- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.421
Kontrolünde doktora sordum yürüteç olayını kalça eklemine zarar verme ihtimali var ve bazı çocuklar normalden daha uzun süre parmak ucu yürümesi yapabiliyorlar dedi yürüteç kullananlarda ama ben oğluma aldım dediBende de aynı durum var sürekli kucakta o yüzden kollarımda derman kalmadı artık. Doktora danışırsan bu yürütme durumunu bana da yazar mısın
Maşşallah canım benimAnneler benim kızım bu ay 750gr almış ve boyu 5cm uzamış 70cm olmuş doktor bile şaşırdı nasıl da uzamış diye sizin bebeklerinizde de oldu mu boy artışı böyle anne sütüne devam ek gıda 6.ayda diye yineledi belki başlatır diye ümitlenmiştim
Bu hem aktivite masası hem yürüteç süper görünüyor markası ne acabaKontrolünde doktora sordum yürüteç olayını kalça eklemine zarar verme ihtimali var ve bazı çocuklar normalden daha uzun süre parmak ucu yürümesi yapabiliyorlar dedi yürüteç kullananlarda ama ben oğluma aldım dediyani doktorumuzla anlaştığımız aşırıya kaçmadan kullanmak ben de aldım bugün yürüteç gibi bir şey ekledim resmini
Evet hiç beklemiyordum hele boyu coşmuş maşallah ama az mı uğraşıyorum her gece uyuduktan sonra sağım yapıp ertesi gün yatmadan veriyorum ite kaka bu kadar öyle 1-1.5 kilolara göz kıyamıyorumMaşşallah canım benimçok tedirgindin bak boşa stres yaptın senin kız sonradan açılmış
Evet ben de çok sevdim bunu bakalım inşallah kızım da severBu hem aktivite masası hem yürüteç süper görünüyor markası ne acababen aktivite masası aldım keşke almamış olsaydım dedim bunu görünce
Hangi modeli acaba canim hatirliyor musunUygun fiyatlı yoğurt makinası almak isteyen arkadaşlar büyük migroslarda 5M kiwi markasinin var 70 civarlarında fiyatı vardı bilginiz olsun.
Evet canım sağlıklı olsunlardaBizim suan bi tane cikmiss digeri de beyazlasmis yeri patladi patlayacak...5.aylik kontrolumuze ayin 21 nde nasipse gidecegiz...bizimki 9.200den fazladir diye tahmin ediyorum suan...saglikli olsunlar da kilo tabiki onemli degil ama doktorumuz kilosu ilerdeyse ek gidaya gecmeyi geciktirecegim ki obez olmasin dedi...bilemedim bakalim bize ne diyecek
Emzirmeden uyumayı nasıl bıraktınız acaba?Kizlar bu aralar bebegim zor uykuya gecer oldu, yanina yatip uyuturdum sonra emzirmeden uyumaz oldu. Onu biraktik cok sukur ama simdi de kucakta sallayarak uyutuyorum. Uyku saatleri duzene girdi dedim simdi de gunduz 30 40dk.dan fazla uyumaz oldu. Neden boyle oldu anlamadim ya. Gunduz uykulari hep 1.5 2saat olurdu bu azalma buyumesinden mi kaynaklaniyor acaba uykuya ihtiyaci mi azaliyor anlamadim
Ben biberona koyuyorum suyu canım, o istediği kadar içiyor çok içemiyor zaten :)Tadimlara geçen anneler bende bugün başladım havucu buharda hasladim 1 çay kaşığı yedirdim sevdide 2 gün havuca devam edecem sonrasında 3 gün kabak 3 gün patates buharda haslayacam ama su ne kadar vermeliyim sizce 25cc su cok fazla mi olur.
Böyle birşey canım biz evde yaptığımız için almadik kullanışlımıdır bilmem ama internette diğer sitelerde daha pahalıydı.Hangi modeli acaba canim hatirliyor musun
Yarım çay bardağı dedi doktor bana. Alıştırma biberonuna koyuyorum o kadar gün içerisinde veriyorum o miktarı.Tadimlara geçen anneler bende bugün başladım havucu buharda hasladim 1 çay kaşığı yedirdim sevdide 2 gün havuca devam edecem sonrasında 3 gün kabak 3 gün patates buharda haslayacam ama su ne kadar vermeliyim sizce 25cc su cok fazla mi olur.
Bana sormamışsınız ama kendimde cok muzdarip olduğum için fikir vermek istedimEmzirmeden uyumayı nasıl bıraktınız acaba?
Blw içim tam 6 aylık olması , desteksiz kendi kendine oturabilmesi, boyun ve kafa kontolünün cok iyi olması gerekliymiş. Bende blw düşünüyorum ama şuan tam anlamıyla buna bakarak hazır değil o yüzden tadımları kaşıkla az az yaptırıyorum hiç riske etmiyorum.Kızlar sizler ek gıdaya başlarken püre olarak mı yoksa bwl yöntemi ile başlayacaksınız.
Püre başlayanlar sonradan hep püre ile devam etmek istiyorlarmıs galiba ve çiğneme yutma reflekslerinin gelişmesi için parmak gıdalar şeklinde başlamak daha iyi diyor kimisi.
Benim merak ettiğim nasıl yutacaklar korkuyorum açıkçası boğazında kalır vs diye..
İlk yardım eğitimi bilmek lazım kesinlikle şu heimlic manevrasını.
Ben çalıştığım için kararsızım kayınvalidem olacak çoğunlukla püre olarak mı yoksa parmak gıda olarak mı?
Destekli uykudan canım kucağında salladığın için uyku döngüsünde uyandığında bi bakıyor kucakta değil ve sallanmıyor oyuzden uyanıyor bebekler 40-45 dklık uyku döngülerine sahip artık bu aydaKizlar bu aralar bebegim zor uykuya gecer oldu, yanina yatip uyuturdum sonra emzirmeden uyumaz oldu. Onu biraktik cok sukur ama simdi de kucakta sallayarak uyutuyorum. Uyku saatleri duzene girdi dedim simdi de gunduz 30 40dk.dan fazla uyumaz oldu. Neden boyle oldu anlamadim ya. Gunduz uykulari hep 1.5 2saat olurdu bu azalma buyumesinden mi kaynaklaniyor acaba uykuya ihtiyaci mi azaliyor anlamadim
Canım öncelikle bol bol sabır dilerimKızlaar artık ben de uyku eğitimi vermeye başlıyorum
Artık her gün ayağımda sallamaktan, her uyandığında emzirmekten çok yoruldum. Kızım da çok huzursuz oluyor uykusunu alamadığı için.
Yarın akşam başlıyoruz inşallah olumlu sonuçlar alırım
Erken ya da geç yatış sorunu olabilir uyanıklık süresine göre doğru uyku saatinde uyuması gerekHadi yaneyse bi oturtalim da simdi o zaman dusunuruz donmeye baslayinca. Sizin artik bitmis olayiniz tebrikler ☺ bu gece bizim 1 saat 15 dk sürdü uyumamiz hep agladi ya en sonunda yine ayagimda biraz sallayip sersemlettim yatagina aldim uyanikken, komşular gelip noluyor diyecek diye korkuyorum uykuya geçişler bazen zor bazen kolay oluyor neden bilmiyorum bu aglamalar ne zaman azalacak
Gercekten uykusu olsa bile dogru saati yakalasam bile asla oyalanip da uyumaz kendi kendine yataktaErken ya da geç yatış sorunu olabilir uyanıklık süresine göre doğru uyku saatinde uyuması gerek
Çünkü uykusu yoksa uyumaz
Uykusu gelmiş ve süre geçmiş artık yorgunsa da maaleeef yorgunluktan uyuyamaz
Bizim ki yatakta kendi kendine uyuyor saatleri düzenli ama mesela bazen kafasını koyduğu gibi uyuyor bazen yarım saat oynuyor uyku arkadaşıyla emziğiyle falan sonra uykusu gelince uyuyor
Ağlama bizde tam 10. Gün bitti
Bu bir daha hiç ağlamayacak demek değil ama Şuan yine ağladığı uykuları arada olabiliyor 3-5 dk kadar sürüyor tabi yeri geliyor uykusu olsada uyumak istemiyor oynamak istiyor ya da evde biri varsa özellikle aklı onda kalıyor direniyor yani
İstikrarlı olursanız öğrenecektir pes etmeyin sadece kafası karışmamalı uyutma şeklinizi korumalısınızGercekten uykusu olsa bile dogru saati yakalasam bile asla oyalanip da uyumaz kendi kendine yataktadestekli uyumaya cok alisik malesef bilmiyor. Ayakta sallamayi birakmaya calisiyorum, mesela ilk kez 19.30 da uyuttum bu saate kadar 2 kez uyandi birinde emzirdim birine de omzuma alip pat pat yapip oyle yatirdim tekrar. Çok sık uyanıyoruz bu ara insallah duzelir atağın bitmesine 2 gun kaldi. Çocuk tabiki her gun kurmalı saat gibi olmaz kimi uyur kimi uyumaz hemen, cok normal ama yeter ki kendi kendine uyumayi ogrensin
Bende biberona 25 cc koydum hepsini içti canim ama bugün ek gıdaya başladığım gibi bugün ek gidayi biraktik. Bebegim emmiyor kafasını çeviriyor memeyi tutan bebek tutmuyor. Moralim bozuldu 180 günden önce baslamamaya karar verdimBen biberona koyuyorum suyu canım, o istediği kadar içiyor çok içemiyor zaten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?