2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar ya bişey sorucam bebeğinizi nasıl giydiriyosunuz. Benim bebeğim sıcağa çok alıştı. Evimiz 28 derece falan ben bebeğe kısakollu zıbın üstüne pijama üstü altına da 2 kat giydiriyorum. Pijamanın altına bir tayt daha yani. Çok mu fazla acaba. Dün giydirmeyeyim dedim tek kat olsun altı da ama hapşırmaya başladı bebeğim. Sizler nasıl giydiriyosunuz?

İçine normal çıtçıtlı bodysi, üzerine de tek kat alt üst giydiriyorum ya da yek tulum. Gece de zıbın üzerine pijamasıyla uyku tulumuna koyuyorum. Bence altına tayt giydirmeyin eviniz sıcakmış zaten. Ayrıca oğlum da gün içinde sık sık hapşırıyor bence üşümeden değildir. Bebekler sık hapşırır, burunları hassastır.

Bizim evin sıcaklığı genelde 24 derecelerde sanırım bebek için de uygun olan derece aralığı da böyle diye biliyorum çıtçıtlı kısa kollu bodysi üzerine bi alt bi de üst giydiriyorum ya da tek tulum çorap zaten hep var. Bana evinizin derecesine göre kalın giydirmişsiniz gibi geldi ama siz bebeğiniz için en iyisini bilirsiniz

Zor olmuyor mu saat 6 da uyanmak. Biz 7-8 gibi emmeye uyaniyor sonra yatiyor. Bizde gece geç uyuyoruz sabahta geç kalkıyoruz. Kalktıktan sonra da düzensiz uyuyup uyanmalar oluyor.
Zor evet ama biyolojik saatleri öyle çok takılmıyorum
Geç yatırmayı da denedim yine 6da güne başladık
Gündüz uykularını da gün içine rahatca sığdırabiliyorum böylece

Benimki çok zor uyuyor bu ara işe yarar mı acaba bizde de
Bız dort ay 10 gunluguz ve artık emmek ıstemıyor cıglık cıglıga agzına getrnce memeyı boyle olab varmı artık emme bıttı mı sizce
Hayır bizde de böyle bir tek sabah güne başladığımızda emiyor doğru düzgün gün içinde çok kötüleşti emzirmeler vazgeçmeyin
Benim kızım da uykuya yatınca en az 5-6 saat uyurdu nolduysa üç gündür sürekli uyanıyor uykuya dalamıyor çok yorucu olmaya başladı inşallah tez zamanda geçer de normalde döner

4. Ay uyku gerilemesinden kaynaklıdır
Saatte 1 uyanır olmuştu zombi gibiydik valla 1 hafta içinde baya hafifledi şuan 2 kez kalkıyor ama bizimki hiç kalkmazdı o bakımdan hala düzelmesini bekliyorum

Uyumasa da uyumuş gibi yapın karanlık oda da takılın çıkarken günaydın diyin yada uyandığında kullandığınız kelime ne ise

Uyku saatlerinde mutlaka aynı odaya ve karanlığa götürüyorum uyumazsa ki atak uyku gerilemesi vs etkiliyor pasif oyalıyorum karanlıkta müzik ninni vs sonra perdeyi açıp günaydın diyorum
Ama artık odaya girince biliyor uyku odası bu
ben altını değiştirirken esnemeye başlıyor
Bizim bebek kadar zor uyuyan yoktur hep böyleydi sallanma sevmez memede uyumaz kucakta uyumaz oto koltuğu bebek arabası vs asla uyumaz kendi kendine zaten uyumuyor sadece pilates topunda kucağımıza alıp zıplayınca uyuyor günde 10 kere zıplıyorum özetle iyi tatafi 11 kilo verdim kötü tarafı bel sırt kalmadı valla 20. Haftası dolduğu gibi uyku eğitimi alacağız Şafak sayıyoruz

Bugün sabah sünnet olduk girerken ve çıktığında hiç ağlamadı ama sünnet esnasında çok ağlamış ve eve geçince çok ağladı tabi bende onunla beraber ağlıyorum
Sünnet esnasında sıkıldıği için mi ağlamış canım narkoz verildiği için acıdan ağlamamıştır. Bizimki sonralara doğru ellerini falanz çok hareket ettirdi doktora vuruyordu elleriyle ellerini tuttuk müzik açtık sakinleşti. Eve geldi sabah erken uyandığı için uyudu. Ilk idrarinda baya bir ağladı ortalığı yıktı hemen altını değiştirip elimizde salladık öyle sustu. Çok ağlarsa elinizde sallamayi deneyin.

Bizi almadılar ameliyathane de lokal olarak oldu çok ağladı dediler ciddi yapışıklik vardı açtım dedi doktor belki ondan ağladı bilmiyorum ama gözleri kıpkırmızı idi hiç öyle olmamıştı ağlamaktan 5 dk da bitti verdiler aldık eve geçtik dediğin gibi çiş yaparken çok ağlıyor bizde sallayarak avutuyoruz uyuyor

Bence cok kat kat alirstirmayin. Sicaga cok alisirsa cok narin olur bu kez. Ben kisa kollu citcitli bady ustune tulum ya da esofman ustune de hirka giydiriyorum.

Biz bir hafta sonra tam 4aylık olacağız 9 Ağustos doğumlu ne kadar sürer acaba bu ataklar benim kızımı kaçta uyutursam uyutayım en az 5 saat uyurdu hiç uyanmadan 7 saati geçtiğini bile bilirim bazen. Önce uykudan uyanıp tekrar uyuma ile başladı yatırıyordum 10dk sonra ağlıyordu tekrar uyutuyordum o zaman geçiyordu gece uykusuna ben şu an razıyım buna da ama üç gündür nöbetleşe uyuyoruz eşimle 2-3 saatte bir kalkıyor ve çok zor dalıyor uykuya gündüzleri bir kez 2-3 saat kesintisiz uyurdu o da gitti eğer geçecekse razıyım ama böyle kalırsa yandık!!!
Üstüne bir de emzirme sıkıntısı yaşıyoruz huysuzlanıyor emerken

Ah Canım benim kıyamam aklıma benimkinin ağlayışı geldi öyle ağlamıştı ki elimizden bir şeyde gelmiyordu emin ol yarına daha iyi olacak calpol ver canım biz 4 saatte bir calpol vermiştik

Dün gece uyumazsam deneyecektim ama uyudu, ben gündüz çok yanında duramıyorum yemek ev işi falan derken, gece de hep yanımda, şimdi siz böyle yazınca acaba gündüz sıkılıyor gece de benimle mi vakit geçirmek istiyor yavrum, ay içim sızladı şimdi.

Ayni bizimki gibi, bizimki de sıcağa çok alıştı, gazlı bir bebek olduğu için hep kalın giydirdik çok alıştı sıcağa, eşimle ben atlet şort geziyoruz evde, kızım içine uzun kol zibin, külotlu çorap, alt üst takım, yelek, normal çorap veya patik giyiyor, biraz ince giydirsem hemen ya gaz oluyor, ya da elleri buz gibi oluyor hapsiriyor. 6 ayı böyle geçireceğiz artık, sonra yavaş yavaş alistiracagim. Üzerini bir değiştiriyorum neredeyse bir makine çamaşır çıkıyor

Ah Canım benim kıyamam aklıma benimkinin ağlayışı geldi öyle ağlamıştı ki elimizden bir şeyde gelmiyordu emin ol yarına daha iyi olacak calpol ver canım biz 4 saatte bir calpol vermiştik
Evet veriyorum inşaAllah biran önce geciverir beraber aglasiyoruz

Biraz fazla değil mi bizimki çıplak kalır bu saydıklarınızn yanında

Bizim de dişler merhaba diyor kızlar. Alt ön iki diş şişmiş arada göğsümü iki damağıyla ısırıyor. Salya fazla huzursuzluk fazla. 4-5 saat kesintisiz uyuyan bebeklere hayran kaldım. Bizimki doğduğundan beri en fazla 2 saat uzun uyudu. Bende mi problem var anlamadım. Gece uykusuna yatırmadan önce konuşuyorum sakinleştiyorum altını değiştiriyorum. 120 cc mama içiriyorum sonra emmek istiyor kucağımda dalıyor emerken ve beşiğine koyuyorum. Dediğim gibi en fazla 2 saat oda çok nadir genelde 40 dk 1 saate geri uyanıyor. Anlamadım

Biraz fazla değil mi bizimki çıplak kalır bu saydıklarınızn yanında
Fazla aslında, hastaneye kontrole gittiğimizde hemşire üzerini çıkartırken söylemişti bu kadar giydirmeyin çok olmuş diye ama kolik bir bebekti, 2 ay hem kendi mahvoldu hem de ben, ne zaman kalın kalın giydirdik gazdan daha kolay kurtulduk, şimdi de korkuyorum aslında ya yine olursa diye bir de alışınca bir kat bile az giydirsem hemen etkiliyor, biraz daha büyüsün de artık yavaş yavaş azaltacagim

Evet veriyorum inşaAllah biran önce geciverir beraber aglasiyoruz
Canım şöyle düşün büyüyünce sünnete dair hic bir sey hatırlamayacak büyükken yaptirsaydik emin ol daha ağrılı geçerdi. Bebisler küçük olduğundan hücreler sürekli yenilendiği için hemencecik iyileşecek inşallah kantaron yağ kullaniyormusunuz bizim doktor onu önermişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…