2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Evet canim her besini yarım çay kaşığı arttırarak veriyorum sindirimi alışsın diye, doktorum öyle yapmami söylemişti öyle ilerledim ben hep.

Emzik kullananlar 6-18 grubuna geçtiniz mi? Avent air kullanıyorduk, büyüğünü aldım daha tutamıyor ağzında. Küçükle devam ediyoruz şu an hala. Ne gibi zararı olur acaba, bile var mı?
Biz de avent air kullanıyoruz 6-18 e yarın geçeceğim ben de ama emzikler baya büyük gözüküyor bakalim tutabilir, bence küçük kullanmanın zararı olmaz büyüğü tutmaya hazır olana kadar sürekli deneyeceğiz.

Merhaba ...korkmayin burdaki cogu bebis oyle...korku kendilerini koruma ic gudusu den gelir.benim bebegimde de var ..hatta deriz bu korkaklikla kime cekti diye ama ciddiye almayin...elini tutuyorum annecim.bisey yok yanindayiz biz diyorum ve guluyoruz o da gulmeye basliyor bu seferbuyudukce Rabbin izniyle gececek daha guvende hissedecektirler kendilerini tabiki anne ve baba destegiyle ve sevgisiyle

Bizde avent kullanıyoruz 6-18 resmen 2 katı ağzına baya büyük geldi bu nedenle emmedi diş kaşıyıcı olarak kullanıyor suan
0-6 devam ediyoruz ama genelde bebişler 8-9 ay civarı geçiyormuş zaten deneye deneye artık ne zaman kabul ederse

Kizlar biz de covid pozitifiz maalesef bebegimin yaninda hep maskeli duruyoruz, ilk geceyi atlattik yatarken ondan uzakta yattim ve maskeyle emzirdim hep. İnsallah ona bulasmamistir gerci ayni evin icinde bulasmazsa mucize olur. Tavsiyeleriniz varsa yazarsaniz cok mutlu olurum. Bebegimin ateslenmemesi icin dua ediyorum surekli, insallah ona bulasmaz

Canım geçmiş olsun bizde geçen hafta atlattık
Kızımda 2 gün ateş oldu hafifte öksürük
Sadece calpol kullandık birde Demir ilacı veriyorsan onu kesmen gerekiyor.
Demir takviyesi varolan virüsü besliyormuş
Doktorum calpol ver ateş oldukça, bol bol emzir ve Demir’i kes D vitaminini vermeye devam et dedi

Kızlar biz ek gıdaya başlayalı 13 gün oldu kızım çok kıvamlı kaka yapıyor genelde ilk öğünü öğlen tadım oluyor akşam da sebze karışımı veriyorum zeytinyağlı yarım çay bardağı ya da 3 yemek kaşığı kadar istediği kadar su da veriyorum 2-3 saatte bir de emziriyorum yine de kakası neredeyse katı poposundan düşmüyor beze yapışmıyor sizce kesmeli miyim ek gıdayı napsam bilemedim

Canım bizimde öyleydi başta şimdi daha normale döndü yeni başlarken bağırsaklarda öğütme sorunu oluyor sanırım.
Doktorum diş macunu kıvamında olmalı ama bebekte bi huzurluk yoksa kaka kıvamı rengi bir sey ifade etmiyor da demişti içinde kan vs olmadığı sürece.
Şu anda dediğim gibi normal ama ilk başlarda cidden baya katı oluyordu poposunda kalıyordu sulu sulu sarı kakadan sonra insanı bi şaşırtıyor tabi bu arada muz ve havuç yediğinde yine oluyor o günlerde kayısı da veriyorum dengelensin diye.

Evet hep sulu yapardı birden katılaşması korkutuyor beni makat çatlağı olmasından korkuyorum açıkçası senin kaç gün oldu ek gıda ayrıca kayısı İçin 3 gün kuralı yaptın mı neler veriyorsun şimdi çok sordum kusura bakma

Ben hiç bir sey için 3 gün kuralı yapmadım
Benim doktor biraz değişik bu konuda ona uyum sağladım. Ek gıdaya baya yediği kadar ver ile başladık yani.
Yumurta,süt ve et ürünlerinde kontrollü gideceğiz dedi. Onlara da başlamadık henüz.
1 ay oldu geçeli gece muhallebisini de sayarsak 3 ögün ek gıda yiyor şuan da.
- meyve püresi
- çorba
- meyveli tahıllı gece muhallebisi
Kayısı alerji yapanını duymadım ama tabi bilemiyorum ya da zeytin yağı arttırabilirsiniz.
1 yemek kaşığı zeytinyağ çorbasına koyuyorum doktor kabız olduğunu hissettiğinde 1 yemek kaşığı da daha sütüne vs koyabilirsin demişti çorbada tadını bozar 2 kaşık diğer kaşığı başka bir öğünde ver dedi yani
Kayısıyı da ben kaynatıp püre yapıp veriyorum suyunu da içiriyorum ya da posasını çorbasına/muhallebisine ekliyorum canım.

Cok tesekkur ederim canim. Demir takviyesine hala baslayamamistik iyi denk gelmis valla, eczanede bulamadik sonra da sorusturamamistik bir turlu. Cok sukur daha ates olmadi daha ama zaten daha 2.gunumuz bugun. Kacinci gunlerde ates olmustu kizinda hatirliyor musun? Birde ben maskeyle yaninda duruyorum ama ne kadar koruyabilirim sonucta ayni ev

Canim bu gece muhallebisi hazir satilan hipp kasik mamalarindan mi yoksa sen mi yapiyorsun? Ben gece de vereyim diyorum ama almiyor

Meyveli tahıllı muhallebilerden ben de almıştım gelirken ama burada içeriğine bir bakayım dedim süt tozu süt yağı Palm yağı falan var o yüzden 1 yaşına kadar vermeyeceğim belki o zaman da vermem bilemiyorum hero baby ve arı mama almıştım ben
Bu sabah tadım yapmadım akşama püresini sütümle sulandırarak vereyim bari

Bize annemden geçti annem pazar bizdeydi
Salı ben hastalandım ama annemin pazardan itibaren covid olduğunu bildiğimiz için maskeleri bizde çıkarmadık.
Çarşamba da bebiş ateşlendi maalesef
Benden değil annemden geçmişti zaten bence
Siz de maske çıkarmayın hiç hatta hastalansa bile çünkü ne kadar az maruz kalırsa virüse okadar iyi
Maske, sık sık el yıkama önemli birde doktor aynı oda da uyumayı önermedi yine virüse maruz kalma açısından zaten 4. Ay da odasını ayırmıştım ben oyuzden sorun olmadı.
her uyku sonrası da havalandırdım ve üzerini çarşafını vs sık sık değiştirdim canım.
2 gün ateşte korkulacak seviye de olmadı 39 u görmedik 38.7 oldu en fazla şükür ki
Siz önlemizi alın bebişe geçmeyebilir yani merak etmeyin. Geçse de bizden çok daha güçlü olduklarını düşünüyorum

Canim bu gece muhallebisi hazir satilan hipp kasik mamalarindan mi yoksa sen mi yapiyorsun? Ben gece de vereyim diyorum ama almiyor
Doktor bana prinç unu ya da irmikle hazırla demişti önce öyle başladım ilk 3-4 gün 1 kaşığı zorla yedi diyebilirim ama sonra yemeğe başladı alışınca. Kıvamlı geldiği için öğürüyordum daha sulu yaptım yavaş yavaş katılaştırdım onun faydası oldu diye düşünüyorum.
Mama ya da anne sütüyle yapıyordum zaten.
Sonra hipp aldım daha pratik diye onu daha çok sevdi 140 Ccden yapıyorum hepsini yiyor.

Elmalı muzlu yulaflı pirinçli vs seçenekler var
Baya tok tutuyor gece beslenmeyi kestik çünkü bunlardan sonra geceleri uykusunda emzirmeme rağmen emmek istemedi midesi dolu kalıyor demekki doktorda kesebilirsin aç değil demekki dedi öyle işte

Prinç unu yada irmik kullanarak kendi sütünüzle hazırlayabilirsiniz içine istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz ilk öyle başlamıştım bende.
tabiki böylesi çok daha sağlıklı ama pratik olarakta içeriği en temiz gördüğüm hipp olduğu için ondan veriyorum

Kahvaltıya ne zaman geçmeyi düşünüyorsun peynirli yumurtalı falan

Kahvaltıya ne zaman geçmeyi düşünüyorsun peynirli yumurtalı falan
Doktora göre ilerliyorum canım 6.Ay demişti
Bu hafta 6. Ay kontrolümüz de netleşir
Zaten liste veriyor tarifler ve saatlerin olduğu onda kahvaltı kısmı boş şuan
Yine bu listenle gel dedi ekleme yaparım dedi.
Eti falan da bu ay ekleyecek çorbaya şuan sadece sebzelerden yapıyorum.
İstersen listeyi özelden atarım sana tabi benim bebeğime göre doktorun planı bu her bebeğe uyar mı bilemem yanlış yönlendirmiyim

bizde de bu durum var biraz , kaynağı ne sizce? Bir de doktordan sınra da bilgilendirirseniz çok sevinirim

Tarifler çeşitlilik için fikir verir belki atarsan sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…