2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bizimde sorunumuz bu canım 45 dk sonra uyanıyodu genelde. Artık akşam uykuya yakın çok uyarıcı oyuncakları açmıyorum, banyosunu yaptırıp odaya alınca gece lambasını yakıyorum, öyle giydiriyorum bidaha da çıkarmıyorum odadan , alıştı banyodan sonra esnemeye başlıyo. Birde benim oğlum beni görünce bi ağlamaya baslıyo meme geliyo sanırım aklına uyanınca da eşime uyutuyorum daha kısa sürede uyuyo.
MadammS bizim promlemiz de şöyle sayın uyku koçu ; Memede uyumayı unutsun diye babybjörn de mayıstırmaya alıştırdık orda sallanarak uykuya dalmak hosuna gidiyor artık. Beşikte uykuya dalmıyo.
Bir de sabah 7 de uyanıyo ben yanıma alıp emziriyorum 1 sa yakın sanırım bunu yapmamam lazım
Oğlum iyilişsin biraz nazlı bi bebek bu ara bende kundakuyku dan almaya karar verdim

Ya evet mahvetti bugun yine bizi ama yeni yeni yetenekler yukleniyor, dün farkettik artik baskasinin kucagindayken ben gel gel yaptigimda kucagima atliyor resmen ama bendeyken baskasina gitmiyor bu ataklar yorucu ama gelismeler cok tatli

Çok geçmiş olsun nasıl oldu bebeğiniz? Nebulizator ne marka aldiniz? Omron markasına bakmıştım ama hangisini almam gerektiğine karar veremedim :/

Ben de sizden 1 gün sonra başlamıştım kendim eğitim vermeye, benim de bugün 6.gunum..
Benim bebeğim de her 30 dak da uyaniyordu, eğitimden önce de , şimdi eğitimle de gündüz uykuları öyle 30dk da uyanıyor ben geri devam ettiriyorum uykuya döndürmeye çalışıyorum..
Şöyle bir yol buldum ben şahsen, kucağıma alıyorum ama kesinlikle sallamayıp sakinleştirip sadece kucağımda tutuyorum, tam dalcak gibi olduğunda geri yatağa bırakıyorum. Kucağımda sallanıyor yada ayağa kalkmıyorum, tabi bu benim bebeğime göre modifikasyon şeklim ve başarılı gibi şimdilik

Sabah 7 de başlıyorsanız güne emzirebilirsiniz tabiki ama uyumaya devam edecekse olmazozmaan uyanmadan 5-6 gibi siz uykusunda beslemelisiniz bunu 3 gün bile yapsanız meme uyku ilişkisini unutacaktır 1 hafta sonra sizin belirlediğiniz saatlerde uyansa bile emzirmede sıkıntı yok amaç ağladım meme geldi uyudumu unutturmak
Memeden çok daha iyi en zor bırakılan destek meme çünkü
Babybjörne her seferinde daha az tutarak kademeli bırakabilirsiniz yatakta uyumaya direnci daha az olacaktır mesela her gün süre tuttun her gün 1 dk bile öne çekseniz çok şey farkeder uzun sürer ama çok yumuşak bir geçiş olur
Kundakuyku içerik olarak her şeyi barındırıyor bütün bilgiler bir arada
Kim west iyi uykular kitabının yöntemi üzerinden ilerliyor bu arada içime sinen bi uyku eğitim yöntemiydi benim temas ve sözlü destek serbest olduğu için

Ya evet mahvetti bugun yine bizi ama yeni yeni yetenekler yukleniyor, dün farkettik artik baskasinin kucagindayken ben gel gel yaptigimda kucagima atliyor resmen ama bendeyken baskasina gitmiyor bu ataklar yorucu ama gelismeler cok tatli
Evet benide ilk yaptığında çok heyecanlandırmıştı bide yabancılaması da var
Babam gelmişti onu cok sık görmüyor unutmuş asla gitmedi gel dedikçe bana sarıldı zorla alınca da ağladı
Onun için dramatik tabi ama bizi mutlu etti 1-2 kez ağlatmış olabiliriz hatta
hhahaha

Kizlar regl doneminde sütüm cok azaliyor buna bir cozum yok mu? Dun sabahtan beri sutum cok az, gunu anca cikariyoruz. Mama vereyim diyorum ama mamayi sevmiyor almadi reddetti. Simdi biz tadimlara basladik ya, bu hazir kasik mamalardan ya da kendi yapacagimiz gece mamalarindan ne zaman verebiliriz acaba ya? Simdi bi sekilde atlaticam artik ama bir sonraki ay gece mamasi mi versem acaba. Birde atak doneminde su an zaten sık emiyor atakta, su an doymadigi o kadar belli ki, daha bi aşkla emiyor

Benim bebeğimin atak haftaları hiç tutmuyor ya. Önden gidiyor gibi de değil hiç ama 5 hafta geri oluyor olabilir mi? Gündüz uyanıklık süresi de hala max 2 saat oluyor hatta 1saat 45dk kadar, daha fazla dayanamıyor pek. Gece de 2 kere emzireyim dedim ağlamaktan çatladı meğerse acıkmış, 3 kere yani 3 saatte 1 emzirme istiyor hala.
Yani biraz geriden geliyor gibi bu anlamda, acaba endişe edilecek bi durumum var mı diye düşünüyorum yoksa çok mu olağan şeyler.

Benimde aynı şekilde çok azalıyor ne bulursam içiyorum ne kadar etkili bilemem
Ama ilk adet olduğumda hele sütüm kesildi sanmıştım oyuzden dolaba atmaya çalışıyorum dar günler için
Biz mamaya başladık hipp kullanıyoruz
Doktor muhallebi meyve püresi vs başla dedi
Ben başladım ama bebeğim maalesef başlamadı
Meyve püresinden 3-5 kaşık zorla gidiyorda
Muhallebiyi görünce bile ağlıyor artık okadar sevmedi
Muhallebi dediğimde yine hipp in prinç unu maması işte
kendi sütümle ve mamayla da denedim ikisini de yemedi
Doktorum bide irmik dene dedi ama hiç sanmıyorum seveceğini

Kaçıncı hafta doğum yaptınız oda etkili
Bizim de 1.45 ti uyanıklık süresi ben 5 dk 5 dk uzattım 2.15 dayanıyor şuan
Ama çok uyaran alırsa ışıklı sesli tuşlu oyuncaklarla cok oynarsak ya da aktivite zamanı ful ilgilenip konuşursam vs yine 1.45 te pili bittiği oluyor
Normal süreler yani bunlar merak etmeyin
Ama atak haftası hem doğması gereken 40. Haftadan hesaplanır hemde +- 2 hafta oynar
Ben harika haftalar app satın aldım orda aralıklar baya geniş bu atağı mesela 22,5-26,5 yani 4 hafta olarak almış illaki denk gelmesi lazım başına sonuna

Bana da aynısını söyledi korun dedi 2 hafta sonra oldum

Yani korkuyorum adet tarihin yakin demesi rahim kalinlasmis demek diyebiliyorum ve bu da beni tedirgin ediyo...gebelik boyunca bi ton progestan duphaston gibi hirmonlar aldim...yani kotu bisey olsa doktor gorurdu diye dusunuyorumadetin yakin demezdi
Yumurtaya bakarak söylemişti bana. Yumurta oluşmuş dikkat et diye siz yine tedirgin olmuşsunuz bişey olsa söylerlerdi

Biz artık şunu fark ettik banyo uyarıcı oluyo banyo yaptığı günler assssla uyumuyo gözler cinleşiyo ama rutin için ben de odaya getirmeye başladım bu gece ve bingo 2-3 dk içinde uyudu hiç sızlanmadan. Uyaranı azaltmak şart. Ama yine uyandı iki kere 30. Dk da bi 1. Saatte bi şeklinde. Mamaya da başladık halbuki gece yatmadan neden bilmiyorum ama bu seferin eskisinden farkı şu hep kendi kendine daldı desteksiz. Üç dk kuralı koyduk eşimle artık üç dk dalabilir girmeyelim odaya dedik ve bu da bingo kendi kendine uyudu Bu uyanmanın sebebi ya erken ya geç yatıştır diyo sayın uyku koçu MadammS Eşler olmadan uyku eğitimi çok zor kesinlikle benim eşim tez döneminde son senesi genelde evde bazen hastaneden arıyolar gel bak şöyle bi hasta var senin konunu ilgilendiriyo diye gelemem çocuğa uyku eğitimi veriyoruz diyopjnphovogıcıcıvıv

Ya ben bunu yeni gördüm çok çok üzüldüm şimdi nasıl oldu bebeğin benimki de arada öksürüyor şu iki gündür yarın takip yapacağım ona göre götüreyim ben de iyi mi şu an öksürüğü geçti mi

Ben mysleepjourney isimli sayfayı takip ediyorum uykuya dalması beşikte olsun diyor öncesinde ben de ninni söyleyip kucakta dans yapıyorum bence o da aynı şeye çıkıyo zararsız destek gibi geldi

Ya hadi birlikte başaralım ben onu denedim ama kucağımda hareketleniyo madamms da mayışır dedi ama daha çok ağlıyor ki çok kucakçıdır ama geri yerine koyup başını okşadım konuştum hemen uyudu çok teşekkür ederim öneriniz için o an o koşullarda tekrar deneyeceğim

Canım ben şunu atlamışım sanırım bebeğim uykudan 7.20 geçe ağlayarak uyandığında emzirme de mi destekli uyku oluyor ağlamadan uyanması mı gerek biz 7.20 da kalktık o uyanınca tamam dedik önce susturmak sakinleştirmek mi gerekiyo

Canım ağlamadan uyanıyor ve kendi dalıyorsa saat sorununa girmez
Sıcaktan uyanır gaz çıkarır uyanır ses duyar uyanır
Ama önemli olan kendi dalması
3 dk içerisinde uyuduğunda ağlayarak bile uyansa birden keser ve geri uyur bu gerçek bir ağlama değil aslında uykuya dönmeye çalışma ağlamasıdır gerçek ağlamadan kastım uyku harici sebepler yani açlık sancı ağrı vs
Zaten bir derdi olsa 3 dk falan dinlemez çok ağlar
Bir süre sonra tonundan ayırabileceksin 3 dk bile beklemene gerek kalmayacak yok bu uyku ağlaması değil bi derdi var ben hemen gideyim yanına olacaksın canım

Benim yumurta degil de rahim kalinligina bakarak soyledi ondan tedirgin oldum halen de regl olmayinca...gerci daha 2gunum var normal adet gunume ama iste 8gun oncesinden adetin cok yakin demesi evhamlandirdiben zaten evhamliyim...bebegimi dogurana kadar neler yasadim ne stresler ne korkular ne evhamlar hepsi buranin gecmisindeRabbim hepimize saglik versin
Yumurtaya bakarak söylemişti bana. Yumurta oluşmuş dikkat et diye siz yine tedirgin olmuşsunuz bişey olsa söylerlerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…