- 17 Şubat 2015
- 8.892
- 24.579
- 548
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.681
Böyle böyle.Ben de burada sormuştum.Aynı durum öğürme kusma olmadan devam ediyor.Zamanla alışacakmış.Tatlı patatesi ve bal kabağını güzel yedi gerisi pek iç açıcı değildiEk gıdaya başladım ama…
Yediği yarım çay kaşığı bile değil öğürüyor, tükürüyor hatta kusuyor. Böyle böyle mi alışacak yoksa sorun mu var
İy bari resmen boş boş halıya bakıyorum hata bende mi acaba diyeBöyle böyle.Ben de burada sormuştum.Aynı durum öğürme kusma olmadan devam ediyor.Zamanla alışacakmış.Tatlı patatesi ve bal kabağını güzel yedi gerisi pek iç açıcı değildi
Benim doktor da ilk 3 gün bir şeye başla 4.gün akşamına başka bir şey ekle dedi.Bu şekilde her yiyecek için 7 günlük döngü yap dedi ama açıkçası zaten öğüren çiğneyemeyen çocuğa akşam da dayamak istemedim.3 gün kuralıyla gidiyorum hala meyveye geçmedim.Beraber doğum yaptığım arkadaşlarım çorbalara vs geçti her konuşmamızda beni yavaşlıkla suçluyorlar ama benim bebeğim havada kapmıyor kaşığı ne yapayımİy bari resmen boş boş halıya bakıyorum hata bende mi acaba diye
Kabak havuç patates haşlamasını az zeytinyağıyla çatalla ezip veriyorum doktor böyle yap dedi. Ama nasıl iğreniyor nasıl bi tükürmeailedeki erkeklerin hiç biri kabak sevmiyor sanırım bu model de öyle olmuş. Parçalı şeyler ağzına gelince öğürme hareketi yapıyor galiba. Memeyi dayayıp doyuruyordum ne güzel ya ben sevmedik bu ek gıda işini tembel insanım ben
İlk 15 gün öyle geçtiEk gıdaya başladım ama…
Yediği yarım çay kaşığı bile değil öğürüyor, tükürüyor hatta kusuyor. Böyle böyle mi alışacak yoksa sorun mu var
Ani bebek ölümleri için yani boğulma riski vs ok, ama onun haricinde eğrilik vs sanmıyorum ben açıkcası ya.Elif Pinar Çakir on Instagram: "Bebeklere ne zaman yastık kullanmaya başlayabiliriz?"
3,060 likes, 162 comments - guncel_anne on February 4, 2022: "Bebeklere ne zaman yastık kullanmaya başlayabiliriz?".www.instagram.com
Bu pediatristin açıklaması izlemek isterseniz.
Bebeklerin baş beden oranı bizimkinden farklı, gelişim baştan ayağa olduğu için kafaları daha büyük.
Aynen öyle olacakEk gıdaya başladım ama…
Yalniz degilsinizKızlar, nasılsınız? Genel olarak sormak istedim gerçekten. Hepimiz 6 ayı bitirdik ve şunu merak ediyorum. Nasıl hissediyorsunuz? İyi misiniz? Hayatlarınız bir düzene girdi mi?
Özellikle de merak ediyorum, bebekle bir gününüz nasıl geçiyor? Üşenmeyenler detaylı yazabilirse kendimizi geliştirebilir ve doğrulayabiliriz.
Ben hala tam bir düzene girdiğimi söyleyemem. Ayrıca bebeğim uyuduğu kısa sürelerde de ancak ev işleriyle uğraşıyorum ya da arada sırada netflixten bişeyler izleyebiliyoruz, başka bir şeye pek enerjim kalmıyor. Hani olur da bi yerlere gidersek de sonraki bir kaç günde anca kendime geliyorum gibi. (Gündüzleri bebeği güneş görsün diye dışarı sık sık çıkartıyorum o ayrı)
Acaba ben mi beceremiyorum, ya da normali böyle de ben mi abartıyorum ya da hepimiz mi böyleyiz? Instamomlar görüyorum her şeye yetiyorlar yetişiyorlar falan, ben yalandan bile olsa göstermelik bile yetebilir durumda değilim. Kabuslarımda, ki haftada bir var kesin, sürekli yanlışlıkla tekrar hamile kaldığımı görüyorum
Yalnızım lohusalık bittiğinden beri, annem dahil kimse gelemiyor. Ayda 1 fala . Eşimim nöbetleri vs oluyor o da haftanın 1-2 günü yoktur. Kısaca tüm işler bende. Sabah 8de çocuk uyanır. Onu eyle pışpışla. Kahvaltı hazırlıyorum kendime şipşak bebegi de mama sandalyesine alıyorum. Kahvaltımın yarısını yapamadan uykusu gelir uyumak ister haydi onu uyut. Apar topar yemek ye, hızlıca kaldır öglen kalkınca bebeğe ne yedireceğini hazırla. Alt değiş oyun oyna bebegi yedir. Biraz kendi haline bırak oynasın o ara evi topla, yemek işine başla. Uykusu gelir uyur kalan yemeği bitir. Fırsat bulursam kendime ögle yemegi. Uyanir bir daha da uyumaz. Evi topla aktivite yap sağı solu sil. Baba gelsin babaya ver. Masa hazırla topla. Akşam servisi yap çay meyve bilmem ne. Baba 2-3 saat bakar seni arıyo der gene sana versin. Oyun huzursuzluk uyku beslenme derken 9-10 gibi bebe uyur. Mutfagini topla makinayı boşalt ki sabaha daha az iş kalsın.. gece 11 gibi pert çıksın 1 saat kendine ayır. (Onda da bebek gelişim, ek gıda önerileri, çocuğun eksikleri internette ara, fiyat karşılaştır, nerede ne daha uygun, eğitici oyuncak ara, mama fiyatları) kendime ayırabildigim tek zaman yatmadqn diş fırçalayip yüz temizlemek. Bi 40-50 sf kitap okumal yatmadan. Tüm gün böyle bizim. Her gün. Bazen evdeki işlerim aksayacak diye dışarı bile cikmak istemiyorum.Kızlar, nasılsınız? Genel olarak sormak istedim gerçekten. Hepimiz 6 ayı bitirdik ve şunu merak ediyorum. Nasıl hissediyorsunuz? İyi misiniz? Hayatlarınız bir düzene girdi mi?
Özellikle de merak ediyorum, bebekle bir gününüz nasıl geçiyor? Üşenmeyenler detaylı yazabilirse kendimizi geliştirebilir ve doğrulayabiliriz.
Ben hala tam bir düzene girdiğimi söyleyemem. Ayrıca bebeğim uyuduğu kısa sürelerde de ancak ev işleriyle uğraşıyorum ya da arada sırada netflixten bişeyler izleyebiliyoruz, başka bir şeye pek enerjim kalmıyor. Hani olur da bi yerlere gidersek de sonraki bir kaç günde anca kendime geliyorum gibi. (Gündüzleri bebeği güneş görsün diye dışarı sık sık çıkartıyorum o ayrı)
Acaba ben mi beceremiyorum, ya da normali böyle de ben mi abartıyorum ya da hepimiz mi böyleyiz? Instamomlar görüyorum her şeye yetiyorlar yetişiyorlar falan, ben yalandan bile olsa göstermelik bile yetebilir durumda değilim. Kabuslarımda, ki haftada bir var kesin, sürekli yanlışlıkla tekrar hamile kaldığımı görüyorum
Ben aşırı rahat bir insandım. Hala çok zorlanmıyorum. 40 dk dan fazla uyumuyor benim bebiş gecede gündüzde doğduğundan beri bu şekilde. Ama bazen çok bunalıyorum. Eşimin işten gelmesini iple çekiyorum. Gece uykusu doğru düzgün aldığım yok. Alıştım normal karşılıyorum bu günler geçecek. Her türlü koşula hemen adapte olabiliyorum. Dışarı çıkıp geziyoruz benim için çok iyi oluyor bebiş arabada hemen uyuyor çok kolay oluyor benim için. Onun dışında ev oturması olsun arladaşlarla görüşmek olsun hiç birini yapamıyorum. Şuan ben ve bebiş ten ibaret dünyaKızlar, nasılsınız? Genel olarak sormak istedim gerçekten. Hepimiz 6 ayı bitirdik ve şunu merak ediyorum. Nasıl hissediyorsunuz? İyi misiniz? Hayatlarınız bir düzene girdi mi?
Canım emin ol herkes seninle hemen hemen aynı durumda, instamomlara falan takılma sen, bebek bu günü gününü tutmadığı için tam bir düzen yok yani hayatımda, aslında düzen kendime göre yok bebeğin duzenine uyuyorum işte, o ne yapmak isterse onu yapıyoruz, ev işlerini ve yemeği akşam eşim gelince yapiyorum çoğu zaman, detaylı temizliği de haftasonlari sadece, ama bunlara takılma bunlar çok geçici şeyler, şu iş kaldı bunu yapamadım dersen hayatı kendine zehir edersin, ben çamaşırı makineye atıyorum bazen akşama kadar seremedigim oluyor ama umurumda bile değil, bebeğimle vakit geçirmeyi seviyorum, ve bugünlerin geçici olduğunu biliyorum, sana günümü anlatayım sabah 8-9 gibi uyanıyoruz, beslenme bakım ihtiyaçlarından sonra biraz oynuyoruz ilk uykusuna 11 gibi geçiyor, o uyurken ben kahvaltı yapıyorum 12.30 gibi uyanıyor yine oyun başlıyor, bazen mama sandalyesine koyup yemek yapıyorum ama mizmizlanirsa oyun, 3 gibi uyuyor uyumaya yakın yine beslenme, 4 gibi kalkıyor ondan sonra babamız geliyor, bebeği o devraliyor ben de evi süpür yemek hazırla ye işlerine girisiyorum, saat 7bgibi yarım saatlik bir uykusu var ondan sonra 9-10 gibi gece uykusuna başlıyor o saatten sonra ben de netfilx falan takılıyorum. Ama çok yorucu gerçekten, gün içinde hiç boş vakit kalmıyor fakat dediğim gibi bu çok normal ve geçici bir durum ve ilk 3 ay gibi zor değil en azından.Kızlar, nasılsınız? Genel olarak sormak istedim gerçekten. Hepimiz 6 ayı bitirdik ve şunu merak ediyorum. Nasıl hissediyorsunuz? İyi misiniz? Hayatlarınız bir düzene girdi mi?
Böyle başlıyor merak etmeEk gıdaya başladım ama…
Yavaş yavaş daha az öğürmeyr başladıBöyle başlıyor merak etme
Ben iştahlı bizimki hiç zorlanmam löp löp yer diyordum anam ne yemesi ne tükürmesi ağzını bile açmadı ki bi kitledi artık aradan ne sokuşturursam 1 çay kaşığının belki 10 da 1 i
Sonra sonra alıştı her gün denedim ama zorlamadım yok burnunu sık yok bir şeyler izlet falan o topa girmedim yani.
1 ayı geçti başlayalı tabak bitiriyor şimdi merak etme alışacak kim yemek yemeğe alışmadı ki öyle düşün
Labne ve loru karistirmis olabilirim ama instada muhendisinoglu doye bir sayfa var orda sabitlenen hikayelerinde en sona bakin orda net bir sekilde tarifi varSelam anneler. 6 ay 16 günlük olduk ve daha yeni aşılarını yaptırabildim. 10 kilo 900 gram olmuşuz boyumuz 75 cm. Doktorumuz yumurta sarısını nohut kadar vermeye başla dedi. Aslında ben geçen hafta çok az tattırmıştım. Ama olduğu gibi kakasında çıktı hiç sindiremedi ve aşırı gaz yaptı. Şuan tekrar vermeye korkuyorum. 7. Ay gibi vericem sanırım . Deneyen var mı yumurta? Birde labne ver dedi bu bizim yediğimiz labne mi ? Bebek labnesi var mı? Ya da evde kendimiz mi labne yapmalıyız? Evde kendimiz yapabiliyormuşuz bir iki tarif buldum ama aklım karıştı. Birde ateş düşürücü olarak calpol kullanıyordum pedifen verdi benim başım falan ağrıdığında bende içebilirmişim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?