- 15 Eylül 2009
- 2.486
- 881
- 323
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.841
Benim de ilk başlarda süperdi daha 2. Günde beşiğe koyar koymaz uyuyordu gündüzleri şok olmuştum şimdi de gündüz o ilk günler gibi değil farkındalık sağlanıyor bebişler direnç koyuyor ama yine de nispeten iyi bizim bizi mahveden de geceuykuya geçene kadar ayrı sonrası ayrı sorun ama yine de 3 saat uyudu mesela çok rahat ettim ben daha şimdiden. Kitap okumaya başladım o kadar mutluyum ki umudumu kaybetmeyim diyorum bizim 3. Uyku yani şekerleme ve gece uykusu sorunlu ama çözeceğiz buna inanmayı çok istiyorum Ben de 5 aydır korkunç haldeydim çok iyi geldi bu kadarı bile bana da gündüz uykusu için karartma perden var mı belki ışıktan rahatsız oluyordur bebiş
Bizimki de uymuyor ya, acaba vitamini ya da demir eksikliği mi var diye takılıyor kafama, gece uykusuna 8 de geçiyor 12 de uyanıyor sonra 2 saat uyanik, 2 de uyuyor sabah 10 da kalkıyor 11 de tekrar uyuyor 13 gibi kalkıyor gün bu saatte başlıyor, 2-2 buçuk saat falan uyanik kaliyor tekrar uyuyor 2-3 saat kadar, uyandıktan sonra gece uykusuna kadar uyanık geçiyor.Kizlar benim bebegimin uyku araliklari baya artti, gunduz uyaniklik suresi 2.5saat oldu. Son uykusuna gecmeden de 3aaat uyanik kaliyor. Ve gece uykusu 10saat oluyor asla 12saat uyumuyor artik. 4saatlik easy rutini uyguluyordum ama o da ise yaramiyor artik. Saatler sasti. Kendi kendine saatleri degistirdidoktorlariniza danistiniz mi hic, ya da bildiginiz bir uyku araligi var mi bu ay icin? Bizimki asla 5.ay uyku duzenine uymuyor
Canım gece uykusu 10 saat normal artıkKizlar benim bebegimin uyku araliklari baya artti, gunduz uyaniklik suresi 2.5saat oldu. Son uykusuna gecmeden de 3aaat uyanik kaliyor. Ve gece uykusu 10saat oluyor asla 12saat uyumuyor artik. 4saatlik easy rutini uyguluyordum ama o da ise yaramiyor artik. Saatler sasti. Kendi kendine saatleri degistirdidoktorlariniza danistiniz mi hic, ya da bildiginiz bir uyku araligi var mi bu ay icin? Bizimki asla 5.ay uyku duzenine uymuyor
Bebeğiniz uyuması gerektiği kadar uyuyor toplam uyuduğu süre 14-16 saat kadar verdiğiniz saatlere göre daha neresine uyusun annesiBizimki de uymuyor ya, acaba vitamini ya da demir eksikliği mi var diye takılıyor kafama, gece uykusuna 8 de geçiyor 12 de uyanıyor sonra 2 saat uyanik, 2 de uyuyor sabah 10 da kalkıyor 11 de tekrar uyuyor 13 gibi kalkıyor gün bu saatte başlıyor, 2-2 buçuk saat falan uyanik kaliyor tekrar uyuyor 2-3 saat kadar, uyandıktan sonra gece uykusuna kadar uyanık geçiyor.
Edebilir canım rahim duvarı kalınlaşıyor adete yakın ölçüm yaptığı için anlıyor ve tahmin yapabilirKizlar merhaba...gecen hafta ben smear vermistim sukur temiz cikti sonucu. Ultrasonda da doktorum sikinti yok adet olacaksin bugunlerde dedi ama 6gun oldu gelen bi adet yokkac gun oncesinden tahmin edebilirler ki adeti ...evet normalde 2gun daha var adetime ama toplamda 8gunden once tahmin edebilirler mi
Merak etme anormali bir kalınlık olsa zaten başka değerlendirirdi hepimizin adete yakın rahim duvarı kalınlaşır bebek varsa yola devam eder yoksa dökülür ve adet oluruzYani korkuyorum adet tarihin yakin demesi rahim kalinlasmis demek diyebiliyorum ve bu da beni tedirgin ediyo...gebelik boyunca bi ton progestan duphaston gibi hirmonlar aldim...yani kotu bisey olsa doktor gorurdu diye dusunuyorumadetin yakin demezdi
Yok gebelik suphem yok yani esimle korunuyoruz ve zaten bebegimiz uyanir korkusuyla esmle ayda 1-2kez birlikte olabiliyorizEdebilir canım rahim duvarı kalınlaşıyor adete yakın ölçüm yaptığı için anlıyor ve tahmin yapabilir
Ama aynı durum hamile kalırsanda oluyor o farkı nasıl anladı bilemedim gebelik şüpheniz yoksa adet olacaksınız demektir
Vitamin ya da demir eksikliginde yasanan bisey mi ki bu durum, benim hic aklima oyle bisey gelmedi bilgim yokBizimki de uymuyor ya, acaba vitamini ya da demir eksikliği mi var diye takılıyor kafama, gece uykusuna 8 de geçiyor 12 de uyanıyor sonra 2 saat uyanik, 2 de uyuyor sabah 10 da kalkıyor 11 de tekrar uyuyor 13 gibi kalkıyor gün bu saatte başlıyor, 2-2 buçuk saat falan uyanik kaliyor tekrar uyuyor 2-3 saat kadar, uyandıktan sonra gece uykusuna kadar uyanık geçiyor.
Ama bahsettiniz konu da bitmeyen bir kanama var farklı bir sorun sizin bir şikayetiniz yok oyuzden içiniz rahat olsunYok gebelik suphem yok yani esimle korunuyoruz ve zaten bebegimiz uyanir korkusuyla esmle ayda 1-2kez birlikte olabiliyoriz....bu ay birlikte olduk mu onu bile hatirlamiyorum....ama normal adetime 8gun varken bugunlerde adet olacaksin dedi ben de erken olacagim herhalde deyip beklentiye girdim ama arada adet kramplari disinda bisey olmayinca bi de sitede bi kadinin yazisina tesadufen denk gelince korktum...3.5ay once dogum yapmis ve son1aydir kanamasi varmis doktorlar once plasenta parcasi kakmis icerde deyip kuretaj yapmislar ..smear temiz cikmis ve kuretaj materyalinde biyopsi almislar sonucu hiperplazi cikmis ...kadin da diyor ben gebeligimde hep hormon ilaci aldim onlar yapmis olabilir...bununuzerine bu yaziya denk gelince asiri korktum zaten evhamliyim karakter olarak da....neyse haklisiniz galiba nirmaladet tarihimi bekleyim ben doktorum yillarin doktoru kotu bise olsa gorurdu diye dusunuyorum cevabiniz icin cok tesekkur ederim...burda yazmak yazismak ayri rahatlatiyo insani iyiki bu gurubumuz var
Ya bak simdi icim rahat ettiCanım gece uykusu 10 saat normal artık
Bu aylarda gece 10-12 gündüz 3-4 saat uyumalılar
Bide gündüz fazla uyku geceden çalıyor
Birde uyku aralıkları da yine 2-3 saat arası
Bizimde 1 saat 45 dk fa pili biterdi 2 saat olsun huysuzlaşırdı uykuya geç kaldık diye :)
Şimdi 2 ile 2 buçuk saat arasında değişiyor ben şöyle düzenledim yeni ritmine göre;
Sabah 1. Uykuya 2 saat
2. Uykuya 2.15 ve
3. Uykuya 2.30 uyanıklık süresi ile yatırıyorum gece uykusu da yine son şekerleme uykusundan 2.30 dk sonra
İlk 2 uykuyu 1 buçukar saat
Şekerlemeyi de 45 dk uyutuyorum ve kendim kaldırıyorum genelde bebişi
Gecede sıfır uyanma 1 kez gidip uykusunda emziriyorum saat 4-5 gibi maşallah diyelim
Atak öyle ya sürekli kucak isteği bizde de varYa bak simdi icim rahat ettibizimkinin gece uykulari 9 10saat, bazen 9saatin sonunda uyaniyo ve gayet de keyifli oluyo uykuya doymus yani. 2 3 gundur uyku saatlerini takip ediyorum,not aliyorum kacta uyudugunu ve benim de su an tam olarak yazdiginiz gibi saatleri, ilk uyku 2saat sonra, 2.uyku 2.15-2.30saat sonra. 3.uyku 2.30saat sonra ve gece uykusuna 3saat sonra geciyor. Birde ataktan dolayi sanirim bana cok duskun bu aralar, surekli emmek istiyor. Regl doneminde oldugum icin de sutum az, mama da kabul etmiyor, uykuya gecerken de emmek istedi 2gundur emerek uyuyor yine ama neyseki uyku sureleri daha iyi simdi, gece yine 2saatte bir uyandi ama bizimkinin atak doneminde hep yaptigi sey o. Atakla dis birbirine girdi zaten iyice saldim, cani ne isterse yapiyorum ahsjfjkdf
KesinlikleAma bahsettiniz konu da bitmeyen bir kanama var farklı bir sorun sizin bir şikayetiniz yok oyuzden içiniz rahat olsun
Hepimizin süreci aynı olunca ortak noktamızda çok iyi ki böyle bir grup var cidden
Çok güzel anlatmışsın canım, dememkki gece 12 de uyanmaması gerek oradaki 2 saati sabaha sarkıyor çünkü, onu da gündüz uykularını düzene sokarak düzelteceğim, bugün başlayım ben gece uykusu önemli çünkü bebeklerde, uyandırınca da çok sinirli oluyor alışana kadar kavga kıyamet artık bizim evdeBebeğiniz uyuması gerektiği kadar uyuyor toplam uyuduğu süre 14-16 saat kadar verdiğiniz saatlere göre daha neresine uyusun annesi
Sadece saat düzeniniz çok karşılık
Güne en geç 8 gibi başlayıp gündüz uykularını akşam uyku saati olan 8:30 kadar dağıtıp
Geceye öyle geçmeniz gerek ki gece kopma olmasın
Bebeklerin periyodu 12 saattir
Sabah 8 akşam 8 yapacaksınız eğer
Bu saat aralığında ki toplam 3 gündüz uykusu süresi 4 saati geçmemeli ki geceden çalmasın
Sabah 9 akşam 9 olsun yine aynı yani.
Keza sabah 10 akşam 10 da
O kısmı sizin tercihiniz.
Amacımız gündüz dediğimiz o 12 saat içinde 3 uyku yaptırmak ve 4 saat toplam süreyi aşmamak
Böylece geceye ayırdığımız 12 saati uykuda geçirsin
Özetle sabah 8 - 9 arası güne başlayın saat takibi yapın hemen toparlarsınız
Bizim uyku düzeni şöyle
1. Uyku 1:30 dk
2. Uyku 1:30 dk
3.uyku 45 dk
Hepsinde ben uyandırıyorum
Gece 12 saat hiç uyanmadan uyuyor gece 4-5 gibi rüya öğünü veriyorum sadece
Uyandığında da zaten 1-2 dk max geri uyuyor bazen emziğini ararsa gidip onu veriyorum okadar
Ama gündüz daha fazla uyutursam gece enerjik oluyordu gece 4-5 arası 1 saat ayakta kalıyordubaktım orta da kayıp 1 saat var bende gündüz uykusunda kırptım ki gece uyusun
Özelden de yazabilirsiniz bana saat düzeni için yardımcı olurum karışık anlatmış olabilirim şuan
Yetışkinlerde demir eksikliği uyku sorunlarına neden olur, muhtemelen bebeklerde de oluyordurVitamin ya da demir eksikliginde yasanan bisey mi ki bu durum, benim hic aklima oyle bisey gelmedi bilgim yok
Bisey daha sorabilir miyimBebeğiniz uyuması gerektiği kadar uyuyor toplam uyuduğu süre 14-16 saat kadar verdiğiniz saatlere göre daha neresine uyusun annesi
Sadece saat düzeniniz çok karşılık
Güne en geç 8 gibi başlayıp gündüz uykularını akşam uyku saati olan 8:30 kadar dağıtıp
Geceye öyle geçmeniz gerek ki gece kopma olmasın
Bebeklerin periyodu 12 saattir
Sabah 8 akşam 8 yapacaksınız eğer
Bu saat aralığında ki toplam 3 gündüz uykusu süresi 4 saati geçmemeli ki geceden çalmasın
Sabah 9 akşam 9 olsun yine aynı yani.
Keza sabah 10 akşam 10 da
O kısmı sizin tercihiniz.
Amacımız gündüz dediğimiz o 12 saat içinde 3 uyku yaptırmak ve 4 saat toplam süreyi aşmamak
Böylece geceye ayırdığımız 12 saati uykuda geçirsin
Özetle sabah 8 - 9 arası güne başlayın saat takibi yapın hemen toparlarsınız
Bizim uyku düzeni şöyle
1. Uyku 1:30 dk
2. Uyku 1:30 dk
3.uyku 45 dk
Hepsinde ben uyandırıyorum
Gece 12 saat hiç uyanmadan uyuyor gece 4-5 gibi rüya öğünü veriyorum sadece
Uyandığında da zaten 1-2 dk max geri uyuyor bazen emziğini ararsa gidip onu veriyorum okadar
Ama gündüz daha fazla uyutursam gece enerjik oluyordu gece 4-5 arası 1 saat ayakta kalıyordubaktım orta da kayıp 1 saat var bende gündüz uykusunda kırptım ki gece uyusun
Özelden de yazabilirsiniz bana saat düzeni için yardımcı olurum karışık anlatmış olabilirim şuan
Ozaman max max 9 çünkü saati aşarsak o gün yine düzeni bozuluyor düzeni korumak için hep uyanış saatine dikkat etmemiz gerekiyor ki gündüz uykuları hem gün içine rahatlıkla sığsın hemde akşam yatış saati ileri atmasınBisey daha sorabilir miyimdiyelim ki gece uykusunda bir sıkıntı oldu, mesela dışarıdayık ya da diş ağrısı falan yasadi 8 de uyuması gerekirken 12-1 e sarktı, sabah yine eski saatine göre mi uyandıracağız yoksa 10-12 saati dolduracak miyiz?
Teşekkür ederimOzaman max max 9 çünkü saati aşarsak o gün yine düzeni bozuluyor düzeni korumak için hep uyanış saatine dikkat etmemiz gerekiyor ki gündüz uykuları hem gün içine rahatlıkla sığsın hemde akşam yatış saati ileri atmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?