- 6 Aralık 2017
- 998
- 1.155
- 113
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.441
Ben AOÇ nin sütüyle mayaliyorum canım, mayaladigim yoğurdu da maya olarak kullanıyorum.Kizlar yogurdu hangi sutten mayaliyorsunuz ve maya olarak ne kullaniyorsunuz?
Aynen denediğimiz sebzeleri karıştırıp verebiliriz. Birde zeytinyağı hiç lmadı kabızlığına bile iyi gelir. O patates olayından sonra kesinlikle artık zeytinyağı eklicem ben.Aynen korkudan napıcagmı sasırdım bende cok korkunçtu gerçekten o an. Ben zeytinyağını alerji için üç gün kuralı yapmak gerek sanarak yapmamıştm burda bir arkdas söledi gerek yok diye bende katıcam artık.bugun havuca geçiyorum havuç patates zeytinyaği karıstırıp vereym diye düşündüm
evet bugün ev yoğurduyla mayalanmış yoğurt yedik sevdi miniğimYoğurdu genelde seviyorlar, inşallah sizin minikte sever. Bende cam şişe günlük süt alıyorum mayada zaten ev mayası artık tadı güzel oluyor
Meyve püresini ben evde yapıyorum, çok kolaymış hazır vermenizden daha iyi bence. Bebek irmiği alın, 1 çay bardağı ya da daha eksik suya 2 tatlı kaşığı irmik ekleyip karıstırarak 4-5 dk pişiriyorum, bebek irmiği hemen pişiyo zaten, üzerine de hangi meyveden koyacaksanız cam rendeden geçirip ekleyin az karıstırıp kapatın. Pratik ve lezzetli oluyor, aklınızda olsun.
Ben hep çatalla ezdim pütürlü yemede daha iyi şuan ağzında çeviriyo eziyo fln. Yavaş yavaş alıştırın minik parçalarla korkmayın.
Anladım ,çok şükür bizim ki ağzında çiğneme hareketini yapıyo doğaçlama çok tatlı gözüküyıçor hatta onu yaparkenBen üç gün değil iki gün yapıyorum tadımları bugün patates bitti zeytinyağ ve anne sütü ile açtım ben yapışkanlığı gidene kadar
Hayır canım azıcık fazla verince öğürürdü hatta kusardı nadiren
ahahahh aynı bizimki de öyle ya kıyamam pek tatlılarCanim benimki de oyle, yana devriliyo surekli. Dun otursun diye koydum onune oyuncaklari koydum baya bi oturdu ama sonra yine yana devrildiönündeki oyuncaklara konsantre olunca 10 20sn.oturdu ama yandakilere uzaninca gitti ama mama sandalyesinde hep yamuk oturuyo, hatta yamuk oturup şoför gibi bi kolunu da sandalyeden salliyo
çok şükür o zaman inşllah önemlş birşey yoktur,bazen dikkat çekmek için de böyle şeyler yapabiliyor. Ama tabi yinede gözlemleyip tedbiri elden bırakmamak gerekYok bayafir baktim ben de suphelendim enfeksiyin mu diye ama ne atesi var ne de cisinde renginde sikinti var
Esim ben fazla evhamliyim diye umursamiyo.doktorumuza da yaparken videosunu attim o da cok normal dedi ben kendimi yiyerek geciriyorum bugunleri insallah yoktur biseyçok şükür o zaman inşllah önemlş birşey yoktur,bazen dikkat çekmek için de böyle şeyler yapabiliyor. Ama tabi yinede gözlemleyip tedbiri elden bırakmamak gerek
Ben de ilk yoğurdunu activia probiyotikli yogurtla yapmiştım sevmemisti sonra tire süt kırmızı kapak sütüne sütaşın babymix bebek yoğurduyla mayaladım bayılarak yedi hala reddetmediği tek şey yoğurt sanırımMerhaba dün mesajınızı okudum ama yazamadım ,oğlumdan buna bile fırsat bulamayanlardanım benTarif için çook sağolun. Yoğurdu atladım o gün ben ,patates tattırdım :) yarın yoğurt inşallah. Bu arada hiç bir sakınclı durumu yok öyle bir şey hiç okumadım ,sadece taş gibi yoğurt olmuyomuş o kadar. O da bence şimdilik önemli değil. Ama şöyle bir tavsiye verebilirim size. Ben bir kez yoğurt tattırdım ve sevmedi yemedi. Maya olarak activia probiyotikli yoğurt kullanmıştım. Bugün doktorumuza da sordum onun tadından dolayı yememiştir dedi. Normal günlük süt ve pınarın yoğurduyla yapıyordum ben dedi
Sormadım walla zaten geçen ay biraz konuşmuştuk demedi üç gün kuralı falan ben yapacağım deyince iyi olur dediAnladım ,çok şükür bizim ki ağzında çiğneme hareketini yapıyo doğaçlama çok tatlı gözüküyıçor hatta onu yaparken2 güne mi dönsem diye bende dülünüyorum çünkğ tadımın sonu gelmiyo 3 gün çok gerçekten Doktorumuzada sormayı unuttum 2 gün olsa olur mu diye. siz sırdunuz mu hiç bunu acaba
Ben 2 gün deniyorum, oğlum da iştahlı 3-4 kaşık değil bildiğin büyük porsiyon istiyor severek yiyor. Öyle olunca da tadımın bir anlami kalmıyor. Hevesliyken de veriyorum açıkçası. Kendimce kritik gördügüm kabak, muz, yoğurt, yumurta gibi alerji / mide sorunu yapabilecek gıdaları 3 gün kuralı ile verdim sadece. Onun dışında elma armut falan 2 gün verdim hep. Sevmediği besine ısrar etmedim. Çok takmaya gerekcyok her verilen şey için bence. Sizi rahatsız eden, yemede zorlandığınız gıdaları düşünün, alerjen olabilecek gıdaları 3 gün yapın isterseniz ama en doğrusunu doktor bilirAnladım ,çok şükür bizim ki ağzında çiğneme hareketini yapıyo doğaçlama çok tatlı gözüküyıçor hatta onu yaparken2 güne mi dönsem diye bende dülünüyorum çünkğ tadımın sonu gelmiyo 3 gün çok gerçekten Doktorumuzada sormayı unuttum 2 gün olsa olur mu diye. siz sırdunuz mu hiç bunu acaba
Bende regl olmadim ve bizde kendi çapımızda korunuyorduk bu ay benimkide şüpheliKızlar yenidenkendi çapımızda korunuyorduk aslında, haftaya kizimin 6. Ay kontrolünde bende muayene olup doktor uygun görürse korunmayi birakacaktım.
Ya benim kız da çok iştahlı bugün üç yemek kaşığı verdim devamını istedi emiyor da aslında güzelce ama bilemedim versem mi daha vermesem miBen 2 gün deniyorum, oğlum da iştahlı 3-4 kaşık değil bildiğin büyük porsiyon istiyor severek yiyor. Öyle olunca da tadımın bir anlami kalmıyor. Hevesliyken de veriyorum açıkçası. Kendimce kritik gördügüm kabak, muz, yoğurt, yumurta gibi alerji / mide sorunu yapabilecek gıdaları 3 gün kuralı ile verdim sadece. Onun dışında elma armut falan 2 gün verdim hep. Sevmediği besine ısrar etmedim. Çok takmaya gerekcyok her verilen şey için bence. Sizi rahatsız eden, yemede zorlandığınız gıdaları düşünün, alerjen olabilecek gıdaları 3 gün yapın isterseniz ama en doğrusunu doktor bilir
Ben de yazacaktım aynı konuyu benim kızın gündüz uykuları güzel ama gece 2-3 saatte bir uyanıyor çoğunlukla 2 saatte bir ilk uykuya yatırınca en az iki kez ağlayıp uyanıyor ne yapacağımı şaştım uyumak istiyorum yaKizlar bu aralar hic olmadigi kadar uyku problemi yasar olduk. Benim cok hatali hareketim oldu aslinda cocugu memeye ve kucakta uyumaya alistirdim. Disi cikiyor aci cekiyor dedim emzirdim kucakta uyuttum, kabiz cani yanıyor dedim yine kucakta uyuttum derken bu surec bizi su an surekli destek arayan bi bebege getirdi. Napicam bilmiyorum. Gunduz uykularinda 45dk.da uyaniyor destek verip tekrar uyutuyorum cunku alisti destekle uyumaya. Gece zaten ayri bi olay, 2saat deliksiz uyusa sükreder olduk. 2haftadir eşim salonda yatiyor cunku uyutmuyor bizi. Su an bu halde calisiyor oldugumu dusunemiyorum bile. Nasil düze cikicam bilmiyorum, dun gece 5te aglama krizine girdim artik cunku aylardir geceleri uyuyamiyorum, kendimi cok bitkin hissediyorum. Gunduz ayri savas gece ayri. Bu uykuyu nasil duzelticem nolur bi tavsiye verin. Aglamasina dayanamiyorum hemen kucaga aliyorum, ya da emziriyorum nasil duzene sokucam bilmiyorum
Ince uzun kıl kurdu gibi değilse o beyaz şeyler sorun yok diye biliyorumBizim bi de yesil ve icinde beyaz beyaz seyler var ...yenidogan doneminde de oluyirdu sut yagi mi ne diyorlardi...kakasini doktoruna sormaktan yoruldum valla hep yazdigi kakanin rengi miktari kivami onemli degil bol emzirin
Bizim de 1 hafta sürdü öyle tadım diye başladık, çok iştahlı baya çorba kahvaltı yoğurt şeklinde 3 öğüne daldık.Küçük kasesi var o ölçüyü geçmiyorum ama çünkü fazlasi rahatsiz ediyor. Sadece yeni vereceğimi iki gün tattırdım ayriten gün içerisinde. Bana doktor da söyledi 6.ay verilenlerin öyle alerji yapma durumu pek yok bizim sadece yumurta sarısı biraz etkiledi bir süre vermedim. Şimdi öğün atlasam doymuyor istiyor bekliyor resmenBen 2 gün deniyorum, oğlum da iştahlı 3-4 kaşık değil bildiğin büyük porsiyon istiyor severek yiyor. Öyle olunca da tadımın bir anlami kalmıyor. Hevesliyken de veriyorum açıkçası. Kendimce kritik gördügüm kabak, muz, yoğurt, yumurta gibi alerji / mide sorunu yapabilecek gıdaları 3 gün kuralı ile verdim sadece. Onun dışında elma armut falan 2 gün verdim hep. Sevmediği besine ısrar etmedim. Çok takmaya gerekcyok her verilen şey için bence. Sizi rahatsız eden, yemede zorlandığınız gıdaları düşünün, alerjen olabilecek gıdaları 3 gün yapın isterseniz ama en doğrusunu doktor bilir
Teşekkür ederim canım darısı başına inşallah, olumlu olursa haber ver mutlakaBende regl olmadim ve bizde kendi çapımızda korunuyorduk bu ay benimkide şüphelisenin düşündüğün her şeyi bende düşünüyordum muayene olup korunmayi birakacaktim henuz regl de olmadim yarinda olmazsam test alacam gözün aydın canım
Yok yok kil kurdundan ben yillarca cektigim icin ona da dikkat etmistim kil kurdu degil ...sut yagi gibi puturumsu buInce uzun kıl kurdu gibi değilse o beyaz şeyler sorun yok diye biliyorum
İstekli ise kırmayın bir çay bardağı kadar veriyorsunuz en fazla zaten. 1 saat oynar emzirme süresi çok tutmuyor zaten istiyorlar memeyi de.Ya benim kız da çok iştahlı bugün üç yemek kaşığı verdim devamını istedi emiyor da aslında güzelce ama bilemedim versem mi daha vermesem mi
Maşallah canım ne güzel yesinler yarasın, yemeyen bebik çok zor. Peki emzirme/mama ek gıda dengesini nasıl sağlıyorsun? Ben emdikten/ mama verdikten 2 sa sonrasına veriyorum mesela. Çok uzatırsam aç oluyor sadece meme istiyor. Bir de bazen büyük porsiyon yemesine ragmen meme istiyor o zaman da vermek istemiyorum kusar falan diye ama çığlık kıyamet mecbur veriyorum. Sende durumlar nasil o düzeni nasi yaptin ben daha kahvaltı vermedim üstelikBizim de 1 hafta sürdü öyle tadım diye başladık, çok iştahlı baya çorba kahvaltı yoğurt şeklinde 3 öğüne daldık.Küçük kasesi var o ölçüyü geçmiyorum ama çünkü fazlasi rahatsiz ediyor. Sadece yeni vereceğimi iki gün tattırdım ayriten gün içerisinde. Bana doktor da söyledi 6.ay verilenlerin öyle alerji yapma durumu pek yok bizim sadece yumurta sarısı biraz etkiledi bir süre vermedim. Şimdi öğün atlasam doymuyor istiyor bekliyor resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?