- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.121
Peki bebeğinizin başka rahatsızlığı var mıydı acaba? Huysuzluk ateş alerji vs...Gittk malesef enfeksiyon çıktı bizd
Benimkide ara ara oluyodu ama son zamanlarda hergün çok kez kaka yapıyodu gürültülü birde ağlıyordu ağrı kesici felan veriyodum bi geçiyordu huzursuz ağlamaklı gece gündüz uykusu yok bayağ huzursuzlanmisti ates olmadı ilaç verdiğim için çıkamadı blki ama hasta olduğunu anlıyorsun uzun zamandır vardı bence iyice kotuleyince anlayabildim demekkiPeki bebeğinizin başka rahatsızlığı var mıydı acaba? Huysuzluk ateş alerji vs...
Benim bebeğimde de ara ara mukus oluyor sonra geçiyor. Kakası da yeşil oluyor bazen ishal de oluyor. Sadece anne sütü alıyorsa geçer falan diyor hep doktor ama ne bileyimyani kakalarının yarısı normal yarısı sıkıntılı gibi sanırım şu an düşününce. Başka bi rahatsızlığı olmayınca ben de üstüne çok düşmedim ama bu cuma 4 ay doluyor, kontrolüne söyleyeceğim.
Ev 22 derece bebekler için ideal sıcaklık 21-22 dereceymiş. İçine uzun kollu çıtçıt atlet giydiriyorum üzerine tek kat ince bir tulum ya da takım giydiriyorum. Hatta eve güneş girince uzun kol atlet üzerine sadece bir yelek giydiriyorum. Gece uyurken de battaniye örtüyorum çünkü herhangi bir şey giydirip çıkarmak çığlık çığlığa ağlaması demek. Giyinmeyi sevmiyor. Hiç eldiven şapka giymedi.Kızlar ya bişey sorucam bebeğinizi nasıl giydiriyosunuz. Benim bebeğim sıcağa çok alıştı. Evimiz 28 derece falan ben bebeğe kısakollu zıbın üstüne pijama üstü altına da 2 kat giydiriyorum. Pijamanın altına bir tayt daha yani. Çok mu fazla acaba. Dün giydirmeyeyim dedim tek kat olsun altı da ama hapşırmaya başladı bebeğim. Sizler nasıl giydiriyosunuz?
Sanırım 4 aylık oluyorsunuz 117 gün yazıyor profilde. Doğduğu an 0, 30 gün sonra 1 aylık. Şimdi de 3 bitti 4’e giriyoruz hep beraber. 117/30 yaklaşık 4Selam. Kızlar kaka resmi paylaşmıştım mukusluydu enfeksiyon çıktı antibiyotik kullandık 5 ay olduk 5 ay olmak çok güzel bebek gündüzleri birçok aktivite yapıyor yürütece koyuyorum az az çok seviniyor
Canım bende de oldu bir kere, dışarıya giderken termosa su kaynatıp koyuyorum, bir gün yine termosa koydum annemlere gittik, mamasını eşim hazırladı içirdi, bir dahaki mamaya annem hazırlanacaktı bu su soğuk dedi, baktım baya bi soğuk yani soğumuş gibi değil o kadar sürede de soğumaz zaten, sonra anladık ki suyu kaynatmayı unutmuşum, termosa koyarken de hiç fark etmedim, bizde bi etkisi olmadı, bence onunla alakası yoktur.Kizlar merhaba çok saçma gelebilir ama mama hazırlarken çok ağlıyordu,kayinvalideydik bi an aklim gitti kaynatılmış ılıtılmış su koymadım içme suyu koydum mamasına (dün öğlen)
Dünden beri de kaka yapmıyor bunla ilgili midir? Çok suçluluk duyuyorum
Doğru diyorsunuz sorun kucakta destekli uyuması ve benim bebeğime 2. seçenek uyuyor:) Ama siz de haklısonız aslında sizin de bizim de desteksiz uykuyu öğrenmeye ihtiyacımız var. Peki siz bu eğitimi dışarda verenlerden mi alacaksınız kendiniz mi vereceksinizKucakta uyuduğu için uyanıyor ve bakıyor kucakta değil en son gördüğü yer kucak çünkü
Uyku eğitimi dışında 2 geçici çözüm var
1. Gözünü açınca piş pış ile yatakta daldırmaya çalışmak başarılı olunuyor deneyin mutlaka
2 kucakta uyuttuktan sonra derin nefes verene kadar beklemek bu da yaklaşık 20 dk sürüyor sonra bırakmak
Bizde topta uyuttuğumuz için durum aynı aslında destekli uykuda bebek hep desteği uyku döngülerinde tekrar tekrar istiyor kendi uyumayı bilmediği için maalesef
Benimkide bu ay sadece 300 gram almış çok hareketlendiler sanırım ondanBenim kizimda kilo almadi sanirim ya, yani normalde 800gram alirdi cuma gunu kontrole gidicez kendimce tartiyorum 250 300gram almis gibi. Hatta 2gundur cok kaka yapiyor kilo vermis bile olabilir. Bizimki de sirtustunden yuzustune donmeye basladi, her firsatta donuyo birde midesine baski oluyo kusuyo, yedikleri midesinde kalmiyosizde de sık kaka oldu mu bu donemde
Bende bir sürü yöntem deniyorum canım buzuki diye bir müzik var uyuturken onu açıyorum . Onunla biraz uzun uyuduğu oluyor 2 saat falan bende işlerimi hakediyorum. Tabi oda bazen işe yarıyor yani bende çaresizim. Üstelik daha 4ay 1 günlük ve alt dişi yarım çıkmış öbürüde patlamak üzere. Sanki çok uyuyor gibi şimdide diş ağrısına uyanıyor sürekli. Uyurken elini dişine atıp kendini uyandırıyor. Kundak yapsam diyorum ama 3. Aydan sonra önerilmiyor ne yapacağımı şaşırdım kucakta gezince sakinleşiyordu şimdi öylede zaptedemiyorım uyku bi yandan diş bi yandan bastırınca ayakta gezdirsemde susturmak imkansız. Allah yardımcımız olsun ne deyim. Diş bu kadar erken beklemiyordum şok olduk bizdemerhaba ,genel itibariyle yazılanları okudum da sizinkiyle aynı dertten muzdaribim ben de. 2 saatte bir memede kalkıp memede uyutuyorum. Gündüz uykumuzda yok ,mesela az önce 20 dakika boyunca memede uyudu emerken, sonra kalktım kahvaltı yapmaya gittim tam 10 dakika sonra ağlamaya başladı. Valla siz bir çözüm bulursanız bana da yazın hatırlayıp lütfen,aynı şekülde bende yazarım size. Kesintisiz uyku diye birşey yok bizde ,akşam olunca tek hedefimiz onu uyutmak oluyor eşimle. Öylece de gün bitiyo gidiyo zaten
Evet bizde öyle canım
1 kilo alırdık ortlama her ay bu ay 15 gün geçti mesela 300 gr almış olsun ay sonu max 600 ki bence 500 gr falan olur ancak
1.2 falan almıştı bu ay öyle olmayacak belli ki
Bu ay'a kadar kilo alımı iyi ilerledi ancak bu ay ne olduysa gerçekten çok az almış o da zahmet olmuş yani alarakBenim kizimda kilo almadi sanirim ya, yani normalde 800gram alirdi cuma gunu kontrole gidicez kendimce tartiyorum 250 300gram almis gibi. Hatta 2gundur cok kaka yapiyor kilo vermis bile olabilir. Bizimki de sirtustunden yuzustune donmeye basladi, her firsatta donuyo birde midesine baski oluyo kusuyo, yedikleri midesinde kalmiyosizde de sık kaka oldu mu bu donemde
Gecmis olsun, benim de bebegim üst solunum yolu enfeksiyonu olmustu hiriltisi vardi ötme sesi geliyordu, geniz akintisi ve balgam vardi. Kesinlikle okul çağı cocuklarla temas ettirmeyeceksiniz, en azindan 6 ay olana kadar sabredin cikarmayin insan icine. Kapabiliyorlar cunku tam hastalik zamani. Doktor bize sirasiyla şunlari yapmamizi soyledi.Ya kızlar benim gibi olan var mı artık sinir krizi geçirmeme ramak kaldı bebeğim 1,5 ay önce akciğer enfeksiyonu geçirdi hastane de 5 gün yattık iyileşti çok şükür ama bu sabah tekrar baktım ki hırlıyor burun akıntısı var ne yapayım Allah aşkına bana birşey söyleyin Suriyeli Afganlılar çocukları görüyorum çıplak sokakta geziyorlar hasta olmuyorlar ben koruduğum halde böyle gerçekten artık kafayı yemek üzereyim bana önerisi olan var mı bu arada düzenli olarak fizyolojik serum kullanıyorum
Ay soğanı ilk defa duydum sağol kuzumGecmis olsun, benim de bebegim üst solunum yolu enfeksiyonu olmustu hiriltisi vardi ötme sesi geliyordu, geniz akintisi ve balgam vardi. Kesinlikle okul çağı cocuklarla temas ettirmeyeceksiniz, en azindan 6 ay olana kadar sabredin cikarmayin insan icine. Kapabiliyorlar cunku tam hastalik zamani. Doktor bize sirasiyla şunlari yapmamizi soyledi.
-Uyuduğu oda 22 derece olacak
-Baş ucuna soğan kesip konulacak
-Yatağı reflü yatagi gibi yükseltilecek
-Her gece yatmadan banyo yaptirilacak
-Her gün serum fizyolojikle burnu yikanacak
-Verdigi ilaçlar hava olarak verilecek(3 tane ilac vermisti günde 10 defa hava verdim)
Aslında bütün metodları çok iyi okudum kendim verebilirim ancak beni motive edecek ve vazgeçmemem için destekleyecek biri lazım o yüzden danışmanla çalışmaya karar verdimDoğru diyorsunuz sorun kucakta destekli uyuması ve benim bebeğime 2. seçenek uyuyor:) Ama siz de haklısonız aslında sizin de bizim de desteksiz uykuyu öğrenmeye ihtiyacımız var. Peki siz bu eğitimi dışarda verenlerden mi alacaksınız kendiniz mi vereceksiniz
Uykusu olduğu için yapıyor benimki öyle ben owli uyku tulumu aldım kollarını çıkarmıyorum içinde duruyor yarım kundak gibi ama geçiş olduğu için tam kundak sayılmaz eli içeride serbest ama yüzüne dokunaamıyorMerhaba kızlar. Elleriyle sürekli yüzünü gözünü burnunu ovuşturuyor mu sizinkiler de? Ayagimda sallayarak uyutuyorum malesef, sallarken uykuya dalana kadar ve gece uykusunda sürekli öyleyiz, dolayisiyla uyandiriyor kendini. Yarim kundak zamani da gecti artik zaten ellerini cikariyor yapsam da. En sonunda kollarini sokuverdim pijamasının icine ama delircem bu yuzden. Niye yapiyor boyle ya
Senin ağrın olduğu için sütün azalıyor ağrı yaşamak ile ilgili merak etme canımArkadaşlar dün biontechin 2. Dozunu oldum. Bugün kolumu kıpırdatamıyorum. Burnum elim yüzüm gözüm heryerim akıyor. Sırtım kemiklerim heryerim ağrıyor ayağa kalkamıyorum. Sanki sütümde azaldı dünden beri emmekte istemiyor. Memeye gelince geri çekiyor kendini. Aşıdan sonra sütü azalan red yaşayan oldu mu?
Benimki tulumdan da cikariyor, kollarini dikip kapatsam mi diye dusunmuyor degilimUykusu olduğu için yapıyor benimki öyle ben owli uyku tulumu aldım kollarını çıkarmıyorum içinde duruyor yarım kundak gibi ama geçiş olduğu için tam kundak sayılmaz eli içeride serbest ama yüzüne dokunaamıyor
Ay çok teşekkür ederim inşallah geçer çok fenayım çünkü. Aslında dün oldum bugün iyi olmam lazımdı daha da kötüleştiö yarına kadar geçmezse doktora gideceğim.Senin ağrın olduğu için sütün azalıyor ağrı yaşamak ile ilgili merak etme canım
yarın normale dönersin
Beni de çok etkilemişti 2. Doz 1 gün sürdü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?