- 8 Nisan 2011
- 2.024
- 2.057
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.441
İstikrarlı olursanız öğrenecektir pes etmeyin sadece kafası karışmamalı uyutma şeklinizi korumalısınızbizde pilates topunda zıplayarak uyuyorduk 1 aydır 1 kez bile uyutmak için kullanmadım topu ama öyle zamanlar oldu ki çok geçti içimden bi zııplasam da hemen uyusa diye tuttum kendimi sabır dedim tünelin sonunda ışık var şimdi gündüz oyun için zıplıyorum kahkaha atıyor eskiden uyurdun ne çabuk unuttun zilli diyorum
Ve biz doğduğundan beri böyle uyuttuk hiç yatakta uyumamış bir bebekti şimdi yatağında uyuyor öyle düşünmeyin öğrenecek öğretirseniz
Zaten diğer tüm destekleri de biz öğretmedik mi
Canım öncelikle bol bol sabır dilerimbaşladım mı vazgeçme hep sonu güzel olacak öyle düşün cidden süreç kolay değil psikolojik olarak yoruyor insanı ama gelişmeleri gördükçe kendini motive ediyorsun
Bende 1 ay oldu başlayalı ilk 2 haftada oturdu düzen şuan okadar rahatım ki kendime vakit kalıyor gece deliksiz uyuyor gündüz uykuları uzun ve düzenli
tek başıma bebeğe bakmak çok çok kolay önceden 3 kişi bakar hepimiz pert olurduk biraz sen salla biraz ben zıplatayım diğeri o arada uyusun dinlensin derken günler geçerdi
çocuğun tek zorluğu anneye uykusuymuş valla
Şuan o mutlu ben mutlu çok daha kaliteli vakit geçirmeye başladık uykusunu alan bebek dinlenmiş bir anne süper ikili olduk uyanık olduğu süre oyunlar şarkılar geçiyor çünkü uyuduğunda hem dinleniyorum hem her işimi hallediyorum uyandığında tüm vaktimi böylece ona verebiliyorum
Gece gündüz uykunun dert olduğu zamanlar ne kadar mutsuz ve tahammülsüzmüşüm çünkü enerjim yokmuş onu anladım.
Canım önce yatağında yatırdık sallayarak dalmaya yakın sallamayı hafifletip bırakıyordum dalıyordu,yavaş yavaş azalttım mesela salliyorsam piss sesi yapmadım, piss sesi yapıyorsam sallamadım yanı destekleri teke düşürdüm alisti şuan tek sıkıntım elleriyle uykusunu çok açıyor ellerini tutmak zorunda kalıyorumHarıka nasıl alıstırdınız acaba ben sallamazsam uyumuyor asla
Okadar uzun ağlamamalı zaten ara ara ağlıyorsa sorun yok ama sürekli bir ağlama varsa metodunuzu gözden geçirin sakinleşmeliki uyuyabilsin 45 dk doldu ve uyumadıysa ara vermelisiniz loş ışıkta oda değiştirip kucakta gezdirip bi 15 dk sonra tekrar devam etmelisinizayy ne güzel darisi hepimizin basina. Insallah ogrenicek bakalim dogru soyluyorsunuz biz ogrettik sallanmayi da ziplamayi da. Sadece cok uzun sure agliyor benimki 1 bucuk saat falan ve en sonunda sallamak zorunda birakiyor. Benim de psikolojim gidiyor
Dediğim gibi sabır ve tutarlı olursanız başarı kaçınılmazAhh bu mesajın bana o kadar iyi geldi ki.
2 saattir emziriyorum ve hala uyumadı kızım. Sinirden ağlıcam cidden.
Uyku eğitmeni ile anlaştım, yarın akşam başlayacağız
Ama ciddi bir sabır gerekiyor sanırım. Ben kendi çapımda denemiştim ama 1 saat aralıksız ağlayınca hep pes ettim. O kadar umutsuzum ki eğer olmazsa psikolojimi nasıl toparlarım bilmiyorum
Çünkü söylediğin şeylerin eksikliğini çok yaşıyorum. Ne evimin işine bakabiliyorum ne eşime ne kendime vakit ayırabiliyorum. Bildiğin ot gibi yaşıyorum.
Çok uykusuz ve mutsuzum o yüzden kızımlada kaliteli vakit geçiremiyorum
Şu eğitimi kazasız belasız atlatırım inşallah tek dileğim bu
Kiwi KYM-7205 canım görselini eklemiştim resmini çektiğimHangi modeli acaba canim hatirliyor musun
Ben de koyuyorum (chicco ppolly2 start benimki yatıyo) hoş artık yatarak durmuyor dönüyor. Aldığım yerdeki kişi de 6 ay önce uygun değil demişti bence gayet uygun yatar pozisyonda duran bi bebek neticede ben yatırırırm dedim o zamandan beri eşimle beraber yemek yiyebiliyoruz, bebik de yemek saatini masayı öğrendi, yemeye başlayınca yadırgamayacak.Ay ben mama sandalyesine yatat pozisyonda koyuyorum koyulmaması mı gerekiyormuş
Ben dogdugundan beri şşşpat ile kucagimda uyutuyodum, sonra yanina uzanip sevip oksayarak uyutmaya basladim. Ama uyumayi reddediyor resmen, uyutmak icin yaptigim her harekette beni itiyor. O yuzden emzirerek uyutmaya alisti bi sure. İlk asamada uyku saatinden 20 30dk once emzirmeye basladim. Normal saatinde emse bile birde uyku oncesi emzirdim o biraz uykuyu hatirlatti sanirim gevsedi. Sonra kucagimda şşşpat ile uyuttum yine. O 20 30dk.yi artik yapmiyorum, normal emzirme saatinde emziriyorum sadece ve kucagimda şşşpat ile uyutuyorum ama eskiden daha rahat uyurdu simdi resmen inatlasiuorEmzirmeden uyumayı nasıl bıraktınız acaba?
Cok tesekkur ederim simdi gordum modeliKiwi KYM-7205 canım görselini eklemiştim resmini çektiğim
evet farkindayim aslinda bunu da denicem.Destekli uykudan canım kucağında salladığın için uyku döngüsünde uyandığında bi bakıyor kucakta değil ve sallanmıyor oyuzden uyanıyor bebekler 40-45 dklık uyku döngülerine sahip artık bu ayda
3. yöntemi var
1,Ya desteksiz uyuyacak yatakta yani
2. mesela tam 40. Dk uyanıyor ya gidip 35, dk hafif bi dürtün yanağına dokunma eline dokunma gibi bi kıpırdansın hıııh yapıp geri uyuruz ya öyle olacak
3. Eğer 2. Yöntem tutmaz ise yine döngüden önce 35. Dk gibi tekrar destek verin kucaksa kucak sallamaysa sallama nasıl uyuttuysanız öyle üzerine bi 40 dk daha koymuş olursunuz
Canim ben hem parmak gida olarak onune koyucam hem de catalla ezip vericem. Parmak gidayi sadece dokunsal olarak kullanir muhtemelen midesine inmez cunkuKızlar sizler ek gıdaya başlarken püre olarak mı yoksa bwl yöntemi ile başlayacaksınız.
Püre başlayanlar sonradan hep püre ile devam etmek istiyorlarmıs galiba ve çiğneme yutma reflekslerinin gelişmesi için parmak gıdalar şeklinde başlamak daha iyi diyor kimisi.
Benim merak ettiğim nasıl yutacaklar korkuyorum açıkçası boğazında kalır vs diye..
İlk yardım eğitimi bilmek lazım kesinlikle şu heimlic manevrasını.
Ben çalıştığım için kararsızım kayınvalidem olacak çoğunlukla püre olarak mı yoksa parmak gıda olarak mı?
Dediğim gibi sabır ve tutarlı olursanız başarı kaçınılmaz
Her canlı uyumayı bilir doğasında var bebeklerimizinde ama biz uykuyu sallama meme kucak vs bağdaştırarak öğrettik şimdi yatakta uyumasını öğreteceğiz
Evet ağlayacak çünkü biz böyle uyumuyorduk anne hop noluyor diyecek benim uykum var sen napıyorsunprotesto edecek durumu yani
O an canı yanmıyor ağrısı yok karnı tok sadece uyumayı öğrenmeye çalışıyor kendinizi öyle telkin edin hep ve siz yanındasınız.
zaten ağlamaya bırakma gibi bir metodda uygulamayacaksanız içiniz rahat olacaktır
Eğitim sürecimizde ağladı sarıldım ağladı elini tuttum sevdim okşadım hep
benim yanımda ağlamasını sorun etmedim çünkü tek iletişim şekli bu bebeklerin konuşabilse banane böyle uyumam ben derdi zaten
Topta zıplamadım (biz öyle uyuyorduk)
yatakta uyumasını sağladım diye de psikolojinin bozulduğunu düşünmüyorum sağlıklı uyku alışkanlığı kazandı aksine zıplamaktan beyni sulandı çocuğumun benim yüzümden çünkü buna onu ben alıştırdım.
Uyku eğitimi verdiğime değil asıl 4 ay topta zıpladığıma çok çok pişmanım el kadar çocukla tavana sekiyordum resmen onun için ne büyük sarsıntıdır
Evet canım danışmanlarda öneriyor onu babada meme olmadığı için daha az tepki veriyormuş istesem de yok diye heraldeYa benim korkum kızımın çok fazla tepki vermesi.
Yani öyle ki sırtını da sıvazlasam elini de tutsam kucağıma da alsam sakinleşmiyor. Hemen aranmaya başlıyor.
Doğduğu günden beri kendi kendine uyuyakaldığını bilmem. Uykuyu sevmiyor desem alakası yok bebek yani bu dinlenmek için uyuması gerekiyor.
Ay bilmiyorum öyle karışığım ki. Onu ağlatmayı da hiç istemiyorum ama zaten uykuya dalarken ağladığı için bunu yapmak zorundayım. Dediğin gibi canı yandığı için ağlamadığını bildiğim sürece pes etmemem lazım
Bir yerde okumuştum bir kadın meme bağımlısı çocuğuna uyku eğitimi verirken ilk etapta eşi veriyor, böylelikle çocuk memeyle uykuyu bağdaştırmıyor. Ben de ilk etapta eşime yaptırıcam sanırım. Anne yüreği daha zor katlanır :)
Merhaba, size yazsam mi yazmasam mi emin olamadim ama en sonunda yazmak istedim. Öncelikle sunu belirteyim, onceki mesajlarima da bakarsaniz ben baya baya uyku egitimini destekliyordum. Cunku uyku egitimi veren arkadasim asiri rahatti, bebegi uyuyordu, dinleniyordu ama ben uykusuz ve yorgundum. Cunku uyku danismanlarinin soyledikleri cok mantikli geliyordu. Bebek desteksiz uyumayi ogrenmeliydi. Zaten tum canlilarin dogasinda bu vardı!?! Burada da uyku gerilemesi sonrasi uyku egitimi verecegimi belirtmistim hatta. Ama sonra bu sayfada uyku egitimi ile ilgili tartismalar oldu, kullanici adini bilmiyorum bir arkadas burada Psikolog Oya Canak'in uyku egitimi dosyasini paylasti. Ben o zaman kaydetmistim onu ama okumamistim, sonraki gunlerde okumaya basladim ve hala okuyorum o kadar uzun ve kapsamli bir calisma ki, daha 62.maddedeyim bitiremedim. O calismayi okuduktan sonra dua ettim iyi ki o yaziya denk geldim diye ve bir yanlistan dondum diye. (Bana gore yanlis, baskasina gore dogrudur bilemem) kullanici adini bilmiyorum, Oya Canak'in o uyku dosyasini burada kim paylastiysa allah ondan razi olsun, gercekten bir aydinlanma yasadim. Ben kendimden emin bir sekilde uyku egitimi verecegim derken bu kadar fikrim degistiyse, sizin kafa karisikligi yasadiginizi gorunce size de yazmak istedim. Uzerimde yük bildim bunu. Herkes evladi icin en iyisini en guzelini ister, ben bu yuzden hep okudum arastirdim, iyi ki uyku egitiminin baska acidan degerlendirmesini de okumusum diyorum simdi. Biraz uzun oldu belki, belki uzerime degil ama ben yine de paylasmak istedim. Karariniz ne yonde olursa evladiniz hep saglikli mutlu olsun, sevgilerYa benim korkum kızımın çok fazla tepki vermesi.
Yani öyle ki sırtını da sıvazlasam elini de tutsam kucağıma da alsam sakinleşmiyor. Hemen aranmaya başlıyor.
Doğduğu günden beri kendi kendine uyuyakaldığını bilmem. Uykuyu sevmiyor desem alakası yok bebek yani bu dinlenmek için uyuması gerekiyor.
Ay bilmiyorum öyle karışığım ki. Onu ağlatmayı da hiç istemiyorum ama zaten uykuya dalarken ağladığı için bunu yapmak zorundayım. Dediğin gibi canı yandığı için ağlamadığını bildiğim sürece pes etmemem lazım
Bir yerde okumuştum bir kadın meme bağımlısı çocuğuna uyku eğitimi verirken ilk etapta eşi veriyor, böylelikle çocuk memeyle uykuyu bağdaştırmıyor. Ben de ilk etapta eşime yaptırıcam sanırım. Anne yüreği daha zor katlanır :)
Evet onu bende okudum ve katılıyorumda sadece sınırı olmalı diye düşünüyorum bebeğimize tabiki destek vermeliyiz zaten uyku eğitimi at yatağa ağlaya ağlaya uyusun demek değilMerhaba, size yazsam mi yazmasam mi emin olamadim ama en sonunda yazmak istedim. Öncelikle sunu belirteyim, onceki mesajlarima da bakarsaniz ben baya baya uyku egitimini destekliyordum. Cunku uyku egitimi veren arkadasim asiri rahatti, bebegi uyuyordu, dinleniyordu ama ben uykusuz ve yorgundum. Cunku uyku danismanlarinin soyledikleri cok mantikli geliyordu. Bebek desteksiz uyumayi ogrenmeliydi. Zaten tum canlilarin dogasinda bu vardı!?! Burada da uyku gerilemesi sonrasi uyku egitimi verecegimi belirtmistim hatta. Ama sonra bu sayfada uyku egitimi ile ilgili tartismalar oldu, kullanici adini bilmiyorum bir arkadas burada Psikolog Oya Canak'in uyku egitimi dosyasini paylasti. Ben o zaman kaydetmistim onu ama okumamistim, sonraki gunlerde okumaya basladim ve hala okuyorum o kadar uzun ve kapsamli bir calisma ki, daha 62.maddedeyim bitiremedim. O calismayi okuduktan sonra dua ettim iyi ki o yaziya denk geldim diye ve bir yanlistan dondum diye. (Bana gore yanlis, baskasina gore dogrudur bilemem) kullanici adini bilmiyorum, Oya Canak'in o uyku dosyasini burada kim paylastiysa allah ondan razi olsun, gercekten bir aydinlanma yasadim. Ben kendimden emin bir sekilde uyku egitimi verecegim derken bu kadar fikrim degistiyse, sizin kafa karisikligi yasadiginizi gorunce size de yazmak istedim. Uzerimde yük bildim bunu. Herkes evladi icin en iyisini en guzelini ister, ben bu yuzden hep okudum arastirdim, iyi ki uyku egitiminin baska acidan degerlendirmesini de okumusum diyorum simdi. Biraz uzun oldu belki, belki uzerime degil ama ben yine de paylasmak istedim. Karariniz ne yonde olursa evladiniz hep saglikli mutlu olsun, sevgiler
Bu arada oya çanakta uyku eğitimi danışmanı bağlanma temelli uyku eğitimi veriyor temas sarılma vs olduğu ağlatmadan uyku eğitimi kapsamında bilinen metodları uygulamıyor aslında uyku eğitimine değil ağlamaya bırakmaya karşı sadeceMerhaba, size yazsam mi yazmasam mi emin olamadim ama en sonunda yazmak istedim. Öncelikle sunu belirteyim, onceki mesajlarima da bakarsaniz ben baya baya uyku egitimini destekliyordum. Cunku uyku egitimi veren arkadasim asiri rahatti, bebegi uyuyordu, dinleniyordu ama ben uykusuz ve yorgundum. Cunku uyku danismanlarinin soyledikleri cok mantikli geliyordu. Bebek desteksiz uyumayi ogrenmeliydi. Zaten tum canlilarin dogasinda bu vardı!?! Burada da uyku gerilemesi sonrasi uyku egitimi verecegimi belirtmistim hatta. Ama sonra bu sayfada uyku egitimi ile ilgili tartismalar oldu, kullanici adini bilmiyorum bir arkadas burada Psikolog Oya Canak'in uyku egitimi dosyasini paylasti. Ben o zaman kaydetmistim onu ama okumamistim, sonraki gunlerde okumaya basladim ve hala okuyorum o kadar uzun ve kapsamli bir calisma ki, daha 62.maddedeyim bitiremedim. O calismayi okuduktan sonra dua ettim iyi ki o yaziya denk geldim diye ve bir yanlistan dondum diye. (Bana gore yanlis, baskasina gore dogrudur bilemem) kullanici adini bilmiyorum, Oya Canak'in o uyku dosyasini burada kim paylastiysa allah ondan razi olsun, gercekten bir aydinlanma yasadim. Ben kendimden emin bir sekilde uyku egitimi verecegim derken bu kadar fikrim degistiyse, sizin kafa karisikligi yasadiginizi gorunce size de yazmak istedim. Uzerimde yük bildim bunu. Herkes evladi icin en iyisini en guzelini ister, ben bu yuzden hep okudum arastirdim, iyi ki uyku egitiminin baska acidan degerlendirmesini de okumusum diyorum simdi. Biraz uzun oldu belki, belki uzerime degil ama ben yine de paylasmak istedim. Karariniz ne yonde olursa evladiniz hep saglikli mutlu olsun, sevgiler
Evet danışmanımda o şekilde söyledi. Emen bir bebek olduğu için babanın başlaması daha uygun olur dedi. Bakalım neler yaşayacağız görücez :)Evet canım danışmanlarda öneriyor onu babada meme olmadığı için daha az tepki veriyormuş istesem de yok diye heralde
İlk 3 günden sonra kırılıyor bu durum ama meme bıraktırma yöntemleri de var azaltarak bırakma gibi kademeli geçişler yapabilirsin zaten yönlendirecektir seni sanırım eğitmenle çalışacaksın
Evet mutsuz ve yorgun annenin kaygi durumu maalesef bebege de yansiyor. Acikcasi ben o yaziya denk geldigimden beri bebegimi her uyuttugumda her cileden ciktigimda birkac maddenin ekran goruntusunu almistim, onlari acip okuyorum kendimi yeniliyorumEvet onu bende okudum ve katılıyorumda sadece sınırı olmalı diye düşünüyorum bebeğimize tabiki destek vermeliyiz zaten uyku eğitimi at yatağa ağlaya ağlaya uyusun demek değil
arkadaşımın bebeği de bütün uykularını emerek uyuyor ama gece 2 kere kalkıyor gündüz uykuları düzenli vs şimdi bunun uyku eğitimi vermesine tabiki gerek yok ne güzel kollarında uyuyor ya da sallıyorsanız da sağlıklı uyuyorsa da sorun yok
Anne de bebekte uykusuz diyebileceğimiz seviyedeyse bir şeyler yapılmalı
Yanına uzayıp uyutmak olabilir şşş pat sarılarakta olabilir hangisiyle annede bebekte mutluysa
Ama benim gibi topta sabahlayan için ya da ayağından hiç indiremeyenler var sürekli ağlayan bebekler ve çözümsüz kalanlar var
bunlar çok fazla desteğe girdiği ve sağlıklı olmadığı için çok kabul edilebilir değildi maalesef en azından benim için
Evet benim iyi niyetli buldugum tracy hogg yontemi de kontrollu aglatmaya girdigi icin zaten uyku egitiminden vazgectim. Simdi kendisinin egitim verdigi danismanlari takip ediyorum ve baglanma temelli yaklasimla uyku egitimini arastiriyorum. Benim yaptiklarimdan cok farkli degil ama henuz tam anlamiyla hakim olmadigimdan islemiyor sistemBu arada oya çanakta uyku eğitimi danışmanı bağlanma temelli uyku eğitimi veriyor temas sarılma vs olduğu ağlatmadan uyku eğitimi kapsamında bilinen metodları uygulamıyor aslında uyku eğitimine değil ağlamaya bırakmaya karşı sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?