- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.941
Allah razi olsun aminnnAnne olmaniza cok sevindim. Allah uzun omurlu hayat nasip etsin. Darisi bana : )
Tesekkur ederim..ben de ornek listeye bakacagimTekrar ciddiyetle yapcam bunlar, teşekkürler
Ben başladım 10 gün önce ama sevmedim listeyi ve beslenme tarzını. Listeyi sabah atayım şimdi mutfağa gitmeye üşendimBu hafta farklı bi diyetisyenle başlayacağım onu da paylaşırım.
Teşekkürler canımDaha iyi sanki azaldı göğüsündeki hırıltılı ses. Aman ihmal etme kimle konuşsam bebeği hasta. Oğlumda çok az ara ara öksürüyodu hiç hasta gibi değildi. Eşine ciğerlerini dinlet en azından, zaten doktor hemen öyle anladı. İnşallah hasta olmaz
Canım doktora sorupta geçmek gerekiyo sanırım, bende Cuma soracağım öyle geçeceğim.
Bebegim 5aylik 9.45gr , boy 65cmAynen benim doktorda aynısını söyledi. Bebeğiniz ne kadarlık ve kaç kg acaba sakıncası yoksa
Ya evet ben de anne sutu kattim birkac defa bugun havuc verecektim ama karar degistirip balkabagi verdim bayildi onaBize doktor 1 çay kaşığı zeytinyağ eklememizi söylemişti, bende öyle veriyorum hep şükür kabızlık fln olmadı aksine kaka düzeni normale döndü, aklınızda olsun. Birde kıvamı koyu gelirse ben azcık anne sütünden ekliyorum yada haşladığım sudan çok az.
Guleceksiniz ama bizimki yurumeye basladi. Tabi ki bizim yardimimizla. Yurumek istiyor deli gibi. Biz de belinden tutarak yurutuyoruz. Adim atmaya basladi.Ya normali ne bilmiyorum ama benim yigenim 6aylikken emeklemeye basladibizim kiz dönüyo ama baska bir arkadasim var ay olarak ayni sayiliriz onun bebegi tombis bizim kiza gore kilosu cok cok ustte, onda hareket yok bence mizac ve kilo baglantisi da vardir, benimki zayif ve cok merakli herseye ahjdjajd
Ay masallahGuleceksiniz ama bizimki yurumeye basladi. Tabi ki bizim yardimimizla. Yurumek istiyor deli gibi. Biz de belinden tutarak yurutuyoruz. Adim atmaya basladi.
Ya aslında evdeki yağımızı da biz güvenli, organik olanlardan alıyoruz doktor kullanabilirsiniz dedi ama ben trendyoldan Olizze aldım. Bebek için asit oranı önemli, sıfır asite yakın olmalı. Olizze den memnunum gayet güzel.Ya evet ben de anne sutu kattim birkac defa bugun havuc verecektim ama karar degistirip balkabagi verdim bayildi onabirde bebekler icin zeytinyagi satiliyor, onlarin farki nedir bizimkilerden arastirdiniz mi hic ben hic bakamadim onlara, evdekini de kullansam mi bilemedim
Benim de cildim aşırı kuruyorkizlar dogumla mi alakali bilmiyorum ama dogumdan beri elleriimin uzeri catliyor..hayat boyunca nemlendirici surmedigim ellerim kupkuru ve catliyor hatta cok yikadigimda kizariyor...benzer durum yasayan var mi
+1 kendimi süt entegre tesisleri gibi hssediyorum..Bizde kilo alımı yavaşladı ve uyku eğitimi vermeme rağmen gece ağlaması artmıştı hatta önce diş falan sandım ama
Doktor açlık ihtimali yüksek dedi cidden öyle oldu
20 günde 200 gr almıştı ve mamaya başladık mama verdiğimden beri gece hiç uyanmadı. Uyutan mama değil tokluk tabiki oyüzden uyusun diye mama vermeyi düşünmeyin sütünüzle doyuyorsa tamamdır zaten
Bu arada ben tek memeye düştüm gibibirinden neredeyse hiç gelmiyor artık böyle olunca onu emmek istemiyor emmeyince iyice azalıyor sürekli sağıyorum belki artar diye
Oyuzden sütünüz varsa bol bol emzirin ne güzel bide mama verince emzirme sıklığıda azaldığından sütte azalıyor kısır döngü gibi valla artık yoruldum bende olduğu kadar diyorum
Masallah sizin bebise de... ya soyle, o kadar cok bilgi var ki. Ben artik sıkıldim ve o ne yapmak istiyorsa onu yapmaya karar verdim. Kestirmeden en temiz yolAy masallahbizim kiz da ayakta durmayi cok seviyor, ayakta tuttugum an direkt agiz aciliyo guluyo ama emeklemesi cok kiymetli diyor doktorlar, emeklemeden yurumeye baslamasi istenen bisey degilmis, sanirim kemik ve kas gelisimi icin tam emin degilim ama. Saglikli olsunlar da onemli olan o
Canım faydalı olabilir çünkü kaslarını çalıştırıyo ama emekleme bir nöromotor gelişim basamağı bile değil oturmak(desteksiz) dönmek yürümek vs nöromotor gelişimi için önemli ama emeklemek sayılmıyo bile ben de senin aracılığılınla paylaşayım istedim bazı tombullar emeklemeden yürüyebilir annişler korkmasınAy masallahbizim kiz da ayakta durmayi cok seviyor, ayakta tuttugum an direkt agiz aciliyo guluyo ama emeklemesi cok kiymetli diyor doktorlar, emeklemeden yurumeye baslamasi istenen bisey degilmis, sanirim kemik ve kas gelisimi icin tam emin degilim ama. Saglikli olsunlar da onemli olan o
Bizim de yarın kontrol soracağım ben deTekrar ciddiyetle yapcam bunlar, teşekkürler
Ben başladım 10 gün önce ama sevmedim listeyi ve beslenme tarzını. Listeyi sabah atayım şimdi mutfağa gitmeye üşendimBu hafta farklı bi diyetisyenle başlayacağım onu da paylaşırım.
Teşekkürler canımDaha iyi sanki azaldı göğüsündeki hırıltılı ses. Aman ihmal etme kimle konuşsam bebeği hasta. Oğlumda çok az ara ara öksürüyodu hiç hasta gibi değildi. Eşine ciğerlerini dinlet en azından, zaten doktor hemen öyle anladı. İnşallah hasta olmaz
Canım doktora sorupta geçmek gerekiyo sanırım, bende Cuma soracağım öyle geçeceğim.
Ben hayatimda nemlendirici kullanmamistim ama suan ellerimin uzeri catlamis hatta bazen catlaklar kaniyor...ben de nemlendirici kullanmaya basladim ...hormaonal degisim de olabilirYa aslında evdeki yağımızı da biz güvenli, organik olanlardan alıyoruz doktor kullanabilirsiniz dedi ama ben trendyoldan Olizze aldım. Bebek için asit oranı önemli, sıfır asite yakın olmalı. Olizze den memnunum gayet güzel.
Benim de cildim aşırı kuruyorZaten kuru hassastı ama dediğiniz gibi bu ara daha fazla ellerim, bacaklarım... Sürekli nemlendirici kullanıyorum. Havalar çok soğuk ve kuru ya ondan ya da emzirirken sıvı kaybı çok oluyor belki ondandır
Valla ben işe başlama sürecini uzattım ona rağmen durum farksız ozamn hiç kalmayacak sanırım+1 kendimi süt entegre tesisleri gibi hssediyorum..
İşe başladığımdan beri epey azalmıştı zaten emme durumu sağıp veriyordum biberon ile suan hiç meme tutmuyor gibi bir şey.. sağmak ile de bir yere kadar geliyor işe başlayana kadar 5-6 defa sağan ben, işe başladığımda ilk ay sonunda 3 kere anca doldurdu.. şuan günde 2 ye düştügit gide azalıyor .. max 2 ay sanırım sonrası allahu teala
Benim annem de beni hiç emzirememiş bende öyle ya da böyle 6 ayı gördük şükür diyorum.. en basından beri 9 ay ya 9 ay deyip duruyordum 3 ay daha direneydi iyiydi #dirensüt demeyi isterdim ama yokValla ben işe başlama sürecini uzattım ona rağmen durum farksız ozamn hiç kalmayacak sanırımtek meme artık tamamen kesildi geri gelir umuduyla sağıyorum 5 Cc bile çıkmıyor
Öyle böyle geldim bu aya diyorum artık takmıyorum valla
Birazda genetik sanırım anneannem annem teyzem falan da hep tek meme emzirebilmiş max 7. Ayı görmüşler
Ben de bakayim o markayaYa aslında evdeki yağımızı da biz güvenli, organik olanlardan alıyoruz doktor kullanabilirsiniz dedi ama ben trendyoldan Olizze aldım. Bebek için asit oranı önemli, sıfır asite yakın olmalı. Olizze den memnunum gayet güzel.
Benim de cildim aşırı kuruyorZaten kuru hassastı ama dediğiniz gibi bu ara daha fazla ellerim, bacaklarım... Sürekli nemlendirici kullanıyorum. Havalar çok soğuk ve kuru ya ondan ya da emzirirken sıvı kaybı çok oluyor belki ondandır
Evet ya bizimki de oturmaya hevesliydi ben de artik o moda gectim galiba. Artik arastirmak okumak o kadar yoruyoki bazen arastirmaktan bebegimle ilgilenemiyorum ve hangi birini arastiricam bilmiyorum. Birinin iyi dedigine diger dr kotu diyo zaten, tipta tek bir dogru yok maalesef matematik gibi degil her doktorun farkli bir ekolu var, farkli bir gidis yolu var. Gidis yolu ne olursa olsun sonu saglikli olsun da gerisi onemli degilMasallah sizin bebise de... ya soyle, o kadar cok bilgi var ki. Ben artik sıkıldim ve o ne yapmak istiyorsa onu yapmaya karar verdim. Kestirmeden en temiz yol. Mesela oturmaya da biraz erken basladi ve oturttum. Kendisini hazir hissetmese ve istemese tesebbuste bulunmaz zaten diye dusunuyorum. Aynen Allah tum bebeklere saglik versin de dogru yanlis bir sekilde buyutler
Evet tombul olunca emekleme baya gecikiyor, o tombis bacaklar donmuyor bi turlu kuzenimin bebisinden biliyorumCanım faydalı olabilir çünkü kaslarını çalıştırıyo ama emekleme bir nöromotor gelişim basamağı bile değil oturmak(desteksiz) dönmek yürümek vs nöromotor gelişimi için önemli ama emeklemek sayılmıyo bile ben de senin aracılığılınla paylaşayım istedim bazı tombullar emeklemeden yürüyebilir annişler korkmasın
Evet bende emeklememişim totomu üstünde gidiyormuşum yaşıma girmeden de yürümüşümCanım faydalı olabilir çünkü kaslarını çalıştırıyo ama emekleme bir nöromotor gelişim basamağı bile değil oturmak(desteksiz) dönmek yürümek vs nöromotor gelişimi için önemli ama emeklemek sayılmıyo bile ben de senin aracılığılınla paylaşayım istedim bazı tombullar emeklemeden yürüyebilir annişler korkmasın
Ya bizde 1. Ay ya da 2. Ay meme reddi yaşamıştık unuttum hangi aydıBenim annem de beni hiç emzirememiş bende öyle ya da böyle 6 ayı gördük şükür diyorum.. en basından beri 9 ay ya 9 ay deyip duruyordum 3 ay daha direneydi iyiydi #dirensüt demeyi isterdim ama yokgünde 2 öğünlük anca çıkıyor bazen 1 hatta su son 10 gündür .. ne yapalım kısmet mama ile büyüsünler olSundu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?