- 15 Eylül 2009
- 2.486
- 881
- 323
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.461
Merhaba, size yazsam mi yazmasam mi emin olamadim ama en sonunda yazmak istedim. Öncelikle sunu belirteyim, onceki mesajlarima da bakarsaniz ben baya baya uyku egitimini destekliyordum. Cunku uyku egitimi veren arkadasim asiri rahatti, bebegi uyuyordu, dinleniyordu ama ben uykusuz ve yorgundum. Cunku uyku danismanlarinin soyledikleri cok mantikli geliyordu. Bebek desteksiz uyumayi ogrenmeliydi. Zaten tum canlilarin dogasinda bu vardı!?! Burada da uyku gerilemesi sonrasi uyku egitimi verecegimi belirtmistim hatta. Ama sonra bu sayfada uyku egitimi ile ilgili tartismalar oldu, kullanici adini bilmiyorum bir arkadas burada Psikolog Oya Canak'in uyku egitimi dosyasini paylasti. Ben o zaman kaydetmistim onu ama okumamistim, sonraki gunlerde okumaya basladim ve hala okuyorum o kadar uzun ve kapsamli bir calisma ki, daha 62.maddedeyim bitiremedim. O calismayi okuduktan sonra dua ettim iyi ki o yaziya denk geldim diye ve bir yanlistan dondum diye. (Bana gore yanlis, baskasina gore dogrudur bilemem) kullanici adini bilmiyorum, Oya Canak'in o uyku dosyasini burada kim paylastiysa allah ondan razi olsun, gercekten bir aydinlanma yasadim. Ben kendimden emin bir sekilde uyku egitimi verecegim derken bu kadar fikrim degistiyse, sizin kafa karisikligi yasadiginizi gorunce size de yazmak istedim. Uzerimde yük bildim bunu. Herkes evladi icin en iyisini en guzelini ister, ben bu yuzden hep okudum arastirdim, iyi ki uyku egitiminin baska acidan degerlendirmesini de okumusum diyorum simdi. Biraz uzun oldu belki, belki uzerime degil ama ben yine de paylasmak istedim. Karariniz ne yonde olursa evladiniz hep saglikli mutlu olsun, sevgiler
Ben Oya çanaktan da fiyat almaya çalıştım fiyat çok utopikti onu geçtim çok çook yoğun ya 8.ayımıza falan verebiliyordu baya doğurmadan daha insanlar randevu alıyor heralde anlamadımEvet benim iyi niyetli buldugum tracy hogg yontemi de kontrollu aglatmaya girdigi icin zaten uyku egitiminden vazgectim. Simdi kendisinin egitim verdigi danismanlari takip ediyorum ve baglanma temelli yaklasimla uyku egitimini arastiriyorum. Benim yaptiklarimdan cok farkli degil ama henuz tam anlamiyla hakim olmadigimdan islemiyor sistemama mesela dun gece okuduklarimla az once uyuttum ve aglamadan sakinlestirmeyi basardim. Yataginda sakinlestirdim kucagima aldigim an uyudu ve yerine koydum. Dun gece Anne saati kullanici adiyla bahar aktan'in paylasimlarini okudum bu arada. O sayede simdi kucakta sallamayi 2.kez birakicaz galiba
Evet haklisiniz annenin psikolojisi, mutlulugu, mutsuzlugu, yorgunlugu hep bebege yansiyor zaten. Bu kisimda tamamen artilari eksileri kiyaslayip degerlendirmek gerekiyor. Bu konuda karar sizin ve bebeginizi en iyi siz taniyorsunuz ve siz biliyorsunuz bebeginiz icin en dogrusunuTabii ki iyiki yazdınız.
Şöyle aslında ben 2 aydır uyku eğitimi konusunu araştırıyorum, sürekli yazılar okuyorum.
Kızımı kırmadan üzmeden nasıl başarabilirim bunun yollarını arıyorum.
Ama son 1 aydır öyle bir duruma geldim ki buna en yakın şahidim eşimdir. Akşam saat 9da emzirme koltuğuna oturuyorum en az 2 saat emiyor, emmesi bitiyor diyorum ki artık uyumuştur yerine yatırayım pat uyanıyor. Sonra dön başa tekrar 1 saat emziriyorum. Ve bunu heeer gece her gece yaşıyorum. Evet belki diyeceksiniz ki herkes yaşıyor bunu ama bu bana da kızıma da zarar veriyor. Bir kere ben bu durumdan hiç mutlu değilim, her gece ağlayarak emziriyorum. Bu nedenle hiç bir sabah güne mutlu uyanamıyorum. Kızımla sağlıklı vakit geçiremiyorum çünkü bir önceki geceden mutsuzum. E gündüz oluyor gündüz sadece ayağımda sallayarak uyuyor. Eğer 2 saat uyuyorsa o 2 saat sürekli sallamam gerekiyor çünkü durduğum anda uyanıyor. Bu şekilde ne ben dinlenebiliyorum ne de kızım doğru düzgün uyuyor. Sallayarak bayıltmış oluyorum çünkü bi nevi, ve bu durumdan da hiç hoşnut değilim.
Ben gece ve gündüz bu şekilde uyutarak ona daha çok zarar verdiğimi düşünüyorum.
Uyku eğitimine de asla ama asla bebeğimi beşiğe bırakayım o uyusun ben gideyim gözüyle bakmıyorum. Uyuyana kadar yanında durup istediği anda destek vermek istiyorum. Ama bu destekler emzirmek sallamak olmamalı.
İnanın bende uyku eğitimine çok sıcak bakan biri değildim doğum yapana kadar. Ama kızım doğduğu günden beri uyku problemi yaşıyor. Bu yüzden bütün gün mutsuz huzursuz. Gözleri kan çanağı gibi ama ben zorlamadıkça asla uyumuyor, bir kere bile kendi kendine uykuya geçtiğini bilmem şu 5 ayda.
Ve şöyle ki bende 1 ay sonra işe başlıyorum. O yüzden bir uyku düzeni kurmam şarttı.
Elimden geldiğince bu uyku eğitiminde onu üzmeden kırmadan ilerlemeye çalışıcam, 5 aydır kurduğumuz o güven yıkılsın istemem bende :)
Evet ben de merak edip kendisinden fiyat aldim. İlk uyku seansini goruntulu gorusme ile yaptigini gordum ve fiyati ucuk beklerken bana da makul geldi. Ama ben uyku egitimine para vermekten vazgectimBen Oya çanaktan da fiyat almaya çalıştım fiyat çok utopikti onu geçtim çok çook yoğun ya 8.ayımıza falan verebiliyordu baya doğurmadan daha insanlar randevu alıyor heralde anlamadım
Anne saati ni bende beğeniyorum bide bilgilerini açık açık paylaştığı için okuyarakta yapabiliyorsun
Bilgilerini hiç saklamıyor her sorunun çözümünü açıklıyor vs çok şeffaf kimisi sorulara bile dönmezken çok samimi buldum onu ve danışmanlık ücreti de çok makul onun bilginiz olsun
Buna katılıyorum mesela geçen hafta menenjit aşısı olduk 2 gün ateş yaptı yanımda yattı kontrol ettim vs hastayken zaten gelip koynumda uyusun benim dökümanda da var yatağa alma vs kuralları ama insan kıyamaz ki hasta sonuçta beklenti önemli benim beklentim uyumayı bilmesiydiEvet ben de merak edip kendisinden fiyat aldim. İlk uyku seansini goruntulu gorusme ile yaptigini gordum ve fiyati ucuk beklerken bana da makul geldi. Ama ben uyku egitimine para vermekten vazgectimarkadasimin 5yasinda kizi var ve 2defa uyku egitimi verdi, soyle ki 8aylikken ve 2yasinda olmak uzere. Baglanma temelli uyku egitiminde nasil oluyor bilmiyorum hala arastirma asamasinda oldugum icin tam hakim degilim ama genel olarak uyku egitiminde yataginda uyumali, senin yaninda uyumamali prensibi var. Ve arkadasimin soyledigini yaziyorum tamamen: dis cikariyor, atesi var mecbur yaninda nobet tutuyosun ya da yaninda uyutuyosun, kabus goruyor korkuyor, hayir yataginda uyuman gerekiyor diyemiyosun, yanina alip sarilip uyutmak istiyorsun. Eger bunlari yapabileceksen egitim aksamiyor ama ben kiyamadim dedi. Ve ben de dusununce bu surecte hastalik, kabuslar, tatillerde farkli yataklar vs olacagindan ve kesin tavir koyamayacagimdan (ki bunu da dogru bulmuyorum zaten, kabus gordugumde hasta oldugumda ben bile esime sarilip uyuyabiliyorken )surekli basa sarmak istemedim acikcasi
Ya menenjit asisinin asi listesinde ismi ne bu aradaBuna katılıyorum mesela geçen hafta menenjit aşısı olduk 2 gün ateş yaptı yanımda yattı kontrol ettim vs hastayken zaten gelip koynumda uyusun benim dökümanda da var yatağa alma vs kuralları ama insan kıyamaz ki hasta sonuçta beklenti önemli benim beklentim uyumayı bilmesiydi
Benim yatağım kendi yatağı hiç fakrmetmez yeterki uyusunhele şu oynarken uyuyan bebekleri paylaşıyorlar ya oyuncakların arasında otururken bile devrilmiş uyumuş mama sandalyesinde sızmış onlara bayılıyorum o level a gelmek istiyorum
Ya bizimki de.oyle bogazi aciyacak valla oyle bir zorluyorki kendini cok hosuma gidiyor ama ya sıpa buyüdü resmenYa kızlar bizim evde çığlık hat safhada vallahi sesi kısılacak ya da boğazı acıyacak artık hiç durmuyor ara araydı şimdi baya kaptırdı gidiyorne zaman hafifler ki hayır yapma evladım desem anlamazda mutlu da oluyorum sanki bana şiir okuyor çok keyiflide boğazı acır mı ki
Acaba denk gelmiş olabilir m? çünkü bu kadar kısa sürede böyle bir durum söz konusu değil :)Bende biberona 25 cc koydum hepsini içti canim ama bugün ek gıdaya başladığım gibi bugün ek gidayi biraktik. Bebegim emmiyor kafasını çeviriyor memeyi tutan bebek tutmuyor. Moralim bozuldu 180 günden önce baslamamaya karar verdim
Yok özel aşı kapsamında canım rota gibi bize ilk doktorumuz söylememişti şimdi olduk oyuzdenYa menenjit asisinin asi listesinde ismi ne bu arada4. Ayda bacaktan olduklarinda var mi o, ben enabizdan takip ediyorum da menenjit diye belirtmiyor orda. Ozel mi yaptiricaz rotavirus gibi? Evet o evrede olmayi ben de istiyorum, kizim simdi uyuma gece uyumazsin yoksa demek istiyorum
Yani acımama ihtimali yokki arada atamıyor kısık falan çıkıyorYa bizimki de.oyle bogazi aciyacak valla oyle bir zorluyorki kendini cok hosuma gidiyor ama ya sıpa buyüdü resmen
Evet benim iyi niyetli buldugum tracy hogg yontemi de kontrollu aglatmaya girdigi icin zaten uyku egitiminden vazgectim. Simdi kendisinin egitim verdigi danismanlari takip ediyorum ve baglanma temelli yaklasimla uyku egitimini arastiriyorum. Benim yaptiklarimdan cok farkli degil ama henuz tam anlamiyla hakim olmadigimdan islemiyor sistemama mesela dun gece okuduklarimla az once uyuttum ve aglamadan sakinlestirmeyi basardim. Yataginda sakinlestirdim kucagima aldigim an uyudu ve yerine koydum. Dun gece Anne saati kullanici adiyla bahar aktan'in paylasimlarini okudum bu arada. O sayede simdi kucakta sallamayi 2.kez birakicaz galiba
Bende düzenli yaptırıyordum dolgu ve botoxMerhaba kızlar, ben çene ve dudak dolgusu yaptırmak istiyorum.
Hem dolgu yapacak yere hem cocuk doktorumuza hemde kadın doğum doktoruma sordum fakat yine de tatmin olamadım bir sorun olur mu acaba :)
Botoks değil, dolgu
Meme uyku bağını azaltarak kesmek için yöntemler var uykuda emzirmeyle başlıyor aşamalı gidiyor annesaati ve baldananne postlarında mevcut baya başaranlar var inceleyin bi belki faydası olur sizeBen de aynı şeyi yaşadım. 100 madde de bebek uykusunu ağlayarak okudum. Ben nasıl bi insanım da çocuğuma uyku eğitimi vermeyi düşünebildim diye kendimi çok kötü hissettim. Aynı zamanda attachment parentingi takip ediyordum ve oradan da negatif söylemler duydum.
Sonra bi durup düşündüm. Beni yapmadığım şeyden bile bu kadar suçlu hissettiren bişeyde bi problem olmalı dedim.
Bir kere orada bahsedilen araştırmalar çok tartışmalıymış ( şu bebeklerin stres seviyesini ölçen kortizol değerine bakan araştırma ) bir de okudum okudum ben bi çözüm bulamadım. Oya hanım da eğitim veriyor aslında sadece standart kitap haline gelecek bir şey değil de, aileye göre şekillenen bir şey. Ki bence de bir çok şey aileye göre şekillenmeli. Yani attachment parenting yapıyorum diyenlerin de bir kısmı çocuklarının kölesi olmuş durumda. Ayrıca 2 yaş 5 yaş 7 yaşa kadar devam eden pek çok uyku sorunu okudum, hepsi erkenden eğitim alsaydım keşke kafasında. Yani aa nasıl olsa geçer 1 2 seneye bile diyemiyorum, geçmeyen (meme bitiyo başka şey başlıyor) uyku sorunuyla uğraşmak da çok kötü olabilir.
Bir de eşimle, eş ilişkimiz kalmıyor böyle olunca. Bozulmuş anne baba ilişkisi de çocuğumu pek iyi etkilemez diye düşünüyorum.
Ki ben eğitim yapayım derken zaten çok ön yargılıydım. Kuzenim Pınar sibirsky den almıştı ve 3. Gün bıraktı, memnun kalmadı o ki bu 4 sene önceydi, birebir ilgilenmişti. Başka arkadaşlarım da var uygulamayı deneyip bırakan, onlara çok sert gelen. Ama ben halimden memnun değildim. Sonra oya hanımı okuyunca tamamen vazgeçtim derken şimdi tekrar düşünüyorum çünkü her günüm daha kötüye gidiyor. İnanır mısınız geçen gece en az 8 saat memem ağzındaydı, uyusun diye. Çıkarınca uyanıp bağırıyor ve hiç bir şekilde sakinleştiremiyorum. 10 15 20 dakika sakin kalmaya çalışırım ama 45 dakikaları geçen süre boyunca çocuk bağırıyor, sonra ben de ağlıyorum. Ne yapıyorsam şu anda bize hiç iyi gelmiyor belli ki.
Buraya da yazayım ibret olsun diye. Ben nasıl bu emzirerek uyutma tuzağına düştüm.
Bebeğim sarılıktı başta o yüzden uyandır uyandır emzir dediler. Ok.
Sonra bebeğim ishal oldu bol bol emzir, sürekli emzir dediler. İshali tekrarladıkça emzirdim.
Sonra bebeğim az kilo alır gibiydi ve sürekli kusuyordu, ne emse çıkıyordu. O yüzden az az sık sık emzirdim.
Sonra da daha az kilo almaya geçti ve gece sık uyanmaları başladı. Ben zaten bu noktada artık ben bu çocuğu daha az emzirirsem hiç kilo almaz kafasına geçmiştim, sürekli emziriyordum. Bu sırada bağımlı oldu ki bu 4. Aya denk geliyor.
Ama en büyük hatam şu oldu, yatarak emzirme. Bir süre öncesine kadar yatarak emziremiyordum alamıyordu memeyi ama 1 ay kadar önce yatarak emebildiğini fark ettik. Sabaha karşı enerjim bittiği için ben de alıp mememe koyup yarım yamalak uyuyor ve emziriyordum. Bunun süresi gitgide artmaya başladı ve o noktada artık her şey daha kötüye gitti. Şu an çocuk meme bağımlısı oldu, tamamen benim yüzümden. Bunu kırması ve düzeltmesi gereken kişi de benim.
Ben eğitim almayı düşünmüyorum, şu an ilk hedefim desteksiz uyutmak değil memede uyutmamak. Eşim daha kolay uyutuyor ben alınca üstümü yırtacak gibi saldırıyor çünkü.
Dün emzirip çok sersemlemişken uyutmayı denedim bir başarılı bir başarısız oldum gibi. Gece emzirmeden uyuttuk hep ama 1.30 saate yakın ağladı arada 3.30-5.00 arası. Sonra sabah uyanınca yatarak emzirdim ben de telefona baktım bebek de uyumadı ama o bile kötü etkiledi bence ki bir sonraki uykuya çok bağırdı ben uyutamadım.
Önceliğim meme uyku bağını kesip memesiz uyutmak olacak, sonra da desteği zamanla azaltırım diye düşünüyorum.
Ben şu an ne memede ne kucakta uyutuyorum yatağına alıyorum uyku müziği açıp pışpışlıyorum 10 en fazla 15’ içinde uyumuş oluyor ama kollarını kundak yapmazsam uyumuyor iyice sakinleyip uykuya geçmeden hemen öncesi pışpışı uyur uyumaz iyice dalmadan müziği kapatıyorum ama kolları kundaklı uyuyor bütün uykusunuz çok şükür üç gündür en kısa gündüz uykumuz 1 saat peki ben önce hangisini kesmeliyim müzik mi kundak mı pışpış mı?Destekli uykudan canım kucağında salladığın için uyku döngüsünde uyandığında bi bakıyor kucakta değil ve sallanmıyor oyuzden uyanıyor bebekler 40-45 dklık uyku döngülerine sahip artık bu ayda
3. yöntemi var
1,Ya desteksiz uyuyacak yatakta yani
2. mesela tam 40. Dk uyanıyor ya gidip 35, dk hafif bi dürtün yanağına dokunma eline dokunma gibi bi kıpırdansın hıııh yapıp geri uyuruz ya öyle olacak
3. Eğer 2. Yöntem tutmaz ise yine döngüden önce 35. Dk gibi tekrar destek verin kucaksa kucak sallamaysa sallama nasıl uyuttuysanız öyle üzerine bi 40 dk daha koymuş olursunuz
Mamaya devam ediyor musun ne kadar uyuyor kesintisiz mama ile? Bu ay 750gr almış boyu da 5cm artmış doktor mama demeyi bırak aferin dedi üstüne ama benim canım çıkıyor her gece süt sağ onu ertesi gün ver aman sağdıktan sonra ya uyanıp emmek isterse korkusuCanım öncelikle bol bol sabır dilerimbaşladım mı vazgeçme hep sonu güzel olacak öyle düşün cidden süreç kolay değil psikolojik olarak yoruyor insanı ama gelişmeleri gördükçe kendini motive ediyorsun
Bende 1 ay oldu başlayalı ilk 2 haftada oturdu düzen şuan okadar rahatım ki kendime vakit kalıyor gece deliksiz uyuyor gündüz uykuları uzun ve düzenli
tek başıma bebeğe bakmak çok çok kolay önceden 3 kişi bakar hepimiz pert olurduk biraz sen salla biraz ben zıplatayım diğeri o arada uyusun dinlensin derken günler geçerdi
çocuğun tek zorluğu anneye uykusuymuş valla
Şuan o mutlu ben mutlu çok daha kaliteli vakit geçirmeye başladık uykusunu alan bebek dinlenmiş bir anne süper ikili olduk uyanık olduğu süre oyunlar şarkılar geçiyor çünkü uyuduğunda hem dinleniyorum hem her işimi hallediyorum uyandığında tüm vaktimi böylece ona verebiliyorum
Gece gündüz uykunun dert olduğu zamanlar ne kadar mutsuz ve tahammülsüzmüşüm çünkü enerjim yokmuş onu anladım.
Doktorum da bana başlangıçta klasik tek tek denemelerle başla dedi tadımlar bitince çorba ve kıymaya başlarız karıştırabilirsin artık ama çorbayı rondo yapma dedi yani sulu sulu verme çatalla ez pütürlü alışsınCanim ben hem parmak gida olarak onune koyucam hem de catalla ezip vericem. Parmak gidayi sadece dokunsal olarak kullanir muhtemelen midesine inmez cunkubenim arkadaslarim hep catalla ezip verdiler, cocuklar ona alisti herseyi yediler. Püreyle baslayanlar genelde katiya gecerken cok fazla ögürme, yemegi reddetme ile karsilasiyorlarmis. Ben catalla ezip vericem o yuzden
Bence de mama demeyi bırakın sizin çocuk tok içiniz rahat olsunBen şu an ne memede ne kucakta uyutuyorum yatağına alıyorum uyku müziği açıp pışpışlıyorum 10 en fazla 15’ içinde uyumuş oluyor ama kollarını kundak yapmazsam uyumuyor iyice sakinleyip uykuya geçmeden hemen öncesi pışpışı uyur uyumaz iyice dalmadan müziği kapatıyorum ama kolları kundaklı uyuyor bütün uykusunuz çok şükür üç gündür en kısa gündüz uykumuz 1 saat peki ben önce hangisini kesmeliyim müzik mi kundak mı pışpış mı?
Mamaya devam ediyor musun ne kadar uyuyor kesintisiz mama ile? Bu ay 750gr almış boyu da 5cm artmış doktor mama demeyi bırak aferin dedi üstüne ama benim canım çıkıyor her gece süt sağ onu ertesi gün ver aman sağdıktan sonra ya uyanıp emmek isterse korkusuek gıdaya bile 6 ay dedi 1 ay daha yoğun tempo devam çok şükür şikayetçi değilim asla ama yoruluyorum stresinden. şu an sadece emzirip yatırırsam kesintisiz 3-4 saat uyuyor ekstra süt verirsem 5-6 saat uyuyor mama nasıl etki etti sana?
Doktorum da bana başlangıçta klasik tek tek denemelerle başla dedi tadımlar bitince çorba ve kıymaya başlarız karıştırabilirsin artık ama çorbayı rondo yapma dedi yani sulu sulu verme çatalla ez pütürlü alışsın
Eksik okumuşum evet yorucu besleme süreciniz bende aynıydım ama süt cok cok az çıkmaya başlamıştıBen şu an ne memede ne kucakta uyutuyorum yatağına alıyorum uyku müziği açıp pışpışlıyorum 10 en fazla 15’ içinde uyumuş oluyor ama kollarını kundak yapmazsam uyumuyor iyice sakinleyip uykuya geçmeden hemen öncesi pışpışı uyur uyumaz iyice dalmadan müziği kapatıyorum ama kolları kundaklı uyuyor bütün uykusunuz çok şükür üç gündür en kısa gündüz uykumuz 1 saat peki ben önce hangisini kesmeliyim müzik mi kundak mı pışpış mı?
Mamaya devam ediyor musun ne kadar uyuyor kesintisiz mama ile? Bu ay 750gr almış boyu da 5cm artmış doktor mama demeyi bırak aferin dedi üstüne ama benim canım çıkıyor her gece süt sağ onu ertesi gün ver aman sağdıktan sonra ya uyanıp emmek isterse korkusuek gıdaya bile 6 ay dedi 1 ay daha yoğun tempo devam çok şükür şikayetçi değilim asla ama yoruluyorum stresinden. şu an sadece emzirip yatırırsam kesintisiz 3-4 saat uyuyor ekstra süt verirsem 5-6 saat uyuyor mama nasıl etki etti sana?
Doktorum da bana başlangıçta klasik tek tek denemelerle başla dedi tadımlar bitince çorba ve kıymaya başlarız karıştırabilirsin artık ama çorbayı rondo yapma dedi yani sulu sulu verme çatalla ez pütürlü alışsın
Bende çocuk doktoruna ve dolgu yaptıracağım yere sordum.Bende düzenli yaptırıyordum dolgu ve botox
Hamileyken sanırım net olarak yasak zaten hiç girişmedim korkuma tüp bebek zor kavuşmuşum falanama emzirirken hiç sorun değilmiş zararlı diye bir kanıt yokmuş yani
bende dolguya takılmıştım sonuçta kalıcı bi madde diye ama dolgu işleminin deri altında oluşu ve etkisi sadece o bölgeye olduğu süte bir etkisi olmadığı kanısına vardım görüşler hep aynıydı doktorum da öyle dedi benim bana da mantıklı geldi dolaşım ya da sindirim sistemine gitmiyorsa süte ulaşamaz gibi sanki
Ben bu tip durumlarda tespitlere bakıyorumBende çocuk doktoruna ve dolgu yaptıracağım yere sordum.
İkisininde söylediği botoks için emzirme döneminin geçmesini istiyoruz fakat dolguda böyle bir durum yok. Dolgu yaptırabilirsin dedi her ikiside yine de net emin olamadım ama yaptıracağım galiba ya hbsdakc
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?