- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.521
Aaa nerden bilcem peki yapıldı mı diyeDoğar doğmaz hastane yapıyor normalde
Bende hic anlamadım kafasini ceviriyor akşama kadar emmedi gece uyurken acıktı emdi. Emmeyi bırakacak diye o kadar korkmuştum ki dün.Acaba denk gelmiş olabilir m? çünkü bu kadar kısa sürede böyle bir durum söz konusu değil :)
Ben de letgoda cok sey sattim. Bulasik makinesi, yemek masasi sandalyesi, pazar arabasi, sac kurutma makinesi, antika takimlar, cdler vs.Bende bir arkadaş burda joie önermişti cidden çok beğendim onu alacaktım indirim bekliyordum
Sonra bi letgoya bakayım dedim birisi sıfır kutulu satıyordu bebeği durmamış içinde hiç kullanamamışlar ikea modelde durmuş sadece gittik baktık cidden sıfır yani kullanmışlarsa bile anlaşılacak gibi değildi 500 tlye aldım
Ordan gaza geldim evde salıncak hamak puset anne yanı ne varsa bende sattım kapış kapış gidiyor resmen beberin her şeyi pahalı olunca
E nabızdan çıkıyor olması lazımAaa nerden bilcem peki yapıldı mı diye
karnede olan bir sey mi ki
Canım ben de sırayla gideceğim günde 2 öğün bir çay bardağı kadar yoğurt ve ikindi gibi pütürlü meyveler öbür ay sebzeler. Sen sütüm yetmiyor diye çok endişeliydin ama mesajını okudum maşallah sadece senin sütün ile iyi kilo almış. Bizim reflüden dolayı ciddi kusma sorunumuz var, tedavi oluyoruz.mama takviyesine rağmen 450 gr anca aldı bir aydaBenim doktorum da hemen birden herşeyi verme önce sıra sıra ver sonra karıştırırsın dedi ama üç gün kuralına sıkı sıkı uy vs demedi ben üç gün kuralını iki gün olarak uygulayacağım dedim olur dedi sadece püre tavsiye etmedi pütürlü ver dedi bir de çocuk istediği kadar yesin olmaz asıl gıda anne sütü miktarı abartmayacağız dedi daha başlamadık biz bir sonraki randevuda daha detaylı anlatır herhalde
Evet canim yapıyor, kendi kendine ee eee diyor sanki uyumak içinKizlar bebekleriniz uykuya geçerken ııı ııı diye ses çıkarıyormu bizimki uykuya geçerken öyle yapıyor 2 gündür ve oyun oynarkende o sesi cikariyor. Ses kayıt olsa size atsam çok komik şuan da yapıyornormalmi bu sesi çıkarması
Canım merhaba konudan bağımsız, ben de besafe oto koltuk aldım ama henüz oturtmuyorum. 9 kgdan itibaren yazıyor. Bir de desteksiz tam oturamadiklari için oturtmaya çekindim açıkçası. Senin bebiş nasıl oturuyor rahat mı, memnun musun? Ben de koymaya baslasam mi acaba..Canım burda sürekli uyku eğitimi güzellemesi yapan biri oluyorum ama bana etkisi ortada yani bizim uyku eğitimi öncesi ne oto koltuğunda ne pusette bebek arabasında dururdu dışarıya hasret kalmıştım bi hastaneye gidiyorduk oda çığlık kıyamet ya da anca araba da meme de duracak ki ne kadar tehlikeli ama baska çarem yoktu ya emzirirdim ya koltukta hoplardım uyusun diye
Bebek arabası ile gezenlere araba da uyuyan bebeklere özenirdim nasıl duruyor bunlar acaba diye benim için çok büyük lükstü Avm de bebek arabalarının içine bakıyordum ya bu da küçük nasıl duruyor acaba bizimki niye durmuyor diye
Şimdi arabayı ben kullanırken o arkada tek başına oturuyor bide yüksek oto koltuğu aldık besafe marka baya tavana yakın çocuk
Dışarıyı izliyor oynuyor uyuyor okadar rahat ki
Sihirli değnek etkisi yarattı bizde uykuyu çözdüm her şey çözüldü resmen
Kahvaltıya gittim ilk kez bebekle sanki hayatımın ilk dışarda kahvaltısı gibiydi hiç sorun çıkarmadı oturdu arabasında heyecandan bir sey yiyemedim çocuğa kitlendim
İnşallah darısı başınıza olsun
Yalnız değilsin canım ve asla kötü, yetersiz bi anne de değilsin. Bizde insanız nihayetinde. Yorulabilir, sıkılabilir,dayanamayabiliriz ki emin ol coğumuzda var bu. 4. aydan sonra oğlumla yalnız kaldık, gündüz sürekli birini yanında isteyen bir bebek ve memede uyumayı seviyor,gece uykusuna zar zor dalıyordu ( ki hala böyle ). Annem gidince kabus gibi oldu yalnız bırakamıyorum, kahvaltımı yapamıyorum. Dinlenemiyorum, gece memede uyumak istiyo, uyumazsa keyifsiz, ağlar, bağırır. Uykusuz geceler, eşimle oturamıyodum hiç, konuşacak, sohbet edecek halim kalmıyordu. Tuvalete gitmek bile lüks olmuştu gündüz yalnızken. O tükenmişliği o kadar iyi anlıyorum ki, yetersizlik hissi, istemeden de olsa yorgunluk, mutsuzluk bebeğe yansıyo ,sağlıklı ve kaliteli zaman geçiremiyoruz. Gece uyumayıp ağladıkça bikaç kez kızarak offladım poffladım korktu daha cok ağladı çok kötü olmuştum. Ben psikolojik destek almayı düşündüm ama ihtiyacım olan fiziksel destekti bunu anladım. Biraz uyumak, sabah kahvaltımı yapabilmek gün içinde yarım saat olsun özel ihtiyaçlarımla ilgilenebilmekti. Bu yüzden annemi çağırdım :) Şuan daha iyiyim, memede uyumasını eskiye göre azalttım, daha doğru yaklaşıyorum ve daha sağlıklı ilerliyoruz. Yardım alabiliyosan birinden yardım al.Haftada 1 gece olsun dinlen inan cok fark ediyor. Kendine asla kızma, birçoğumuz seninle aynıyız. Hepsi geçecek ama onları hayal etSize maşşallah zaten çok güzel gerçekten asls kıskançlık değil çok imreniyorum bizde o dediğiniz şeyler hep sorunlu sadece açık havada pusette gezdirme başarılı onda da durursan elendin çıkbazen boşlukta salınıyorum gibi geliyor her sabah sabah oluyor da bana olmuyor bebesi uyuyan kadın güne 1-0 önde başluyo ve ben 5 aydır -150 lerdeyim artık acısı çıkıyor.. benden gidiyor.. ve bebeğime dolabiliyorum onu sevgiyle kucağıma alamıyorum geceleri… sadece ihtiyacını karşılayıp bırakıyorum robot gibi. Bu dediğimi yargılayan elbette olacaktır ama ben artık 5 ay bittikten sonra dayanamıyorum bunu fark ettim. Herkes alışırsın demişti hayır ben aksine artık kronik yorgunum. Bu ay ilk defa iki gün üst üste gece 4 saat kesintisiz uyudu. Uyandığımda sanki omzumda bi şey varmış da gitmiş gibiydi o kadar hafiftim ki o kadar iyi geldi ki sevincimden ağladım. Ben anneliğin vericiliğine inanıyorum ama artık hayatımı idame ettiremediğimi fark ediyorum. Benim gibiler az da olsa var. Öğrendim ki bebeklerin %79 u 3 aydan sonra kesintisiz uyurmuş neden %21 in içindeyim diye okuyup ağladım. Bilmiyorum gerçekten belki de desteğe ihtiyacım var. Çok içimi döktüm kusura bakmayın yazmak iyi geldi
Bende 9-18 olanı aldım böyle altında yatırma kolu var ya 3 kademe onu en yatığa getirip oturtuyorum sırt desteği vs olduğu için hiç sorun yaşamadım rahatsız olsa bizim kz asla durmazmusun? Ben de koymaya baslasam mi acaba..
Doğum yaptığın hastaneye sorabilirsin canım aşı kartına yazmamışlarsa ama benimkinde yazıyorAaa nerden bilcem peki yapıldı mı diye
karnede olan bir sey mi ki
Evet sütüm konusunda kafayı yediğim doğrudurCanım ben de sırayla gideceğim günde 2 öğün bir çay bardağı kadar yoğurt ve ikindi gibi pütürlü meyveler öbür ay sebzeler. Sen sütüm yetmiyor diye çok endişeliydin ama mesajını okudum maşallah sadece senin sütün ile iyi kilo almış. Bizim reflüden dolayı ciddi kusma sorunumuz var, tedavi oluyoruz.mama takviyesine rağmen 450 gr anca aldı bir aydaO yüzden benim bebeğin katı gıdalar ile biraz yediklerinin midesinde durmasına, takviyelere ihtiyacı var Her bebegin durumu farklı ben daha çok meyve ile başlatmasina şaşiridm sadece bakalım.
Canım burda sürekli uyku eğitimi güzellemesi yapan biri oluyorum ama bana etkisi ortada yani bizim uyku eğitimi öncesi ne oto koltuğunda ne pusette bebek arabasında dururdu dışarıya hasret kalmıştım bi hastaneye gidiyorduk oda çığlık kıyamet ya da anca araba da meme de duracak ki ne kadar tehlikeli ama baska çarem yoktu ya emzirirdim ya koltukta hoplardım uyusun diye
Bebek arabası ile gezenlere araba da uyuyan bebeklere özenirdim nasıl duruyor bunlar acaba diye benim için çok büyük lükstü Avm de bebek arabalarının içine bakıyordum ya bu da küçük nasıl duruyor acaba bizimki niye durmuyor diye
Şimdi arabayı ben kullanırken o arkada tek başına oturuyor bide yüksek oto koltuğu aldık besafe marka baya tavana yakın çocuk
Dışarıyı izliyor oynuyor uyuyor okadar rahat ki
Sihirli değnek etkisi yarattı bizde uykuyu çözdüm her şey çözüldü resmen
Kahvaltıya gittim ilk kez bebekle sanki hayatımın ilk dışarda kahvaltısı gibiydi hiç sorun çıkarmadı oturdu arabasında heyecandan bir sey yiyemedim çocuğa kitlendim
İnşallah darısı başınıza olsun
Ya ne denir bilmiyorum, benim de hic gecikmezdi gecen ay yorgunluktan uykusuzluktan falan heralde 1hafta gecikti korkudan hergun test yaptim. Esimle de konusuyoduk napariz diye, aldiririz demek de dilimin ucuna gelip soyleyemiyordum bile. Zor bi durum gercekten. Bu arada özel olacak belki ama korunma yonteminiz neydi, spiral falan taktirmis miydiniz?Kızlar 5 gündür adetim geçmişti bende doğum sonrası düzensizlik diye düşünürken bugün test yaptım tekrar hamileyim napicagimi hiç bilmiyorum zaten iki çocuğum var sok oldum bebegim daha çok küçük
Kizlar bebekleriniz uykuya geçerken ııı ııı diye ses çıkarıyormu bizimki uykuya geçerken öyle yapıyor 2 gündür ve oyun oynarkende o sesi cikariyor. Ses kayıt olsa size atsam çok komik şuan da yapıyornormalmi bu sesi çıkarması
Kızlar benim bebeğimde uzun süredir yapıyor bunu bende videoları var uykusu geldiğinde sallarken yapıyor ee ee ee diye...sonra uykuya dalıyorEvet canim yapıyor, kendi kendine ee eee diyor sanki uyumak içinkeşke wp grubumuz olsa da birbirimize bebislerin videolarını atsak
Ay ne bileyim ya öyle denk geldim de ne alaka oldum yani bir de doğar doğmaz mı ilk 1 ay içinde mi neymiş hiç haberm yoktu hiç söylemediler yaptırmadk ki öyle bir şeyBen ilk kez duydum kime bize mi bebeğe mi höf yine araştıracak bir sey çıktı
Iki aydır taktiricam randevu bulamıyorum ,çocuklar hasta oldu bırakıcak yer yoktu taktiramadim bu ay kesin taktiricam derken hamile olduğunu ögrendim.geri çekilmeye ile idare ediyorduk aMa oldu iste ,cok agladim sonra cok üzüldüm vardır bir hayır aldırmam ama nasıl olucak bilmiyorumYa ne denir bilmiyorum, benim de hic gecikmezdi gecen ay yorgunluktan uykusuzluktan falan heralde 1hafta gecikti korkudan hergun test yaptim. Esimle de konusuyoduk napariz diye, aldiririz demek de dilimin ucuna gelip soyleyemiyordum bile. Zor bi durum gercekten. Bu arada özel olacak belki ama korunma yonteminiz neydi, spiral falan taktirmis miydiniz?
Eşimde doktora mesaj atalim diyorda her bebek yapiyorsa normal o zaman bizimki bazen uykuda da sesli gülüyor gözler kapaliKızlar benim bebeğimde uzun süredir yapıyor bunu bende videoları var uykusu geldiğinde sallarken yapıyor ee ee ee diye...sonra uykuya dalıyorBirde o kadar çok çığlık atıyor ki kendine kendine motor sesleri çıkartiyor birde boğazları acimiyor mu diye düşünüyoruz
Bizimde yanaklar kızarıyor. Ben fazla efor sarf etmesine bağladım. Mama verince hızlı ve fazla çekiyor hatta terliyor.Kızlar ben 10-15 gündür mama veriyorum
Hipp combiotic mama içtikten sonra ağız çevresi kızarıyor ama 1 saate geçiyor alerji böyle bir sey miönce biberon iz yapıyor heralde diye düşünmüştüm ama yanaklara doğru kızarıyor
Çabukta geçiyor anlamadım ne olduğunu
Doktoruna yazdım da daha dönmedi başına gelen var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?