu. Yani sizinki gibi hiç saatimiz belli değil. Sabah uyandıktan 1.5 - 2 saat sonra ilk gündüz uykusuna geçiyor. Bunları düzenleyip gece 10-11 gibi uyuttuğumda da bazen 12 gibi uyanıyor gaz sancısı olup. uyanınca haliyle tekrar uyuması 2 - 3 saat atıyor. Atınca da sabah uyanışı öğleni buluyorSon uykusundan sonra çok mu geç yatıyor bizim saatlerimiz söyle ki aşağı yukarı elbette
Akşam 9 yatış sabah 7 uyanış
İlk uyku 8:00-9:00
Aslında bu saate kadar uyumaya devam etmek istediği için ben ilk uykuya erken yatırıyorum alt değiştir emzir geri uyut gibi oluyor
2 uyku 12:00-14:00
3. Uyku 16:00-17:00
Şekerleme 19:00 yarım saatten az sürüyor
21:00 gece uykusu ( 8 buçuk gibi ritüeller başlıyor duş masaj vs gündüz uykuyu fazla kaçırdıysak max 10 olur yatış saati
Siz bana tam saatlerinizi yazın bi yerde yoruluyor olabilir bebeğiniz ya da bi kafa karışıklığı vardır
Bütün uyku kitaplarını okumuş biri olarak fikirlerimi söyleyebilirim
geç bile yatsa erken güne başlatarak çözebilirsiniz 1 saatte olsa bi kaldırın 7-8 gibi böyle böyle gün başlamayı vücut saati alışacaktırŞöyle bizim hiç düzenimiz yok. Gece 2 -3 gibi yatarsa 11-12 ye kadar uyuduğu oluyor. Dün mesela 11 de uyuttum sabah 6.30 da kalktı 9 da geri uyuyup 11.30 da uyandı. 13.45 gibi yine uyudu. Yani sizinki gibi hiç saatimiz belli değil. Sabah uyandıktan 1.5 - 2 saat sonra ilk gündüz uykusuna geçiyor. Bunları düzenleyip gece 10-11 gibi uyuttuğumda da bazen 12 gibi uyanıyor gaz sancısı olup. uyanınca haliyle tekrar uyuması 2 - 3 saat atıyor. Atınca da sabah uyanışı öğleni buluyor
bir de bunları deneyim tekrardan aslında beyaz gürültüyü daha yeni doğduğunda yapıyordum işe yaramıştı sonra bıraktım. Kuş sesinide hiç duymamıştım denemek lazımmeme de uyuyunca ben memeden ayırır ayırmaz emzigi veriyorum. wger çok zor uyuduysa beyaz gürültü acıyorum.
4 aydan sonra da kuş sesi falan iyi oluyormuş ninni gibi.
Yani benim bebeğim uyku konusunda iyi çok şükür bende farkındayım. ilk 40 gün beni zorladı Bi. ama biz ısrarla hiç sallamadik bir de bağlanmayi iyi yaptık gibi neredeyse ilk 40 gün üstümde uyudu gündüz uykusunu ya da yan yana birlikte uyuduk. şuan da odasına biraktifimde uyanmaya başladı. Bi yerde duydum bebek tek uyumamali yalnız olduğunu hisseder diye o yüzden yine gündüz uykularını uyurken yanına oturuyorum .
bizim Dr sağlık problemlerimiz var geçmeyecek seyelr değil ama insan üzülüyor. diyorum o yönden üzülüyorum diye mi çok uyumlu uslu
Çözüm uyku eğitimivalla 20. Haftayı iple çekiyorum hemen başlayacağız biz bildiğiniz Şafak sayıyorum
o zaman nolur bana şunu söyleyin. Tamam kuckta sallıyorum kollarımız kopsada uyutuyoruz bi şekilde ama 10 dakka sonra ağlayarak uyanıyor,sonra hemen tekrar alıp uyutup loyuyoruz yatağına yine 10 dakka sonra ağlayarak uyanıyo. Bu şekilde 5 6 set yapıyoruz. Nedendir acaba , çözümü ne olabilirki sizce. Tracy hoggun kitabını sipariş ettim bende yarın gelicek inşallahSon uykusundan sonra çok mu geç yatıyor bizim saatlerimiz söyle ki aşağı yukarı elbette
Akşam 9 yatış sabah 7 uyanış
İlk uyku 8:00-9:00
Aslında bu saate kadar uyumaya devam etmek istediği için ben ilk uykuya erken yatırıyorum alt değiştir emzir geri uyut gibi oluyor
2 uyku 12:00-14:00
3. Uyku 16:00-17:00
Şekerleme 19:00 yarım saatten az sürüyor
21:00 gece uykusu ( 8 buçuk gibi ritüeller başlıyor duş masaj vs gündüz uykuyu fazla kaçırdıysak max 10 olur yatış saati
Siz bana tam saatlerinizi yazın bi yerde yoruluyor olabilir bebeğiniz ya da bi kafa karışıklığı vardır
Bütün uyku kitaplarını okumuş biri olarak fikirlerimi söyleyebilirim
Kucakta uyuduğu için uyanıyor ve bakıyor kucakta değil en son gördüğü yer kucak çünküo zaman nolur bana şunu söyleyin. Tamam kuckta sallıyorum kollarımız kopsada uyutuyoruz bi şekilde ama 10 dakka sonra ağlayarak uyanıyor,sonra hemen tekrar alıp uyutup loyuyoruz yatağına yine 10 dakka sonra ağlayarak uyanıyo. Bu şekilde 5 6 set yapıyoruz. Nedendir acaba , çözümü ne olabilirki sizce. Tracy hoggun kitabını sipariş ettim bende yarın gelicek inşallah
Benim kizimda kilo almadi sanirim ya, yani normalde 800gram alirdi cuma gunu kontrole gidicez kendimce tartiyorum 250 300gram almis gibi. Hatta 2gundur cok kaka yapiyor kilo vermis bile olabilir. Bizimki de sirtustunden yuzustune donmeye basladi, her firsatta donuyo birde midesine baski oluyo kusuyo, yedikleri midesinde kalmiyoKızlar benim oğlum da bu ay sadece 200 gr almış, büyümemiş kerata. Ben tekrar decavite başladım bugün herşey den yesemde demek ki sütüm yeterli gelmedi, o kadar içtiği nereye gittiyse artık. Mamaya tekrar başladım minik suluğu ve mama kaşığı ile günde 150 ml takviye yapacağım biberon kabul etmiyor. Bizimki çok hareketlendi o küçük haline rağmen sırt üstünden yüz üstüne dönmeye başladı maşallah, bu ay genel olarak bebeklerde yavaş kilo alımı oluyor herhalde hareketleri arttıkça sanirim okudum yazılanları benzer olmuş hep kilo alımları
Ben kisa kollu zibin, uzerine ince uzun kollu bluz ve altina yine ince bir pijama.. ev en fazla 25 derece oluyor.. yelek hic giydirmedim ve genelde corapsiz olur.. kendim sicagi hic sevmedigim icin iki cocugumada böyle alistirdim..Kızlar ya bişey sorucam bebeğinizi nasıl giydiriyosunuz. Benim bebeğim sıcağa çok alıştı. Evimiz 28 derece falan ben bebeğe kısakollu zıbın üstüne pijama üstü altına da 2 kat giydiriyorum. Pijamanın altına bir tayt daha yani. Çok mu fazla acaba. Dün giydirmeyeyim dedim tek kat olsun altı da ama hapşırmaya başladı bebeğim. Sizler nasıl giydiriyosunuz?
28 derece çok yüksek değil mi? 23-24 arası odanın derecesi. Şimdi uzun kollu çıtçıtlı bady ve bir tane de üst var yani iki kat. Alt için de patikli tek alt giydiriyorum. Bazen ayakları üşümüş gibi gelirse çorap öyle giydiriyorum yelek hiç giydirmedim uykudan uyanınca falan üşür yelek giydireyim hiç dedim. Uyurken de aynı şekilde üzerine battaniyesini örtüyorum o kadar.Kızlar ya bişey sorucam bebeğinizi nasıl giydiriyosunuz. Benim bebeğim sıcağa çok alıştı. Evimiz 28 derece falan ben bebeğe kısakollu zıbın üstüne pijama üstü altına da 2 kat giydiriyorum. Pijamanın altına bir tayt daha yani. Çok mu fazla acaba. Dün giydirmeyeyim dedim tek kat olsun altı da ama hapşırmaya başladı bebeğim. Sizler nasıl giydiriyosunuz?
Gittk malesef enfeksiyon çıktı bizdEvet benim de mukuslu ve az
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?