- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
- 63
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.481
Ay taşlanacağım şimdi ama ben hamile iken sigara da içtim. :) Tövbeler olsunn piisss anaaaaa :)))Ben bu tip durumlarda tespitlere bakıyorum
Hani nasıl sigara içersen bebek astım olur gibi neden sonuç ilişkisi var ama dolgu da hiç negatif bir sonuç yoktu keza saç boyası da aynı
Önerilmez ama zararına dair bir tespit yoktur diyor hep
Botoxun içinde ki madde zaten vücutta olan bir madde ve zararsız diye biliyordum aksine onu bidaha araştırayım ben
Nasıl bulabiliriz bu yazıyı sizde var mı halaMerhaba, size yazsam mi yazmasam mi emin olamadim ama en sonunda yazmak istedim. Öncelikle sunu belirteyim, onceki mesajlarima da bakarsaniz ben baya baya uyku egitimini destekliyordum. Cunku uyku egitimi veren arkadasim asiri rahatti, bebegi uyuyordu, dinleniyordu ama ben uykusuz ve yorgundum. Cunku uyku danismanlarinin soyledikleri cok mantikli geliyordu. Bebek desteksiz uyumayi ogrenmeliydi. Zaten tum canlilarin dogasinda bu vardı!?! Burada da uyku gerilemesi sonrasi uyku egitimi verecegimi belirtmistim hatta. Ama sonra bu sayfada uyku egitimi ile ilgili tartismalar oldu, kullanici adini bilmiyorum bir arkadas burada Psikolog Oya Canak'in uyku egitimi dosyasini paylasti. Ben o zaman kaydetmistim onu ama okumamistim, sonraki gunlerde okumaya basladim ve hala okuyorum o kadar uzun ve kapsamli bir calisma ki, daha 62.maddedeyim bitiremedim. O calismayi okuduktan sonra dua ettim iyi ki o yaziya denk geldim diye ve bir yanlistan dondum diye. (Bana gore yanlis, baskasina gore dogrudur bilemem) kullanici adini bilmiyorum, Oya Canak'in o uyku dosyasini burada kim paylastiysa allah ondan razi olsun, gercekten bir aydinlanma yasadim. Ben kendimden emin bir sekilde uyku egitimi verecegim derken bu kadar fikrim degistiyse, sizin kafa karisikligi yasadiginizi gorunce size de yazmak istedim. Uzerimde yük bildim bunu. Herkes evladi icin en iyisini en guzelini ister, ben bu yuzden hep okudum arastirdim, iyi ki uyku egitiminin baska acidan degerlendirmesini de okumusum diyorum simdi. Biraz uzun oldu belki, belki uzerime degil ama ben yine de paylasmak istedim. Karariniz ne yonde olursa evladiniz hep saglikli mutlu olsun, sevgiler
Ay görsen resmen beni bağla yoksa uyumam diyor yüzüstü uyusa tamam ama öyle yatırınca çıldırıyor resmen çocuk zaten tam tur dönemiyor halaBence de mama demeyi bırakın sizin çocuk tok içiniz rahat olsunmaşallah kuzuya
Bizimki gerçekten açtı gece emmeye bile kalkmıyor artık ben uykusunda emziriyorum 1 kez az emdiyse de 2 kez
Uyku konusunda hepsi zararsız destekler
Müzik açık kalabilir uyku döngülerinde duyduğu için tekrar dalar hatta faydası var bizimde sabaha kadar müziği açık
Pışpış azaltarak bırakabilesiniz saya saya yapın ritmi azaltın gibi deneye deneye ağlarsa pışpış ağladı sabit durun gibi hangi yöntem yararsa
Bırakmanız gereken kundak artık dönmeler başladığı ya da başlayacağı için tehlikeli
Tek elini çıkarın 1 hafta sonra diğerini de çıkarın öyle öyle bırakın ya da çıkarıp yüzüstü uyutmayı deneyin
Ben uyku eğitimini kundak etkisi olduğu için yüzüstü verdim şimdi 1 ay oldu istediği posiyonda uyuyor hatta yüzüstü hiç uyumuyor bile
Tam da bu şekilde yapıyorum ama ne bileyim bazen motive ediyorum kendimi bebeğim için her şeye razıyım diye bazen de yoruluyorum mamanın nesi varmış diyorum kolayıma geliyorEksik okumuşum evet yorucu besleme süreciniz bende aynıydım ama süt cok cok az çıkmaya başlamıştı
ama şöyle deneyin sağdıklarınızı yatış saatinde verin hem sizi hem sağdıklarınızı da içmiş olsun gece uyanana kadar zaten göğüsleriniz dolacaktır
Ben 31 yaşındayım canım botoks değilde dudak ve çene dolgusu düşünüyorum. Üst dudak hiç yok bende çizgi gibi braz belirgin olsun istiyorum çenemi de hafiften öne doğru yani uzun olsun istiyorum benim çok düşük :)MadammS z e y n o m kızlar dolgu ve botoks konuşulmuş nereye ve nerede yaptırıyorsunuz ben 32’ye girdim sizde başlamalı mıyım? Açıkçası korkuyorum estetikten şu an kafamdaki tek şey emzirme bitince göğüs estetiği ama dudaklarıma çok hafif dolgu ve yüzüme botoksu da düşünmüyor değilim sizden biraz bilgi alabilir miyim?
Ben hamileyken tuttum kendimi beta 1000 olsun bırakırım dedimAy taşlanacağım şimdi ama ben hamile iken sigara da içtim. :) Tövbeler olsunn piisss anaaaaa :)))
Ne bileyim öyle dediler valla botoks önerilmiyr ama dolguda herhangi bir sorun teşkil etmez rahatlıkla yaptırabilirsn dediler. Nyse yaptırayım ben :))
Kesinlikle bende övünmüyorum ama 31 yaşındayım, 17 yasından beri içiyorum. Çok denedim, çok uğraştım ama olmadı. en ağır sigarayı içiyordum yapabildiğim tek şey en ince 0.1 mg'a geçmek oldu. Benim ki sigaradan ziyade artık tiryakilik, bağımlılık gibi bir şey. Keşke hiç içmesek ama olmadı ne yapalım. Şükür ki evlatlarımız sağlıklı.Ben hamileyken tuttum kendimi beta 1000 olsun bırakırım dedimbi tek doğuma girmeden sanırım 2 sigara 3 kadeh şarap içtim doktorum izin verdi nasıl keyifliydi ya baya sağlıklı bir doğum girişimi benimki hahahah ama çok rahatlattı normal doğumdu zaten o an doğursam güzeldi de sürdü 12 saat etkisi falan kalmadı
Bende suan içiyorum taşlanabilirim razıyımama demiştim zaten dışarı çıksın benim için tamamdır
emzirme sonrası içiyorum bir sonraki emzirmeye nikotin etkisi düşmüş oluyor bide artık 3-4 saatte 1 emdiği için çok takılmıyorum
İlk zamanlar sık emerkende uyuyunca içerdim
Kendimi mi avuttum bilemem ama böyle çözüm buldum tabiki bunu övünç kaynağı ya da bir taktik olarak önermiyorum.
Sigara dumanı solutmadığımız sürece sorun olacağını ben sanmıyorum herkesin kendi tercihi tabi
Gönül isterdi ki hayatımda hiç sigara içmemiş olsaydım içipde bu dönemde bırakan varsa da helal olsun
Bende 31 yaşındayım 28 den beri yaptırıyorumMadammS z e y n o m kızlar dolgu ve botoks konuşulmuş nereye ve nerede yaptırıyorsunuz ben 32’ye girdim sizde başlamalı mıyım? Açıkçası korkuyorum estetikten şu an kafamdaki tek şey emzirme bitince göğüs estetiği ama dudaklarıma çok hafif dolgu ve yüzüme botoksu da düşünmüyor değilim sizden biraz bilgi alabilir miyim?
Ben doğum maşasındayım yani çataldayım öyle düşünKesinlikle bende övünmüyorum ama 31 yaşındayım, 17 yasından beri içiyorum. Çok denedim, çok uğraştım ama olmadı. en ağır sigarayı içiyordum yapabildiğim tek şey en ince 0.1 mg'a geçmek oldu. Benim ki sigaradan ziyade artık tiryakilik, bağımlılık gibi bir şey. Keşke hiç içmesek ama olmadı ne yapalım. Şükür ki evlatlarımız sağlıklı.
Hamile iken çok stres yapıyordm ama çok korkusu vardı içimde ya bir şey olursa diye ama brakamadm işte. Neler duydum vala neler söylediler yok evladnı sevmiosun vs... bir kulaktan girdi diğerinden cıktı .
Şaka gibi ama doğumdan çıktığımın 3. saati bana sigara verin diye aglıodum :)))) tövbeeee
Anlayabiliyorum çok değişik bir bağımlılık gerçekten keşke içmesek ama işteee …işte yaniBen doğum maşasındayım yani çataldayım öyle düşünçocuk çıktı oh rahatlama geldi ten tene temas duygusal anlar flan sonra çocuğu alıyorlar testler kontrol vs
Doktor beni dikiyor o ara sohbet ediyor
gelmiş bana rahatlama tabi neyse bitti işi
dedi ki hadi kalk ne istersen yap dedi ne seviyorsan sipariş et pizza hamburger falan
çataldan atladım bildiğin atladımsigara istedim derin bi sessizlik oldu gülmeye başladılar bebek gelene kadar iç tamam dedi ama napim yani o an gerçekten tek isteğim oydu bide kimsede de yok yanımdakilerde sonra birinden bulup getirdiler annem eşim var manyak mısın diyor yok diyorum ya doktor izin verdi napim o iç dedi
Ayy çok merak ettim bak şimdi sakın unutma beniBen 31 yaşındayım canım botoks değilde dudak ve çene dolgusu düşünüyorum. Üst dudak hiç yok bende çizgi gibi braz belirgin olsun istiyorum çenemi de hafiften öne doğru yani uzun olsun istiyorum benim çok düşük :)
İstanbuldayım ben, bir yer planladım kafamda epey araştırdım. Anadolu yakasında bir yer bu hafta yaptıracağım sanırım.
Yaptırdıktan sonra görüşlerimi artısını eksisini paylaşırım :))
Ben hamileliğim kesinleşince bir iki tane daha içip bıraktım eşim elektronik sigaraya başladı ben kokudan tiksinince, evin içinde de içiyor nargile gibi aynı dumanı onun gibi saniye içinde kayboluyor aromalı sıvı nikotin günlük bir iki fırt çekiyorum pine colada aromalı alıyor alma desem de ona dayanamıyorum çok güzelBen hamileyken tuttum kendimi beta 1000 olsun bırakırım dedimbi tek doğuma girmeden sanırım 2 sigara 3 kadeh şarap içtim doktorum izin verdi nasıl keyifliydi ya baya sağlıklı bir doğum girişimi benimki hahahah ama çok rahatlattı normal doğumdu zaten o an doğursam güzeldi de sürdü 12 saat etkisi falan kalmadı
Bende suan içiyorum taşlanabilirim razıyımama demiştim zaten dışarı çıksın benim için tamamdır
emzirme sonrası içiyorum bir sonraki emzirmeye nikotin etkisi düşmüş oluyor bide artık 3-4 saatte 1 emdiği için çok takılmıyorum
İlk zamanlar sık emerkende uyuyunca içerdim
Kendimi mi avuttum bilemem ama böyle çözüm buldum tabiki bunu övünç kaynağı ya da bir taktik olarak önermiyorum.
Sigara dumanı solutmadığımız sürece sorun olacağını ben sanmıyorum herkesin kendi tercihi tabi
Gönül isterdi ki hayatımda hiç sigara içmemiş olsaydım içipde bu dönemde bırakan varsa da helal olsun
Sen hangi ildesin? Benim de çenem çok küçük ama dolgu ile halledilebildiğini bilmiyordum üst dudağım da incedir çok olmasa da ağzımda çenem de küçücükBende 31 yaşındayım 28 den beri yaptırıyorum
Botox zaten belli olan bir sey değil öyle balık gibi donuk yapmıyorlar artık
Kaz ayağı ve alın çizgileri ile kaş arası mimik yaparken kırışmıyor özetle
Kırışıklıklar başlamadan yaptırmak en güzeli ve cok fresh gösteriyor
Dolgu ise bir eksik varsaçene yanak dudak gözaltı çukuru gibi
Bende çene eksikti 3 ml dolgu var hala diyorlar ki bebeğin çenesi sen minicik çenesi var içimden diyorum sen bide beni 3 ml olmadan gör
Botox 6 ay sürüyor etkisi gidıyor etkisi zaten kasları dondurmak ilave bir madde yok
Dolgu da adı üstünde bi madde ile doluyor o bölge 1 sene de etki azalıyor ama hep bir miktar kalıyor %30 gibi
4 yıl düzenli yaptırdığında artık oturmuş oluyor gibi düşünebilirsin
Osman gonulal geçen gün instagram dan canlı yayında bir uyku eğitmenini konuk etmişti, memede uyuyan bebekler için de konuştular, onu kaydetmiş instagram hesabına bir izleyin isterseniz, hatırladığım kadarıyla memeden bir anda koparıp uyumaya bırakmıyorlar da ağlamasın diye kademeli uzaklaştırma veya başka bir destek ile önce memede uyumayı unutturma gibi bir yontemden bahsetmişti.Evet danışmanımda o şekilde söyledi. Emen bir bebek olduğu için babanın başlaması daha uygun olur dedi. Bakalım neler yaşayacağız görücez :)
Bebeğimi kırıp üzmeden bitirmek istiyorum bu süreci. Yani emzirip yarım saat sonra uykuya geçirmeyi hedefledik şuanda. Umarım başarılı oluruz. Çünkü öyle ki emzirip kucağımda uyuyor yatağına koyduğumda gazını bile çıkaramamış oluyorum. E tekrar ağlıyor tekrar alıp emziriyorum çocuk daha az önce emdiğini sindiremeden tekrar emiyor, kısır döngüye giriyoruz her gün
Uyku eğitimi deyince kulağa biraz itici geliyor sanırım, aslında bebeğe uyumayı öğretmek maksat, benim bebeğim ilk 2 ay sadece kucakta sallanarak uyuyordu, o uyuyana kadar artık pert oluyordum, en fazla 2 saat uyuyor ve başa dönüyorduk, sonra beşikte sallayarak uyutmaya başladım o biraz daha kolay geldi, Kucakta sallamayı unuttu hemen, daha sonra beşikte sallanmadan uyumaya başladı, yatağını tanıdı çünkü, şimdi onun uykusu yoksa bile yatağına yatiriyorum benim yatağım da hemen bitişik zaten, uykum çoksa ben uyuyorum o kendi kendine oynuyor uykusu gelince de uyuyor, uyumasını beklememe bile gerek kalmıyor, bir gün uyuyormuş gibi yapıp ne yaptığını izledim, biraz oyuncaklariyla oynadı, sonra emzigini aldı bir süre ağzını aradı, büyük bir çabayla tuttu emzigi, tabi ara sıra bana bakıyor ben uyuyorum dönüyor tekrarTabii ki iyiki yazdınız.
Şöyle aslında ben 2 aydır uyku eğitimi konusunu araştırıyorum, sürekli yazılar okuyorum.
Kızımı kırmadan üzmeden nasıl başarabilirim bunun yollarını arıyorum.
Ama son 1 aydır öyle bir duruma geldim ki buna en yakın şahidim eşimdir. Akşam saat 9da emzirme koltuğuna oturuyorum en az 2 saat emiyor, emmesi bitiyor diyorum ki artık uyumuştur yerine yatırayım pat uyanıyor. Sonra dön başa tekrar 1 saat emziriyorum. Ve bunu heeer gece her gece yaşıyorum. Evet belki diyeceksiniz ki herkes yaşıyor bunu ama bu bana da kızıma da zarar veriyor. Bir kere ben bu durumdan hiç mutlu değilim, her gece ağlayarak emziriyorum. Bu nedenle hiç bir sabah güne mutlu uyanamıyorum. Kızımla sağlıklı vakit geçiremiyorum çünkü bir önceki geceden mutsuzum. E gündüz oluyor gündüz sadece ayağımda sallayarak uyuyor. Eğer 2 saat uyuyorsa o 2 saat sürekli sallamam gerekiyor çünkü durduğum anda uyanıyor. Bu şekilde ne ben dinlenebiliyorum ne de kızım doğru düzgün uyuyor. Sallayarak bayıltmış oluyorum çünkü bi nevi, ve bu durumdan da hiç hoşnut değilim.
Ben gece ve gündüz bu şekilde uyutarak ona daha çok zarar verdiğimi düşünüyorum.
Uyku eğitimine de asla ama asla bebeğimi beşiğe bırakayım o uyusun ben gideyim gözüyle bakmıyorum. Uyuyana kadar yanında durup istediği anda destek vermek istiyorum. Ama bu destekler emzirmek sallamak olmamalı.
İnanın bende uyku eğitimine çok sıcak bakan biri değildim doğum yapana kadar. Ama kızım doğduğu günden beri uyku problemi yaşıyor. Bu yüzden bütün gün mutsuz huzursuz. Gözleri kan çanağı gibi ama ben zorlamadıkça asla uyumuyor, bir kere bile kendi kendine uykuya geçtiğini bilmem şu 5 ayda.
Ve şöyle ki bende 1 ay sonra işe başlıyorum. O yüzden bir uyku düzeni kurmam şarttı.
Elimden geldiğince bu uyku eğitiminde onu üzmeden kırmadan ilerlemeye çalışıcam, 5 aydır kurduğumuz o güven yıkılsın istemem bende :)
Valla canim acıyor bence, bizimki de öyle birkaç gün çığlık atıp durdu, yeni öğrenince heves etti sonra 2 gün öksürüdü, artık çığlık atmıyorYa kızlar bizim evde çığlık hat safhada vallahi sesi kısılacak ya da boğazı acıyacak artık hiç durmuyor ara araydı şimdi baya kaptırdı gidiyorne zaman hafifler ki hayır yapma evladım desem anlamazda mutlu da oluyorum sanki bana şiir okuyor çok keyiflide boğazı acır mı ki
Ya evet alistirmaniz kotu olmus ama bi yol bulup birakirsinjz umarim. Ben de bi ara emzirerek uyutuyordum ama neyseki cok ilerlemeden biraktim, insan yeterki uyusun diye neler yapiyor neler. Dun gece bahar aktan'in hesabini okuduktan sonra bugun 2uykuya da aglamadan sakince gecti. İsterseniz onu da bi okuyun. Ben uyku vaktine 20 25dk kala kucagima aliyorum emzigi veriyorum, spotifydan lullabies for sleep diye bir liste var onu aciyorum, 15dk evin icinde geziyorum, pencereden disari baktiriyirum biseyler anlatiyorum sakin tonda. 15dk.da yumusadi sonra yatagina yatirip masal kitabi okudum sonra budizzz uyku arkadasi var ondan ninni actim biryandan da ben hafif pispisladim ve uyuduBen de aynı şeyi yaşadım. 100 madde de bebek uykusunu ağlayarak okudum. Ben nasıl bi insanım da çocuğuma uyku eğitimi vermeyi düşünebildim diye kendimi çok kötü hissettim. Aynı zamanda attachment parentingi takip ediyordum ve oradan da negatif söylemler duydum.
Sonra bi durup düşündüm. Beni yapmadığım şeyden bile bu kadar suçlu hissettiren bişeyde bi problem olmalı dedim.
Bir kere orada bahsedilen araştırmalar çok tartışmalıymış ( şu bebeklerin stres seviyesini ölçen kortizol değerine bakan araştırma ) bir de okudum okudum ben bi çözüm bulamadım. Oya hanım da eğitim veriyor aslında sadece standart kitap haline gelecek bir şey değil de, aileye göre şekillenen bir şey. Ki bence de bir çok şey aileye göre şekillenmeli. Yani attachment parenting yapıyorum diyenlerin de bir kısmı çocuklarının kölesi olmuş durumda. Ayrıca 2 yaş 5 yaş 7 yaşa kadar devam eden pek çok uyku sorunu okudum, hepsi erkenden eğitim alsaydım keşke kafasında. Yani aa nasıl olsa geçer 1 2 seneye bile diyemiyorum, geçmeyen (meme bitiyo başka şey başlıyor) uyku sorunuyla uğraşmak da çok kötü olabilir.
Bir de eşimle, eş ilişkimiz kalmıyor böyle olunca. Bozulmuş anne baba ilişkisi de çocuğumu pek iyi etkilemez diye düşünüyorum.
Ki ben eğitim yapayım derken zaten çok ön yargılıydım. Kuzenim Pınar sibirsky den almıştı ve 3. Gün bıraktı, memnun kalmadı o ki bu 4 sene önceydi, birebir ilgilenmişti. Başka arkadaşlarım da var uygulamayı deneyip bırakan, onlara çok sert gelen. Ama ben halimden memnun değildim. Sonra oya hanımı okuyunca tamamen vazgeçtim derken şimdi tekrar düşünüyorum çünkü her günüm daha kötüye gidiyor. İnanır mısınız geçen gece en az 8 saat memem ağzındaydı, uyusun diye. Çıkarınca uyanıp bağırıyor ve hiç bir şekilde sakinleştiremiyorum. 10 15 20 dakika sakin kalmaya çalışırım ama 45 dakikaları geçen süre boyunca çocuk bağırıyor, sonra ben de ağlıyorum. Ne yapıyorsam şu anda bize hiç iyi gelmiyor belli ki.
Buraya da yazayım ibret olsun diye. Ben nasıl bu emzirerek uyutma tuzağına düştüm.
Bebeğim sarılıktı başta o yüzden uyandır uyandır emzir dediler. Ok.
Sonra bebeğim ishal oldu bol bol emzir, sürekli emzir dediler. İshali tekrarladıkça emzirdim.
Sonra bebeğim az kilo alır gibiydi ve sürekli kusuyordu, ne emse çıkıyordu. O yüzden az az sık sık emzirdim.
Sonra da daha az kilo almaya geçti ve gece sık uyanmaları başladı. Ben zaten bu noktada artık ben bu çocuğu daha az emzirirsem hiç kilo almaz kafasına geçmiştim, sürekli emziriyordum. Bu sırada bağımlı oldu ki bu 4. Aya denk geliyor.
Ama en büyük hatam şu oldu, yatarak emzirme. Bir süre öncesine kadar yatarak emziremiyordum alamıyordu memeyi ama 1 ay kadar önce yatarak emebildiğini fark ettik. Sabaha karşı enerjim bittiği için ben de alıp mememe koyup yarım yamalak uyuyor ve emziriyordum. Bunun süresi gitgide artmaya başladı ve o noktada artık her şey daha kötüye gitti. Şu an çocuk meme bağımlısı oldu, tamamen benim yüzümden. Bunu kırması ve düzeltmesi gereken kişi de benim.
Ben eğitim almayı düşünmüyorum, şu an ilk hedefim desteksiz uyutmak değil memede uyutmamak. Eşim daha kolay uyutuyor ben alınca üstümü yırtacak gibi saldırıyor çünkü.
Dün emzirip çok sersemlemişken uyutmayı denedim bir başarılı bir başarısız oldum gibi. Gece emzirmeden uyuttuk hep ama 1.30 saate yakın ağladı arada 3.30-5.00 arası. Sonra sabah uyanınca yatarak emzirdim ben de telefona baktım bebek de uyumadı ama o bile kötü etkiledi bence ki bir sonraki uykuya çok bağırdı ben uyutamadım.
Önceliğim meme uyku bağını kesip memesiz uyutmak olacak, sonra da desteği zamanla azaltırım diye düşünüyorum.
Nasıl bulabiliriz bu yazıyı sizde var mı hala
Ay görsen resmen beni bağla yoksa uyumam diyor yüzüstü uyusa tamam ama öyle yatırınca çıldırıyor resmen çocuk zaten tam tur dönemiyor hala
Tam da bu şekilde yapıyorum ama ne bileyim bazen motive ediyorum kendimi bebeğim için her şeye razıyım diye bazen de yoruluyorum mamanın nesi varmış diyorum kolayıma geliyor
Cene dolgusunu nerde yaptiriyorsunuzBende 31 yaşındayım 28 den beri yaptırıyorum
Botox zaten belli olan bir sey değil öyle balık gibi donuk yapmıyorlar artık
Kaz ayağı ve alın çizgileri ile kaş arası mimik yaparken kırışmıyor özetle
Kırışıklıklar başlamadan yaptırmak en güzeli ve cok fresh gösteriyor
Dolgu ise bir eksik varsaçene yanak dudak gözaltı çukuru gibi
Bende çene eksikti 3 ml dolgu var hala diyorlar ki bebeğin çenesi sen minicik çenesi var içimden diyorum sen bide beni 3 ml olmadan gör
Botox 6 ay sürüyor etkisi gidıyor etkisi zaten kasları dondurmak ilave bir madde yok
Dolgu da adı üstünde bi madde ile doluyor o bölge 1 sene de etki azalıyor ama hep bir miktar kalıyor %30 gibi
4 yıl düzenli yaptırdığında artık oturmuş oluyor gibi düşünebilirsin
Ben istanbuldayım Nişantaşı’nda britishestetich var İnstagram sayfasında fiyatları da mevcut uygun bir yer bakabilirsiniz ben de 3 ml var 2 kere de yaptırdım şuan baya azaldı tabi hamilelik ve sonrası gitmedim ama duruyor bir kısmı elimle de anlıyorum zatenCene dolgusunu nerde yaptiriyorsunuzben de dolgu istiyorum cenem kucuk benim de ahsjdkkd nerde yaptiriyorsunuz, ne kadar sure gidiyor etkisi ve hangi skalada ucretler acaba
kilo başı 1 damla diye biliyorum genel kullanım böyleBestiron damla kullananlar, bu damlayı ne kadar vereceğiz? Kilosu kadar mı yoksa kilosunun 2 katı kadarını mı?
Oya hocayı okumanıza vesile olmama sevindim :) 100 maddede bütün anlatılması gerekeni bu işin gerçek uzmanı olarak anlatıyor. Eğer bir eğitim alınacaksa da bu şekilde uzman birinden alınmalı, piyasada bilinen isimler ekonomi gibi alakasız bölümlerden mezun. Kalp problemi yaşayınca kasaptan medet ummaktan farksız. Olaya iki taraftan bakılıp alınacaksa doğru elden yardım alınmalı. Şey gibi uyduruk yerde dolgu yaptırmamak gibi, cilt reddeder bi yerden tepki verir.Merhaba, size yazsam mi yazmasam mi emin olamadim ama en sonunda yazmak istedim. Öncelikle sunu belirteyim, onceki mesajlarima da bakarsaniz ben baya baya uyku egitimini destekliyordum. Cunku uyku egitimi veren arkadasim asiri rahatti, bebegi uyuyordu, dinleniyordu ama ben uykusuz ve yorgundum. Cunku uyku danismanlarinin soyledikleri cok mantikli geliyordu. Bebek desteksiz uyumayi ogrenmeliydi. Zaten tum canlilarin dogasinda bu vardı!?! Burada da uyku gerilemesi sonrasi uyku egitimi verecegimi belirtmistim hatta. Ama sonra bu sayfada uyku egitimi ile ilgili tartismalar oldu, kullanici adini bilmiyorum bir arkadas burada Psikolog Oya Canak'in uyku egitimi dosyasini paylasti. Ben o zaman kaydetmistim onu ama okumamistim, sonraki gunlerde okumaya basladim ve hala okuyorum o kadar uzun ve kapsamli bir calisma ki, daha 62.maddedeyim bitiremedim. O calismayi okuduktan sonra dua ettim iyi ki o yaziya denk geldim diye ve bir yanlistan dondum diye. (Bana gore yanlis, baskasina gore dogrudur bilemem) kullanici adini bilmiyorum, Oya Canak'in o uyku dosyasini burada kim paylastiysa allah ondan razi olsun, gercekten bir aydinlanma yasadim. Ben kendimden emin bir sekilde uyku egitimi verecegim derken bu kadar fikrim degistiyse, sizin kafa karisikligi yasadiginizi gorunce size de yazmak istedim. Uzerimde yük bildim bunu. Herkes evladi icin en iyisini en guzelini ister, ben bu yuzden hep okudum arastirdim, iyi ki uyku egitiminin baska acidan degerlendirmesini de okumusum diyorum simdi. Biraz uzun oldu belki, belki uzerime degil ama ben yine de paylasmak istedim. Karariniz ne yonde olursa evladiniz hep saglikli mutlu olsun, sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?