2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kizlar dun bebegimi 6.ay kontrolune goturdum boy:67 cm kilo 9.900 grdoktorumuz ek gidayi anlatti lakin bize baslamayin dedi sadece tadim yapin dedi...bir de bebegimi emzirirken ve yatarken asiri terliyo diye sordum ...hem kafasi hem vucudu...doktor kesinlikle terletmemem gerektigi soyledi ...derece 23 dedim daha da dusurun dedi..dun ilk defa odayi soguttum 20dereceye indirdim ve gercekten bebegim emerken de yatarken de hic terlemedi...doktorumuz su kaybi oldugunu ve bebeklerin bu sekilde hastalandigini belirtti...burdan bebegi terleyen arkadaslara bilgi vereyim dedim...yani gerekirse cami acik yatin dedi ama bebeginizi terletmemeye calisin dedi....kakasindaki kan icin de kaka analizi yaptik sonucunu bekliyoruzve tabi bu arada da sut ve sut urunu diyetine girdim

Canım benim kizimda geçenlerde ilk defa pişik oldu ama nasil desem ciğer gibi oldu poposu evde ne denediysem geçmesi bir türlü zeytinyağı,hematen,sudokrem tahinin yağı so ra komşum bi krem verdi almanyadan gelmiş ben çocuğuma hep bunu kullandım dedi gece bir defa sürdüm sabaha sadece minik noktalar kalmış akşamına oda geçti 1 günde iyi oldu pişik sana fotosunu atayım ama tr de satılmıyor diye biliyordum buraz önce trendyolda baktım orada satılıyor annem almanyada 2 kutu getirttim izne geldiğinde keşke yakın olsan da versem sana

Eklentiler

• 20220119_211253.webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 41
Arkadaşlar bu aralar bebeğim huzursuz gündüz uykuları çok kötü oldu yarim saat icinde uyanıyor ve geri uykuya dönmüyor önceden uyansada geri dönerdi uykuya ,uyulmadığı içinde mutsuz bağırıyor sürekli ağlamak değil ama bağırıyor sizlerde durumlar nasıl niye böyle oldu anlamadim sakin bebek gitti çılgın bir bebek oldu

Bepanthol baby denediniz mi? Bir ara bende çok çektim piştikten, sudocrem, mustela, zeytinyağı, kantaron yağı hiç biri etki etmedi. En son Bepanthol baby denedim onunla geçti

Bende bir kere tattırdım poposunda ve yüzünde sivilce gibi şeyler çıktı bidaha vermedim

Bende bir kere tattırdım poposunda ve yüzünde sivilce gibi şeyler çıktı bidaha vermedim
Bizde sivilce tarzı şeyler yapmadı ama kolik gibi gaz yaptı sabaha kadar ağladı yavrum. Bende korkuyorum açıkcası en alerjik şeylerden biri yumurta. 7. Aya kadar vermeyi düşünmüyorum. Zaten kaldı şurda 13 gün. Aslında en besleyici şeylerden biri ama işte yavaş yavaş alıştıracağız inşallah.

Bizde de durum aynı canım. Ben iki uykuya düşürmeye çalışıyorum gündüzü. Bu seferde gece mızmızlanıyor. Ay olarak iki uyku ideal artık. Sen gündüz kaç uyku yapıyorsun?

Ben de oğluma yumurta sarısı verdim 3 kez denedim doktor ısrarla ver dediği için. Hepsinde de kustu ne var ne yok, yoruldu baygın bembeyaz şekilde kucağımda sızdı, kakasi bir anda beyaza yakin oldu. Ben büyüklerimize de sordum 1 yaş öncesi verilmemiş, 2 yaşı bekleyen bile var. Açıkçası uzun zaman sonra veririm doktor ne derse desin ciddi alerji reaksiyonu verdi.Bir daha oğlumu o sekilde görmek istemem. Bazı sebzeler için de erken.

Selam canim. Ben duzene oturttum ama soyle zaten normal hayatta kendi yasantima ozen gosteren biri degildim. Yani yalnizken masa kurayim yemek keyfi yapayim ya da bacaklarimi uzatip tv izleyeyim keyif yapayim. Boyle bir insan degildim. Hiperaktifim diyebilirim. Bos oturmati sevmem. Surekli bir is yaparim evde. Bu yuzden cok problem yasamadim. Sadece yorgunluk ve uykusuzluk konusunda muzdaribim. Bu aralar daha erken kalkmaya basladi mesela. Boyle olunca gergin ve sinirli oluyorum. Simdi buyudu. Kucaga almak bile beni cok yoruyor. Hemen pilim bitiyor. Bunun disinda guzel tabi onun yuzune bakinca deger diyorsunuz. Ama bazen korkuyorum ilerde daha mi cok zorlayacak yoksa buyudukce kolay mimolacak diye dalip gidiyorum bazen

Çok teşekkür ederim ben de Dubai’de yaşıyorum burada satılıyor dün doktora gittik verdiği krem senin dediğin gibi sabaha kadar geçirmiş neredeyse bu gece de sürdüm sabaha kalmaz herhalde bir şey ama Türkiye’ye dönmeden önce bu kremden de stoklarım artık
Bepanthol baby denediniz mi? Bir ara bende çok çektim piştikten, sudocrem, mustela, zeytinyağı, kantaron yağı hiç biri etki etmedi. En son Bepanthol baby denedim onunla geçti
Yok canım kullanmadım doktorum travazolun buradaki muadilini verdi başka bir krem travazol sürmüştüm etki etmedi ama verdiği krem hemen iyileştirdi çok şükür teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Reactions: Hyl
Kızlar meyveleri nasıl veriyoruz bu ek gıda canavarlarına?Mesela elmayı ne şekilde vereyim?
Elmayı miniciiik miniciiik doğrayıp şu file biberon gibi şey var ya onun içine doldurup vermiştim bir iki kez şu ara hep sebze yiyoruz bugün muz verdim elimde eme eme yedi yoğurt tadımı bitince yoğurduna karıştırıp veririm herhalde ya da ara öğünde cam rende yapıp veririm cam rendem de yok kardeşim nasipse önümüzdeki ay yanımıza gelecek gelirken getirecek o zamana kadar püreyi nasıl yaparım bilmiyorum ama

Bizde de durum aynı canım. Ben iki uykuya düşürmeye çalışıyorum gündüzü. Bu seferde gece mızmızlanıyor. Ay olarak iki uyku ideal artık. Sen gündüz kaç uyku yapıyorsun?
Gündüz 3 uyku yapıyoruz 2 satten fazla uyanık kalamıyor durduramıyorum çok huysuzlanıyor ikiye düşse iyi olur belki ama nasıl olucak bilmiyorum, birde sabah 6 buçukta uyanıyor sekiz buçukta geri uyutuyorum onunla birlikte 4 uyku oluyor ama ben onu saymıyorum çünkü çok erken kalkıyor sabah uykuyu bölüyor

6:30 bebekler için erken değil aslında tabi bize erken
Siz bu durumda ilk uykuyuda saymalısınız yani 4 uyku yapıyorsunuz.
4 uyku devam ettikçe yine sabah erken kalkar ya da gündüz uykuları kısa kısa olur. Uzun olursa zaten bu seferde geceden çalar illa bir noktayı bozuyor yani
Uyku aralığını 5 dk 5 dk hissettirmeden 2-3 günde bir yani ekleme yaparak arttırmaya çalışın 2 buçuk saat seviyesine yaklaştıkça probleminiz kalmaz
Bizde 2:15 ten 2:40 seviyelerine geldik 1 hafta mızırdanmalı geçti şimdi oturdu. Amacım 3 saate getirip 2 uykuya düşürmek benimde ama daha zamanı var 1 aya belki.
Huzursuzlanınca oyalaması zor oluyor haklısınız bir de uykuya dalmasını etkiliyor tabi yorulduğu için ama oturuyor merak etmeyin

Ya aynısını yaptım su çıktı sadece posası kaldı bir şey anlamadım.Allahım içli köfteler ne bileyim elde tortelliniler yapan ben elmayı bilemiyorum
Ya elmaya göre değişiyor bende bi şaşırmıştım
Bi elma da cam rende ile baya püre oldu ay ne güzel dedim
Bi elmada sırf su elimde de kaldı posa diyorum nereye gitti bu elma
Kırmızı tatlı elma iyi oluyor
Şu kumlu gibi kuru olanlardan püre çıkmıyor

Kızlar kıymalı çorbaya geçenlerinize bi sorum olacak ya da ilk bebekten tecrübeli olanlara
Sebze çorbası yiyordu güzel güzel
Doktor içine kıyma koy dedi çift çekim flaan
Koydum blanderdan da geçirdim ama bir kaşık bile yutamadı
Öksürmeli, ögürmeli o seviye de yani
Bir şeyi yanlış mı yaptım bi taktiği var mı blanderdan da geçse baya pütürlü kaldı çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…