2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Merhaba benim bebegimin de oyle sizin yediginiz bisey de dokunmus alerji yapmis olabilr bebimki alerjik bir bebek oldugu belli yarin nasip olursa doktoruna goturecegim bu aksam kakasinda yine hafif kan da gordum artik bu evhamlik durumunu gecti
Dün gece bir de kustu iki kez sanırım doğru bulduysam brokoli yapıyor bugünden itibaren vermiyorum bakalım

bizde de boyleydi. doktor ayni sekilde 10 gune kadar normal demisti. ama artik meme mama seklinde ilerliyoruz, biraz daha duzene girdi. iki gunde bir yapiyor genelde

Benim eşim malesef annesine hiçbir şey söyleyemiyor, bana da bir şey söylemez öyle korkuluk gibi duruyor. Beni haklı bulsa bile annedir diye bir şey demiyor. Annesinin hatalı olduğunu göre göre susuyor misal o beni deli ediyor. Birkaç kere fazla pimpiriklisin bu da bizi rahatsız ediyor dedi sadece o kadar. Kaynanam ileri boyutta rahatsız, oğlumu eşimin kardesinin adıyla seviyordu ona benziyormuş diye yani kendi doğurmus gibi falan görüyor. Kayınbiraderimin adı ahmet diyelim misal oğlumu ahmet ahmet diye seviyor. zaten ağzından torun lafı cıkmıyor oğlum oğlum diyor. O senin oğlun değil torunun diyeceğim bir gün. Artık normal davransa bile bana batıyor lohusa dönemimi onun yüzünden kötü hatırladığım için. Bebeğimin altını ne zaman değiştirip değiştirmediğimi sorguluyor. İki aylıkken yanına gitmiştik değiştirdin mi ne zaman falan diyor. Sanki 2 aylık olana kadar sen mi yapıyordun şimdi sorguluyorsun dedim ona. Of çok doluyum
ah umarım test negatif çıkar. Gerçekten bu düşüncesizlik can sıkıcı. Biz de 10 gün önce covid geçirdik bebeğim eşim, ben test olmadım ama ben de kesin hastaydım. Kendimizi geçtim bebeğin hasta olması çok zorlayıcıydı. Belki sadece griplerdir ama eğer covidlerse de iyi bir konuşma yapıp çok kesin sınırlar çizmenin zamanı gelmiş de geçiyor demektir. Zaten sebepsiz yere kimse kimseyi sevmezlik yapmıyor illa bir şey var ki böyle hissediyorsun.

Kizlar sadece anne sutuyle beslenen ve 3-4gun kaka yapamayan bebisleri olan var mi?neler yapiyorsunuz yani zeytin yagi felan mi iciriyirsunuz yoksa hicbisey yapmayim kendi kendine mi yapmasin bekliyorsunuz
Benim bebis daha onceleri 4 gun yapmadigi oluyordu. Ben bisi yapmiyodrdum. 4. Gun kendiliginden yapiyordu. Zaten nereye kadar yapmayabilir ki. Dr. Sormustum 4-5 gune kadar normal demisti ama 4 aylikken sormustum. Su an normalnmidir degilmidir bilmiyorum

Aa aa bizim de değişik bi pişik oldu ve dün brokolinin 3. Günüydü, dün gece başladı. Hay allahım ondan mı oldu acaba
Ben tadımları 2 gün yapıyordum doktorum alerji en erken 72 saatte ortaya çıkar o yüzden 3 gün yap dedi ben de üç gün yapıyorum bakalım yarın götüreceğim kontrole ne diyecek

Kızlar, nasılsınız? Genel olarak sormak istedim gerçekten. Hepimiz 6 ayı bitirdik ve şunu merak ediyorum. Nasıl hissediyorsunuz? İyi misiniz? Hayatlarınız bir düzene girdi mi?
Özellikle de merak ediyorum, bebekle bir gününüz nasıl geçiyor? Üşenmeyenler detaylı yazabilirse kendimizi geliştirebilir ve doğrulayabiliriz.
Ben hala tam bir düzene girdiğimi söyleyemem. Ayrıca bebeğim uyuduğu kısa sürelerde de ancak ev işleriyle uğraşıyorum ya da arada sırada netflixten bişeyler izleyebiliyoruz, başka bir şeye pek enerjim kalmıyor. Hani olur da bi yerlere gidersek de sonraki bir kaç günde anca kendime geliyorum gibi. (Gündüzleri bebeği güneş görsün diye dışarı sık sık çıkartıyorum o ayrı)
Acaba ben mi beceremiyorum, ya da normali böyle de ben mi abartıyorum ya da hepimiz mi böyleyiz? Instamomlar görüyorum her şeye yetiyorlar yetişiyorlar falan, ben yalandan bile olsa göstermelik bile yetebilir durumda değilim. Kabuslarımda, ki haftada bir var kesin, sürekli yanlışlıkla tekrar hamile kaldığımı görüyorum

Nezle ya da gripse bile el kadar çocuğun hatrına maske takıp yaklaşaması gerekir ama nerde o düşünce, ancak yapışsınlar çocuğa. Kocaman insanların bencil olması asap bozucu. Bu vesileyle eşini güzelce doldur bundan sonra eve alacağı herkes için 10 kere düşünsün. İnşallah bebekle size bir şey olmaz.
İnşallah düz nezle çıkar.

Bana da atar mısın canım listeyi ya benim doktorda cok fazla ayrıntı vermedi. Bu ek gıda ile başım dertte patates havuç kabak 3 lüsünü veriyorum ama kızım pek sevmedi bir de doktor 3 yemek kaşığı bir öğün 3 yemek kaşığı bir öğün vermemi söyledi toplam günde 6 yk yani o da biraz fazla geliyor kızım yemiyor hepsini yani ne yapıcam bilmiyorum

Sonuç pozitif geldi bu arada bzm evde karantinaya girdiler sehir dısında yasadıkları için Evet bu kadar da kör cahil olunmaz ki ya biz bu kadar dikkat ederken bebeği aldım ve cıktık evden annemleere geldım kendimizi bir odaya kapadık şimdilik. Karantinaya aldık bebekle. Of gerçekten o sesi çıkmayan ben busefer kaplana döndum bağırdım agladım cıktm eşimede dedm affetmiycem bunu dedm bakalım bizi nelrr bekliyor

Bazen çok iyiyim yenidoğan dönemini atlattığım için şükrediyorum.O toyluk şaşkınlık bitti diye seviniyorum.Oğlumdan etkileşim alınca mutlu oluyorum ama bazen de çok bunalıyorum.Çalışmıyorum şu an eşim kendine düşen sorumlulukları bişir yapar ama ancak yetebiliyorum.Bazen sessizce duvarı izleyesim geliyor Hastasonları tüm gün eğitimlerim oluyor hafta içi ev işleri vs derken baya yoğun geçiyor.Kendimi sorguladığım zamanlar oluyor herkes gayet iyi her bebek mis gibi yemek yiyor ben neden yediremiyorum,neden çiğneyemedi hala gibi.Ama sonra şunı diyorum ki bunu hep diyorum her çocuk her anne kendime özel.Instamonların fenomenlerin hiçbirini takip etmiyorum edeceksem yurt dışında yaşayan birkaç “gerçek” hesaba bakıyorum ve rahatlıyorum.Burada da mesela ek gıda için başka şeyler için bir sürü sorular oluyor ki benim de kafamın karıştığı çok oluyor ama asıl mesele bu “yetersizlik hissi” bilerek bilmeyerek bu pompalanıyor bize.İnsanın var oluşundan beri yaptığı bir eylem için bir sürü kural bir sürü zorluk bana çok saçma geliyor.Annelik olgusunun bu kadar ticarileşmediği ve sömürülmediği bir düzen diliyorum Bu konuda tez yazabilirim mentorluk,koçluk,psikoloji alanlardında sık sık çalışmalara katılan biri olarak ama en iyisi susayım

Son düzenleme:
Kızlar size bir şey danışmak istiyorum,
Ben bebeğimi doğduğundan beri yastıkla yatırıyorum yani ilk 1. ayından itibaren. Ama etrafımda ki herkes ayyyy yastıkla yatırılmaz, yok boğulur yok işte omuriliği eğri olur vs .. Ya bende hep yastıkla yatmışım ama ne boğuldum ne omuriliğim eğri. Anlamıyorum neden bu yastık düşmanlığı ? Ben mi yanlış yapıyorum.. Üstelik ben kızımı yastıksız yatırsam kıyamet kopuyor illaki o yastık kafasnda olacak uç tarafını tutup ya da gözüne getirip öyle yatacak.

Bunlar böyle konuşunca bende kendimi sulu hissediyorum otururken cocuk öne doğru gidiyor vücudu diye a acaba yastıktan dolayı gerçekten cocugun kemiğimi eğri diyorum. Ya ne alaka ?

Yeğenim hep yastıkla uyudu çünkü bundan 16 yıl önce sosyal medya,internet bilgi ağı ve sosyal medya doktorları bu kadar gelişmiş değildi.Annem ve ablam biz nasıl büyüdüysek aynı mantıkla yastıkla yatırdı.Şu an onurilik eğriliğine sebep olabileceği(kesin değil) ve boyun kaslarının gelişmesinde olumsuz rol oynayacağı (bu daha olası) ve maalesef boğulma tehlikesine karşı (bu önemli) önerilmiyor.Baştan beri bu şekilde uyumuşsa değiştirmeniz zor olabilir.Benim bebeğimin de yüz üstü uyumasını tavsiye etmişti doktorum 1 aylıkken başladı bu şekilde uyumaya hala öyle uyuyor.Düz zeminde boğulma tehlikesine karşı önlemleri alarak bu şekilde uyutmaya devam ediyorum çünkü diğer türlü uyuyamıyor.Doktorunuza bunu sordunuz mu?Bu arada öne eğilme benim bebeğimde de var.Çok normal jelibon kıvamındalar çünkü.Fazlasını şu an beklemiyorum.İlla yastık olmaz derse doktorunuz baby jem sanırım onun uyku arkadaşı beyaz pofidik yumuşak bir şey.Yavaş yavaş ona geçirebilirsiniz.

Ya bizim yastığımız zaten öyle normal bir yastık gibi düşünmeyin :) incecik bir şey yani ve öyle sert veya yüksek bir şey değil.. Baya ince. Yani o kdar ince ki mesela ayağımda sallarken 2 yastık ile sallıyorum kafası acımasın diye
Boğulma durumu için evet o düşünülebilir ama zaten bebeğimin yastığı delikli yani. Babyjem'in boğulma önleyici yastığı.

Bir de şunu eklemek istedim ben kendime hiç vakit ayıramadığımı farkettim.Yani bir alışverişe çıkayım bir yere gidip kahve içeyim uzun zamandır yapmıyordum.Pandemiden dolayı zaten çıkamıyorum hala korkuyorum o ayrı da yine de eski ben gibi hissetmek istiyordum.Sonra 2 uygulama beni instagramdan toksik “al al al bunu da al az daha al,kaydır kaydır” psikolojisinden uzak tuttu.Biri storytel(kitaplar sesli olarak seslendiriliyor) diğeri dergilik (içinde bir sürü dergi ve gazete var) her ikisine de abone oldum.Ev dekorasyon dergileri,günlük manşetler ne bileyim yabancı dergiler hepsi elimin altında oldu.Kitap okuma ise öyle ayaklarımı uzatayım battaniye altı kitap okuyayım fırsatım olmadığı için açıyoruz oğlumla ben yemek yaparken birlikte dinliyoruz.Her ikisini de tavsiye ederim.Daha fazla insan gibi hissettirdi

O zaman bence korkulacak bir durum yok.Yeğeniminki de aşırı ince kuş tüyüydü.Siz yine doktorunuza danışın ama o kadar inceyse farketmez bence omuriliğine.

O zaman bence korkulacak bir durum yok.Yeğeniminki de aşırı ince kuş tüyüydü.Siz yine doktorunuza danışın ama o kadar inceyse farketmez bence omuriliğine.
Bende öyle düşünüyorum ama yine de soracağım. Yani gerçekten ince ayağımda sallarken kafası acımaması için çift kat sallıyorum.. Yani öyle bizim yattığımız yastıklar gibi değil ki ne zararı olabilir.
Herkes bu kdar bilmese ve milletin beynini sulandırmasa keşke.

annelik elbette güzel ama hepimiz insanız bizimde motivasyona, yalnız kalmaya, kendimize vakit ayırmaya, eğlenmeye bir çok duyguya ihtiyacımız var sadece anne değiliz Bir dönem suçluluk duygusu gelmişti sonra atlattım çok şükür.
Gündüz uykularında işlerimi yapıp bir şeyler izlemeye okumaya vaktim oluyor en azından sıcak kahve içmek bile bir şeydir bazen cidden oturup sadece boş boş bakıyorum nasıl dinlendiriyor
akşam bebiş uyuduktan sonra 8 den sabah 8 e kadar gezmelere gitmeye başladık annem bizde kalıyor gece uyanmadığı için ona da bir yükü olmuyor. mecbur gece takılıyoruz hahahah arkadaşlar artık kovacak kıvama geliyor napalım özledik bu işleri zaten 1 Mart işe dönüyorum bu şıkkında yakında eleriz haftasonları artık Pandemi nedeniyle mekanlardan hala çekindiğimiz için ev buluşmaları yapıyoruz yani.
Ama tabiki eski hayatımla bebekli hayatım arasında dağlar kadar fark var ağlama hissi gelirdi sanki hayatım bitti gibi şimdi daha cok alıştım sanırım yine depresif moda girdiğim oluyor ama cok daha iyiyim.
İstediğim an istediğim yere gitmek, istediğim vakit battaniyemi kapıp film izleyerek bütün gün tembellik yapmak artık yok bi süre de olamayacak gibi Duş alacağım saate zor karar veriyorum malum
Eskiden yarım gün tatil olsun hemen bi yerlere kaçardık her haftasonu bi şehre gittiğimiz olurdu kızlarla olsun çift olarak olsun inanılmaz sosyal bi hayatım vardı. Arkadaşlar devam ediyor bi içim gitmiyor değil çocuksuz gitsen olmaz alıp gitsem hiç olmaz düzeni bozulacak daha küçük.
Haftasonu eğlence için Kıbrıs’a gittiğimizi bilirim
Ucuz bilet bulduk diye 1 buçuk günlük Almanaya’ya falan şimdi nerdeeeee
çocuğun eşyalarını hazırlamam 1 buçuk gün sürüyor zaten ucuz kovaladağım şeyde bebek ürünleri bezdir, ıslak mendildir hahha uçak bileti bi süre daha ilişkimiz olmaz gibi
bide biz tatillerimizde yetişkin otel tercihi yapardık genelde daha sakin diye ama mesela bu yaza da en iyi cocuk animasyonlu oteller enter artık babyy shark dütdürütttüüü dinlicez bol bol

Covid geçiren hanımlar biz temaslıyız daha belirti yok ama emzirirken kullanabileceğimiz vitamin ne olabilir ? Birde aspirin emzirenler kullanabliyormu kan sulandırmak için?

Bu pediatristin açıklaması izlemek isterseniz.
Bebeklerin baş beden oranı bizimkinden farklı, gelişim baştan ayağa olduğu için kafaları daha büyük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…