2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende de aynı durum var sürekli kucakta o yüzden kollarımda derman kalmadı artık. Doktora danışırsan bu yürütme durumunu bana da yazar mısın
Kontrolünde doktora sordum yürüteç olayını kalça eklemine zarar verme ihtimali var ve bazı çocuklar normalden daha uzun süre parmak ucu yürümesi yapabiliyorlar dedi yürüteç kullananlarda ama ben oğluma aldım dedi yani doktorumuzla anlaştığımız aşırıya kaçmadan kullanmak ben de aldım bugün yürüteç gibi bir şey ekledim resmini

Eklentiler

• 548045EA-B22D-4A9A-9CB4-38BBCAEF1EAF.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 52
Anneler benim kızım bu ay 750gr almış ve boyu 5cm uzamış 70cm olmuş doktor bile şaşırdı nasıl da uzamış diye sizin bebeklerinizde de oldu mu boy artışı böyle anne sütüne devam ek gıda 6.ayda diye yineledi belki başlatır diye ümitlenmiştim

Maşşallah canım benimçok tedirgindin bak boşa stres yaptın senin kız sonradan açılmış

Bu hem aktivite masası hem yürüteç süper görünüyor markası ne acababen aktivite masası aldım keşke almamış olsaydım dedim bunu görünce

Maşşallah canım benimçok tedirgindin bak boşa stres yaptın senin kız sonradan açılmış
Evet hiç beklemiyordum hele boyu coşmuş maşallah ama az mı uğraşıyorum her gece uyuduktan sonra sağım yapıp ertesi gün yatmadan veriyorum ite kaka bu kadar öyle 1-1.5 kilolara göz kıyamıyorum
Bu hem aktivite masası hem yürüteç süper görünüyor markası ne acababen aktivite masası aldım keşke almamış olsaydım dedim bunu görünce
Evet ben de çok sevdim bunu bakalım inşallah kızım da sever

Evet canım sağlıklı olsunlarda Maşallah ama bence 6. Ayda başlatılması lazım ek gıdaya sonrasında yememe gibi durumlar olabiliyormuş geç başlatıldığı için. Zaten emekleme, yürümeye başladıklarında kilo bile verebilirler o zaman kiloları tamamen dengelenecek. Yine tabiki doktorun daha iyi bilir. Ama bir yakınımada aynı sebepten dolayı 6,5 aylık iken başlattı çocuk ağzını kilitliyor açmıyordu. Şuan 1,5 yaşında 5 çay kaşığı ek gıda anca alıyor zorla ve sürekli emmek istiyor süt te doyurmayınca. Bilemedim her doktor farklı görüşte ama başka bi doktorada mı danışsan acaba

Emzirmeden uyumayı nasıl bıraktınız acaba?

Ben biberona koyuyorum suyu canım, o istediği kadar içiyor çok içemiyor zaten :)

Hangi modeli acaba canim hatirliyor musun
Böyle birşey canım biz evde yaptığımız için almadik kullanışlımıdır bilmem ama internette diğer sitelerde daha pahalıydı.

Eklentiler

• Screenshot_2022-01-13-19-54-24-189_com.whatsapp.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_2022-01-13-19-54-29-783_com.whatsapp.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 49
Kızlar sizler ek gıdaya başlarken püre olarak mı yoksa bwl yöntemi ile başlayacaksınız.
Püre başlayanlar sonradan hep püre ile devam etmek istiyorlarmıs galiba ve çiğneme yutma reflekslerinin gelişmesi için parmak gıdalar şeklinde başlamak daha iyi diyor kimisi.
Benim merak ettiğim nasıl yutacaklar korkuyorum açıkçası boğazında kalır vs diye..
İlk yardım eğitimi bilmek lazım kesinlikle şu heimlic manevrasını.
Ben çalıştığım için kararsızım kayınvalidem olacak çoğunlukla püre olarak mı yoksa parmak gıda olarak mı?

Yarım çay bardağı dedi doktor bana. Alıştırma biberonuna koyuyorum o kadar gün içerisinde veriyorum o miktarı.
Emzirmeden uyumayı nasıl bıraktınız acaba?
Bana sormamışsınız ama kendimde cok muzdarip olduğum için fikir vermek istedim Bizde hala tam kesemedik bunu ama akşamları memede uyudu ya beşiğe koyuyorum tabi mızırdanıp uyanıyor sonra eşim alıyo o pişpişleyerek uyutuyo. Birkaç gündür de ben emziriyorum mayışık şekilde uyumadan eşime veriyorum o uyutuyo, gece de böyle yapıyoruz memede uyuyakalmasın diye. Birkaç gündür emmeden uyuyabildi. Tabi gündüz yalnızken bana daha cok yapısıyo bırakmıyo bende memede mayışınca yine anakucağına alıyorum hafif sallanırken uyuyor.
Blw içim tam 6 aylık olması , desteksiz kendi kendine oturabilmesi, boyun ve kafa kontolünün cok iyi olması gerekliymiş. Bende blw düşünüyorum ama şuan tam anlamıyla buna bakarak hazır değil o yüzden tadımları kaşıkla az az yaptırıyorum hiç riske etmiyorum.

Eklentiler

• 2BAA9547-B1F4-4C6A-AB37-DA13D7185C76.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 51
Destekli uykudan canım kucağında salladığın için uyku döngüsünde uyandığında bi bakıyor kucakta değil ve sallanmıyor oyuzden uyanıyor bebekler 40-45 dklık uyku döngülerine sahip artık bu ayda
3. yöntemi var
1,Ya desteksiz uyuyacak yatakta yani
2. mesela tam 40. Dk uyanıyor ya gidip 35, dk hafif bi dürtün yanağına dokunma eline dokunma gibi bi kıpırdansın hıııh yapıp geri uyuruz ya öyle olacak
3. Eğer 2. Yöntem tutmaz ise yine döngüden önce 35. Dk gibi tekrar destek verin kucaksa kucak sallamaysa sallama nasıl uyuttuysanız öyle üzerine bi 40 dk daha koymuş olursunuz

Canım öncelikle bol bol sabır dilerim başladım mı vazgeçme hep sonu güzel olacak öyle düşün cidden süreç kolay değil psikolojik olarak yoruyor insanı ama gelişmeleri gördükçe kendini motive ediyorsun
Bende 1 ay oldu başlayalı ilk 2 haftada oturdu düzen şuan okadar rahatım ki kendime vakit kalıyor gece deliksiz uyuyor gündüz uykuları uzun ve düzenli
tek başıma bebeğe bakmak çok çok kolay önceden 3 kişi bakar hepimiz pert olurduk biraz sen salla biraz ben zıplatayım diğeri o arada uyusun dinlensin derken günler geçerdi
çocuğun tek zorluğu anneye uykusuymuş valla
Şuan o mutlu ben mutlu çok daha kaliteli vakit geçirmeye başladık uykusunu alan bebek dinlenmiş bir anne süper ikili olduk uyanık olduğu süre oyunlar şarkılar geçiyor çünkü uyuduğunda hem dinleniyorum hem her işimi hallediyorum uyandığında tüm vaktimi böylece ona verebiliyorum
Gece gündüz uykunun dert olduğu zamanlar ne kadar mutsuz ve tahammülsüzmüşüm çünkü enerjim yokmuş onu anladım.

Erken ya da geç yatış sorunu olabilir uyanıklık süresine göre doğru uyku saatinde uyuması gerek
Çünkü uykusu yoksa uyumaz
Uykusu gelmiş ve süre geçmiş artık yorgunsa da maaleeef yorgunluktan uyuyamaz
Bizim ki yatakta kendi kendine uyuyor saatleri düzenli ama mesela bazen kafasını koyduğu gibi uyuyor bazen yarım saat oynuyor uyku arkadaşıyla emziğiyle falan sonra uykusu gelince uyuyor
Ağlama bizde tam 10. Gün bitti
Bu bir daha hiç ağlamayacak demek değil ama Şuan yine ağladığı uykuları arada olabiliyor 3-5 dk kadar sürüyor tabi yeri geliyor uykusu olsada uyumak istemiyor oynamak istiyor ya da evde biri varsa özellikle aklı onda kalıyor direniyor yani

Gercekten uykusu olsa bile dogru saati yakalasam bile asla oyalanip da uyumaz kendi kendine yatakta destekli uyumaya cok alisik malesef bilmiyor. Ayakta sallamayi birakmaya calisiyorum, mesela ilk kez 19.30 da uyuttum bu saate kadar 2 kez uyandi birinde emzirdim birine de omzuma alip pat pat yapip oyle yatirdim tekrar. Çok sık uyanıyoruz bu ara insallah duzelir atağın bitmesine 2 gun kaldi. Çocuk tabiki her gun kurmalı saat gibi olmaz kimi uyur kimi uyumaz hemen, cok normal ama yeter ki kendi kendine uyumayi ogrensin

İstikrarlı olursanız öğrenecektir pes etmeyin sadece kafası karışmamalı uyutma şeklinizi korumalısınız bizde pilates topunda zıplayarak uyuyorduk 1 aydır 1 kez bile uyutmak için kullanmadım topu ama öyle zamanlar oldu ki çok geçti içimden bi zııplasam da hemen uyusa diye tuttum kendimi sabır dedim tünelin sonunda ışık var şimdi gündüz oyun için zıplıyorum kahkaha atıyor eskiden uyurdun ne çabuk unuttun zilli diyorum
Ve biz doğduğundan beri böyle uyuttuk hiç yatakta uyumamış bir bebekti şimdi yatağında uyuyor öyle düşünmeyin öğrenecek öğretirseniz
Zaten diğer tüm destekleri de biz öğretmedik mi

Ben biberona koyuyorum suyu canım, o istediği kadar içiyor çok içemiyor zaten :)
Bende biberona 25 cc koydum hepsini içti canim ama bugün ek gıdaya başladığım gibi bugün ek gidayi biraktik. Bebegim emmiyor kafasını çeviriyor memeyi tutan bebek tutmuyor. Moralim bozuldu 180 günden önce baslamamaya karar verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…