2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ek gıdaya başladım ama…
Yediği yarım çay kaşığı bile değil öğürüyor, tükürüyor hatta kusuyor. Böyle böyle mi alışacak yoksa sorun mu var

Ek gıdaya başladım ama…
Yediği yarım çay kaşığı bile değil öğürüyor, tükürüyor hatta kusuyor. Böyle böyle mi alışacak yoksa sorun mu var
Böyle böyle.Ben de burada sormuştum.Aynı durum öğürme kusma olmadan devam ediyor.Zamanla alışacakmış.Tatlı patatesi ve bal kabağını güzel yedi gerisi pek iç açıcı değildi

Böyle böyle.Ben de burada sormuştum.Aynı durum öğürme kusma olmadan devam ediyor.Zamanla alışacakmış.Tatlı patatesi ve bal kabağını güzel yedi gerisi pek iç açıcı değildi
İy bari resmen boş boş halıya bakıyorum hata bende mi acaba diye
Kabak havuç patates haşlamasını az zeytinyağıyla çatalla ezip veriyorum doktor böyle yap dedi. Ama nasıl iğreniyor nasıl bi tükürme ailedeki erkeklerin hiç biri kabak sevmiyor sanırım bu model de öyle olmuş. Parçalı şeyler ağzına gelince öğürme hareketi yapıyor galiba. Memeyi dayayıp doyuruyordum ne güzel ya ben sevmedik bu ek gıda işini tembel insanım ben

Benim doktor da ilk 3 gün bir şeye başla 4.gün akşamına başka bir şey ekle dedi.Bu şekilde her yiyecek için 7 günlük döngü yap dedi ama açıkçası zaten öğüren çiğneyemeyen çocuğa akşam da dayamak istemedim.3 gün kuralıyla gidiyorum hala meyveye geçmedim.Beraber doğum yaptığım arkadaşlarım çorbalara vs geçti her konuşmamızda beni yavaşlıkla suçluyorlar ama benim bebeğim havada kapmıyor kaşığı ne yapayım Aslında kaşık istiyor dişini kaşımak ve ağzının içindekileri dışarı çıkartmak için yarın elmaya akşamında da çorbaya başlayacağım.Bakalım bizi neler bekliyor

Ek gıdaya başladım ama…
İlk 15 gün öyle geçti ama şimdi ne versem ağzına çiğniyo o çiğnedikçe bizim karşısında çılgınlar gibi dans edesimiz geliyo

Ani bebek ölümleri için yani boğulma riski vs ok, ama onun haricinde eğrilik vs sanmıyorum ben açıkcası ya.
Kullandığımız yastıkta zaten boğulma önleyici o konuda da sıkıntım yok.

Ama doktoruna danışacağım bu omurilik eğriliğine sebebiyet verir kısmını. Ama artık çok geç zaten 7. ayına geldik daha bu saatten sonra döndüremem dün bir denedim yastığın kenarını bulamadığı için kıyamet koptu sonuç onun istediği oldu :)

Doktorumuzla konuştum kızlar, cevap verenlere teşekkürler. :)
Bizim zaten yastığımızın kalınlığı 3-4 cm kadar. Ve yumuşak bir yastık.. dediğim gibi.

Yastığa nasıl yatırdığımı sordu ben sadece baş kısmını yastığa koymuyorum, yatırırken belden az yukarısından itibaren yastığın üstünde kalmış oluyor zaten bu şekilde bir sorun oluşturmadığı söyledi teorikte böyle ama pratikte çoğu kişi uygulamaz. Omurilik kısmı ise 1000de bir anca diyebiliriz dedi.
Boğulma konusuda zaten yastığımz boğulma önleyici onunla da ilgili bir sıkıntı yok.

Yalniz degilsinizben de kendimi cok kotu hissediyorum.esim calisiyor ben ise baslamadim cunku bebegimi birakacak kimsem yok mecburi bakici tutacagim ona da daha kiyamiyorum ama eminim ise baslarsam h bana hem bebegime olumlu yansir cunku tum gun evde tv acmadan oturup onunla.ilgilenmek uykusuz kalmak kendime zaman ayiramamak canimi cok sikiyor olsa da varligina bin sukur diyorum...evliligimizin ilk 5 yilinda ne kadar aktif ,sosyal ise suan o kadar asosyalim hele ki pandemi sebebiyle komsularimi dahi evime sokamiyorum...iki insan yuzu gormeye hasretim...hafta 1-2bebegi buyuk bir park var cikaririz ama o da.mirin kirin eder hemen doneriz....eskiden eve girmezdik esimle o ulke senin bu ulke benim dolasirdik simdi ise sadece hayallerde kaldi doye dusunuyorum depresif mood ve surekli vucudumu. Dinliyorum zaten anksiyetesi olan bir insanken suan bu durumda olmamak elde degil....ailelerimiz 1500km uzakta sadece goruntulu gorusuyoruz inanin o bile iyi geliyor....ne diyeyim saglik olsun hersey hal olacak Rabbimin izniyle elbet buyuyecekler

Yalnızım lohusalık bittiğinden beri, annem dahil kimse gelemiyor. Ayda 1 fala . Eşimim nöbetleri vs oluyor o da haftanın 1-2 günü yoktur. Kısaca tüm işler bende. Sabah 8de çocuk uyanır. Onu eyle pışpışla. Kahvaltı hazırlıyorum kendime şipşak bebegi de mama sandalyesine alıyorum. Kahvaltımın yarısını yapamadan uykusu gelir uyumak ister haydi onu uyut. Apar topar yemek ye, hızlıca kaldır öglen kalkınca bebeğe ne yedireceğini hazırla. Alt değiş oyun oyna bebegi yedir. Biraz kendi haline bırak oynasın o ara evi topla, yemek işine başla. Uykusu gelir uyur kalan yemeği bitir. Fırsat bulursam kendime ögle yemegi. Uyanir bir daha da uyumaz. Evi topla aktivite yap sağı solu sil. Baba gelsin babaya ver. Masa hazırla topla. Akşam servisi yap çay meyve bilmem ne. Baba 2-3 saat bakar seni arıyo der gene sana versin. Oyun huzursuzluk uyku beslenme derken 9-10 gibi bebe uyur. Mutfagini topla makinayı boşalt ki sabaha daha az iş kalsın.. gece 11 gibi pert çıksın 1 saat kendine ayır. (Onda da bebek gelişim, ek gıda önerileri, çocuğun eksikleri internette ara, fiyat karşılaştır, nerede ne daha uygun, eğitici oyuncak ara, mama fiyatları) kendime ayırabildigim tek zaman yatmadqn diş fırçalayip yüz temizlemek. Bi 40-50 sf kitap okumal yatmadan. Tüm gün böyle bizim. Her gün. Bazen evdeki işlerim aksayacak diye dışarı bile cikmak istemiyorum.

Selam anneler. 6 ay 16 günlük olduk ve daha yeni aşılarını yaptırabildim. 10 kilo 900 gram olmuşuz boyumuz 75 cm. Doktorumuz yumurta sarısını nohut kadar vermeye başla dedi. Aslında ben geçen hafta çok az tattırmıştım. Ama olduğu gibi kakasında çıktı hiç sindiremedi ve aşırı gaz yaptı. Şuan tekrar vermeye korkuyorum. 7. Ay gibi vericem sanırım . Deneyen var mı yumurta? Birde labne ver dedi bu bizim yediğimiz labne mi ? Bebek labnesi var mı? Ya da evde kendimiz mi labne yapmalıyız? Evde kendimiz yapabiliyormuşuz bir iki tarif buldum ama aklım karıştı. Birde ateş düşürücü olarak calpol kullanıyordum pedifen verdi benim başım falan ağrıdığında bende içebilirmişim.

Ben aşırı rahat bir insandım. Hala çok zorlanmıyorum. 40 dk dan fazla uyumuyor benim bebiş gecede gündüzde doğduğundan beri bu şekilde. Ama bazen çok bunalıyorum. Eşimin işten gelmesini iple çekiyorum. Gece uykusu doğru düzgün aldığım yok. Alıştım normal karşılıyorum bu günler geçecek. Her türlü koşula hemen adapte olabiliyorum. Dışarı çıkıp geziyoruz benim için çok iyi oluyor bebiş arabada hemen uyuyor çok kolay oluyor benim için. Onun dışında ev oturması olsun arladaşlarla görüşmek olsun hiç birini yapamıyorum. Şuan ben ve bebiş ten ibaret dünya sürekli eşime sarıyorum. Kendime bakıyorum kendimi beğenmiyorum kaşımın şekline taktım şu sıralar saçımı mı boyasam diyorum. Makyaj dahi yapmıyorum geçen gün sevgililer gününde yaptım bebiş beni tanımadı ağladı o kadar uykuyla benim zaten problemlerim vardı antidepresan kullandım bi dönem biraz rahatlamıştım. Ama geri geldi o problem yakın zamanda psikolojik destek almaya karar verdim. Ben normal karşılamaya çalışıyorum ama bu böyle gitmeyecek yıprandım. Hamilelikte aldığım kiloları verdim stresten emzirmekten göğüsler sarktı ve bunların hepsi canımı sıkıyor kendimden hiç memnun değilim aynaya bakmak istemiyorum..

Canım emin ol herkes seninle hemen hemen aynı durumda, instamomlara falan takılma sen, bebek bu günü gününü tutmadığı için tam bir düzen yok yani hayatımda, aslında düzen kendime göre yok bebeğin duzenine uyuyorum işte, o ne yapmak isterse onu yapıyoruz, ev işlerini ve yemeği akşam eşim gelince yapiyorum çoğu zaman, detaylı temizliği de haftasonlari sadece, ama bunlara takılma bunlar çok geçici şeyler, şu iş kaldı bunu yapamadım dersen hayatı kendine zehir edersin, ben çamaşırı makineye atıyorum bazen akşama kadar seremedigim oluyor ama umurumda bile değil, bebeğimle vakit geçirmeyi seviyorum, ve bugünlerin geçici olduğunu biliyorum, sana günümü anlatayım sabah 8-9 gibi uyanıyoruz, beslenme bakım ihtiyaçlarından sonra biraz oynuyoruz ilk uykusuna 11 gibi geçiyor, o uyurken ben kahvaltı yapıyorum 12.30 gibi uyanıyor yine oyun başlıyor, bazen mama sandalyesine koyup yemek yapıyorum ama mizmizlanirsa oyun, 3 gibi uyuyor uyumaya yakın yine beslenme, 4 gibi kalkıyor ondan sonra babamız geliyor, bebeği o devraliyor ben de evi süpür yemek hazırla ye işlerine girisiyorum, saat 7bgibi yarım saatlik bir uykusu var ondan sonra 9-10 gibi gece uykusuna başlıyor o saatten sonra ben de netfilx falan takılıyorum. Ama çok yorucu gerçekten, gün içinde hiç boş vakit kalmıyor fakat dediğim gibi bu çok normal ve geçici bir durum ve ilk 3 ay gibi zor değil en azından.

Ek gıdaya başladım ama…
Böyle başlıyor merak etme
Ben iştahlı bizimki hiç zorlanmam löp löp yer diyordum anam ne yemesi ne tükürmesi ağzını bile açmadı ki bi kitledi artık aradan ne sokuşturursam 1 çay kaşığının belki 10 da 1 i
Sonra sonra alıştı her gün denedim ama zorlamadım yok burnunu sık yok bir şeyler izlet falan o topa girmedim yani.
1 ayı geçti başlayalı tabak bitiriyor şimdi merak etme alışacak kim yemek yemeğe alışmadı ki öyle düşün

Ben de kendime hiç vakit ayıramıyorum hiçbir şeye yetişemiyorum, lanet kovit olmasa en azından kuaföre giderim bi kendime gelirim, kıyafet alırım. Giyecek şeyim yok eskilere giremiyorum hala şişmanım

Yavaş yavaş daha az öğürmeyr başladı galiba zamanla olacak. Geçen aya kadar 9 kiloyu geçen çocuğum zayıfladı bi de yemeyince takmaya başlamıştım gerçi onun kadar ben emeklesem güzelce erirdim göbek kalmazdı

Evet ya Burun sıkma, ağzını yanaktan basıp zorlama, bir şey izlerken ağzına tıkıştırma, arkasından tabakla dolaşma, korkutup zorla yedirme ve daha aklıma gelmeyen niceleri asla yapılmaması gerekiyor çocuk yemeği kötü kodlar yıllarca yemekle ilgili problem yaşar. Travmatik anılar oluşur

B bacardi ben doğumdan sonra 5.gün kontrolünde AOÇ’ye kokoreç yemeye gittim doktordan sonra ilk kızımda da bu kızımda da hep çıktım dışarı yanımda emzirme önlüğüm olsun yeter ki dedim. Şimdileri de akşam yemeğini dışarda yiyeceksem sabahtan öğününü hazırlayıp termosuna koyuyorum 1.5 senedir ücretsiz izindeyim güzel ama sıkılıyor insan dışarı çıkıyorum dediğim de haftasonu 1 gün market ya da avm gezmesi. Bu ctsi pikniğe gittik üşüttü herhalde aynı gece kustu iki kez ama çok şükür bir daha olmadı yatmadan önce sebze vermiştim belki de ağır geldi bilemiyorum. Ama evde olduğum 6 gün sizinle aynı sabah 7’de kalkıyoruz abla okula baba işe ben de çarçabuk bir kahvaltı yapıyorum kızımı yatırınca hooop ben de uyuyorum kalkınca ona tadım yaptırıyorum ben de bir şeyler yiyorum oynuyoruz emiyoruz sonra uyuyoruz o uyuyunca yemek ya da ev işi neyse onu yapıyorum 4-5 gibi babamız gelir yemek ye çay iç çocukları uyut saat 10 oluyor sonra ben de neden yapmıyorsam artık 1’e kadar otururum tv izlerim çay falan içeriz eşimle günler böyle. İnanın 2.çocuğu 8 yıl sonra doğurup yeniden kısıtlı hayata dönmek de çok zor ama ikisinin kıkır kıkır oynamasını görmek de her şeye değer

Labne ve loru karistirmis olabilirim ama instada muhendisinoglu doye bir sayfa var orda sabitlenen hikayelerinde en sona bakin orda net bir sekilde tarifi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…