- 21 Haziran 2017
- 3.813
- 10.820
- 208
- 32
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.581
Benimki hapşırık falan değil ama kapı çarpması, süpürge, ani sesler, blender sesi filan irkiliyor. Ağlıyor da. ‘Möö’ sesinden korkuyor. E bebeğim ee ee ee şarkısında ağlıyorSevgili annişler merhaba. Benim kızımda bariz bi şekilde korku durumu var. 6 aylık olacağız nerdeyse 4 aydır herşeyden korkuyor. Özellikle ani seslerden. Hapşırıyorum korkuyor. Ufak bir yüksek seste korkuyor irkiliyor. Kapı çarpıyor irkiliyor ağlıyor. Acaba fark etmediğim bi davranışımdan dolayı travma mı geçiriyor diye çok üzülüyorum. Çok kötü hissediyorum kendimi. Biraz hassas bir bebek acaba ondan mı? Yaşayan var mı aramızda gerçekten çok kötüyüm çok üzülüyorum hergün kafama takılıyor. Geceleri uyuyamıyorum artık psikologa gideceğim çocuğum ve kendim için.
Merhaba. Kendimden biliyorum. Şoyle olmustur; siz farkinda olmadan korkutmussunuzdur. Buyuk bir korku yasamistir ses vs baska bir sey. Ordan travma kalmistir. Bunu bildigim icin evde hep sakinlik saglmaya calisiyorum ki bir seyden korkmasin diye. Cunku bir seyden korkarsa her seyden korkar oluyorlarSevgili annişler merhaba. Benim kızımda bariz bi şekilde korku durumu var. 6 aylık olacağız nerdeyse 4 aydır herşeyden korkuyor. Özellikle ani seslerden. Hapşırıyorum korkuyor. Ufak bir yüksek seste korkuyor irkiliyor. Kapı çarpıyor irkiliyor ağlıyor. Acaba fark etmediğim bi davranışımdan dolayı travma mı geçiriyor diye çok üzülüyorum. Çok kötü hissediyorum kendimi. Biraz hassas bir bebek acaba ondan mı? Yaşayan var mı aramızda gerçekten çok kötüyüm çok üzülüyorum hergün kafama takılıyor. Geceleri uyuyamıyorum artık psikologa gideceğim çocuğum ve kendim için.
Bu konuyu ben de merak ediyorum, ben de 6 18aldim emzigi ama begenmedi hala 0 6ay olani kullaniyor. Bir zarari olur mu ben de merak ediyorumEmzik kullananlar 6-18 grubuna geçtiniz mi? Avent air kullanıyorduk, büyüğünü aldım daha tutamıyor ağzında. Küçükle devam ediyoruz şu an hala. Ne gibi zararı olur acaba, bile var mı?
Ek gıdayı mı yarım çay kaşığı arttırarak veriyorsunuz ben mi çok veriyorum acaba yaaaCanım az az ver sindirimi alışsın, ben hergun yarım çay kaşığı kadar arttırarak gidiyorum.
Benim ufaklık zaten 3 aylıkken tutmaya başladı emziği o yüzden henüz değiştirmeyi düşünmüyorum benBu konuyu ben de merak ediyorum, ben de 6 18aldim emzigi ama begenmedi hala 0 6ay olani kullaniyor. Bir zarari olur mu ben de merak ediyorum
Bibs kullanıyorum ben iki hafta oldu diğerinin miadı dolunca 2 numaraya geçtim.Emzik kullananlar 6-18 grubuna geçtiniz mi? Avent air kullanıyorduk, büyüğünü aldım daha tutamıyor ağzında. Küçükle devam ediyoruz şu an hala. Ne gibi zararı olur acaba, bile var mı?
Bende de vardı aynı durum tık sesi bile duysa tavşan gibi etrafa bakınıyordu panikleSevgili annişler merhaba. Benim kızımda bariz bi şekilde korku durumu var. 6 aylık olacağız nerdeyse 4 aydır herşeyden korkuyor. Özellikle ani seslerden. Hapşırıyorum korkuyor. Ufak bir yüksek seste korkuyor irkiliyor. Kapı çarpıyor irkiliyor ağlıyor. Acaba fark etmediğim bi davranışımdan dolayı travma mı geçiriyor diye çok üzülüyorum. Çok kötü hissediyorum kendimi. Biraz hassas bir bebek acaba ondan mı? Yaşayan var mı aramızda gerçekten çok kötüyüm çok üzülüyorum hergün kafama takılıyor. Geceleri uyuyamıyorum artık psikologa gideceğim çocuğum ve kendim için.
Bebek ağlaması duyduğunda kendisi ağlıyor zannedip ağlamaya başlar, henüz başkası olduğunu bilmiyor. Bebek Gülme sesi duyarsa galiba ben gülüyorum düye düşünüp gülmeye başlar.Bende de vardı aynı durum tık sesi bile duysa tavşan gibi etrafa bakınıyordu paniklehele kendi yaşıtı bebek gördü, bebek ağlamaya başlayınca resmen ödü koptu ondan daha çok ağladı aynı şekilde hapşırma, öksürme her şeye bi panik oluyor bariz korkuyordu. Ya ağlıyor ya da dudaklarını büzüyordu. Bizde aslında şöyle başladı görümcemin köpeği var onun havlamasından sonra kaldı bu durum ilk korkusu oydu çünkü oyuncak sandı sanırım mıncırırken birden havlayınca çok korkmuştu ve ağlamıştı.
Ben şöyle yaptım oyun zamanı özellikle ürktüğü sesleri ya yapıyorum ya da telefondan falan açıyorum ve durumu oyuna dönüştürdüm. Şimdi yine irkiliyor ama arkasından gülüyor sanırım korkuyu yendik bu şekilde tavsiye ederim size de.
Oynarken hapşuu öhöööö, hav hav möööö falan yapıyordum sürekli çocuğa ama baya yüksek tonda, cama pat pat vuruyordum ona da aynı hareketi yaptırıyordum. Komşular pat pat selam çocuklar pat pat diye siz türetirsiniz iştebaşlarda hoşuna gitmedi ama devam ettim yapıp arkasından gülüyordum anlatıyordum sakin sakin sonra oda gülmeye başladı derken korkusu geçti canım
Biz Bibs kullanıyoruz geceleri, zor alıştı 5. Ayda o yüzden yine gittim yedek olsun diye 0-6 ay aldım. Tek fark boyutuymuş, diğerini yabancılar diye riske etmedim, çok emmediği için 1-2 ay sonra geçerim dedim. Ama damaklı- damaksız da belki bi önemi vardır bilemiyorum.Emzik kullananlar 6-18 grubuna geçtiniz mi? Avent air kullanıyorduk, büyüğünü aldım daha tutamıyor ağzında. Küçükle devam ediyoruz şu an hala. Ne gibi zararı olur acaba, bile var mı?
evet diş dönemi hep kulak ağrısı olabiliyor benim de kızımın eller hep kulakta doktor dişten dedi bi çıkamadı gittiKızlar diş döneminde kulak ağrısı olabilir mi ?
Ateş vs yok .. akşamları biraz fazla huysuz ve gün içerisinde sürekli kulak tutma durumu var şu 2-3 gündür anlam veremedim daha önce hiç böyle kulak tutup çekmezdi
Kesinlikle oyle ben normalde de takintili biriyke n evlat soz konusu olunca insan mantikli olamiyor bazen...ilk cocugum ve etrafimda bu nirmal veya degil diyebilecek kimsem yok ya doktora sorarim veya burdan yaziyorum..cevabiniz icin ayrica tesekkur ederimÖncelikle geçmiş olsun cnm geçmişi okuyamadım ve görmedim fotoyu
ben silemem ama durumu @Mune anlatırsa yardımcı olacagına eminim bu arada kendini kötü hissetme bi anlık tedirginlikle yüklemişsin. Ne yazık ki söz konusu insanın evladı olunca insan soğukkanlı olamıyor. Sana şunu söylüm oğlum 3 aylıkken elimde mosmor oldu, bildiğin nefes almıyordu. ismini unuttuğum manevrayı yaptım baktım mosmor oldu çocuğum elimde o an babamız evde olmasaydı kesinlikle kaybederdim oğlumu insanın kendi canında olunca daha bi evhamlı korkak endişeli oluyor. ve acile götürdük herşey normal görünüyordu ama aklımda hep acaba sma mı solunumla alakalı başka bi hastalık mı inan yemeden kesildim. birgün yine oyle oldu o an video çekmiştim. ve dr götürdüğümde dr dedi ki iyi de bu çocuğun burnu tıkalı o yüzden nefes almıyor kendini tutuyor aglayınca agzını kapatıyor nefessiz kalıyor. 1 çocuk büyüten ben çocuğumun bundan dolayı nefes alamadığını konduramadaım aklımda hep kötü seneryolar. Anlayacagın annelik dünyasına hoşgeldin daha neler neler görecezAllahım kimseyi evladıyla sınamasın
Aminn insallah cok tesekkur ederim bakalim 2gundur gene kabiz yani kaka yapamiyor insallah yine kanli olmaz ben 2gun sut ve sut urunu almiyorumGeçmiş olsun. Yakın arkadaşım da olmuştu. Bir kaç ay inek sütü tüketmemişti. Manda sütü keçi sütü vs kullanmıştı muadil olarak (tatlı, peynir vs için) bebekte etkisi hemen görülüyor sonra da geçiyor. Sizinki de hızla iyileşir bence.
Eğer isterseniz ilerde gitmeyi düşünürseniz bi psikolog önerebilirim. Klasik yöntemler değil, psikodrama. Kendim de gittim çevremde de bir çok kişi gitti, çok faydasını gördük.
kahve lekeler sadece bir yerde mi ?Arkadaşlar merhaba... Buraya yazıp yazmama konusunda kafam karışıktı ama yazsam daha iyi olacak gibi düşündüğüm için yazıyorum. Öncelikle amacım hiçkimseyi şüphelere düşürmek korkutmak değil. Oğlumda 5 aylıkken sütlü kahve lekeleri tespit ettim ancak ben hiç bilmediğim için bunu ilk başta kir mi diye düşündüm belki iyi liflemedim vs diye banyoda lifledik tabi lekeler çıkmadı. Ardından 6. Ay kontrolünde doktorumuz bunu fark etti ve bize sakin bi şekilde çocuk onkologuyla görüşmemizi tavsiye etti. Ve ben açıkçası yine korkmadım sadece randuvumuz yaklaştıkça uykularım kaçtı derken salı günü yani dün bir dizi doktora göründük. Onkoloji cildiye kardiyoloji göz radyoloji( ultrason) gezdik. Şüphelenilen hastalık 30000 de bir görülen nörofibromatozis hastalığı nf diye biliniyor. Genetik bir hastalık, vücutta ilk başta sütlü kahve lekeleri olarak ortaya çıkıyor bambaşka şekillerde etkileyebiliyor her hastanın seyri farklı kimi hayatında sadece lekeler yaşarken kimi için çok ağır geçebiliyor… gözde lisch nodülleri ortaya çıkabiliyor vücutta tekrarlayan tümörler olabiliyor ve daha birçok sorun ortaya çıkabiliyor gelişim geriliği zeka geriliği yaratabiliyor. Genetik test de yaptırdık 3-4 ay sürecek çıkması sonuçların. Ama yüksek ihtimalle eşimin de mesleği sebebiyle bu hastalıktan emin gibiyiz. Eşimde ve bende yok ama geçmiş atalarımızdan bile gelebiliyormuş ya da döllenme esnasında kendiliğinden de olabiliyormuş 17. Kromozomda. Velhasıl bebeklerinizde bu lekelerin( sütlü kahve) varlığı her zaman bu hastalık olacağı anlamına gelmiyor belki basit bir doğum lekesi ancak takibi gerekebiliyor. Çok nadir bir hastalık. Bu hastalığın bir ilacı bir tedavisi yok. Sadece vücutta tümör yaparsa tehlikeli bir yerde değilse o tümör ameliyatla alınabiliyor. Ancak gelişimini ağır seyrini engelleyecek bir tedavisi yok. İlacı faz 2 aşamalarını tamamlamış 2025 te erişimi mümkün olabilirmiş ancak tabi sma ilaçları gibi çok yüksek fiyattan piyasaya giriş yapacağı için bizim erişimimiz de mümkün olmayabilirmiş. Sizlerin her birinizden bu yazıyı okuyan her birinizden inancınıza göre dua, inanmıyorsanız da güzel dilekler bekliyorum aklınızdan bizi geçirip güzel dileklerinizi dualarınızı bekliyorum nolur nolur sadece vücutta lekeler olarak seyretmesi ve kötü ihtimaller gerçekleşmemesi için bize dualarınızı dileklerimizi yollayın nolur. Umarım hiçbirimiz sağlıkla sınanmayız, insan evladıyla sadece mutlu anları tecrübe etmek istiyor umarım her birimiz sağlıkla yaşlarını görme şansına sahip oluruz. Kendinize çok iyi bakın bebeklerinize de hoşça kalın sağlıkla hep inşallah
Aynısı bende de var 20 gündür elleri hep kulağında, akşamları da huysuz :/ ben de merak ediyorum bunuKızlar diş döneminde kulak ağrısı olabilir mi ?
Ateş vs yok .. akşamları biraz fazla huysuz ve gün içerisinde sürekli kulak tutma durumu var şu 2-3 gündür anlam veremedim daha önce hiç böyle kulak tutup çekmezdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?