- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 83
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.501
Şu an öyleyim uyku her şey demek hele ki çalışıyorken daha iyi anladım ki kısmı zamanlı esnek uzaktan çalışma yapıyorum bide süt izni var, artık hayattan zevk almıyorum ya psikolojik destek alıcam ya bu uyku eğitimini vericem o derece kötüyüm artıkCanım öncelikle bol bol sabır dilerimbaşladım mı vazgeçme hep sonu güzel olacak öyle düşün cidden süreç kolay değil psikolojik olarak yoruyor insanı ama gelişmeleri gördükçe kendini motive ediyorsun
Bende 1 ay oldu başlayalı ilk 2 haftada oturdu düzen şuan okadar rahatım ki kendime vakit kalıyor gece deliksiz uyuyor gündüz uykuları uzun ve düzenli
tek başıma bebeğe bakmak çok çok kolay önceden 3 kişi bakar hepimiz pert olurduk biraz sen salla biraz ben zıplatayım diğeri o arada uyusun dinlensin derken günler geçerdi
çocuğun tek zorluğu anneye uykusuymuş valla
Şuan o mutlu ben mutlu çok daha kaliteli vakit geçirmeye başladık uykusunu alan bebek dinlenmiş bir anne süper ikili olduk uyanık olduğu süre oyunlar şarkılar geçiyor çünkü uyuduğunda hem dinleniyorum hem her işimi hallediyorum uyandığında tüm vaktimi böylece ona verebiliyorum
Gece gündüz uykunun dert olduğu zamanlar ne kadar mutsuz ve tahammülsüzmüşüm çünkü enerjim yokmuş onu anladım.
Sanırım bizimkiler çok benziyor buraya yazın olur mu uyku eğitimini umut varsa ben de biraz biraz düşünüyorum artık çok bitkin haldeyim artık elimle bardak tutamaz oldum yani şu yorgunluğumun izahı nasıl olur bilmiyorumYa benim korkum kızımın çok fazla tepki vermesi.
Yani öyle ki sırtını da sıvazlasam elini de tutsam kucağıma da alsam sakinleşmiyor. Hemen aranmaya başlıyor.
Doğduğu günden beri kendi kendine uyuyakaldığını bilmem. Uykuyu sevmiyor desem alakası yok bebek yani bu dinlenmek için uyuması gerekiyor.
Ay bilmiyorum öyle karışığım ki. Onu ağlatmayı da hiç istemiyorum ama zaten uykuya dalarken ağladığı için bunu yapmak zorundayım. Dediğin gibi canı yandığı için ağlamadığını bildiğim sürece pes etmemem lazım
Bir yerde okumuştum bir kadın meme bağımlısı çocuğuna uyku eğitimi verirken ilk etapta eşi veriyor, böylelikle çocuk memeyle uykuyu bağdaştırmıyor. Ben de ilk etapta eşime yaptırıcam sanırım. Anne yüreği daha zor katlanır :)
Dün buna benzer bi şeyi bergüzar korel yazmıştı. Emzirme danışmanları orangutan bebeğini saatli mi besliyor diye örnek verip durmayın orangutan sabah işe gitmiyor akşam gelip evini düzene sokmuyor diye size katılıyorum. Gece iki kere uyanan bebeğe zaten uyku eğitimine gerek yok. Az önce gördüm aynı mama sandalyesine sahibiz yemek yerken bebeklerini yatar pozisyonda koyup yemek yiyolarmış benim oğlum yatınca bağırıyo oturunca bağırıyor dönüşümlü yaşıyoruz kafam kaldırmıyor artık yani kimse anneliğin kolay olduğunu iddia etmedi ama bu kadar zorlukla da baş edemiyorum ben kendi adıma.Evet onu bende okudum ve katılıyorumda sadece sınırı olmalı diye düşünüyorum bebeğimize tabiki destek vermeliyiz zaten uyku eğitimi at yatağa ağlaya ağlaya uyusun demek değil
arkadaşımın bebeği de bütün uykularını emerek uyuyor ama gece 2 kere kalkıyor gündüz uykuları düzenli vs şimdi bunun uyku eğitimi vermesine tabiki gerek yok ne güzel kollarında uyuyor ya da sallıyorsanız da sağlıklı uyuyorsa da sorun yok
Anne de bebekte uykusuz diyebileceğimiz seviyedeyse bir şeyler yapılmalı
Yanına uzayıp uyutmak olabilir şşş pat sarılarakta olabilir hangisiyle annede bebekte mutluysa
Ama benim gibi topta sabahlayan için ya da ayağından hiç indiremeyenler var sürekli ağlayan bebekler ve çözümsüz kalanlar var
bunlar çok fazla desteğe girdiği ve sağlıklı olmadığı için çok kabul edilebilir değildi maalesef en azından benim için
Of şu an yöntemlerimizin aynı olduğunu fark ettim size kolaylıklar diliyorum ne olur buraya yazın başardım diyeEvet danışmanımda o şekilde söyledi. Emen bir bebek olduğu için babanın başlaması daha uygun olur dedi. Bakalım neler yaşayacağız görücez :)
Bebeğimi kırıp üzmeden bitirmek istiyorum bu süreci. Yani emzirip yarım saat sonra uykuya geçirmeyi hedefledik şuanda. Umarım başarılı oluruz. Çünkü öyle ki emzirip kucağımda uyuyor yatağına koyduğumda gazını bile çıkaramamış oluyorum. E tekrar ağlıyor tekrar alıp emziriyorum çocuk daha az önce emdiğini sindiremeden tekrar emiyor, kısır döngüye giriyoruz her gün
Bende ocakta işe başlayacaktım sırf uyku eğitimi için uzattım çünkü annem bakacak ona da zor benim de aklım kalacak daha da zorŞu an öyleyim uyku her şey demek hele ki çalışıyorken daha iyi anladım ki kısmı zamanlı esnek uzaktan çalışma yapıyorum bide süt izni var, artık hayattan zevk almıyorum ya psikolojik destek alıcam ya bu uyku eğitimini vericem o derece kötüyüm artık
Her doktorun tarzı başka ben onu anladım valla üzerine düşünmeyi bıraktımKızlar bu arada biz de ek gıdaya geçiyoruz doktorum önce yoğurt sonra meyve ile başla dedi, su vereceğim kaynatmana gerek yok dedi kaç cc vereyim dedim istediğin kadar ver dedi elinii korkk alıştırma porsiyonlRda bir kase ver dedidoktoru böyle olan var mı aranızda ilk defa duyuyorum böyle bişey ilk gün 3-4 mama kaşığı ikinci günler bildiğin porsiyon ver dedi ya
Canım burda sürekli uyku eğitimi güzellemesi yapan biri oluyorum ama bana etkisi ortada yani bizim uyku eğitimi öncesi ne oto koltuğunda ne pusette bebek arabasında dururdu dışarıya hasret kalmıştım bi hastaneye gidiyorduk oda çığlık kıyamet ya da anca araba da meme de duracak ki ne kadar tehlikeli ama baska çarem yoktu ya emzirirdim ya koltukta hoplardım uyusun diyeDün buna benzer bi şeyi bergüzar korel yazmıştı. Emzirme danışmanları orangutan bebeğini saatli mi besliyor diye örnek verip durmayın orangutan sabah işe gitmiyor akşam gelip evini düzene sokmuyor diye size katılıyorum. Gece iki kere uyanan bebeğe zaten uyku eğitimine gerek yok. Az önce gördüm aynı mama sandalyesine sahibiz yemek yerken bebeklerini yatar pozisyonda koyup yemek yiyolarmış benim oğlum yatınca bağırıyo oturunca bağırıyor dönüşümlü yaşıyoruz kafam kaldırmıyor artık yani kimse anneliğin kolay olduğunu iddia etmedi ama bu kadar zorlukla da baş edemiyorum ben kendi adıma.
Bende bir arkadaş burda joie önermişti cidden çok beğendim onu alacaktım indirim bekliyordumBugun nihayet ebebeke gittim. Dogru, chicco mama sandalyesi indirimdeymis. Ama sadece yesil rengi indirimdeymis. Ben de yesili hic begenmedim. Stoklarda yesil modeli cok kalmis. Eritmek icin indirim yapmislar. Satis danismani da biz en cok joie satiyoruz diyince chicco icin gittik ve joie almis olduk.
Ya siz miydiniz gercekten cok tesekkur ederim o paylasiminiz icin, benim ufkum acildi. O 100 maddeyi tamamen okuyamadim bile ama o bile fikrimi degistirdi. Simdi kendisinin ve bahar aktan'in paylasimlariyla destek veriyorum bebegimeOya hocayı okumanıza vesile olmama sevindim :) 100 maddede bütün anlatılması gerekeni bu işin gerçek uzmanı olarak anlatıyor. Eğer bir eğitim alınacaksa da bu şekilde uzman birinden alınmalı, piyasada bilinen isimler ekonomi gibi alakasız bölümlerden mezun. Kalp problemi yaşayınca kasaptan medet ummaktan farksız. Olaya iki taraftan bakılıp alınacaksa doğru elden yardım alınmalı. Şey gibi uyduruk yerde dolgu yaptırmamak gibi, cilt reddeder bi yerden tepki verir.
Valla instagram annelerini takip ediyordum herkes sebze ile minik porsiyonlar ile başlamıştı ben şaşirdm. Benim doktor çok önemli değil dedi önemli olan erken başlaması hevesli iken yemeye alışması dedi biz fazla abartıyoruz şöyle olsun böyle olsun diye dedi. İnşallah yerler dediğin gibi yesinler de önemli olan o hepimize hayırlısı olsunHer doktorun tarzı başka ben onu anladım valla üzerine düşünmeyi bıraktım
Meyve ile başlatan var sebze ile var sizde ki gibi yoğurtla başlayan var
Var da var yani
Oyuzden doktorumla devam etmeye karar verdim sürece ne derse onu yapıcam artık
Tek korkum yememesi bir türlü yediremeyenler var mesela arkadaşım öyle oldu çocuk 2 yaşına kadar sadece mama yedi şimdi 3 yaşında tost ve tarhana çorbası dışında hiç bir sey yemiyor
Okadar da uğraştı kaç doktor gezdi ben şahidim ama bakalım hayırlısı
Benim doktorum da hemen birden herşeyi verme önce sıra sıra ver sonra karıştırırsın dedi ama üç gün kuralına sıkı sıkı uy vs demedi ben üç gün kuralını iki gün olarak uygulayacağım dedim olur dedi sadece püre tavsiye etmedi pütürlü ver dedi bir de çocuk istediği kadar yesin olmaz asıl gıda anne sütü miktarı abartmayacağız dedi daha başlamadık biz bir sonraki randevuda daha detaylı anlatır herhaldeKızlar bu arada biz de ek gıdaya geçiyoruz doktorum önce yoğurt sonra meyve ile başla dedi, su vereceğim kaynatmana gerek yok dedi kaç cc vereyim dedim istediğin kadar ver dedi elinii korkk alıştırma porsiyonlRda bir kase ver dedidoktoru böyle olan var mı aranızda ilk defa duyuyorum böyle bişey ilk gün 3-4 mama kaşığı ikinci günler bildiğin porsiyon ver dedi ya
Size maşşallah zaten çok güzel gerçekten asls kıskançlık değil çok imreniyorum bizde o dediğiniz şeyler hep sorunlu sadece açık havada pusette gezdirme başarılı onda da durursan elendin çıkCanım burda sürekli uyku eğitimi güzellemesi yapan biri oluyorum ama bana etkisi ortada yani bizim uyku eğitimi öncesi ne oto koltuğunda ne pusette bebek arabasında dururdu dışarıya hasret kalmıştım bi hastaneye gidiyorduk oda çığlık kıyamet ya da anca araba da meme de duracak ki ne kadar tehlikeli ama baska çarem yoktu ya emzirirdim ya koltukta hoplardım uyusun diye
Bebek arabası ile gezenlere araba da uyuyan bebeklere özenirdim nasıl duruyor bunlar acaba diye benim için çok büyük lükstü Avm de bebek arabalarının içine bakıyordum ya bu da küçük nasıl duruyor acaba bizimki niye durmuyor diye
Şimdi arabayı ben kullanırken o arkada tek başına oturuyor bide yüksek oto koltuğu aldık besafe marka baya tavana yakın çocuk
Dışarıyı izliyor oynuyor uyuyor okadar rahat ki
Sihirli değnek etkisi yarattı bizde uykuyu çözdüm her şey çözüldü resmen
Kahvaltıya gittim ilk kez bebekle sanki hayatımın ilk dışarda kahvaltısı gibiydi hiç sorun çıkarmadı oturdu arabasında heyecandan bir sey yiyemedim çocuğa kitlendim
İnşallah darısı başınıza olsun
Çok yazamıyorum ama inanın yalnız değilsiniz ve benim ikinci çocuğum ilkinde de aynı şeyleri yaşadık beş yıl çocuk düşünmedik hiç 2 yaşından sonra biraz uyumaya başlayınca hayat güzelmiş dediğimi hatırlıyorum.. Hamile iken çok dua ettim Allah'ım bu sefer uyusun benim çocuğum da diye ama yine eskiye döndük çok şükür ikisi de sağlıklı diyerek her gün kendimi teselli ediyorum.. Belki bir şeyi yanlış yapıyorum ama bilmiyorum ilk çocukta uyku eğitiminde başarısız olunca bunda o cesareti bir türlü bulamıyorum.. Belki bizler için de bir mucize olur da biraz olsun uyuruzSize maşşallah zaten çok güzel gerçekten asls kıskançlık değil çok imreniyorum bizde o dediğiniz şeyler hep sorunlu sadece açık havada pusette gezdirme başarılı onda da durursan elendin çıkbazen boşlukta salınıyorum gibi geliyor her sabah sabah oluyor da bana olmuyor bebesi uyuyan kadın güne 1-0 önde başluyo ve ben 5 aydır -150 lerdeyim artık acısı çıkıyor.. benden gidiyor.. ve bebeğime dolabiliyorum onu sevgiyle kucağıma alamıyorum geceleri… sadece ihtiyacını karşılayıp bırakıyorum robot gibi. Bu dediğimi yargılayan elbette olacaktır ama ben artık 5 ay bittikten sonra dayanamıyorum bunu fark ettim. Herkes alışırsın demişti hayır ben aksine artık kronik yorgunum. Bu ay ilk defa iki gün üst üste gece 4 saat kesintisiz uyudu. Uyandığımda sanki omzumda bi şey varmış da gitmiş gibiydi o kadar hafiftim ki o kadar iyi geldi ki sevincimden ağladım. Ben anneliğin vericiliğine inanıyorum ama artık hayatımı idame ettiremediğimi fark ediyorum. Benim gibiler az da olsa var. Öğrendim ki bebeklerin %79 u 3 aydan sonra kesintisiz uyurmuş neden %21 in içindeyim diye okuyup ağladım. Bilmiyorum gerçekten belki de desteğe ihtiyacım var. Çok içimi döktüm kusura bakmayın yazmak iyi geldi
Sizi cok iyi anliyorum, ben de benzer durumdayim. Surekli 40i ciksin, 3ay gecsin dediler. Simdi de ek gidaya baslasin o zaman gece uyur diyorlar. Hic sanmiyorum artik, ek gidaya gecince de hazimsizlik kabizlik yine biseyler cikar kesin. Artik bebege degil kendime destek almaya karar verdim. Yarin emziricem, eşimle birlikte kayinvalideme gondericem, 2 3 saat evde takilicam. Esim cik disari gez diyor evde durma diyor. Evde bos bos durmayi bile o kadar ozledimki, bir an once yarin olsun diye bekliyorum. Biberon alsa daha uzun birakirdim valla o kadar yoruldum ki. İmkaniniz varsa destek alin gercekten baska turlu ayakta durmak cok zor. Annenin kaygi hali bebege yansiyor ve uyumayan bebek daha da uyumuyor.Size maşşallah zaten çok güzel gerçekten asls kıskançlık değil çok imreniyorum bizde o dediğiniz şeyler hep sorunlu sadece açık havada pusette gezdirme başarılı onda da durursan elendin çıkbazen boşlukta salınıyorum gibi geliyor her sabah sabah oluyor da bana olmuyor bebesi uyuyan kadın güne 1-0 önde başluyo ve ben 5 aydır -150 lerdeyim artık acısı çıkıyor.. benden gidiyor.. ve bebeğime dolabiliyorum onu sevgiyle kucağıma alamıyorum geceleri… sadece ihtiyacını karşılayıp bırakıyorum robot gibi. Bu dediğimi yargılayan elbette olacaktır ama ben artık 5 ay bittikten sonra dayanamıyorum bunu fark ettim. Herkes alışırsın demişti hayır ben aksine artık kronik yorgunum. Bu ay ilk defa iki gün üst üste gece 4 saat kesintisiz uyudu. Uyandığımda sanki omzumda bi şey varmış da gitmiş gibiydi o kadar hafiftim ki o kadar iyi geldi ki sevincimden ağladım. Ben anneliğin vericiliğine inanıyorum ama artık hayatımı idame ettiremediğimi fark ediyorum. Benim gibiler az da olsa var. Öğrendim ki bebeklerin %79 u 3 aydan sonra kesintisiz uyurmuş neden %21 in içindeyim diye okuyup ağladım. Bilmiyorum gerçekten belki de desteğe ihtiyacım var. Çok içimi döktüm kusura bakmayın yazmak iyi geldi
Olur mu hepimiz birbirimize destek olmak için aylardır bir aradayız neler neler paylaştıkSize maşşallah zaten çok güzel gerçekten asls kıskançlık değil çok imreniyorum bizde o dediğiniz şeyler hep sorunlu sadece açık havada pusette gezdirme başarılı onda da durursan elendin çıkbazen boşlukta salınıyorum gibi geliyor her sabah sabah oluyor da bana olmuyor bebesi uyuyan kadın güne 1-0 önde başluyo ve ben 5 aydır -150 lerdeyim artık acısı çıkıyor.. benden gidiyor.. ve bebeğime dolabiliyorum onu sevgiyle kucağıma alamıyorum geceleri… sadece ihtiyacını karşılayıp bırakıyorum robot gibi. Bu dediğimi yargılayan elbette olacaktır ama ben artık 5 ay bittikten sonra dayanamıyorum bunu fark ettim. Herkes alışırsın demişti hayır ben aksine artık kronik yorgunum. Bu ay ilk defa iki gün üst üste gece 4 saat kesintisiz uyudu. Uyandığımda sanki omzumda bi şey varmış da gitmiş gibiydi o kadar hafiftim ki o kadar iyi geldi ki sevincimden ağladım. Ben anneliğin vericiliğine inanıyorum ama artık hayatımı idame ettiremediğimi fark ediyorum. Benim gibiler az da olsa var. Öğrendim ki bebeklerin %79 u 3 aydan sonra kesintisiz uyurmuş neden %21 in içindeyim diye okuyup ağladım. Bilmiyorum gerçekten belki de desteğe ihtiyacım var. Çok içimi döktüm kusura bakmayın yazmak iyi geldi
Doğar doğmaz hastane yapıyor normaldeKızlar bu K vitamin aşısı ne ya ben öyle bir şey yaptırmadım
Ben ilk kez duydum kime bize mi bebeğe mi höf yine araştıracak bir sey çıktıKızlar bu K vitamin aşısı ne ya ben öyle bir şey yaptırmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?