2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canim gece beslenmesini nasıl kestin anlatabilirmisin, ben de kesicem yatmadan güzel besleniyor ve ek gida da aliyor 2 öğün bende kesmeyi istiyorum

Canim gece beslenmesini nasıl kestin anlatabilirmisin, ben de kesicem yatmadan güzel besleniyor ve ek gida da aliyor 2 öğün bende kesmeyi istiyorum
Canım uyku eğitiminde zaten gece uyanıkken emzirmeyi bitirmiştim
Yaklaşık 2 aydır rüya öğünü yapıyordum uyanıkken hiç emzirmedim yani
Böyle olunca gece uyanıp meme emmeyi unuttu 2 öğünden önce 1 e düşürdüm sonra tek öğünü de ek gıdadan sonra kabul etmedi alıyordum hiç emmeden uyumaya devam ediyordu. Zorlarsam bir iki çekip bırakıyordu o yüzden acıkmadığına kanaat getirdim
Uyku eğitimi şart değil tabi ki bunun için normalde emmek için uyandığı saatten önce siz uykusunda emzireceksiniz uyanırsa da yine önce uyutup sonra emzireceksiniz ki gece beslenme alışkanlığı kırılsın sonra kesmek kolay oluyor
Başlarda tabiki zorluyor ama çok uzun sürmemişti benim

Zaten senin yaptığında uyku eğitimi canım bide o destekler genelde uykuyu bölmüyor hatta kendi bile kestiriyor teması zamanla ama tekrar o noktaya gelmen zor olmaz aslında bildiği bir şeyi hatırlayacaksın sıfırdan kolay olacaktır
Yaaa diş hatasına bende düştüm
Tetagil verdim durdum aynen atak etkisiymiş
Doktorum dediki diş öyle uzun sürmez 2-3 gün zorlar 1 haftada da görürüsn zaten dişi dedi
Ortada henüz diş yok bakalım

Kızlar bebegimin kafasinda küçük şişlik farkettim. Nohut gibi biraz daha küçük elleyince farkediliyor yumuşak degil harekette etmiyor. Internette arastirdim yüksek atesten olurmuş her bebekte 6. Ay da olurmuş kendiliginden geçermiş. Böyle bir şeye rastladiniz mi neyden kaynakli

Ben de tetagil verdim hep ama rahatlatti da sanki ben mi oyle anladim yoksa onun da sakinlestirici etkisi mi var bilmiyorum ins en yakin zamanda eski hale doneriz ya simdi mesela uyandi pispislayip uyutayim dedim ama o kadar yorgunluk varki ustumde dayanamadim verdim memeyi bi enerji bulsam yine toparlicaz belki de enerjiyi bulamiyorum ya

Kızlar size sormak istediğim bişey var cevaplarsanız sevinirim
Şimdi benim kuzum artık desteksiz oturuyor, dönüyor , hatta yakamdan tutup kendini ayağa kaldırmaya çalışıyor ki kimi zaman da bnu başarıyor fakat şöyle bir durum var kucakta iken dik duran cocuk ayağa diktiğimizde kambur duruyor ya da mesela otururken öne doğru eğilim çok fazla ..
sizde de böyle bir durum var mı dikkatinizi çekti mi ya da ?? Kucakta sorun yok dimdik ama otururken ya da ayağa kalkınca öne doğru eğim fazla

Kızlar benim kız öksürüyor ya öyle hep değil de ara ara ama keyfi yerinde yemesi normal ateş ishal yok. Ama böyle keh keh ediyor ara sıra doktora götürsem mi ne yapsam karar veremedim
Burnunu serum fizyolojik ile temizleyip emziriyorsan emzirme kampı yap
Bizimki de öyle kendisi oturunca öne geliyor hep

Kilo gayet iyi canım artık 1 kilo 1 kilo alamazlar yavaşlıyor zaten
Total kilodan doktor daha iyi bilir tabi doğum 2 kilosunun 2 katı olması gerekiyor 6. Ayda öyle biliyorum

Kızlar çorbayı ne kadar veriyorsunuz siz ben yarım çay bardagiyla başlamıştım ilk gün mesela 2-3.gün?
Birde tek öğün ilerliyoruz şuan 2 hafta dolunca 2 öğün yapicam.

6. Ay kontrolümüz yapıldı aşılarımız oldu birdahaki izlenim 8. Ayda
9 ve 12. Aylarda da menenjit aşısı için konuştuk doktorumuzla

Bu ay ki durum bizde kilo 8800 boy da 67 cm

Artık su istediği kadar içebiliyor. Öğünlerimize kahvaltı da eklendi. Hiç bir besine alerji çıkmadı bu 1 ay içinde çok şükür .
Anne sütü günde 1-2 öğün alıyor. Mama günde 2 öğün onun haricinde 2 veya 3 öğün ek gıda yapıyoruz .

Biraz kabızlığımız söz konusu onu da öğünlerine biraz zeytınyağı ekliyorum düzelir inşallah

Gece öğünlerimiz devam ediyor bu arada zaten bende kesmek istemiyordum. Ben bebeğim uyanmadan onu yedirdiğim için uykusunu bölecek herhangi bir durum oluşmuyor . Doktor 8. Aydan sonra keseblrsn dedi . Bend 8-9 ay gibi odasını ayırmayı düşünüyordum o ayda hem odasını ayırıp hem gece beslenmesini keseceğim

Yaa kızlar ben hala adet görmedim herkes soruyor normal biliyordum ben 1 seneye kadar ama doktora gitmeli miyim?

Yaa kızlar ben hala adet görmedim herkes soruyor normal biliyordum ben 1 seneye kadar ama doktora gitmeli miyim?
Gerek yok canım ablam 10. Ayda oldu
Sütün hala yeterli kdar yani çok geliyor ise adet görmemen normal.
Genelde doğumdan sonra reglin hemen başlaması süt iLe orantılı biraz .. mesela benim 3 ay boyunca Çeşme gibi gelen sütüm 4. Ay itibari ile azaldı ve adet oldum . 1 seneye kdar gelmemesi de normal yani anormal bir durum yok

Böyle tek tek post giriyoruma sonradan aklıma geliyor
Diş durumlariniz nasıl kızlar benimkinin alt 2 diş çıktı ama çok huzursuzluk yaptı bizde uyku bozukluğu,ağlayarak uyanmalar..Ee aşı,ek gıda,diş hepsi üst üste geldi.
Bu arada kilomuzda 10.700 boy 67 doktorumuz yavaşlar artık kilo alımı dedi inşallah öyle olur hiç giydiremeden verdik kiyafetlerin 6-9 ay olanlarını.

Sağol canım herkes anormalmiş gibi davrandı bana tedirgin olmuştum.

Aynı durum bende oldu ya 3 ay damızlık gibiydim 1 dolap dolusu süt bile attım sağ sağ bitmezdi ah ah 4. Ay bi adet oldum resmen %70 azaldı sütüm ve mamaya başladık geç adet olanlar çoook şanslı valla

Kızlar selam yine bir soru iLe geldim benim bebişim 3-4 gecedir uykusunda aglıyor iç çekiyor .. uyanma yok. Uyurken yapıyor kalkıyorum okuyorum yavrumu saçını falan okşuyorum ama gözü kapalı uyuyup ağlamaya devam ediyor sizde de var mı ne yapmam gerek çok üzülüyorum

Aynı durumu bende yasıyorum, ek gıdadan belki gaz sancısı vardır diye dün gaz ilacını verdim daha rahat uyudu. Belki sancısı vardır ya da acıkıyodur. Biraz önce de uyandı oğlum mama yaptım verdim içerken uyudu tekrar. Bende tam çözemedim nedenini deneme yanılma yapıyorum böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…