- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.861
Bizimde sorunumuz bu canım 45 dk sonra uyanıyodu genelde. Artık akşam uykuya yakın çok uyarıcı oyuncakları açmıyorum, banyosunu yaptırıp odaya alınca gece lambasını yakıyorum, öyle giydiriyorum bidaha da çıkarmıyorum odadan , alıştı banyodan sonra esnemeye başlıyo. Birde benim oğlum beni görünce bi ağlamaya baslıyo meme geliyo sanırım aklına uyanınca da eşime uyutuyorum daha kısa sürede uyuyo.Canım mama verirken çok daldı uyuyacaktı baya uykusu geldi ama işte ona rağmen uyumuyor ilginç ben de anlamıyorum yine uyandı başını okşadım konuştum sakinleşti uykuya daldı ama gece çok sorunlu bizim ya ama şu an 3 saat bile uyuması mucize benim içintam tamına saatlere uydurmuyoruz aslında minimum 1 saat diyor madams gündüz iki uyku için diğeri de 30-45 dklık şekerleme. Düşününce çok da değil gündüz çok uyuyor diyemem ama sorun çıkarmadan koyuyorum uyuyor geceyi de çözeceğim inşallah muhtemelen çok uyarana maruz kalıp yoruluyor benimki birazcık daha erkene çekicem mesela 10 dk fln belki çok yorulmaz olmadı diyorum son yarım saati karanlık odada geçirelim yatakta oynama kısık sesle konuşma belki çocuk direkt ışıklı salondan yatak odasına geçince afallıyor bu arada kucakta hafif dans edip ninni de söylüyorum mamadan çok medet umma bunların sorunu süt müt değil anacım etrafta keşfedecek çok şey var uykuya ne gerek var yani
Ya evet mahvetti bugun yine biziAtak öyle ya sürekli kucak isteği bizde de var
Birimizi görünce al diye hemen kollarını kaldırıp ağlamaya başlıyor
Bırakırken de hemen dudak büzüyor bu da geçecek napalım sıra da yine var gerçi Allahtan bi kaç hafta boşluk varda bi tazeleniyoruz
Çok geçmiş olsunKızlar oğlum 1-2 gündür ara ara öksürüyordu ama öyle çok değil günde 3 ya da 4 kez dir. Nedense bi pimpiriklendim dısardayken doktoruna götüreyim dedim. Doktorumuz iyi ki getirmişsin dedi rsv bronşiloit dedi. Ciğerlerini dinledi, rontgen çektirdik. Hafif ciğerlere inmiş. 1-2 dün daha geçse hastaneye alırdım dedi :/ Ateş fln yoktu, soğuk algınlığı değil az belirti ile hemen ciğerlere ilerliyor dedi. Evde kimse hasta değil anlamadık nerden bulaştı. Nebulizatör aldırdı, antibiyotik başladıÇok yaygın bi salgın varmış, aklınızda olsun.Öksürmeye başlarsa ihmal etmeyin kontrol ettirin.
Ben de sizden 1 gün sonra başlamıştım kendim eğitim vermeye, benim de bugün 6.gunum..Benimkinin sorunu sana özelden de yazdım 30 dk içinde uyanıp ağlaması bu kaç gündür böyle başladığımdan beri. Karnı tok olsun diye mama da vermeye başladım gece için ama bilmiyorum ne sorunu var gündüzleri iyi aslında ama gece uykusunu yok kabul etmiyor
Sabah 7 de başlıyorsanız güne emzirebilirsiniz tabiki ama uyumaya devam edecekse olmazBizimde sorunumuz bu canım 45 dk sonra uyanıyodu genelde. Artık akşam uykuya yakın çok uyarıcı oyuncakları açmıyorum, banyosunu yaptırıp odaya alınca gece lambasını yakıyorum, öyle giydiriyorum bidaha da çıkarmıyorum odadan , alıştı banyodan sonra esnemeye başlıyo. Birde benim oğlum beni görünce bi ağlamaya baslıyo meme geliyo sanırım aklına uyanınca da eşime uyutuyorum daha kısa sürede uyuyo.
MadammS bizim promlemiz de şöyle sayın uyku koçu ; Memede uyumayı unutsun diye babybjörn de mayıstırmaya alıştırdık orda sallanarak uykuya dalmak hosuna gidiyor artık. Beşikte uykuya dalmıyo.
Bir de sabah 7 de uyanıyo ben yanıma alıp emziriyorum 1 sa yakın sanırım bunu yapmamam lazım
Oğlum iyilişsin biraz nazlı bi bebek bu ara bende kundakuyku dan almaya karar verdim
Evet benide ilk yaptığında çok heyecanlandırmıştı bide yabancılaması da varYa evet mahvetti bugun yine biziama yeni yeni yetenekler yukleniyor, dün farkettik artik baskasinin kucagindayken ben gel gel yaptigimda kucagima atliyor resmen ama bendeyken baskasina gitmiyor bu ataklar yorucu ama gelismeler cok tatli
Benimde aynı şekilde çok azalıyor ne bulursam içiyorum ne kadar etkili bilememKizlar regl doneminde sütüm cok azaliyor buna bir cozum yok mu? Dun sabahtan beri sutum cok az, gunu anca cikariyoruz. Mama vereyim diyorum ama mamayi sevmiyor almadi reddetti. Simdi biz tadimlara basladik ya, bu hazir kasik mamalardan ya da kendi yapacagimiz gece mamalarindan ne zaman verebiliriz acaba ya? Simdi bi sekilde atlaticam artik ama bir sonraki ay gece mamasi mi versem acaba. Birde atak doneminde su an zaten sık emiyor atakta, su an doymadigi o kadar belli ki, daha bi aşkla emiyor
Kaçıncı hafta doğum yaptınız oda etkiliBenim bebeğimin atak haftaları hiç tutmuyor ya. Önden gidiyor gibi de değil hiç ama 5 hafta geri oluyor olabilir mi? Gündüz uyanıklık süresi de hala max 2 saat oluyor hatta 1saat 45dk kadar, daha fazla dayanamıyor pek. Gece de 2 kere emzireyim dedim ağlamaktan çatladı meğerse acıkmış, 3 kere yani 3 saatte 1 emzirme istiyor hala.
Yani biraz geriden geliyor gibi bu anlamda, acaba endişe edilecek bi durumum var mı diye düşünüyorum yoksa çok mu olağan şeyler.
Bana da aynısını söyledi korun dedi 2 hafta sonra oldumKizlar merhaba...gecen hafta ben smear vermistim sukur temiz cikti sonucu. Ultrasonda da doktorum sikinti yok adet olacaksin bugunlerde dedi ama 6gun oldu gelen bi adet yokkac gun oncesinden tahmin edebilirler ki adeti ...evet normalde 2gun daha var adetime ama toplamda 8gunden once tahmin edebilirler mi
Yumurtaya bakarak söylemişti bana. Yumurta oluşmuş dikkat et diyeYani korkuyorum adet tarihin yakin demesi rahim kalinlasmis demek diyebiliyorum ve bu da beni tedirgin ediyo...gebelik boyunca bi ton progestan duphaston gibi hirmonlar aldim...yani kotu bisey olsa doktor gorurdu diye dusunuyorumadetin yakin demezdi
Biz artık şunu fark ettik banyo uyarıcı oluyo banyo yaptığı günler assssla uyumuyo gözler cinleşiyo ama rutin için ben de odaya getirmeye başladım bu gece ve bingo 2-3 dk içinde uyudu hiç sızlanmadan. Uyaranı azaltmak şart. Ama yine uyandı iki kere 30. Dk da bi 1. Saatte bi şeklinde. Mamaya da başladık halbuki gece yatmadan neden bilmiyorum ama bu seferin eskisinden farkı şu hep kendi kendine daldı desteksiz. Üç dk kuralı koyduk eşimle artık üç dk dalabilir girmeyelim odaya dedik ve bu da bingo kendi kendine uyuduBizimde sorunumuz bu canım 45 dk sonra uyanıyodu genelde. Artık akşam uykuya yakın çok uyarıcı oyuncakları açmıyorum, banyosunu yaptırıp odaya alınca gece lambasını yakıyorum, öyle giydiriyorum bidaha da çıkarmıyorum odadan , alıştı banyodan sonra esnemeye başlıyo. Birde benim oğlum beni görünce bi ağlamaya baslıyo meme geliyo sanırım aklına uyanınca da eşime uyutuyorum daha kısa sürede uyuyo.
MadammS bizim promlemiz de şöyle sayın uyku koçu ; Memede uyumayı unutsun diye babybjörn de mayıstırmaya alıştırdık orda sallanarak uykuya dalmak hosuna gidiyor artık. Beşikte uykuya dalmıyo.
Bir de sabah 7 de uyanıyo ben yanıma alıp emziriyorum 1 sa yakın sanırım bunu yapmamam lazım
Oğlum iyilişsin biraz nazlı bi bebek bu ara bende kundakuyku dan almaya karar verdim
Ya ben bunu yeni gördüm çok çok üzüldüm şimdi nasıl oldu bebeğinKızlar oğlum 1-2 gündür ara ara öksürüyordu ama öyle çok değil günde 3 ya da 4 kez dir. Nedense bi pimpiriklendim dısardayken doktoruna götüreyim dedim. Doktorumuz iyi ki getirmişsin dedi rsv bronşiloit dedi. Ciğerlerini dinledi, rontgen çektirdik. Hafif ciğerlere inmiş. 1-2 dün daha geçse hastaneye alırdım dedi :/ Ateş fln yoktu, soğuk algınlığı değil az belirti ile hemen ciğerlere ilerliyor dedi. Evde kimse hasta değil anlamadık nerden bulaştı. Nebulizatör aldırdı, antibiyotik başladıÇok yaygın bi salgın varmış, aklınızda olsun.Öksürmeye başlarsa ihmal etmeyin kontrol ettirin.
Ben mysleepjourney isimli sayfayı takip ediyorum uykuya dalması beşikte olsun diyor öncesinde ben de ninni söyleyip kucakta dans yapıyorum bence o da aynı şeye çıkıyo zararsız destek gibi geldiBizimde sorunumuz bu canım 45 dk sonra uyanıyodu genelde. Artık akşam uykuya yakın çok uyarıcı oyuncakları açmıyorum, banyosunu yaptırıp odaya alınca gece lambasını yakıyorum, öyle giydiriyorum bidaha da çıkarmıyorum odadan , alıştı banyodan sonra esnemeye başlıyo. Birde benim oğlum beni görünce bi ağlamaya baslıyo meme geliyo sanırım aklına uyanınca da eşime uyutuyorum daha kısa sürede uyuyo.
Ya hadi birlikte başaralımBen de sizden 1 gün sonra başlamıştım kendim eğitim vermeye, benim de bugün 6.gunum..
Benim bebeğim de her 30 dak da uyaniyordu, eğitimden önce de , şimdi eğitimle de gündüz uykuları öyle 30dk da uyanıyor ben geri devam ettiriyorum uykuya döndürmeye çalışıyorum..
Şöyle bir yol buldum ben şahsen, kucağıma alıyorum ama kesinlikle sallamayıp sakinleştirip sadece kucağımda tutuyorum, tam dalcak gibi olduğunda geri yatağa bırakıyorum. Kucağımda sallanıyor yada ayağa kalkmıyorum, tabi bu benim bebeğime göre modifikasyon şeklim ve başarılı gibi şimdilik
Canım ben şunu atlamışım sanırım bebeğim uykudan 7.20 geçe ağlayarak uyandığında emzirme de mi destekli uyku oluyor ağlamadan uyanması mı gerek biz 7.20 da kalktık o uyanınca tamam dedik önce susturmak sakinleştirmek mi gerekiyoSabah 7 de başlıyorsanız güne emzirebilirsiniz tabiki ama uyumaya devam edecekse olmazozmaan uyanmadan 5-6 gibi siz uykusunda beslemelisiniz bunu 3 gün bile yapsanız meme uyku ilişkisini unutacaktır 1 hafta sonra sizin belirlediğiniz saatlerde uyansa bile emzirmede sıkıntı yok amaç ağladım meme geldi uyudumu unutturmak
Memeden çok daha iyi en zor bırakılan destek meme çünkü
Babybjörne her seferinde daha az tutarak kademeli bırakabilirsiniz yatakta uyumaya direnci daha az olacaktır mesela her gün süre tuttun her gün 1 dk bile öne çekseniz çok şey farkeder uzun sürer ama çok yumuşak bir geçiş olur
Kundakuyku içerik olarak her şeyi barındırıyor bütün bilgiler bir arada
Kim west iyi uykular kitabının yöntemi üzerinden ilerliyor bu arada içime sinen bi uyku eğitim yöntemiydi benim temas ve sözlü destek serbest olduğu için
Canım ağlamadan uyanıyor ve kendi dalıyorsa saat sorununa girmezBiz artık şunu fark ettik banyo uyarıcı oluyo banyo yaptığı günler assssla uyumuyo gözler cinleşiyo ama rutin için ben de odaya getirmeye başladım bu gece ve bingo 2-3 dk içinde uyudu hiç sızlanmadan. Uyaranı azaltmak şart. Ama yine uyandı iki kere 30. Dk da bi 1. Saatte bi şeklinde. Mamaya da başladık halbuki gece yatmadan neden bilmiyorum ama bu seferin eskisinden farkı şu hep kendi kendine daldı desteksiz. Üç dk kuralı koyduk eşimle artık üç dk dalabilir girmeyelim odaya dedik ve bu da bingo kendi kendine uyuduBu uyanmanın sebebi ya erken ya geç yatıştır diyo sayın uyku koçu MadammS Eşler olmadan uyku eğitimi çok zor kesinlikle benim eşim tez döneminde son senesi genelde evde bazen hastaneden arıyolar gel bak şöyle bi hasta var senin konunu ilgilendiriyo diye gelemem çocuğa uyku eğitimi veriyoruz diyopjnphovogıcıcıvıv
Yumurtaya bakarak söylemişti bana. Yumurta oluşmuş dikkat et diyesiz yine tedirgin olmuşsunuz bişey olsa söylerlerdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?