2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Biz de aynı sizin gibiyiz

Kızlar bebiş olduktan sonra eşlerinizle nasıl birlikte oluyorsunuz ya bizim bebiş hiç izin vermiyor o işi yapmadığımiz gün ise derin derin uyuyor zaten o işten de soğudum aklım hep bebekte dikkatimi veremiyorum(dikkat vermeye izin de vermiyor ağlıyor ağlamasa bile uykuda ıhlıyor) eşime mi zaman ayiracam bebegime mi kendime mi yoksa evin temizligine mi gercekten yoruldum ya. Az önce ağlayan bebek babasi uyuyunca oda uyudu şimdi ikisi uyuyor benim uykum kaçtı gece 2 ye kadar uyuyamiyorum. Eşimi de anlamıyorum bebekten önce uyuyor neymiş işte yoruluyormus bilgisayar başında oturarak insan mi yorulur. Yorulsa bile haftanin sonuna doğru yorulur.

Hanımlar biliyorum her bebeğin gelişimi farklı ama yine de sormak istiyorum bebekleriniz oturmaya başladı mı? Şimdi ben mama sandalyesi aldım oturuyor ama arkaya kaykılmış şekilde yani iyice yaslanıyor destekli oturuyor. Ek gıda için destekli otursa bir sorun olur mu?

Bizde destekli oturuyoruz ek gıdaya başlayalı 1 ayı geçti.
Desteksiz olunca 10 sn sonra devriliyor
Bide öne devrilip 2 büklüm oluyor hatta

Benimki de aynı oturuyor.Mama sandalyesinde biraz daha rahat ama diğer türlü illa destek istiyor arkasında.Dik oturunca da kule gibi yıkılıyor Bazen göz göze geliyoruz bana bakarak yavaş yavaş yıkılıyor çok gülüyorum

Ben reels cekmeyi düşünüyorum yıkılırken bi akım var ya yabadabaeee viiiiii viii viii diye ilerde bu zamanları cok özleyeceğiz

Kızlarrrr Kızlarrrr Selamsssss

Sizlere bir sorum olacak, bebeğinin odasını ayıran var mı ? Ne zaman ayırdınız ? Nasıl ayırdınız ?
Gece beslenmelerini nasıl yaptınız ? Zor oluyor mu? Sıkıntısı, tehlikesi, artısı, eksisi nedir ?

beni aydınlatır mısınız

Ben 4. Ayda uyku eğitimi ile ayırdım
1 hafta odamda uyku eğitimi verdim sonra odasına yatağıyla geçirdim. Erken geçirme sebebim ortam algısı düşük olduğu bir dönem olması kolaylık oldu farketmedi bile
Gece beslenmesinde sorun olmamıştı ben rüya öğünü yaptığım için emzirip bırakıyordum şuan gece beslenmesini kestik.
Eksisi elbette annelik insan merak ediyor gözüm kamera da oluyordu
Artısı bebiş bizim sesimizden biz onun sesinden uyanmıyoruz uykuda sesler çıkarır ya onu kastediyorum tabi ağlama vs olursa kameradan bakıyoruz uyumazsa yanına gidiyorum
Bide çıt sesine uyandığı için biz yatakta dönsek uyanırdı onları engellemiş oldu
kocam da yatağa döndü önceden oda da ben ve bebek vardık o çalışma odasındaydı

Tabiki güvenlik önemleri alarak
Yatağı içinden çıkamayacak , kafasını flan çarpamayacağı şekilde.
Yastık örtü vs kullanmıyorum
Uyku tulumu emzik uyku arkadaşı var sadece
Çarşafı da yine sımsıkı gerilmiş katlanmayacak şekilde Altan tutturdum vs
Öncelik güvenli ortam tabiki

Evet bende bu yüzden artık ayırmak istiyorum..
Yani yatakta dönsek kızım uyanıyor, öksürmek istesem ağzımı yastığa dayayıp veya yorganı üzerime çekip öksürüyorum
Yatak odası içnde ebeveyn banyomu kullanamıyorum, diğer banyo yatak odasının yanında musluk açılsa sesine irkilip kalkıyor vs vs vs

Şu 1-2 aya kalmadan ayırayım diyorum ama ya bir şey olursa diye de düşünmeden duramıyorum etrafımda kimileri de vicdan yaptırıyor çok erken yok kendi keyfin için mi ki bu söz konusu bile değil tamamen onun uyku kalitesi için.. İşte onu koca odada tek yatırmaya nasıl gönlün razı gelecek vs ..

Bizim gece beslenmemiz devam ediyor çünkü bunu kendi istiyor gece 2-3 gibi uyanıp yemek bekliyor alışkanlıkta olabilir ama kalkıp kana kana mama içiyor, alışkanlık olsa bu denli olmaz diyorum Doktorumuzda 8. aydan itibaren yavas yavas kes artık dedi. Bende tam o dönem odasını ayırmak istiyorum, bilmiyom ki ya pff

Bir de ben suan ki yatağı ile geçirmeyeceğim. Şuan anne yanı park beşiği var onda yatıyor ama odasına geçtiğinde montessori yer yatağında yatacak.
Yatağı, odayı yadırgar mı bilemiyorum. Aslında öğlen uykularının çoğu kendi odasında oluyor. Geceleri sadece beşiğinde yatıyor ama bilemiyorum. Düşme ssıkıntısı vs olmaz yatak 90*190 yer yatağı ama ne bileyim korkuyorum.. Benim kızımda sadece uyku tulumu ile yatıyor ama yatak çarşafı ve yastığı var tabi, dünde bahsetmiştim yastık ile yatıyoruz; yastığı boğulma önleyici risk oluşturacağını sanmıyorum ama acaba mı demektende kendimi alamıyorum

Ben örtü kullanıyorum oyuzden ustune ceker örter diye oday ayıramadım bendentulumangeçeyim tog değeri filan var cokda anlamadım kaç olması lazım önereceğiniz tulum varmı marka

Ben örtü kullanıyorum oyuzden ustune ceker örter diye oday ayıramadım bendentulumangeçeyim tog değeri filan var cokda anlamadım kaç olması lazım önereceğiniz tulum varmı marka
Oda sıcaklığımız 21 derece
Soğutması zor oldu o ayrı
Doktor cam aç yine de serin olsun diyor yoksa ev 28 derece falan
2 çeşit tulumumuz var biri owli uyku gurusu diğeri e bebek normal tulum şeklinde
Owli 0.5 tog hava normalse onu kullanıyorum fiyatı yüksek ama 3 yaşa kadar kullanılıyor uzuyor alt kısmı falan
Daha soğuk havalarda e bebek 1 tog olanı o kendi bedeni oluyor
İçinde kıyafet olarakta sadece ince tulumu oluyor
Tog değeri oda ısınıza göre seçmelisiniz yani tablo ekliyorum

Eklentiler

• 6241D47E-E9C7-4527-BD69-11F833F09F84.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 40
Bizde de montessori yatak var 90x190 parmaklıklı ama ona geçirmedim küçük alan sevdiği için onun içinde ordan oraya yuvarlanmaktan uyumuyor
Park yatağımız var 70x140 onda yatıyor odasında
Montessori de ben yatıyorum uyuyana kadar bekliyorum onu bide uyku rutinini onda yapıyoruz
Parmaklıkları yükseltip ona geçireceğim
İçinden çıkabilir ya da ayağa kalkmaya başladığı zaman içinden düşebilir ya da yürürken çıkıp gelebilir seviyede çünkü

Bizimde park yatak 70*140
Bende parmaklık yok montessoride bak bizim ki şöyle bişey , aynı model bulursam atacaım 1 saniye

Oda ayırma tamamen tercih meselesi
Döne döne uyuyor boğulma vs tehlikesi yok diye düşünüyorum artık. Kamera hep açık en ufak seste uyarı da veriyor zaten tehlikeli bir durum olursa
Bizden etkilemese bende yanımda da yatırırdım ama dediğim gibi uyku kalitesini etkiledi bide sabah kalkıp işe gideceğim artık cok rahatsız ederdik
Aynı şekilde ebeveyn banyosunu falan asla kullanamıyorduk
Küçükken alışınca zor da olmadı aklı erince hele iyice zor olacaktı
Yürümeye başlayınca kalkıp gelme durumu olmasın diye baştan unutturdum yani bizim odamızı
Hastalık diş vs gerekli bir durum olursa ben onun montessori de yatacağım yani hep kendi odasında olacak planlarım böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…