2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Günaydın kızlar
Dün ki menüm
Sabah
1 közlenmiş abı biber
1 kase yoğurt
biraz domates, salatalık
2,3 zeytin
3 dilim ekmek
çay
ara
1 kase haşlanmış mısır
Akşam
3 dilim ekmek
1 tabak kabak yemeği
1 kase yoğurt
yatmadan önce çay ve mandalına

Emzik kullananlar 6-18 grubuna geçtiniz mi? Avent air kullanıyorduk, büyüğünü aldım daha tutamıyor ağzında. Küçükle devam ediyoruz şu an hala. Ne gibi zararı olur acaba, bile var mı?

Benimki hapşırık falan değil ama kapı çarpması, süpürge, ani sesler, blender sesi filan irkiliyor. Ağlıyor da. ‘Möö’ sesinden korkuyor. E bebeğim ee ee ee şarkısında ağlıyor zamanla geçecektir. Ben korktuğu zaman aaa oğlum bunda korkulacak ne varmış bak anne süpürgeyi açtııı anne vıZzz vızz mama yapıyor diye yanına gidiyorum gülüyorum elini falan tutup öpüyorum hiçbişey yok gel sen de bak diyorum. O zaman sakinleyip ikinciye korkmuyor artık. Sana da tavsiye ederim, amaan korktun mu diye gidip sarılıp büyütmekten daha da hassaslaştırmaktansa çok önemli bişey olmadığını algılamaya çalışmasını sağlıyorum. Bende işe yarıyor sen de dene istersen. Sen evham yapma bebiş de yapmasın ama gözlemle. Devam eder şiddeti artarsa korkma durumunun mutlaka doktora anlat. İhmal etmemek gerekir. Ama bence zamanla geçecektir.

Merhaba. Kendimden biliyorum. Şoyle olmustur; siz farkinda olmadan korkutmussunuzdur. Buyuk bir korku yasamistir ses vs baska bir sey. Ordan travma kalmistir. Bunu bildigim icin evde hep sakinlik saglmaya calisiyorum ki bir seyden korkmasin diye. Cunku bir seyden korkarsa her seyden korkar oluyorlar

Emzik kullananlar 6-18 grubuna geçtiniz mi? Avent air kullanıyorduk, büyüğünü aldım daha tutamıyor ağzında. Küçükle devam ediyoruz şu an hala. Ne gibi zararı olur acaba, bile var mı?
Bu konuyu ben de merak ediyorum, ben de 6 18aldim emzigi ama begenmedi hala 0 6ay olani kullaniyor. Bir zarari olur mu ben de merak ediyorum

Canım az az ver sindirimi alışsın, ben hergun yarım çay kaşığı kadar arttırarak gidiyorum.
Ek gıdayı mı yarım çay kaşığı arttırarak veriyorsunuz ben mi çok veriyorum acaba yaaa
Bu konuyu ben de merak ediyorum, ben de 6 18aldim emzigi ama begenmedi hala 0 6ay olani kullaniyor. Bir zarari olur mu ben de merak ediyorum
Benim ufaklık zaten 3 aylıkken tutmaya başladı emziği o yüzden henüz değiştirmeyi düşünmüyorum ben

Bibs kullanıyorum ben iki hafta oldu diğerinin miadı dolunca 2 numaraya geçtim.
Eğer yadırgıyorsa eskisiyle beraber kullanım bir süre, kademeli olarak tamamen yeniye geçin alışır.

uzun zamandır giremiyordum. Bebişi ve kendisi rahatsız olan annelerimize geçmiş olsun. Yaklaşık 1 aydır memlekette idim . Çocuğum beni makyajsız göre göre Alışmış makyaj yaptığım da beni tanımıyor ağlıyor göğsümü emmiyor ittiriyor. Gece uykuda ağlaması bizimde var acaba bu 7. Ay atağımı? Bizim alt dişler 4. Ayda çıkmıştı kolay olmuştu. Ama şuan üst dişler geliyor ve bir türlü çıkmak bilmedi. Kabarmış kızarmış ama nedense patlamadı. Nurse harveys diş jeli kullanıyorum omu geciktirdi acaba .. alt dişler süpriz olduğundan jel falan sürmemiştim. Ek gıda olarak biz artık 2 öğüne geçtik . Ve gece yatmadan biraz yoğurt yediriyorum güzel uyuması ve dişler için kalsiyum olması için. Öğünleri nasıl ayarlıyorsunuz ben bir çay bardağını geçmiyorum ama bazen sanki devamını versem yiyecek. Unı babyden baby turco ıslak mendile bende geçtim yaklaşık 4 aydır kullanıyorum beyaz sabun kokulu olanı bizde pişik yapmadı bilginize.

Havuç veriyorum 3 gün bitti. Cam rendeyle rendeleyip verdim. ama hiç sindiremiyor, hepsi olduğu gibi kakada, şekli bile değişmiyor. Yoğurt ve tarhana çorbası yiyor bir kaç haftadır, katı besinlere yeni geçtim, kaka kıvamı da aynı. Normal mi bu, doktorla konuşmalı mıyım?

Bende de vardı aynı durum tık sesi bile duysa tavşan gibi etrafa bakınıyordu panikle hele kendi yaşıtı bebek gördü, bebek ağlamaya başlayınca resmen ödü koptu ondan daha çok ağladı aynı şekilde hapşırma, öksürme her şeye bi panik oluyor bariz korkuyordu. Ya ağlıyor ya da dudaklarını büzüyordu. Bizde aslında şöyle başladı görümcemin köpeği var onun havlamasından sonra kaldı bu durum ilk korkusu oydu çünkü oyuncak sandı sanırım mıncırırken birden havlayınca çok korkmuştu ve ağlamıştı.
Ben şöyle yaptım oyun zamanı özellikle ürktüğü sesleri ya yapıyorum ya da telefondan falan açıyorum ve durumu oyuna dönüştürdüm. Şimdi yine irkiliyor ama arkasından gülüyor sanırım korkuyu yendik bu şekilde tavsiye ederim size de.
Oynarken hapşuu öhöööö, hav hav möööö falan yapıyordum sürekli çocuğa ama baya yüksek tonda, cama pat pat vuruyordum ona da aynı hareketi yaptırıyordum. Komşular pat pat selam çocuklar pat pat diye siz türetirsiniz işte başlarda hoşuna gitmedi ama devam ettim yapıp arkasından gülüyordum anlatıyordum sakin sakin sonra oda gülmeye başladı derken korkusu geçti canım

Bebek ağlaması duyduğunda kendisi ağlıyor zannedip ağlamaya başlar, henüz başkası olduğunu bilmiyor. Bebek Gülme sesi duyarsa galiba ben gülüyorum düye düşünüp gülmeye başlar.

Çocukluğun/ bebekliğin herhangi bir döneminde korktuğu zaman sakın bunda korkacak bir şey yok demeyin, onun korkusunu küçümsemeyin, korkusuyla alay etmeyin.
Korktuğunu biliyorum, ben yanındayım diyin sarılın, biraz büyüyünce korktuğun şeye birlikte bakalım diyip ona olanı biteni açıklayın. Anlamadığı şeyden korkuyor olması normal. Birey olduğunu farkettikçe korkuları açığa çıkacak. En yakın zamanda (8. ay civarı) ayrılık kaygısı başlıyor mesela.
Genel yazmak istedim

Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Cumartesi kontrolde doktora da danışacağım yeni bişe öğrenirsem korku ile ilgili sizle de paylaşırım. Sanırım kaynağını buldum gibi. Bakalım umarım aşarız.

Kızlar diş döneminde kulak ağrısı olabilir mi ?
Ateş vs yok .. akşamları biraz fazla huysuz ve gün içerisinde sürekli kulak tutma durumu var şu 2-3 gündür anlam veremedim daha önce hiç böyle kulak tutup çekmezdi

Biz Bibs kullanıyoruz geceleri, zor alıştı 5. Ayda o yüzden yine gittim yedek olsun diye 0-6 ay aldım. Tek fark boyutuymuş, diğerini yabancılar diye riske etmedim, çok emmediği için 1-2 ay sonra geçerim dedim. Ama damaklı- damaksız da belki bi önemi vardır bilemiyorum.

evet diş dönemi hep kulak ağrısı olabiliyor benim de kızımın eller hep kulakta doktor dişten dedi bi çıkamadı gitti

Kesinlikle oyle ben normalde de takintili biriyke n evlat soz konusu olunca insan mantikli olamiyor bazen...ilk cocugum ve etrafimda bu nirmal veya degil diyebilecek kimsem yok ya doktora sorarim veya burdan yaziyorum..cevabiniz icin ayrica tesekkur ederim

Aminn insallah cok tesekkur ederim bakalim 2gundur gene kabiz yani kaka yapamiyor insallah yine kanli olmaz ben 2gun sut ve sut urunu almiyorum

kahve lekeler sadece bir yerde mi ?
bir de fotoğrafını atarmısin.
çok geçmiş olsun. Her daim aklımdasın. inşallah düşündüğünüz gibi çıkmaz temiz gelir genetik sonucu

Aynısı bende de var 20 gündür elleri hep kulağında, akşamları da huysuz :/ ben de merak ediyorum bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…