- 19 Şubat 2022
- 12
- 33
- 8
- 35
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.641
Benim eşim malesef annesine hiçbir şey söyleyemiyor, bana da bir şey söylemez öyle korkuluk gibi duruyor. Beni haklı bulsa bile annedir diye bir şey demiyor. Annesinin hatalı olduğunu göre göre susuyor misal o beni deli ediyor. Birkaç kere fazla pimpiriklisin bu da bizi rahatsız ediyor dedi sadece o kadar. Kaynanam ileri boyutta rahatsız, oğlumu eşimin kardesinin adıyla seviyordu ona benziyormuş diye yani kendi doğurmus gibi falan görüyor. Kayınbiraderimin adı ahmet diyelim misal oğlumu ahmet ahmet diye seviyor. zaten ağzından torun lafı cıkmıyor oğlum oğlum diyor. O senin oğlun değil torunun diyeceğim bir gün. Artık normal davransa bile bana batıyor lohusa dönemimi onun yüzünden kötü hatırladığım için. Bebeğimin altını ne zaman değiştirip değiştirmediğimi sorguluyor. İki aylıkken yanına gitmiştik değiştirdin mi ne zaman falan diyor. Sanki 2 aylık olana kadar sen mi yapıyordun şimdi sorguluyorsun dedim ona. Of çok doluyum.Ay aynıyız biliyormusun bende konu açmayı düşünüyordumgerçekten yani biz anneyiz biz onlardan daha cok düşünüyoruz cocugumuzu yani . Bizimkide öyle akşam yıkama su içir dışarı cıkarma cici bebe yedir kulağını deldir uzar gider .. emziğe bal calıp vermişti doğum zamanında tecrübesizliğim lohusa dönemime geldi bişey diyemedim ama bu geldıklerinde valla herşey farklı olacak. Sizin eşiniz nası bu konularda duruşu nasıl ? Aslında esas görev onlara düşüyor . Ben eşime söledim sen söyle biz böyle yetiştiriyoruz karışma diye söledim dedi bilmiyorum artık dedimi
Bende markette dilim olarak satılanlardan alıyorum. Bazı marketçiler tatlı ve çorbalık ayrı , tatlılık daha sert olur daha iyi tatlısı olur diyo fark bu sanırım. Ben tezgahtan gördüğüm dilimli bal kabağını alıyorum çok takılmıyorum cinsineKızlar ek gıda durunlari nasıl gidiyor.Sizinkiler pütürlü yemeye alıştımı?
Benim oğlum pütürlü gıdalara henüz alışamadı tam diliyle dışarı itiyor:)
Birde yoğurda alerjisi var sanırım ama aynı anda dişte çıkardığından çok kakasını yapıyor aşırı yani oda pişik yapmış olabilir ama yoğurt yiyincede poposu kızarıyor hangisi sebebp oldu şuan çözemiyorum doktorda aşırı lezyon yoksa vermeye devam edin dedi.
Şuana kadar verdiklerim yoğurt,kabak,havuç,avokado,tatlı patates,patates,irmik,elma,muz,keçi boynuzu+üzüm pekmezi geçen pirinç unu verdim pekmezli muhallebi olarak.
Şimdi pazı çorbası bezelye püresi var aklımda birde şu balkabağı bizim yediğimiz kabak tatlısı olan balkabagimi bir arkadaş hayır o değil dedi anlayamadım.Google görsellerde bakıyorum farklı farklı Allah aşkına hangisi buBu ikisi aynı şey degilmi birde bunları dilimlenmiş paketlerde satıyorlar sonucunda 3üde aynı şeymi ?
Yada benim almam gereken hangisi?
Ben brokoli, karnabahar, havuç haşlayıp veriyorum eline , alıştı, zaten yarısı ağzından yarısı elinde sularını emiyo önce emzik gibiBlw yapan var mı ben çok korkuyorum haşlanmış gıdayı direk eline vermeye ya direk yutmaya çalışır boğulursa diye nasıl alıştıracağım
Brokoli havuç patates kabak verdim ben de alıyor eline eziyor mıncıklıyor ağzına götürüp biraz yutuyor büyük parça koparırsa çıkarıyor ağzından en güzel brokoliyi yiyebildi kendisi yemekten çok hoşlanıyor ben de o kendisi yerken püresinden veriyorum ama hala üç yemek kaşığını geçemedik gözüm üstünde ama hep kendisi yerken bugün bir tatlı kaşığı kemik suyu ekledim iki gün daha az az ekleyeceğim sıkıntı olmazsa her püresine koyacağım ve sonra da kıymaya geçeceğim ama nasıl pişirmeliyim bilmiyorum kıymasınıBlw yapan var mı ben çok korkuyorum haşlanmış gıdayı direk eline vermeye ya direk yutmaya çalışır boğulursa diye nasıl alıştıracağım
bende yapayım ufak ufak ama karnabahar 6. ay için uygun yiyecek değil diye biliyorum 8. veya 9. ay kaldı aklımda neyse en azından brokoli havuç deneyeyim :)Ben brokoli, karnabahar, havuç haşlayıp veriyorum eline , alıştı, zaten yarısı ağzından yarısı elinde sularını emiyo önce emzik gibiçok büyük koparırsa da kendi diliyle itiyo, damağında eziyo, çeviyo ufak ufak yutuyo. Tabi gözüm hep üzerinde oluyo. Bir haftadır yaban mersini veriyorum mesela denedim, 1 tane veriyorum ağzına kendi eziyo yutuyo Önemli olan sanırım damağıyla ezebileceği kıvamda olmalı. Yemek içinde de verirken o yumuşaklıkta mı bakıyorum ben kendi ağzıma alıp.
Çok talihsizlik olmuş sizin içinKızlar Kaynanamlar geldi bebeğe bşeyler yedirme ağzına tıkıştırma sorunu artık daha az sorun benm için çünkü yeni bir sorunumuz var geldiler ve kayınpederim tüm gece öksürdü hastamısınız dedm bogazım gıcık bşy yok dedi ama en son komsuları filan grip belirtisi tasıyorlarmiş yeni öğrendim ve geldiği gibi bebeğimi cok fazla öpüp sarıldı .bence kesin covidler okadar sinirliyim ki tüm gece uyumadım eşim bugun teste götürecek. Bu kadar düşüncesiz olmamalı insanlar napıcam ben cok korkuyorumve aşırı sinirliyim . Kendi ailemle bile bebeği görüştürmedim annem babam dışında , ama buna 6 aydır bebeği görmüyorlar diye ısrarlara dayanmayp eve kabul etmek zorunda kaldım .baskasının hatasının umursamazlıgının bedelini bebeğim ve ben mi cekicem yani? Hayatımdan silmeyi düşünüyorum onları zaten sevmiyordum . Cok yazdım konuscak kimsem yok kusura bakmayn
Doktorun yazdığı sebzeler arasındaydı bizebende yapayım ufak ufak ama karnabahar 6. ay için uygun yiyecek değil diye biliyorum 8. veya 9. ay kaldı aklımda neyse en azından brokoli havuç deneyeyim :)
Teşekkürler inşallah cıkmazÇok talihsizlik olmuş sizin içindurun bakalım belki covid değildir. Benim eşimde öksürüyo, boğazım yanıyo diyo kaç gündür covid çıkmadı. Stres yapmayın hemen, umarım covid çıkmaz
Canım bu listeye göre, emzirme/mama ne zaman yapıyorsun peki?kızlar doktorumun verdiği listeyi paylaşıyorum
Benim 2.5 3 aylık olana kadar öyleydi. 5 6 günde bir kaka yapardı. Doktor sadece anne sütü olduğu sürece önemli değil, bağırsakları alışma sürecinden geçiyordur düzelir dedi. Sonra bir gün ishal oldu, bir hafta sonrasında da günde 5 kere yapmaya başladı :) kendi kendine düzene girdi yani, sağlık ocağında da öyle dediler. 10 güne kadar bekleriz müdahale etmek için demişlerdi. Ama zorlanan bebekler olursa, popoya azıcık zeytinyağı sürüyolar diye biliyorum.Kizlar sadece anne sutuyle beslenen ve 3-4gun kaka yapamayan bebisleri olan var mi?neler yapiyorsunuz yani zeytin yagi felan mi iciriyirsunuz yoksa hicbisey yapmayim kendi kendine mi yapmasin bekliyorsunuz
Benim bebegim de duzenli her gun kaka yapardi cok nadiren gun asiri yaptigi olurdu...ama bi ara cok ikiniyordu dusunuyorum sadece sut iciyordum o aralar ve burdan da paylasmistim kakasinda kan gorup kizariklik da gorumce doktorum sut ve sut urunlerinden uzak dur dedi.. bir haftadir sut ve sut urunu yemiyorum ama. Bu sferde 3-4gunde 1kaka yapmaya basladi hani keyfi yerinde arada .e.edeyken ikinmaya calisiyir anliyorum bosaltmak istiyo ama olmuyo..acaba dedim zeytinyagi mi icirs bir cay kasigi kadarBenim 2.5 3 aylık olana kadar öyleydi. 5 6 günde bir kaka yapardı. Doktor sadece anne sütü olduğu sürece önemli değil, bağırsakları alışma sürecinden geçiyordur düzelir dedi. Sonra bir gün ishal oldu, bir hafta sonrasında da günde 5 kere yapmaya başladı :) kendi kendine düzene girdi yani, sağlık ocağında da öyle dediler. 10 güne kadar bekleriz müdahale etmek için demişlerdi. Ama zorlanan bebekler olursa, popoya azıcık zeytinyağı sürüyolar diye biliyorum.
Önüne arkasına ekliyorum canımCanım bu listeye göre, emzirme/mama ne zaman yapıyorsun peki?
Canım ek gıdada oluyor kaka yaptığı anda değiştirmeye çalış beklemeden.Kızlar bebeğim pişik oldu ve geçiremiyorum yardımmm!!! Özel bölgesinin üstleri iç kısmında yok poposunda da çok hafif her kakadan sonra yıkıyorum pamukla siliyorum yedikleri dokunmuş olabilir mi alerji böyle mi oluyor yoksa ama 1 hafta oldu ilk kızarıklığı gördüğümde bir ara azalmıştı yine arttı bugün. İlk gördüğümde yoğurt tadımı yapıyorduk ama 3.gün vermedim doktor ertele dediği için eğer yoğurttan olsaydı geçerdi 1 haftadır yemiyor tatlı patates ve brokoli tadımlarını bitirdik en son bu ara bir de iki seferdir soğan da veriyorum püresinde pişirip bunlar yapar mı bilemedim canı yanıyor kuzumun ya
Canım benim bebegiminde brokolili tadiminın 3. Gününden sonra poposuna kızarıklık oldu ama baya bi kızarıklık, bir anda çıktı, brokoliliyi bıraktık şimdi geçmek üzere, hangi besinin tadimindan sonra olduğunu anlaman lazım, genelde 3. Gun oluyor, soğan için de erken diye biliyorum doktorun ver dediyse bilemiyorum tabi.Kızlar bebeğim pişik oldu ve geçiremiyorum yardımmm!!! Özel bölgesinin üstleri iç kısmında yok poposunda da çok hafif her kakadan sonra yıkıyorum pamukla siliyorum yedikleri dokunmuş olabilir mi alerji böyle mi oluyor yoksa ama 1 hafta oldu ilk kızarıklığı gördüğümde bir ara azalmıştı yine arttı bugün. İlk gördüğümde yoğurt tadımı yapıyorduk ama 3.gün vermedim doktor ertele dediği için eğer yoğurttan olsaydı geçerdi 1 haftadır yemiyor tatlı patates ve brokoli tadımlarını bitirdik en son bu ara bir de iki seferdir soğan da veriyorum püresinde pişirip bunlar yapar mı bilemedim canı yanıyor kuzumun ya
Merhaba benim bebegimin de oyle sizin yediginiz bisey de dokunmus alerji yapmis olabilr bebimki alerjik bir bebek oldugu belli yarin nasip olursa doktoruna goturecegim bu aksam kakasinda yine hafif kan da gordum artik bu evhamlik durumunu gectiKızlar bebeğim pişik oldu ve geçiremiyorum yardımmm!!! Özel bölgesinin üstleri iç kısmında yok poposunda da çok hafif her kakadan sonra yıkıyorum pamukla siliyorum yedikleri dokunmuş olabilir mi alerji böyle mi oluyor yoksa ama 1 hafta oldu ilk kızarıklığı gördüğümde bir ara azalmıştı yine arttı bugün. İlk gördüğümde yoğurt tadımı yapıyorduk ama 3.gün vermedim doktor ertele dediği için eğer yoğurttan olsaydı geçerdi 1 haftadır yemiyor tatlı patates ve brokoli tadımlarını bitirdik en son bu ara bir de iki seferdir soğan da veriyorum püresinde pişirip bunlar yapar mı bilemedim canı yanıyor kuzumun ya
Canım doğduğundan beri sudocrem kullanıyorum ama yok yani geçmiyor yarın doktora gideceğiz bakalımCanım ek gıdada oluyor kaka yaptığı anda değiştirmeye çalış beklemeden.
Birde bu ara bez ıslak mendil vs değiştirdin mi ?
Bir öneride pişik kremi değiştir değişiklik etkisini arttırıyor bence
Ben normalde mustela kullanıyorum
Pişik olunca sudocrem çok başarılı tavsiye ederim
Ben de brokoliden şüpheleniyorum bugün vermedim bakalımCanım benim bebegiminde brokolili tadiminın 3. Gününden sonra poposuna kızarıklık oldu ama baya bi kızarıklık, bir anda çıktı, brokoliliyi bıraktık şimdi geçmek üzere, hangi besinin tadimindan sonra olduğunu anlaman lazım, genelde 3. Gun oluyor, soğan için de erken diye biliyorum doktorun ver dediyse bilemiyorum tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?