2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çocuk olmadan önce yapsam mı napsam öyle mi böyle mi çok düşündüm sonra gözümü kararttım eh olsun bari dedim. Çocuk zor ama güzel şey. Şartlar, dünya daha yaşanılır olsa bi çocuğum daha olsun isterim ama hemen değil. Geçen geciktim aklım çıktı bi tane daha gelecek diye. Aklım çıktı çünkü bebeğim çok küçük, mide bulantılarım olunca onunla ilgilenemezdim, doğuma yakın doğum sonrası hallerim zor oluyor ihmal edeceğimi düşündüğüm için, henüz bir yaşındayken yeni bir bebek gelirse ne yaparım tek başımayım diye diye kahroldum resmen.
Yolun yarısındayım ben de. Ama olacaksa bile çocuğum biraz kendine geldikten sonra olsun, Allah olmayanlara isteyenlere hemen versin

Kızlar yakın zamanda kayınvalidem gelicek uzakta yasıyorlar normalde geldimi bir ay kalırlar ve hayatı tamamen cocugun ağzına birşey tıkıştırmak üzerine kurulu geleneksel tiplerden bilirsiniz öylelerini :) yani uc gun kuralıymış sağlıklı besnlermiş ayına göreymiş hiç bilmez yani evde yaptıgınız tarhaba corbası yada kendimz için yaptıgımız ne varsa (sonucta tuzlu salcalı ) tattırın diyor :) hiç bir zamanda kimseyle kötü olamayan sesim pek cıkmayan biriydim smdı nasıl olacak cok gerginim eşime söylüyorum annen böle böle seyler diyo muhtemeln gelincede verecek sen uyar filan dedm cunku ben uyardım ama aşırı ısrarcı ve laf anlamaz biri. O zamanda bizi böyle büyütmüş bak gayet sağlıklıyız cokda takılma diyor . Ben mi fazla takıyorum acaba?

İster anneniz ister kayinvalideniz isterse esiniz olsun bence bazi konulqrda sert bi sekilde sinirinizi cizmeniz gerekir...valla ben de asiri saygiliyim buyuklerime karsi ama kirmizi cizgilerim var yeri geldiginde gayet de bagirir cagiririm...bebek de sizin bebeginiz sert bir dille karisamayacakalrini belirtin ....icinizde kalacagina kendinizi kemireceginize onlar dusunsun

Evet bende de oldu halada ara ara oluyor ama nasıl içli içli agliyir bir yeri acımış gibi.Diş çıkardı bizimki ona yordum ama ondan o vede bir kaç kez yapmıştı kötü rüyamı gördü acaba dedik .insan çok üzülüyor

Ahh canım seni çok iyi anlıyorum..Onlar anlamaz maalesef 3gün kuraliymiş,atak dönemleriymiş bizim zamanımızda öyle şeyler yoktu pirinç unuyla besledik derler.
Sen fazla takmiyorsun aslında normal davranıyorsun ama o onların zamanı olabilir ben şimdi bu şekilde bir düzenimiz var doktor böyle uygun gördü diyebilirsin.

Bizimki tam tersi günde 5kez yapmaya başladı tüm üstüne kadar tasiriyor dişte çıkardı acaba ondan mı bilemedim.

Arkadaşlar bebeğim mantar oldu galiba nolursunhz bir bakın aklına bir şey gelen varsa Allah rızası için bir şey önersin , acayip kızarık ve kabarık. Pişik kremi sürünce daha beter oluyor
Canim bizim pişik mi alerjimi ne oldu doktor travazol pomad krem sürün dedi ben hem zeytinyağı hem onu sürdüm sanırım travazol mantarada etkili.

Kızlar ek gıdadan sonra bebeğimin kadında siyah siyah iplikimsi şeyler oluşmaya başladı normal deniliyor diye doktora danışmadan sizdede var mı?

Kizlar bu sabah dayanamadim fitil verdim artik, gunlerdir kabız ikınirken de aglamaya basladi aci cekiyo yavrum fitil verdim 1saat sonra yine zorlana zorlana yapti resmen, insallah bundan sonra kabizlik olmaz. Ben yanlis mi yapiyodum acaba buharda sebzeleri haslayip catalla ezip verdim hep, az su kattim onda da patates havuc falandi mesela kabak verdigimde su cok az katiyodum. Daha sulu mu vermem gerekirdi acaba? Bundan sonra corba olarak vericem daha cok. Bugun avokadoyla yogurt verdim tek ogun biraz toparlasin diye.

Aynen
offf okdr ısrarcı ki bişey olmaz bişey olmaz keske insanlar onları kırmadan anlayabilseler de o noktaya gelmesek Cocuk gibide azarlamak istemiyorum ama baska çare bırakmıyorlar doktor böle dedi diyorum doktorlar abartıyor biz böle büyüttük de noldu diyor

Ahh ahh cok fena doktor öle dedi diyorum doktorlar abartıyor bişey olmaz biz böyle büyüttük diyor ne diyebilirimki

Vallahi ben dogum yaptigimda oz teyzem geldi. En basit ornegi tutturdu bebegi yika diye. Doktorumuzda gobegi dusunce yika dedi. Ama bu kadin her gun israrla yika diyor. Arkadasina sormus efendim o da yika demis vs. Sonra baska seylerde yapinca evden kovdum. Tam lohusa zamanim ve bana doktorumuzun soylediklerine onem vermeyen illa benim dedigim olacak diyen bir yuruyen ego. Yanlis anlamayin kovun demiyorum ama sizin kurallariniza uymasi gerekir. Siz nasil uygun goruyorsaniz oyle olmali.

vücut mu yoksa özel bölgesi mi canım

Canim bizim pişik mi alerjimi ne oldu doktor travazol pomad krem sürün dedi ben hem zeytinyağı hem onu sürdüm sanırım travazol mantarada etkili.

Kızlar bugün dermotoloğa götürdüm atopik dermatit olmuş. Islak mendilini değiştirmiştim muhtemelen ondan oldu, baby turco deneyeyim dedim hay demez olaydım neyse bugün Dr e tane krem verdi birisi Fito krem birisi de kortizonlu bir krem. Kortizonlu olanı güdne 1 kez sürün sadece dedi. Diğeri günde 2-3 kez.. hala baya kızarık öğlenden beridir sürmüş olmama rağmen hemen geçsin inşallah çok kaşınıyor yavrum

Ya ben de biraz rahatım aslında ama çocuğa şeker tuz vermek konusunda hassasım. İstemiyorum ama kesin aileler verecek gizli gizli onlara bıraktığımda. Yani biz böyle büyüttük bişey olmadı mevzusunu da anlamıyorum. Daha ne olsun isterdiniz diyorum ben aileme. Hep kilo sorunum vardı ve ne yapsam geçmeyen bi şeker bağımlılığım var. Hamilelikte de çektim bu şeker yüzünden. Avrupada diyabet artışında birinciyiz ve kalp damar hastalıklarında da derecemiz var. Çocuğa şeker tuz verdik diye yarın hasta olmayacak, 40 sene sonra olacak. Bunun vebalini alabiliyo musunuz diye bi sorun :)
Bir diğer tarafı da 30 sene önce hiç bir gıda bu kadar kirli değildi. Şimdi her şey katkı maddeli koruyuculu, sebzelerde gdolu. Gidip her şeyin organik ve temiz tarım ile üretilmişini alıp getiriyorlarsa ne ala ama buna pek çoğumuzun bütçesinin yeteceğini sanmıyorum ve zaten o kadar ulaşılır da değil. Biz yetişkinlerin karaciğeri toksik maddeleri ayrıştırmak için çalışır ve yapar ama bunlar daha 6 aylık bebecik, bizim gibi toksikleri atamazlar vücuttan.

Hani bi kere aşı yaptırdıktan sonra 3 gün yıkamamıştık . 6 ay aşısı sonrası yine böyle bir şey var mı?

Sesli güldüm evet evet aynı bizimkide ben böyle büyüttümden sonra arada aynı teyzeniz gibi diyodu komşuma sordumiki aylıktı su ver ver diye tutturdu gerek yok doktorlar diyo dedim ama komsuma sordum torununun susuzluktan ciğeri sönmüş dedi Keske bende kovabilsem ama zaten uzakta yasıyolar diye sabrediyorum ama busefer ağırlığımı koyucam.bide dediklerinin yalnıslıgınu geçtim benim dediğim doğru diyip bebeğin annesinin lafını dinlememeleri daha sinir bozucu

Bana da diyorlar biz boyle buyuduk de ne oldu basliyorum saymaya...biz donemimizde hersey organikti ve ne yiyip ictiysek bagirsak floramiz hassas donemde bile dogal olani kabul etti ama suan ki hersey malesef hormonlu ilerde veya simdi nasil etki edecek bilemeyiz ki...ki gercekten de oyle ..eskiden soludugumuz hava bile temizdi suan ya komur veya egzoz veya fabrikasyon kokular var heryerde yedigimiz ictigimize girmiyorum bile...organik doye bi ton paraya aldigimiz seyler de ne kadar organik tartisilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…