2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bizimkisi biz yemek yerken ağzını yemek yiyormuş gibi hareket ettiriyor denk geliyordur istediginden değildir diye düşünüyordum ama bizi yemek yerken gördüğü zamanlar yapıyor minik kuşum ya yemek masasinda bizi görünce masaya gelmek istiyor ağlıyor mecbur onuda kucagimiza alıyoruz mama sandalyesine de doktor 7-8 aylık olana kadar oturtmayin dedi sanki biraz fazla söyledi

Aciklaman için çok teşekkür ederim çünkü bizim doktor pek aciklama yapmıyor yoğurt yedirin diyor ama nasil yapacagiz söylemiyor ben soruyorum açık sütlerden alıp iyice kaynattiktan sonra bir sey olmaz diyor icime de sinmiyor benim onunla yoğurt yapmak.

Kesinlikle bebek hazır olduğunda belli ediyor. Bizim doktorumuzde bunları sordu önce. Oturabiliyor mu ona baktı. Bu arada kuzenim İngiltere de bana geldi 3 gün kuralıyla gittiğimi görünce , siz çok pimpirikli yaklaşıyosunuz diyo orda 4. ayda ebeler tadımlara başlatıyor 6. ayda da siz ne yiyorsanız az az verin diyo, diyor. İngiltere de yaşayan bir arkadaş vardı belki oda söyler. Her doktorun sistemi farklı oluyor dediğiniz gibi biraz da annelere kalıyor burda iş.

Rica ederim ne demek Bana da çok güvenli bi yerden alıyorsan acık alabilirsin dedi ama ben güvenemedim. Marketten cam şişe günlük süt alıyorum 3-4 gün 1 çay bardağı yapıyorum onla. Kalanıda kullanıyorum sonra yoğurt yapmak için tekrar alıyorum.

Ek gıdaya hazırlanmış annesi o
Bizim de 7ay itibari ile mama sandalyesinde oturabilir dedi . Ben kızıma geçen ay bumbo aldım destekli oturan bebişler için harika bir koltuk bebeği tam kavrıyor böylelikle yığılmasını öne yanlara düşmesini engelliyor. 1 aydır bizimle beraber sofrada masanın üzerine koyuyorum bumbomuzu kızımı da üstüne oturtuyorum eline de silikon kaşığını beya oioi nin silikon bardaklarnı verp ek gıda öncesi alıştırma yapıyorduk. Koltuk doktorumuzun tavsiyesi idi çok memnunum biraz pahalı fakat hakkını veriyor
7 -8 aya kdar oturur sonrasnda mama sandalyesine geçeceğiz

Kızlar zürafa şeklinde diş kaşıyici alan ya alacak arkadaşlar vardi galiba.

Az önce takip ettigim çocuk doktorunun paylasiminda gördüm salyayı emdikce ve yıkandıkca içerisinde küf oluşuyormuş örnekte atmış bilginize paylaşmak istedim.

Teşekkür ederim canim bakiyim nasıl bir şey bizde alalim biz masada bebisimide bebek arabasına ya da pusetine koyuyorum tam ne yedigimizi göremiyor ya sinir olup ağlıyor kucagima alıyorum elleriyle yemeklere ulaşmak istiyor ulaşamıyor ağzını yemek yer gibi yapıyor

Bizim boy ilerde degil 2hafta once yani 4aylik kontrolde boy 63 cm kilo 9.050 cikti...kiyafet 200gr desek 8.850kg...alt dislerimizden biri cikti bi kac gundur asiri huzursuz ve istahsiz kilo verecek gibi bu gidisle
Anladım canım inşallah çok zorlanmaz. Bizde 4. Ayımıza bastığımızda alt iki diş patladı şuan tamamen çıktı rahatladık. Bizimde 5 aylık kontrolde 9.200 çıkmıştı boyu 73 cm o yüzden kiloyu dengeliyor. Bana başla tadımlara dedi doktor.

Bizim suan bi tane cikmiss digeri de beyazlasmis yeri patladi patlayacak...5.aylik kontrolumuze ayin 21 nde nasipse gidecegiz...bizimki 9.200den fazladir diye tahmin ediyorum suan...saglikli olsunlar da kilo tabiki onemli degil ama doktorumuz kilosu ilerdeyse ek gidaya gecmeyi geciktirecegim ki obez olmasin dedi...bilemedim bakalim bize ne diyecek

Off en büyük korkularımdan birisi de o şuanda bile damaklarında eziyor sündürüyor acıtıyor dişler çıkınca meme ucumu kaybedebilirim
Korkunun ecele faydasi yok canim..kuzularimiz saglikla buyusunler dogana kadar neler yasadik ne krizler atlattik isirsinlar da canlari sagolsunbenimkisi ufacik cikan yeriylr isiriyorsa cadi digerleri de cikip buyuyunce neler yapar bilemiyom...varliklarina bin sukur

Doğru söylüyorsun canım çok şükür

Harıka nasıl alıstırdınız acaba ben sallamazsam uyumuyor asla

D*lap uygulamasından bakabilirsiniz. Sfırları çok pahalı.
Ben aldım ama ablam ile beraber aldım, benden sonra onun bebeği kullanacak. O yüzden sıfır aldım.
Siz uygulamadan da bakabilirsnz. 400-500 e satanlar var temiz. Gerçekten çok güzel harika bir ürün. Ben çok memnunum, hem aktivite için hem sizinle beraber heryerde oturup izleyip gözlemlemesi için hem yemek yemesi için hemde desteksiz oturmaya alışma evresi için bence mükemmel bir şey şiddetle tavsiye ederim :)

Benim kızım da aynı öyleydi doktorumuz söylediğimde annesi artık o da tadına bakmak istiyor. Eline silikon kaşıklarını silikon bardaklarını verip yavaş yavaş sizinle beraber masaya otursun demişti. Benim kızım şuan bizden güzel bardak ve kaşık tutuyor ahahahaagd:) Ne görürlerse onu yapıyorlar buna çok net eminim :)

Kizlar bu aralar bebegim zor uykuya gecer oldu, yanina yatip uyuturdum sonra emzirmeden uyumaz oldu. Onu biraktik cok sukur ama simdi de kucakta sallayarak uyutuyorum. Uyku saatleri duzene girdi dedim simdi de gunduz 30 40dk.dan fazla uyumaz oldu. Neden boyle oldu anlamadim ya. Gunduz uykulari hep 1.5 2saat olurdu bu azalma buyumesinden mi kaynaklaniyor acaba uykuya ihtiyaci mi azaliyor anlamadim

Selamlar kızlar bebeklerimize şu an 400lük dvit kullanıyoruz ya bu d vitamininin 600’lük olanı ne zaman kullanılıyor 1 yaşa kadar hep 400’lük mü kullanacağız

Tadimlara geçen anneler bende bugün başladım havucu buharda hasladim 1 çay kaşığı yedirdim sevdide 2 gün havuca devam edecem sonrasında 3 gün kabak 3 gün patates buharda haslayacam ama su ne kadar vermeliyim sizce 25cc su cok fazla mi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…