2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bugün ben de denedim ve malesef tutmadı ne heveslerle almistim oysa, 6. ay hediyesi olacaktı kizima

Ya bana da atabilir misin canim merak ettim fikir olmasi acisindan iyi olur, bizim dr hicbirsey soylemedi hatta gazli bir bebek oldugunu bile bile yogurt verme bile demedi. Bir arkadasim uyardi onun doktoru verdirmemis yogurt. Bizim kiz belki de o yuzden kabiz

Ben bu sabah tadım yaptırmadım akşam da daha püre gibi değil de koyu kıvamlı çorba gibi gerdim tüm gün 2-3 saatte bir emzirdim son kakası çok iyiydi çok şükür dün sabah tatlı patates tatmıştı akşam da patates brokoli çorbası yapmıştım belki de patates çok geldi kabız olduğunda ek gıdayı azaltıp emzirmeyi arttırmayı dene bir de

Ya cok sanslisiniz Turkiyedeki anneler. İngilterede doktor yüzü görmüyoruz biz. Hamilelikte ebeler ilgilendi simdi de saglik calisani takip ediyo. Üç gün kuralı, beslenme listesi falan hic bir strateji yok. Yogurt vermistik korkunc kusmaya basladi biraktik. Patates ile basladik. Bana da atabilir misiniz listeyi?

Herkes ek gıdaya geçti mi biz daha başlamadık bebeğim 27 ağustos doğumlu. Doktorumuz 6. ayı bekle demişti ama burda herkes başlamış sanırım. Biliyorum biraz da kişisel bir durum 5. ayda başlayanlar da var. Ben doktorun dediğini uygulamaya karar verdim. Daha bugün mama sandalyemizi sipariş ettik 6 ay 1 haftalık olduğunda başlarız diye düşünüyorum. Bugünlere kadar yediğin yemeğin suyundan tattır diyen aile büyüklerine karşı azimli bir savaş verdim. O yemeğin suyundaki salça, yağ, baharat, tuz bebeğe verilir mi gel de anlat yaşlılara. Bundan sonra da blw düşündüğüm için savaş vereceğim. Allahım sen yardım et.

Canım instagramda @hastalanmayancocuk ve @eleleanneliğe gibi hesaplar var ben listelerinden fikir ediniyorum bak istersen sen de

Kesinlikle haklısın ben 180 günü doldurup başladım kızım kendisi önünde bir şeyler olsun istiyor yemekte yoksa bağırıp çağırıyor umarım blw’ye uyum sağlar şimdilik önüne koyuyorum tadımlarda arada da ağzına püresinden veriyorum ben 1 yaşına kadar ailelerden çooook uzakta büyüteceğim için kendimi şanslı görüyorum Allah yardımcın olsun çok karışıyorlar bana telefonda bile eline ver bir şeyler diyorlardı gidene kadar blw’ye alıştı alıştı yoksa dönünce mümkün değil

bizde de bu durum var biraz , kaynağı ne sizce? Bir de doktordan sınra da bilgilendirirseniz çok sevinirim
Misafirlikteyken uyutmuş ayrı odaya almıştım uyusun diye. Uyanmış ağlamış duymamışım sanırım o gün çok korktu. Normal bir ağlama değildi çünkü yadırgadı sanırım uyuduğum ortamı da. Çünkü normalde uyandığında asla ağlamazdı. O günden sonra her uyandığında ağlamaya başladı. Korkunun kaynağının o olduğunu düşünüyorum biraz aklıma başka bişe gelmiyor Bugün gideceğiz yazarım muhakkak

Bz de ek gıdaya 6 ay dolunca basladık.o savası ben hala veriyorum kayınvalidem 4.aydan beri yediğin yemeklerden tattır doğdugundan beride su ver diye basımın etini yiyor Allahtan uzakta yaşıyor rahatım telefondan taciz ama bu hafta gelecekler burayada yazmıştım fikir açısından napıcam diye . Bir sürede kalırlar moralim baya bozuk artık ara açılacak söz dinlemesse yapacak bişey yok

Hiç acele etmeyin biraz da bebeğe bağlı bence.6 ay 1 haftalıkkrn başladık ek gıdaya.Doktorum da çok acele etme taraftarı değildi.Benim bebeğimde de öyle sofrada atlayayım ağzımı açayım gibi durumlar yoktu ve hatta bence ek gıdadan sonra aydınlandı Aaa bunların yaptığı yemek yemekmiş demek diye bir aydınlanma geldi yeni açıyor ağzını biz masadayken.

biz hem meme hem mama gittik 4. aya doğru biberon reddi başladı sadece uykuda aldı ve 5. ayda artık uykuda da almamaya başlayınca 5 ay 10 günlük ek gıdaya geçtik kilomuzda iyiydi. Şimdi öğün şeklinde veriyorum ama kızım çok iştahlı mama da almayınca yediriyorum acaba çok mu veriyorum ? Dün verdiklerimin örneği;
Sabah 1 tatlı kaşığı yulaf unu pişirdim yarımdan biraz az avokado 1 tatlı kaşığı labne ekledim
öğlen 3 çorba kaşığı yoğurt içine yarım muz ve ev yapımı bebe bisküvisi
akşam yarım kaseden biraz fazla sebze çorbası (balkabağı, kabak, patates, havuç, pirinç)
Gece uyumadan 1 saat önce (çünkü geç uyuyoruz) 1 tatlı kaşığı yulaf unu pirinç unu irmik karışımı pişirip içine elma rendesi.

Bana miktarlarınız fazla gelmedi
Bizde meme/mama ve ek gıda gidiyoruz şuan da kahvaltı yok sadece.
2 kez emziriyorum
3 kez mama veriyorum 3x120 cc
1 kase meyve püresi 125 gr
1 kase çorba 120 gr
1 kase de yulaf prinç ya da irmikli gece muhallebisi yiyor 150gr

Bana da atabilir misin listeni Fikir olsun bana da . Bizim doktorumuz çok genel şeyler söylğyor hep bu ek gıda konusunda . Ben de kafama göre yapıyorum,tabi araştırarak. Ama 3 gün kuralı falan yok bende kalmadı ,çünkü annemler geldi

Ayy hiç sormayın. Bizimkiler de uzakta ama o telefonla tacizler bile yeter. Yani iyi niyetliler elbette ama bilmiyorlar ki onların bugün bize söylediğini biz 3 gün önceden düşünmüşüzdür. Benim kayınvalidem de tam sıkıntı görüntülü arar çocuk tam oral dönemde sürekli ayakları ağzında çoraplarını çekiyor. O sırada bir ayağında çorap yok o anlık gelişmiş ama dakikalar içinde olmuş yani hemen öyle gördü diye cocuğun ayağında niye corap yok diyor. Hasta olsun diye yapıyorum tövbe yarabbim. Ya da cocuğumu yıkadığımı görüyor hoşuna gitmiyor hasta olur diye 3 gün ince ince laf sokuyor keşke yıkamasaydın gibisinden. Yahu cocuğumu yıkarken izin mi alıcam hangi anne cocuğunu yıkarken kaynanadan izin almak zorunda? Benim her yaptığım senin hosuna gitmek zorunda değil cocuğumla ilgili her seyde de senden rıza almak zorunda değilim. O kadar doluyum ki bu kaynana konusunda (kayınvalide diye basladım kaynana diye devam ediyorum:))) her an yeni konu açabilirim. Onun baskıları yüzünden lohusalığımın tadını cıkaramadım affedemiyorum onu.

Ay aynıyız biliyormusun bende konu açmayı düşünüyordum gerçekten yani biz anneyiz biz onlardan daha cok düşünüyoruz cocugumuzu yani . Bizimkide öyle akşam yıkama su içir dışarı cıkarma cici bebe yedir kulağını deldir uzar gider .. emziğe bal calıp vermişti doğum zamanında tecrübesizliğim lohusa dönemime geldi bişey diyemedim ama bu geldıklerinde valla herşey farklı olacak. Sizin eşiniz nası bu konularda duruşu nasıl ? Aslında esas görev onlara düşüyor . Ben eşime söledim sen söyle biz böyle yetiştiriyoruz karışma diye söledim dedi bilmiyorum artık dedimi

Bir of çeksek İngiltere’deki dağlar yıkılır çekmeyelim iyisi.

Kızlar ek gıda durunlari nasıl gidiyor.Sizinkiler pütürlü yemeye alıştımı?
Benim oğlum pütürlü gıdalara henüz alışamadı tam diliyle dışarı itiyor:)
Birde yoğurda alerjisi var sanırım ama aynı anda dişte çıkardığından çok kakasını yapıyor aşırı yani oda pişik yapmış olabilir ama yoğurt yiyincede poposu kızarıyor hangisi sebebp oldu şuan çözemiyorum doktorda aşırı lezyon yoksa vermeye devam edin dedi.
Şuana kadar verdiklerim yoğurt,kabak,havuç,avokado,tatlı patates,patates,irmik,elma,muz,keçi boynuzu+üzüm pekmezi geçen pirinç unu verdim pekmezli muhallebi olarak.
Şimdi pazı çorbası bezelye püresi var aklımda birde şu balkabağı bizim yediğimiz kabak tatlısı olan balkabagimi bir arkadaş hayır o değil dedi anlayamadım.Google görsellerde bakıyorum farklı farklı Allah aşkına hangisi bu Bu ikisi aynı şey degilmi birde bunları dilimlenmiş paketlerde satıyorlar sonucunda 3üde aynı şeymi ?
Yada benim almam gereken hangisi?

Eklentiler

• Screenshot_2022-02-19-20-14-59-610_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    39,9 KB · Görüntüleme: 84
  • Screenshot_2022-02-19-20-14-06-253_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 89
+Tarhana çorbası.
Yanlız havucu benim bebeğimde sindiremiyor dün kakasinda olduğu gibi havuçlar vardı.

Ben ilk çocuğumda söz geçiremedim çok iyi bakar babaannemiz Allah razı olsun ama elindeki tabak bitene kadar kovalar muhakkak bitirtir o yüzden kızımın kendi kendine yemek yemesi 8 yaşında hala zorlar bizi bazen salata falan yemez mesela biz uyarmadıkça

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…