- 27 Şubat 2010
- 12.221
- 2.447
- 773
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.381
Cok teşekkür ederim cevabınız içinMerhaba hayirli olsun insallah saglikla alin kollariniza..ben de gebelik doneminde yasamistim hatta cok korkmustum istemsizceydi ama sukur bisey olmadi...ayrica sgaliktir bu utanilacak hic bisey yok
Tüp bebekle hamile kaldım doktorum biz sormadan cinsellik için hiçbir sıkıntı yok yaşayabilirsiniz dedi.Orgazm da bunun parçası.O sebeple merak etmeyin çok normal.Cok teşekkür ederim cevabınız için
Bende çok korkuyorum şimdi inşallah bişi olmaz ama insan uykuda nasıl kendini kontrol edebilirki geç bulunan gebelik olunca işte korkuyor insan
Teşekkür ederimTüp bebekle hamile kaldım doktorum biz sormadan cinsellik için hiçbir sıkıntı yok yaşayabilirsiniz dedi.Orgazm da bunun parçası.O sebeple merak etmeyin çok normal.
Düşük riski ve rahim ağzı problemi olmadığı sürece hiç bir sakınca yok hatta doğuma faydalı diye 40. Haftada baktı doğmuyor bebiş her gün cinsel ilişki önerdi doktorumTeşekkür ederim
Bizede yasak yada değil demedi ama eşim uzak duruyor yinede benden korkuyoruz bişi olurmu diye zor bulduğumuz bı gebelik olduğu için inşallah bişi olmaz
Geçmiş olsun. Hiç kotu seyler dusunmeyin. Hicbir sorun olmayacaktir. Iyi olacagina inanin iyi olur. Bebisinize hasta muamelesi yapmayin ve bu hastaligi unutun. Goreceksiniz. Gecmis gitmis olacak. Siz bile sasiracaksiniz bir zamanlar boyle bir sey vatdi diyeceksiniz. Rahat olun. Bebislerin bunyeleri bagisikliklari kuvvetlidir. Allahin izniyle hicbir sey olmaz.Arkadaşlar merhaba... Buraya yazıp yazmama konusunda kafam karışıktı ama yazsam daha iyi olacak gibi düşündüğüm için yazıyorum. Öncelikle amacım hiçkimseyi şüphelere düşürmek korkutmak değil. Oğlumda 5 aylıkken sütlü kahve lekeleri tespit ettim ancak ben hiç bilmediğim için bunu ilk başta kir mi diye düşündüm belki iyi liflemedim vs diye banyoda lifledik tabi lekeler çıkmadı. Ardından 6. Ay kontrolünde doktorumuz bunu fark etti ve bize sakin bi şekilde çocuk onkologuyla görüşmemizi tavsiye etti. Ve ben açıkçası yine korkmadım sadece randuvumuz yaklaştıkça uykularım kaçtı derken salı günü yani dün bir dizi doktora göründük. Onkoloji cildiye kardiyoloji göz radyoloji( ultrason) gezdik. Şüphelenilen hastalık 30000 de bir görülen nörofibromatozis hastalığı nf diye biliniyor. Genetik bir hastalık, vücutta ilk başta sütlü kahve lekeleri olarak ortaya çıkıyor bambaşka şekillerde etkileyebiliyor her hastanın seyri farklı kimi hayatında sadece lekeler yaşarken kimi için çok ağır geçebiliyor… gözde lisch nodülleri ortaya çıkabiliyor vücutta tekrarlayan tümörler olabiliyor ve daha birçok sorun ortaya çıkabiliyor gelişim geriliği zeka geriliği yaratabiliyor. Genetik test de yaptırdık 3-4 ay sürecek çıkması sonuçların. Ama yüksek ihtimalle eşimin de mesleği sebebiyle bu hastalıktan emin gibiyiz. Eşimde ve bende yok ama geçmiş atalarımızdan bile gelebiliyormuş ya da döllenme esnasında kendiliğinden de olabiliyormuş 17. Kromozomda. Velhasıl bebeklerinizde bu lekelerin( sütlü kahve) varlığı her zaman bu hastalık olacağı anlamına gelmiyor belki basit bir doğum lekesi ancak takibi gerekebiliyor. Çok nadir bir hastalık. Bu hastalığın bir ilacı bir tedavisi yok. Sadece vücutta tümör yaparsa tehlikeli bir yerde değilse o tümör ameliyatla alınabiliyor. Ancak gelişimini ağır seyrini engelleyecek bir tedavisi yok. İlacı faz 2 aşamalarını tamamlamış 2025 te erişimi mümkün olabilirmiş ancak tabi sma ilaçları gibi çok yüksek fiyattan piyasaya giriş yapacağı için bizim erişimimiz de mümkün olmayabilirmiş. Sizlerin her birinizden bu yazıyı okuyan her birinizden inancınıza göre dua, inanmıyorsanız da güzel dilekler bekliyorum aklınızdan bizi geçirip güzel dileklerinizi dualarınızı bekliyorum nolur nolur sadece vücutta lekeler olarak seyretmesi ve kötü ihtimaller gerçekleşmemesi için bize dualarınızı dileklerimizi yollayın nolur. Umarım hiçbirimiz sağlıkla sınanmayız, insan evladıyla sadece mutlu anları tecrübe etmek istiyor umarım her birimiz sağlıkla yaşlarını görme şansına sahip oluruz. Kendinize çok iyi bakın bebeklerinize de hoşça kalın sağlıkla hep inşallah
Sizi cok iyi anliyorum benim de 3kuretajdan sonra tedaviyle olmustu...burdaki arkadaslar bilir nasil evhamliyim ve gebeligimin basinda. Beri her muayene gunumde burdaki arkadaslardan dualar istedim bebegim iyi olsun diye...lutfen gonlunuzu hos tutun Rabbimin izniyle saglikla kollariniza alacaksinizCok teşekkür ederim cevabınız için
Bende çok korkuyorum şimdi inşallah bişi olmaz ama insan uykuda nasıl kendini kontrol edebilirki geç bulunan gebelik olunca işte korkuyor insan
Biz kullanıyoruz 4. Aydan beri hiç bir şikayetimiz olmadı çok şükürKizlar dun 6.ay kontrolumuzu olduk, asilar yapildi calpol verdim neyseki ates olmadi ama epey huysuzdu gece boyunca cok fazla uyandi. Dr demir damlasi olarak sidefer yazdi, kullanan var mi kabizlik yapiyor mu?
Beni rahatlatan cevabiniz için çok teşekkür ederim Allah bebeğinize hayırlı ömürler versin arkadaşların hepsine inşallah sizde.bana dua edin 35 yaşındayım yaşayan çocugum yok napalim herşey nasip Allah'ın takdiriSizi cok iyi anliyorum benim de 3kuretajdan sonra tedaviyle olmustu...burdaki arkadaslar bilir nasil evhamliyim ve gebeligimin basinda. Beri her muayene gunumde burdaki arkadaslardan dualar istedim bebegim iyi olsun diye...lutfen gonlunuzu hos tutun Rabbimin izniyle saglikla kollariniza alacaksinizdediginiz gibi ben ruyami kontrol edememistim diye sabah uyaninca aglamistim hemen doktora gitmistim bebegimi gorunce rahatlamistim
Canim daha kullanmaya baslamadim alamadim hala, bakayim bende. Olmadi acaba d vitamininin icinden cikan damlalikla mi versem onu hic kullanmamistim. İse yarar mi birde onunla deneriz olmazsaBiz de öyle kullanıyoruz canım ama icindeki aparat damlalık gibi değil kıvamı da akışkan damlalar biraz göz kararı gibi oluyor bir tek bundan memnun değilim diğer türlü bir sıkıntı yaşamadık
Merhaba dün mesajınızı okudum ama yazamadım ,oğlumdan buna bile fırsat bulamayanlardanım benYeni gördüm bende mesajınızı. Dinlendirme olayı sanırım daha iyi kıvam almasını için. Normalde kendimize yaptığımda bende dinlendiriyorum , kıvamı güzel tutsun diye bozmuyorum ama başka nedeni var mı bilmiyorumOğlum için sabah 8-8:30 gibi ,ona kahvaltı öğünü veriyorum artık, hazırlık yaparken cezvede 1 sb sütü cok kaynatmadan alıyorum küçük kavanoza ya da 1 su bardağına koyuyorum mayalama sıcaklığına gelince 1 çay kaşığı- tatlı kaşığı maya ile mayalayıp fırına koyuyorum ben, fırını da 4-5 saat acmıyorum kapağını. Aklınızda olsun süre sonunda,fırını actığınızda hala tam tutmadıysa yoğurt, bardağın ya da kavanozun sığacağı bi kaseye sıcak su koyun bardağı içine oturtun tekrar kapatın fırının kapağını bi süre daha kalsın mayalanıyor. Zaten yoğurdunu da ben 5-6 arası bi öğün daha yapıyorum ek gıda, o arada veriyorum bence dinlenmiş oluyor Eğer sakıncalı bi durumu varsa okuduğunuz buraya da yazarsanız sevinirim
Mesajları geriden okuyorum şuan. Bugün bizim de patatesin son günüydü. Aynı şey başıma geldi. Ellerim bacaklarım sonrasında 15 dakika daha titremeye devam etti. Ağzında daha doğrusu damağında bekletiyorlar sanırım ,çünkğ ağzında bitmeden vermiyorum ve minicik veriyorum. Ama patates daha kuru olduğu için kaçıyormuş. Ben bir sonrakine zeytinyağı eklicem. Sipariş vermiştim hatta diğer yediği tüm şeylere eklicem. Bu olaydan öncede doktorumuza bugün sormuştum 2 tatlı kaşığına kadar her gün yiyebilir zeytinyağı dediKızlar bende dün başladım ilk defa patates haşladım ezdim kaşığın ucuyla verdim boğazına kaçti öksürdü baya gözünden yaş geldi filan psikolojim bozuldu bugun korkuorm açıkçası niye böyle oldu sizdede oldumu fazlamı verdim acaba? Çay kaşığının çeyreği kadardı oysaki?
öğürmeleri derken ? çiğnemeyimi beceremiyorlarBen robot kullanmıyorum bu kez ablasında kullanmıştım yemek yerken öğürmeleri 5 yaşı gördü resmen şu an çay süzgecim var büyük ondan geçiriyorum yarısını diğer yarısını onda eziyorum yine öyle veriyorum
kaka değil de çiş yaparken zorlanıyor mu ? Ya da bezinde hiç turuncumsu pembemsi lekeler gördünüz mü. İdrar yolu enfeksiyonu falan olabilirmi ki? Bizim bezimizde lekeler vardı ,bu şikayetle gittiğinde hoca çiş yaparken ıkınıyomu falan diye sornuştu. Ultrasın çekildi idrar tahlili yapıldı. Bi de bunu gözlemleyin isterseniz. Tabi illa bu olcak diye bir şey yokDegil mi insanin sinirini bozuyor..bebegim oyun oynarken bile aniden tuvaleti gelmis gibi ikiniyor...halbuki kakasi da yapiyor..bugun de gozlemleyecegim yaparsa Rabbimin izniyle yarin doktora goturecem kendi doktorumu da degistirecegim bu kadar rahat olmamasi lazim bir doktorunkontrol etmeden sundandir bundandir demekle olmaz
Vallahi gözlerim doldu şuan. Rabbim Şafi sıfatıyla şifa versin inşallah. Dert Allah tansa dermanda Allah tandır. Kalbini ferah tut inşallahArkadaşlar merhaba... Buraya yazıp yazmama konusunda kafam karışıktı ama yazsam daha iyi olacak gibi düşündüğüm için yazıyorum. Öncelikle amacım hiçkimseyi şüphelere düşürmek korkutmak değil. Oğlumda 5 aylıkken sütlü kahve lekeleri tespit ettim ancak ben hiç bilmediğim için bunu ilk başta kir mi diye düşündüm belki iyi liflemedim vs diye banyoda lifledik tabi lekeler çıkmadı. Ardından 6. Ay kontrolünde doktorumuz bunu fark etti ve bize sakin bi şekilde çocuk onkologuyla görüşmemizi tavsiye etti. Ve ben açıkçası yine korkmadım sadece randuvumuz yaklaştıkça uykularım kaçtı derken salı günü yani dün bir dizi doktora göründük. Onkoloji cildiye kardiyoloji göz radyoloji( ultrason) gezdik. Şüphelenilen hastalık 30000 de bir görülen nörofibromatozis hastalığı nf diye biliniyor. Genetik bir hastalık, vücutta ilk başta sütlü kahve lekeleri olarak ortaya çıkıyor bambaşka şekillerde etkileyebiliyor her hastanın seyri farklı kimi hayatında sadece lekeler yaşarken kimi için çok ağır geçebiliyor… gözde lisch nodülleri ortaya çıkabiliyor vücutta tekrarlayan tümörler olabiliyor ve daha birçok sorun ortaya çıkabiliyor gelişim geriliği zeka geriliği yaratabiliyor. Genetik test de yaptırdık 3-4 ay sürecek çıkması sonuçların. Ama yüksek ihtimalle eşimin de mesleği sebebiyle bu hastalıktan emin gibiyiz. Eşimde ve bende yok ama geçmiş atalarımızdan bile gelebiliyormuş ya da döllenme esnasında kendiliğinden de olabiliyormuş 17. Kromozomda. Velhasıl bebeklerinizde bu lekelerin( sütlü kahve) varlığı her zaman bu hastalık olacağı anlamına gelmiyor belki basit bir doğum lekesi ancak takibi gerekebiliyor. Çok nadir bir hastalık. Bu hastalığın bir ilacı bir tedavisi yok. Sadece vücutta tümör yaparsa tehlikeli bir yerde değilse o tümör ameliyatla alınabiliyor. Ancak gelişimini ağır seyrini engelleyecek bir tedavisi yok. İlacı faz 2 aşamalarını tamamlamış 2025 te erişimi mümkün olabilirmiş ancak tabi sma ilaçları gibi çok yüksek fiyattan piyasaya giriş yapacağı için bizim erişimimiz de mümkün olmayabilirmiş. Sizlerin her birinizden bu yazıyı okuyan her birinizden inancınıza göre dua, inanmıyorsanız da güzel dilekler bekliyorum aklınızdan bizi geçirip güzel dileklerinizi dualarınızı bekliyorum nolur nolur sadece vücutta lekeler olarak seyretmesi ve kötü ihtimaller gerçekleşmemesi için bize dualarınızı dileklerimizi yollayın nolur. Umarım hiçbirimiz sağlıkla sınanmayız, insan evladıyla sadece mutlu anları tecrübe etmek istiyor umarım her birimiz sağlıkla yaşlarını görme şansına sahip oluruz. Kendinize çok iyi bakın bebeklerinize de hoşça kalın sağlıkla hep inşallah
Aynen korkudan napıcagmı sasırdım bende cok korkunçtu gerçekten o an. Ben zeytinyağını alerji için üç gün kuralı yapmak gerek sanarak yapmamıştm burda bir arkdas söledi gerek yok diye bende katıcam artık.bugun havuca geçiyorum havuç patates zeytinyaği karıstırıp vereym diye düşündümMesajları geriden okuyorum şuan. Bugün bizim de patatesin son günüydü. Aynı şey başıma geldi. Ellerim bacaklarım sonrasında 15 dakika daha titremeye devam etti. Ağzında daha doğrusu damağında bekletiyorlar sanırım ,çünkğ ağzında bitmeden vermiyorum ve minicik veriyorum. Ama patates daha kuru olduğu için kaçıyormuş. Ben bir sonrakine zeytinyağı eklicem. Sipariş vermiştim hatta diğer yediği tüm şeylere eklicem. Bu olaydan öncede doktorumuza bugün sormuştum 2 tatlı kaşığına kadar her gün yiyebilir zeytinyağı dedi
Cok geçmiş olsun inşallah sadece leke olarak kalır öyle de olacak içinizi ferah tutunArkadaşlar merhaba... Buraya yazıp yazmama konusunda kafam karışıktı ama yazsam daha iyi olacak gibi düşündüğüm için yazıyorum. Öncelikle amacım hiçkimseyi şüphelere düşürmek korkutmak değil. Oğlumda 5 aylıkken sütlü kahve lekeleri tespit ettim ancak ben hiç bilmediğim için bunu ilk başta kir mi diye düşündüm belki iyi liflemedim vs diye banyoda lifledik tabi lekeler çıkmadı. Ardından 6. Ay kontrolünde doktorumuz bunu fark etti ve bize sakin bi şekilde çocuk onkologuyla görüşmemizi tavsiye etti. Ve ben açıkçası yine korkmadım sadece randuvumuz yaklaştıkça uykularım kaçtı derken salı günü yani dün bir dizi doktora göründük. Onkoloji cildiye kardiyoloji göz radyoloji( ultrason) gezdik. Şüphelenilen hastalık 30000 de bir görülen nörofibromatozis hastalığı nf diye biliniyor. Genetik bir hastalık, vücutta ilk başta sütlü kahve lekeleri olarak ortaya çıkıyor bambaşka şekillerde etkileyebiliyor her hastanın seyri farklı kimi hayatında sadece lekeler yaşarken kimi için çok ağır geçebiliyor… gözde lisch nodülleri ortaya çıkabiliyor vücutta tekrarlayan tümörler olabiliyor ve daha birçok sorun ortaya çıkabiliyor gelişim geriliği zeka geriliği yaratabiliyor. Genetik test de yaptırdık 3-4 ay sürecek çıkması sonuçların. Ama yüksek ihtimalle eşimin de mesleği sebebiyle bu hastalıktan emin gibiyiz. Eşimde ve bende yok ama geçmiş atalarımızdan bile gelebiliyormuş ya da döllenme esnasında kendiliğinden de olabiliyormuş 17. Kromozomda. Velhasıl bebeklerinizde bu lekelerin( sütlü kahve) varlığı her zaman bu hastalık olacağı anlamına gelmiyor belki basit bir doğum lekesi ancak takibi gerekebiliyor. Çok nadir bir hastalık. Bu hastalığın bir ilacı bir tedavisi yok. Sadece vücutta tümör yaparsa tehlikeli bir yerde değilse o tümör ameliyatla alınabiliyor. Ancak gelişimini ağır seyrini engelleyecek bir tedavisi yok. İlacı faz 2 aşamalarını tamamlamış 2025 te erişimi mümkün olabilirmiş ancak tabi sma ilaçları gibi çok yüksek fiyattan piyasaya giriş yapacağı için bizim erişimimiz de mümkün olmayabilirmiş. Sizlerin her birinizden bu yazıyı okuyan her birinizden inancınıza göre dua, inanmıyorsanız da güzel dilekler bekliyorum aklınızdan bizi geçirip güzel dileklerinizi dualarınızı bekliyorum nolur nolur sadece vücutta lekeler olarak seyretmesi ve kötü ihtimaller gerçekleşmemesi için bize dualarınızı dileklerimizi yollayın nolur. Umarım hiçbirimiz sağlıkla sınanmayız, insan evladıyla sadece mutlu anları tecrübe etmek istiyor umarım her birimiz sağlıkla yaşlarını görme şansına sahip oluruz. Kendinize çok iyi bakın bebeklerinize de hoşça kalın sağlıkla hep inşallah
Patates baslangic icin cok kuru bence. Ya mama ile sulandirarak verin ya da vermeyin. Ben hala patates vermedim. Cunku bogazina kacmasindan ben de korkuyorum 2 aylikken mama yerken tikanip nefessiz kalmisti. Ondan cok korkuyorum su an hala yogurt ve hazir meyve pureleriyle idare ediyorum. Pureyi bile kendim cok iyi yapamiyorum cunku. Cam rendeyle muz ve elmayi yapiyorum ama corba vs blendir gerektiriyor. Blendir da kullanmak istemiyorum. Yemeyi biraz daha ogrenince kendim sebze karisimlari yapmayi dusunuyorum. Patates biraz tehlikeli olmus gecmis olsunKızlar bende dün başladım ilk defa patates haşladım ezdim kaşığın ucuyla verdim boğazına kaçti öksürdü baya gözünden yaş geldi filan psikolojim bozuldu bugun korkuorm açıkçası niye böyle oldu sizdede oldumu fazlamı verdim acaba? Çay kaşığının çeyreği kadardı oysaki?
Evet sorun patatesteymiş gerçekten haklısınız bugun havuc verdim gayet guzel yedi birazda mama kattım içine sevdi hosuna gitti .Aslında kafama göre değil doktor patatesle başla havuçla devam et demişti oyuzden benimde tecrubesizliğme geldi tabiP
Patates baslangic icin cok kuru bence. Ya mama ile sulandirarak verin ya da vermeyin. Ben hala patates vermedim. Cunku bogazina kacmasindan ben de korkuyorum 2 aylikken mama yerken tikanip nefessiz kalmisti. Ondan cok korkuyorum su an hala yogurt ve hazir meyve pureleriyle idare ediyorum. Pureyi bile kendim cok iyi yapamiyorum cunku. Cam rendeyle muz ve elmayi yapiyorum ama corba vs blendir gerektiriyor. Blendir da kullanmak istemiyorum. Yemeyi biraz daha ogrenince kendim sebze karisimlari yapmayi dusunuyorum. Patates biraz tehlikeli olmus gecmis olsun
Yoğurdu genelde seviyorlar, inşallah sizin minikte sever. Bende cam şişe günlük süt alıyorum mayada zaten ev mayası artık tadı güzel oluyorMerhaba dün mesajınızı okudum ama yazamadım ,oğlumdan buna bile fırsat bulamayanlardanım benTarif için çook sağolun. Yoğurdu atladım o gün ben ,patates tattırdım :) yarın yoğurt inşallah. Bu arada hiç bir sakınclı durumu yok öyle bir şey hiç okumadım ,sadece taş gibi yoğurt olmuyomuş o kadar. O da bence şimdilik önemli değil. Ama şöyle bir tavsiye verebilirim size. Ben bir kez yoğurt tattırdım ve sevmedi yemedi. Maya olarak activia probiyotikli yoğurt kullanmıştım. Bugün doktorumuza da sordum onun tadından dolayı yememiştir dedi. Normal günlük süt ve pınarın yoğurduyla yapıyordum ben dedi
Meyve püresini ben evde yapıyorum, çok kolaymış hazır vermenizden daha iyi bence. Bebek irmiği alın, 1 çay bardağı ya da daha eksik suya 2 tatlı kaşığı irmik ekleyip karıstırarak 4-5 dk pişiriyorum, bebek irmiği hemen pişiyo zaten, üzerine de hangi meyveden koyacaksanız cam rendeden geçirip ekleyin az karıstırıp kapatın. Pratik ve lezzetli oluyor, aklınızda olsun.P
Patates baslangic icin cok kuru bence. Ya mama ile sulandirarak verin ya da vermeyin. Ben hala patates vermedim. Cunku bogazina kacmasindan ben de korkuyorum 2 aylikken mama yerken tikanip nefessiz kalmisti. Ondan cok korkuyorum su an hala yogurt ve hazir meyve pureleriyle idare ediyorum. Pureyi bile kendim cok iyi yapamiyorum cunku. Cam rendeyle muz ve elmayi yapiyorum ama corba vs blendir gerektiriyor. Blendir da kullanmak istemiyorum. Yemeyi biraz daha ogrenince kendim sebze karisimlari yapmayi dusunuyorum. Patates biraz tehlikeli olmus gecmis olsun
Ben üç gün değil iki gün yapıyorum tadımları bugün patates bitti zeytinyağ ve anne sütü ile açtım ben yapışkanlığı gidene kadarMesajları geriden okuyorum şuan. Bugün bizim de patatesin son günüydü. Aynı şey başıma geldi. Ellerim bacaklarım sonrasında 15 dakika daha titremeye devam etti. Ağzında daha doğrusu damağında bekletiyorlar sanırım ,çünkğ ağzında bitmeden vermiyorum ve minicik veriyorum. Ama patates daha kuru olduğu için kaçıyormuş. Ben bir sonrakine zeytinyağı eklicem. Sipariş vermiştim hatta diğer yediği tüm şeylere eklicem. Bu olaydan öncede doktorumuza bugün sormuştum 2 tatlı kaşığına kadar her gün yiyebilir zeytinyağı dedi
Hayır canım azıcık fazla verince öğürürdü hatta kusardı nadirenöğürmeleri derken ? çiğnemeyimi beceremiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?