- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.921
Tekrar ciddiyetle yapcam bunlar, teşekkürlerSabah 7 de başlıyorsanız güne emzirebilirsiniz tabiki ama uyumaya devam edecekse olmazozmaan uyanmadan 5-6 gibi siz uykusunda beslemelisiniz bunu 3 gün bile yapsanız meme uyku ilişkisini unutacaktır 1 hafta sonra sizin belirlediğiniz saatlerde uyansa bile emzirmede sıkıntı yok amaç ağladım meme geldi uyudumu unutturmak
Memeden çok daha iyi en zor bırakılan destek meme çünkü
Babybjörne her seferinde daha az tutarak kademeli bırakabilirsiniz yatakta uyumaya direnci daha az olacaktır mesela her gün süre tuttun her gün 1 dk bile öne çekseniz çok şey farkeder uzun sürer ama çok yumuşak bir geçiş olur
Kundakuyku içerik olarak her şeyi barındırıyor bütün bilgiler bir arada
Kim west iyi uykular kitabının yöntemi üzerinden ilerliyor bu arada içime sinen bi uyku eğitim yöntemiydi benim temas ve sözlü destek serbest olduğu için
Ben başladım 10 gün önce ama sevmedim listeyi ve beslenme tarzını. Listeyi sabah atayım şimdi mutfağa gitmeye üşendimArkadaslar aranizda diyetisyenle diyete baslayan var mi?varsa ornek liste atmaniz mumkun mu?
Teşekkürler canımYa ben bunu yeni gördüm çok çok üzüldüm şimdi nasıl oldu bebeğinbenimki de arada öksürüyor şu iki gündür yarın takip yapacağım ona göre götüreyim ben de iyi mi şu an öksürüğü geçti mi
Canım doktora sorupta geçmek gerekiyo sanırım, bende Cuma soracağım öyle geçeceğim.Kızlar selamlarmama kullanıp 2 numaraya geçen oldu mu aranızda ayın 30 unda 6 aylık oluyor bebeğim birkaç gün için 1 numara almak yerine direkt 2 numara alayım diyorum ama emin olamıyorum
Cevap verdiler mi bilmiyorum geriden okuyarak geliyorum :) ben oceanı kullanıyorum aç karnına veriyorum verdikten sonra bi yarım saat daha bekleyip öyle emziriyorum. 10 damla olarak veriyorum.Demir ilacı için soru sormuştum ama cevap alamadım kullanan yok mu kızlar emzirmeden önce mi sonra mı veriyorsunuz
Ya ben kızıma su vermiyorum eyvahh yanlış mı yapıyorum acaba bak doktora da sormayı akıl edemedim hiç. Yani emzirdiğim için vermiyorum anne sütünde var diye. 2 3 günde bir 2 3 çay kaşığı veriyorum onda da kaşığı yiyecek nerdeyse :) biberona koyup vereyim ozaman bende istediği kadar içsin dicem de bence bir kere de bir biberonu bitirebilir o potansiyel var tospiğimde :)Tatlım versek yerler ama henüz yeni tanışıyorlar ve yavaş yavaş alışmaları daha sağlıklı az az ilerlemek en doğrusu şimdilik. Ben 50 cc koyuyorum ne kadar içerse su tamamen bebeğin ne kadar içmesine bağlı. Mesela bugün kabak verdim fazla su istemedi, ama patates verdiğim zamanlar çok su içti sonra bir kısmını geri çıkardı suyun. Bu şekilde yol alıyorum ben. Ama şunu söyleyebilirim gerçekten artık süt ne kadar içerse içsin doymuyor, kesinlikle mama yada ek gida takviyesi şartmış. 6.aylık olsun bir öğün de çorba püre vs geçeceğim
Cnm benim doktorum tek basına patates verme kabızlık yapar dedi haberin olsun. Daha bende başlamadım ek gıdalara 6. Ayın dolmasını bekkiyorum ama yine de doktorum listesini verdi bana. Ayrıca da patatesi hem verdiği kağıtta okudum hemde kendisi de söyledi.Ben de bugun baslayip 3gun patates vericem bakalim napcak
Aynen benim doktorda aynısını söyledi. Bebeğiniz ne kadarlık ve kaç kg acaba sakıncası yoksaMasallah herkes ek gidaya gecmis bi biz gecemiyoruzdoktorumuz onumuzdeki ay o da belki dedi..kilomuz ileri cikinca
Kız ne emeklemesi ne yuvarlana yuvarlana dönmesi :)) benimki hiç birini yapamıyor koca poposunu kaldırıp dönemiyor bile :)) ya yüzüstü bırakıyorum oynasın diye kollarını bile cok kaldıramıyor onu bile beceremiyor kollarını pek kullanamıyor doktora da sordum kollarını cok kullanamıyor normal mi diye daha 5 aylık bebek ondan neler bekliyosun annesi diyip dalga geçti benimle. Şu an 5 ay 14 günlük bebeğim normal mi yaaaKizlar bebislerde emekleyen var mi hicbenim kiz emekleme ihtiyaci hissetmiyo valla biseye uzanmasi gerekince agliyo ajajjdjfjs yuvarlana yuvarlana gidiyor heryere ya da agliyo eskiden emekleme cabasina girerdi simdi kilini kipirdatmiyo bile sadece dönüyo
Yaa sen ne iyi bir insansın uzun uzun üşenmeyip anlatmışsın çok tatlısın yaa hepimiz bilgileniyoruz sayende teşekkür ederizBebeğiniz uyuması gerektiği kadar uyuyor toplam uyuduğu süre 14-16 saat kadar verdiğiniz saatlere göre daha neresine uyusun annesi
Sadece saat düzeniniz çok karşılık
Güne en geç 8 gibi başlayıp gündüz uykularını akşam uyku saati olan 8:30 kadar dağıtıp
Geceye öyle geçmeniz gerek ki gece kopma olmasın
Bebeklerin periyodu 12 saattir
Sabah 8 akşam 8 yapacaksınız eğer
Bu saat aralığında ki toplam 3 gündüz uykusu süresi 4 saati geçmemeli ki geceden çalmasın
Sabah 9 akşam 9 olsun yine aynı yani.
Keza sabah 10 akşam 10 da
O kısmı sizin tercihiniz.
Amacımız gündüz dediğimiz o 12 saat içinde 3 uyku yaptırmak ve 4 saat toplam süreyi aşmamak
Böylece geceye ayırdığımız 12 saati uykuda geçirsin
Özetle sabah 8 - 9 arası güne başlayın saat takibi yapın hemen toparlarsınız
Bizim uyku düzeni şöyle
1. Uyku 1:30 dk
2. Uyku 1:30 dk
3.uyku 45 dk
Hepsinde ben uyandırıyorum
Gece 12 saat hiç uyanmadan uyuyor gece 4-5 gibi rüya öğünü veriyorum sadece
Uyandığında da zaten 1-2 dk max geri uyuyor bazen emziğini ararsa gidip onu veriyorum okadar
Ama gündüz daha fazla uyutursam gece enerjik oluyordu gece 4-5 arası 1 saat ayakta kalıyordubaktım orta da kayıp 1 saat var bende gündüz uykusunda kırptım ki gece uyusun
Özelden de yazabilirsiniz bana saat düzeni için yardımcı olurum karışık anlatmış olabilirim şuan
Patatesi sulandirip verdim canim, o 3gunu gecirdik kabizlik olmadi, 3gun kabak denedik simdi bugun sira havuctaCnm benim doktorum tek basına patates verme kabızlık yapar dedi haberin olsun. Daha bende başlamadım ek gıdalara 6. Ayın dolmasını bekkiyorum ama yine de doktorum listesini verdi bana. Ayrıca da patatesi hem verdiği kağıtta okudum hemde kendisi de söyledi.
Ya normali ne bilmiyorum ama benim yigenim 6aylikken emeklemeye basladiKız ne emeklemesi ne yuvarlana yuvarlana dönmesi :)) benimki hiç birini yapamıyor koca poposunu kaldırıp dönemiyor bile :)) ya yüzüstü bırakıyorum oynasın diye kollarını bile cok kaldıramıyor onu bile beceremiyor kollarını pek kullanamıyor doktora da sordum kollarını cok kullanamıyor normal mi diye daha 5 aylık bebek ondan neler bekliyosun annesi diyip dalga geçti benimle. Şu an 5 ay 14 günlük bebeğim normal mi yaaa
Ben baştan beri hipp kullanıyorum çok memnunum.Gaz problemi vs hiç yaşamadık.sma kullanıyorduk fakat iki kutuda tuhaf siyahımsı topklanmalar gibi yapılarla karşılaştım ve canım sıkıldı. Artık hippten devam etmek istiyorum. kullanan var mı kızlar?
Ay gece ben de nasıl uyudum uyudum mu bilemedim.Ağlarken eli ağzına gidiyor bazen sanırım diş rahatsız ediyor.Tetagili deneyeyim ben de.Kizlar bu gece tetagil verdim kizima yatarken ve cok rahat uyudu, 40dk.lik dongulerde uyaniyordu, calpol verdigimde 2 3saatte uyaniyordu bu gece de 2 3saatlik uykular yapti, sabaha dogru yine huysuzlandi muhtemelen etkisi gecince dis agrisini hissetti. Demekki o dongulerde hep dis agrisi vuruyomus, gercekten dis agrisi cekiyormus yavrum
Çok normal,hepsinin kendine ait bir gelişimi var.Hepimizin aynı olmadığı gibi.Benimki de çok az dönüyordu bakıyorum şu 1-2 gündür önden arkaya baya güzel lops diye dönüyor.Zamanı bu zamanmış demek ki diyorumKız ne emeklemesi ne yuvarlana yuvarlana dönmesi :)) benimki hiç birini yapamıyor koca poposunu kaldırıp dönemiyor bile :)) ya yüzüstü bırakıyorum oynasın diye kollarını bile cok kaldıramıyor onu bile beceremiyor kollarını pek kullanamıyor doktora da sordum kollarını cok kullanamıyor normal mi diye daha 5 aylık bebek ondan neler bekliyosun annesi diyip dalga geçti benimle. Şu an 5 ay 14 günlük bebeğim normal mi yaaa
Deneyin siz de, bu arada acil degilse eczaneden almak yerine internetten alin, hepsiburadada indirim vardi 44liraydi eczanede 80liraymis, hizli olsun diye mecbur aldim ben, sizin de aklinizda olsunAy gece ben de nasıl uyudum uyudum mu bilemedim.Ağlarken eli ağzına gidiyor bazen sanırım diş rahatsız ediyor.Tetagili deneyeyim ben de.
E bebekten almıştık, son kullanma tarihine daha vardı. Ama sanırım saklama koşulları sıkıntılı idi.İnternetten mi aldınız tarih sorunu olabiliyor gibi cok yorum oluyordu bide her şeyin sahtesi var artık hiç güvenemez olduk ya
Çok teşekkür ederim ne demek yardımcı olabiliyorsam ne mutlu banaYaa sen ne iyi bir insansın uzun uzun üşenmeyip anlatmışsın çok tatlısın yaa hepimiz bilgileniyoruz sayende teşekkür ederizSeninle tanışmayı çok istedim şuan instagramın var mı :))
Benim doktorum cc söylemedi her ek gıda sonrası teklif et dedi içtiği kadar ama hiç sevmedi midesini bulandırdı o dereceKizlar tadimlar sirasinda bebislere ne kadar su vermeliyiz doktorunuz bisey dedi mi? Ben sormadim ama teklif ediyorum suyu, 10cc anca iciyor cok icmiyor.
Bize doktor 1 çay kaşığı zeytinyağ eklememizi söylemişti, bende öyle veriyorum hep şükür kabızlık fln olmadı aksine kaka düzeni normale döndü, aklınızda olsun. Birde kıvamı koyu gelirse ben azcık anne sütünden ekliyorum yada haşladığım sudan çok az.Patatesi sulandirip verdim canim, o 3gunu gecirdik kabizlik olmadi, 3gun kabak denedik simdi bugun sira havucta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?