- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.721
Biz de aynı sizin gibiyizGündüz 3 uyku yapıyoruz 2 satten fazla uyanık kalamıyor durduramıyorum çok huysuzlanıyor ikiye düşse iyi olur belki ama nasıl olucak bilmiyorum, birde sabah 6 buçukta uyanıyor sekiz buçukta geri uyutuyorum onunla birlikte 4 uyku oluyor ama ben onu saymıyorum çünkü çok erken kalkıyor sabah uykuyu bölüyor
Bizde destekli oturuyoruz ek gıdaya başlayalı 1 ayı geçti.Hanımlar biliyorum her bebeğin gelişimi farklı ama yine de sormak istiyorum bebekleriniz oturmaya başladı mı? Şimdi ben mama sandalyesi aldım oturuyor ama arkaya kaykılmış şekilde yani iyice yaslanıyor destekli oturuyor. Ek gıda için destekli otursa bir sorun olur mu?
Benimki de aynı oturuyor.Mama sandalyesinde biraz daha rahat ama diğer türlü illa destek istiyor arkasında.Dik oturunca da kule gibi yıkılıyorHanımlar biliyorum her bebeğin gelişimi farklı ama yine de sormak istiyorum bebekleriniz oturmaya başladı mı? Şimdi ben mama sandalyesi aldım oturuyor ama arkaya kaykılmış şekilde yani iyice yaslanıyor destekli oturuyor. Ek gıda için destekli otursa bir sorun olur mu?
Ay evet!Bir de o yıkılmayı sevmiyor bir cırıltı anlıyorum ki o şekilde yıkıldı bakıyorum yıkıkBizde destekli oturuyoruz ek gıdaya başlayalı 1 ayı geçti.
Desteksiz olunca 10 sn sonra devriliyor
Bide öne devrilip 2 büklüm oluyor hatta
Ben reels cekmeyi düşünüyorum yıkılırken bi akım var ya yabadabaeee viiiiii viii viii diyeBenimki de aynı oturuyor.Mama sandalyesinde biraz daha rahat ama diğer türlü illa destek istiyor arkasında.Dik oturunca da kule gibi yıkılıyorBazen göz göze geliyoruz bana bakarak yavaş yavaş yıkılıyor çok gülüyorum
Ben 4. Ayda uyku eğitimi ile ayırdımKızlarrrr Kızlarrrr Selamsssss
Sizlere bir sorum olacak, bebeğinin odasını ayıran var mı ? Ne zaman ayırdınız ? Nasıl ayırdınız ?
Gece beslenmelerini nasıl yaptınız ? Zor oluyor mu? Sıkıntısı, tehlikesi, artısı, eksisi nedir ?
beni aydınlatır mısınız
Kızlarrrr Kızlarrrr Selamsssss
Sizlere bir sorum olacak, bebeğinin odasını ayıran var mı ? Ne zaman ayırdınız ? Nasıl ayırdınız ?
Gece beslenmelerini nasıl yaptınız ? Zor oluyor mu? Sıkıntısı, tehlikesi, artısı, eksisi nedir ?
beni aydınlatır mısınız
Tabiki güvenlik önemleri alarakBen 4. Ayda uyku eğitimi ile ayırdım
1 hafta odamda uyku eğitimi verdim sonra odasına yatağıyla geçirdim. Erken geçirme sebebim ortam algısı düşük olduğu bir dönem olması kolaylık oldu farketmedi bile
Gece beslenmesinde sorun olmamıştı ben rüya öğünü yaptığım için emzirip bırakıyordum şuan gece beslenmesini kestik.
Eksisi elbette annelik insan merak ediyor gözüm kamera da oluyordu
Artısı bebiş bizim sesimizden biz onun sesinden uyanmıyoruzuykuda sesler çıkarır ya onu kastediyorum tabi ağlama vs olursa kameradan bakıyoruz uyumazsa yanına gidiyorum
Bide çıt sesine uyandığı için biz yatakta dönsek uyanırdı onları engellemiş oldu
kocam da yatağa döndü önceden oda da ben ve bebek vardık o çalışma odasındaydı
Evet bende bu yüzden artık ayırmak istiyorum..Ben 4. Ayda uyku eğitimi ile ayırdım
1 hafta odamda uyku eğitimi verdim sonra odasına yatağıyla geçirdim. Erken geçirme sebebim ortam algısı düşük olduğu bir dönem olması kolaylık oldu farketmedi bile
Gece beslenmesinde sorun olmamıştı ben rüya öğünü yaptığım için emzirip bırakıyordum şuan gece beslenmesini kestik.
Eksisi elbette annelik insan merak ediyor gözüm kamera da oluyordu
Artısı bebiş bizim sesimizden biz onun sesinden uyanmıyoruzuykuda sesler çıkarır ya onu kastediyorum tabi ağlama vs olursa kameradan bakıyoruz uyumazsa yanına gidiyorum
Bide çıt sesine uyandığı için biz yatakta dönsek uyanırdı onları engellemiş oldu
kocam da yatağa döndü önceden oda da ben ve bebek vardık o çalışma odasındaydı
Bir de ben suan ki yatağı ile geçirmeyeceğim. Şuan anne yanı park beşiği var onda yatıyor ama odasına geçtiğinde montessori yer yatağında yatacak.Tabiki güvenlik önemleri alarak
Yatağı içinden çıkamayacak , kafasını flan çarpamayacağı şekilde.
Yastık örtü vs kullanmıyorum
Uyku tulumu emzik uyku arkadaşı var sadece
Çarşafı da yine sımsıkı gerilmiş katlanmayacak şekilde Altan tutturdum vs
Öncelik güvenli ortam tabiki
Ben örtü kullanıyorum oyuzden ustune ceker örter diye oday ayıramadım bendentulumangeçeyim tog değeri filan var cokda anlamadım kaç olması lazım önereceğiniz tulum varmı markaTabiki güvenlik önemleri alarak
Yatağı içinden çıkamayacak , kafasını flan çarpamayacağı şekilde.
Yastık örtü vs kullanmıyorum
Uyku tulumu emzik uyku arkadaşı var sadece
Çarşafı da yine sımsıkı gerilmiş katlanmayacak şekilde Altan tutturdum vs
Öncelik güvenli ortam tabiki
Oda sıcaklığımız 21 dereceBen örtü kullanıyorum oyuzden ustune ceker örter diye oday ayıramadım bendentulumangeçeyim tog değeri filan var cokda anlamadım kaç olması lazım önereceğiniz tulum varmı marka
Bizde de montessori yatak var 90x190 parmaklıklı ama ona geçirmedim küçük alan sevdiği için onun içinde ordan oraya yuvarlanmaktan uyumuyorBir de ben suan ki yatağı ile geçirmeyeceğim. Şuan anne yanı park beşiği var onda yatıyor ama odasına geçtiğinde montessori yer yatağında yatacak.
Yatağı, odayı yadırgar mı bilemiyorum. Aslında öğlen uykularının çoğu kendi odasında oluyor. Geceleri sadece beşiğinde yatıyor ama bilemiyorum. Düşme ssıkıntısı vs olmaz yatak 90*190 yer yatağı ama ne bileyim korkuyorum.. Benim kızımda sadece uyku tulumu ile yatıyor ama yatak çarşafı ve yastığı var tabi, dünde bahsetmiştim yastık ile yatıyoruz; yastığı boğulma önleyici risk oluşturacağını sanmıyorum ama acaba mı demektende kendimi alamıyorum
Bizimde park yatak 70*140Bizde de montessori yatak var 90x190 parmaklıklı ama ona geçirmedim küçük alan sevdiği için onun içinde ordan oraya yuvarlanmaktan uyumuyor
Park yatağımız var 70x140 onda yatıyor odasında
Montessori de ben yatıyorum uyuyana kadar bekliyorum onu bide uyku rutinini onda yapıyoruz
Parmaklıkları yükseltip ona geçireceğim
İçinden çıkabilir ya da ayağa kalkmaya başladığı zaman içinden düşebilir ya da yürürken çıkıp gelebilir seviyede çünkü
Oda ayırma tamamen tercih meselesiEvet bende bu yüzden artık ayırmak istiyorum..
Yani yatakta dönsek kızım uyanıyor, öksürmek istesem ağzımı yastığa dayayıp veya yorganı üzerime çekip öksürüyorum
Yatak odası içnde ebeveyn banyomu kullanamıyorum, diğer banyo yatak odasının yanında musluk açılsa sesine irkilip kalkıyor vs vs vs
Şu 1-2 aya kalmadan ayırayım diyorum ama ya bir şey olursa diye de düşünmeden duramıyorum etrafımda kimileri de vicdan yaptırıyor çok erken yok kendi keyfin için mi ki bu söz konusu bile değil tamamen onun uyku kalitesi için.. İşte onu koca odada tek yatırmaya nasıl gönlün razı gelecek vs ..
Bizim gece beslenmemiz devam ediyor çünkü bunu kendi istiyor gece 2-3 gibi uyanıp yemek bekliyor alışkanlıkta olabilir ama kalkıp kana kana mama içiyor, alışkanlık olsa bu denli olmaz diyorumDoktorumuzda 8. aydan itibaren yavas yavas kes artık dedi. Bende tam o dönem odasını ayırmak istiyorum, bilmiyom ki ya pff
Bizim ki de buBizimde park yatak 70*140
Bende parmaklık yok montessoride bak bizim ki şöyle bişey , aynı model bulursam atacaım 1 saniye
Sizinki de işte ayağa kalktığı ve yürüdüğü zaman riskli bizim de öyle mecbur yükseltiricem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?