- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.561
Canım az az ver sindirimi alışsın, ben hergun yarım çay kaşığı kadar arttırarak gidiyorum.Kizlar bu sabah dayanamadim fitil verdim artik, gunlerdir kabız ikınirken de aglamaya basladi aci cekiyo yavrumfitil verdim 1saat sonra yine zorlana zorlana yapti resmen, insallah bundan sonra kabizlik olmaz. Ben yanlis mi yapiyodum acaba buharda sebzeleri haslayip catalla ezip verdim hep, az su kattim onda da patates havuc falandi mesela kabak verdigimde su cok az katiyodum. Daha sulu mu vermem gerekirdi acaba? Bundan sonra corba olarak vericem daha cok. Bugun avokadoyla yogurt verdim tek ogun biraz toparlasin diye.
Kan nerede ben göremedim, sanki kakasını yaparken zorlanmış biraz tahriş olmuş orası hafif kan gelmiş olabilir gibi geldi bana. Tabii doktorun besin alerjisi diyorsa o ayrı onu dinle ben fikrimi belirttim. Başıma gelmedi ama plan çok kişi var, diyetinden süt ürünlerini keserek bebişleri toparladı çoğunun. Yalnız ağır bi diyet süt, yumurta peynir içeren bişey yiyemiyosun. Birkaç gün daha gözlemle istersen özerllikle peynir yyumurta yedigin zamanlar farklı alerji yapabilcek bişey yemedigin zamanlar, gene aynısı olursa baslarsin diyete. Korkma çoğu bebeğin basima gelebilir geçiyor da. Ogluma da döküntüler olmuştu çikolatadan kaynaklı benim yedigim, 1-2 ay kestim sonra trkrar yedigimde bişey olmadı geçiyor yani dert etmeKizlar merhaba...oncelikle goruntu icin cok ozur dilerim sadece panik bir anneyimbebegim iki gundur kabizdi cok ikindi zorlandi bugun ve kakasini yapti ama kakasinin iceriginde hafif kan gordum..cok ozur dileyerek kaka goruntusunu de ekliyorum...doktoruna attim besin alerjisi dedi diyet yap dedi..muhtemelen sut urunu dedi... Sonra afedersiniz poposuna baktim boyle kizarmisti onu da yolladim pisik olmus dedi sudocrem sur dedi sadece.... esim de diyor cok araladin poposunu bebegin bagirsagindan dolayi oyle gozukuyo biseyi yok...olsa aglardi diyo....ama cok korktum elim ayagim birbirine girdi basina boyle bisey gelen var mi
Dunden beri kendimi kotu hissediyorum ne bicim bi anneyim diye ...bebegim ikiniyordu gunlerdir meger alerjiden kaynakli mide bagirsak kramplari yasiyordu yavrumKan nerede ben göremedim, sanki kakasını yaparken zorlanmış biraz tahriş olmuş orası hafif kan gelmiş olabilir gibi geldi bana. Tabii doktorun besin alerjisi diyorsa o ayrı onu dinle ben fikrimi belirttim. Başıma gelmedi ama plan çok kişi var, diyetinden süt ürünlerini keserek bebişleri toparladı çoğunun. Yalnız ağır bi diyet süt, yumurta peynir içeren bişey yiyemiyosun. Birkaç gün daha gözlemle istersen özerllikle peynir yyumurta yedigin zamanlar farklı alerji yapabilcek bişey yemedigin zamanlar, gene aynısı olursa baslarsin diyete. Korkma çoğu bebeğin basima gelebilir geçiyor da. Ogluma da döküntüler olmuştu çikolatadan kaynaklı benim yedigim, 1-2 ay kestim sonra trkrar yedigimde bişey olmadı geçiyor yani dert etme
Ay bende UniBaby'den BabyTurco ya geçmiştim bu ayKızlar bugün dermotoloğa götürdüm atopik dermatit olmuş. Islak mendilini değiştirmiştim muhtemelen ondan oldu, baby turco deneyeyim dedim hay demez olaydımneyse bugün Dr e tane krem verdi birisi Fito krem birisi de kortizonlu bir krem. Kortizonlu olanı güdne 1 kez sürün sadece dedi. Diğeri günde 2-3 kez.. hala baya kızarık öğlenden beridir sürmüş olmama rağmen hemen geçsin inşallah çok kaşınıyor yavrum
Çok geçmiş olsun bu aradaKızlar bugün dermotoloğa götürdüm atopik dermatit olmuş. Islak mendilini değiştirmiştim muhtemelen ondan oldu, baby turco deneyeyim dedim hay demez olaydımneyse bugün Dr e tane krem verdi birisi Fito krem birisi de kortizonlu bir krem. Kortizonlu olanı güdne 1 kez sürün sadece dedi. Diğeri günde 2-3 kez.. hala baya kızarık öğlenden beridir sürmüş olmama rağmen hemen geçsin inşallah çok kaşınıyor yavrum
Ciğeri mi sönmüş AHAHAHAHAH tıbba yeni hastalık kazandırmışlar. Ciğer niye sönsün ki susuzluktan. Te allam ya.Sesli güldümevet evet aynı bizimkide ben böyle büyüttümden sonra arada aynı teyzeniz gibi diyodu komşuma sordum iki aylıktı su ver ver diye tutturdu gerek yok doktorlar diyo dedim ama komsuma sordum torununun susuzluktan ciğeri sönmüş dedi Keske bende kovabilsem ama zaten uzakta yasıyolar diye sabrediyorum ama busefer ağırlığımı koyucam.bide dediklerinin yalnıslıgınu geçtim benim dediğim doğru diyip bebeğin annesinin lafını dinlememeleri daha sinir bozucu
kötü anne değilsiniz, fazla evhamlısınız bunun için doktora mı gitseniz? Gittiyseniz tekrar gidin lütfen, Bebek de çok yıpranır bu şekilde.Dunden beri kendimi kotu hissediyorum ne bicim bi anneyim diye ...bebegim ikiniyordu gunlerdir meger alerjiden kaynakli mide bagirsak kramplari yasiyordu yavrumkan ve mukus var doktoru da gordu...bakalim kesecegim ben de sut ve sut urunlerini insallah duzelir cocugum
Pardon kiwi marka mama sandalyesi olacaktıMerhaba herkese birsey sormak istiyorum sizlere kişi marka mama sandalyesi kullanan varmı nasıl memnun musunuz bizde yeni geçtik katı gıdaya mama sandalyesi almadım artık almak istiyorum kullanan varmı bu markadan?
Oncelikle evet fotografi yukledikten sonra geri almak istedim lakin alamadim nasil siliniyor bilmiyorum...burdan konu sahibinden de rica ediyorumCiğeri mi sönmüş AHAHAHAHAH tıbba yeni hastalık kazandırmışlar. Ciğer niye sönsün ki susuzluktan. Te allam ya.
kötü anne değilsiniz, fazla evhamlısınız bunun için doktora mı gitseniz? Gittiyseniz tekrar gidin lütfen, Bebek de çok yıpranır bu şekilde.
Sizi evhamlandırmak istemem ama bebeğin özel bölge fotosunu kaldırsanız daha iyi olabilir doktora göndermeniz yeterli. Kabız olsa katı dışkı yapmaz mı, kabız değilmiş. Hepimizin bebeği ıkınma aşamasından geçti benimki de üç- beş gün ıkındı, gece gündüz. Sonra unuttu. Doktor daha iyi bilir tabi.
Belki eşinizin dediği gibi fazla kontrol etmekten kızarmıştır, kendi galine bırakmak lazım biraz.
Kendinize yüklenmeyin, bilemezdiniz ki. Elinizden geleni yaparsınız. düşündüğünüz kadar kötü bir durum yoktur.
Ben 31 yaşımdayım tek çocuğum var
Okadar korkuyorum ki 2. Olur falan diye tüplerimi bile bağlatasım vareşimde 3 biontek aşı oldum inşallah kısır yapmıştır diyor aynı fikirde olmamız güzel tabi
Allah isteyene versin ama bana çok çoook uzak ilerde değişir mi fikrim bilemiyorum ama kendime uzun bi not bile yazdım bi gün 2.çocuk düşünürsem açıp okuyup kendimi vazgeçirmek için
Doğru haklısınız bazen mecbur sağlık problemlerinden dolayı da bir an önce isteyebiliyoruzBen de ikinciyi istiyorum ama esim suan istemiyor ...benim yas 32 ama erken menopoz riskim var yumurta rezervim az...gecen sene 0.90di mesela...yani Allah nasip ederse bi bebegim daha olsun yeter derim ben de 2-3sene sinrasina ertelesem ve o zaman da menopoza girmis olsam diye dusunmekten malesef ne kadar zor da olsa ikinciyi hemen istiyorum...ki bu bebegim bile tedaviyle oldu...3kuretaj sonrasi ve tup bebek tedavisindeyken oldu...belki arkadasinda benzer durumu vardir veya gercekten de yas araligi cok olmasin istemistir
Amin ,çok şükür en azından Allah bir tane nasip ettiÇocuk olmadan önce yapsam mı napsam öyle mi böyle mi çok düşündüm sonra gözümü kararttım eh olsun bari dedim. Çocuk zor ama güzel şey. Şartlar, dünya daha yaşanılır olsa bi çocuğum daha olsun isterim ama hemen değil. Geçen geciktim aklım çıktı bi tane daha gelecek diye. Aklım çıktı çünkü bebeğim çok küçük, mide bulantılarım olunca onunla ilgilenemezdim, doğuma yakın doğum sonrası hallerim zor oluyor ihmal edeceğimi düşündüğüm için, henüz bir yaşındayken yeni bir bebek gelirse ne yaparım tek başımayım diye diye kahroldum resmen.
Yolun yarısındayım ben de. Ama olacaksa bile çocuğum biraz kendine geldikten sonra olsun, Allah olmayanlara isteyenlere hemen versin
Cok zor gercekten Allah sabir versin. Benim de amcam 2 aylikken su ver demisti. Vermiyorum. Hic su vermicem dedim.Sesli güldümevet evet aynı bizimkide ben böyle büyüttümden sonra arada aynı teyzeniz gibi diyodu komşuma sordum iki aylıktı su ver ver diye tutturdu gerek yok doktorlar diyo dedim ama komsuma sordum torununun susuzluktan ciğeri sönmüş dedi Keske bende kovabilsem ama zaten uzakta yasıyolar diye sabrediyorum ama busefer ağırlığımı koyucam.bide dediklerinin yalnıslıgınu geçtim benim dediğim doğru diyip bebeğin annesinin lafını dinlememeleri daha sinir bozucu
Geçmiş olsun. Yakın arkadaşım da olmuştu. Bir kaç ay inek sütü tüketmemişti. Manda sütü keçi sütü vs kullanmıştı muadil olarak (tatlı, peynir vs için) bebekte etkisi hemen görülüyor sonra da geçiyor. Sizinki de hızla iyileşir bence.Oncelikle evet fotografi yukledikten sonra geri almak istedim lakin alamadim nasil siliniyor bilmiyorum...burdan konu sahibinden de rica ediyorumNefesimmmsin silebiliyirsaniz silermisiniz.....doktora gitme konusunda da malesef esim istemiyor iki kez gittim ama iki seferde de elime ilac tutusturulup eve geri dondum.....esim de ilac almami istemiyor bu konuda da malesef anlayisi da yok... kaldi ki suan bebegimle evdeyim ve birakip da doktora gizliden bile olsa gidecek kimsem yok...fazla evham bebegimi degil ama beni yipratiyor onun da farkindayim ama bilerek isteyerek yaptigim bisey de degil hep de derim Rabbim kimseye vermesin bu apayri bir hastalik hipokondriyaklik....kabiz olsa kati yapmaz buyukler gibi degillermis onlarin kabizligi baskaymis doktorumuzun dedigine gore....sonucta sadece anne sutuyle besleniyor kati olmasini da beklemiyoruz... Bebegimin poposunu cok kontrol de etmedim esimin dedigi fotografini cekerken fazla araladigim...hic bi sekilde popo kontrol de etmem normalde ......temizlerken kirmizilik gozume ilisti sadece...doktorun dedigi bebegimde besin alerjisi varmis simdilik diyet verdi ama bu sayfada paylasma sebebim yasadigim durumu yasamis ve atlatmis birini bulunca ekstra rahatliyorum en azindan gececek diye dusunuyorum cok zor ve sikintili oldu bebegim ama ona bisey olacak korkusuyla bu kadar telaslanmam....evet normal degil ama suan icin benim tedavi olma durumum da malesef yok...cevabiniz icin de tesekkur ederim
Öncelikle geçmiş olsun cnm geçmişi okuyamadım ve görmedim fotoyuOncelikle evet fotografi yukledikten sonra geri almak istedim lakin alamadim nasil siliniyor bilmiyorum...burdan konu sahibinden de rica ediyorumNefesimmmsin silebiliyirsaniz silermisiniz.....doktora gitme konusunda da malesef esim istemiyor iki kez gittim ama iki seferde de elime ilac tutusturulup eve geri dondum.....esim de ilac almami istemiyor bu konuda da malesef anlayisi da yok... kaldi ki suan bebegimle evdeyim ve birakip da doktora gizliden bile olsa gidecek kimsem yok...fazla evham bebegimi degil ama beni yipratiyor onun da farkindayim ama bilerek isteyerek yaptigim bisey de degil hep de derim Rabbim kimseye vermesin bu apayri bir hastalik hipokondriyaklik....kabiz olsa kati yapmaz buyukler gibi degillermis onlarin kabizligi baskaymis doktorumuzun dedigine gore....sonucta sadece anne sutuyle besleniyor kati olmasini da beklemiyoruz... Bebegimin poposunu cok kontrol de etmedim esimin dedigi fotografini cekerken fazla araladigim...hic bi sekilde popo kontrol de etmem normalde ......temizlerken kirmizilik gozume ilisti sadece...doktorun dedigi bebegimde besin alerjisi varmis simdilik diyet verdi ama bu sayfada paylasma sebebim yasadigim durumu yasamis ve atlatmis birini bulunca ekstra rahatliyorum en azindan gececek diye dusunuyorum cok zor ve sikintili oldu bebegim ama ona bisey olacak korkusuyla bu kadar telaslanmam....evet normal degil ama suan icin benim tedavi olma durumum da malesef yok...cevabiniz icin de tesekkur ederim
Sevgili annişler merhaba. Benim kızımda bariz bi şekilde korku durumu var. 6 aylık olacağız nerdeyse 4 aydır herşeyden korkuyor. Özellikle ani seslerden. Hapşırıyorum korkuyor. Ufak bir yüksek seste korkuyor irkiliyor. Kapı çarpıyor irkiliyor ağlıyor. Acaba fark etmediğim bi davranışımdan dolayı travma mı geçiriyor diye çok üzülüyorum. Çok kötü hissediyorum kendimi. Biraz hassas bir bebek acaba ondan mı? Yaşayan var mı aramızda gerçekten çok kötüyüm çok üzülüyorum hergün kafama takılıyor. Geceleri uyuyamıyorum artık psikologa gideceğim çocuğum ve kendim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?