- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
- 63
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #36.741
Ayağa kalktığında daha az tehlikesi olduğunu düşünüyorum aksine çünkü yere 0.. yani düşme tehlikesi geçirse bile yaralanmadan atlatabilir yükseklikteSizinki de işte ayağa kalktığı ve yürüdüğü zaman riskli bizim de öyle mecbur yükseltiricem
Ya bende ayaklarını çıkardım yere çok yakın ama yine de uyku için uygun olmuyor arkadaşımda da var 13 aylık suanAyağa kalktığında daha az tehlikesi olduğunu düşünüyorum aksine çünkü yere 0.. yani düşme tehlikesi geçirse bile yaralanmadan atlatabilir yükseklikte
Bizzat böyle olmasını istedim. Yer ile mesafesi max 20 cm var yok aslında. Yani kırık çıkık olmadan sadece ağlama ile kapanabilir düşme mevzusuyani temennimiz düşmemeleri aslında ama bakalım nasip artık..
Ben direkt kendi yatağına geçirmek istiyorum yani, bakalım inşallah becerebilirimönümüzde ki ay maça başlayacağım
Evet yere yakın olmasının öyle bir sıkıntısı var kalkıp yürüme gibi boşver en azndan düşme derdi yokYa bende ayaklarını çıkardım yere çok yakın ama yine de uyku için uygun olmuyor arkadaşımda da var 13 aylık suan
Uyku döngülerinde gece yataktan çıkıp yürümeye çalışıyormuş karanlıkta
Sürekli kalkıyoruz yatmaya ikna ediyoruz diyo
Yataktan çıkamayacağı içinde yürüyüp pes edip uyuyacağı bir yatak olması gerekiyor yani
Montessori sevdam bunu hiç düşünmemişti tabip ayrı o yüzden biraz tadilat yapacağız bakalım dolansın dursun içinde zamanı gelince
Teşekkür ederim ben 6 aydır oda ısımız kaç bilmiyorum acıkcasıOda sıcaklığımız 21 derece
Soğutması zor oldu o ayrı
Doktor cam aç yine de serin olsun diyor yoksa ev 28 derece falan
2 çeşit tulumumuz var biri owli uyku gurusu diğeri e bebek normal tulum şeklinde
Owli 0.5 tog hava normalse onu kullanıyorum fiyatı yüksek ama 3 yaşa kadar kullanılıyor uzuyor alt kısmı falan
Daha soğuk havalarda e bebek 1 tog olanı o kendi bedeni oluyor
İçinde kıyafet olarakta sadece ince tulumu oluyor
Tog değeri oda ısınıza göre seçmelisiniz yani tablo ekliyorum
Sizin tulumlar patikli mi ben hiç bakmadım alırken patiksiz almışım. Tek çorap giydiriyorum ama nasıl yapmak lazım acaba. Ayakları da öyle bir terliyor ki çorabı çıkarınca sanarsın halı sahadan gelmişOda sıcaklığımız 21 derece
Soğutması zor oldu o ayrı
Doktor cam aç yine de serin olsun diyor yoksa ev 28 derece falan
2 çeşit tulumumuz var biri owli uyku gurusu diğeri e bebek normal tulum şeklinde
Owli 0.5 tog hava normalse onu kullanıyorum fiyatı yüksek ama 3 yaşa kadar kullanılıyor uzuyor alt kısmı falan
Daha soğuk havalarda e bebek 1 tog olanı o kendi bedeni oluyor
İçinde kıyafet olarakta sadece ince tulumu oluyor
Tog değeri oda ısınıza göre seçmelisiniz yani tablo ekliyorum
25 Drc ise tulum değilde, sadece zıbın olmalı diye biliyorum.Teşekkür ederim ben 6 aydır oda ısımız kaç bilmiyorum acıkcasımuhtemelen sıcaktır ev cunku sıcak cocukta böyle alıştı dün termometee sipariş ettim 25 derece gösteriyor. O zaman ben 0.5 almam gerekiyor içine de ince tulum olacak değlmi
Biz 9 ve 12 de olacağızKızlar hepiniz menenjit aşısı yaptırdınız mı? Bugün 6.ay aşılarını oldu yavrum bacaklarına dokundurmuyor ağlıyor emziremedim sağıp da verdim bir de ağrı kesici verdim anca uyudu. 2 hafta sonra da menenjit aşısı ilk doz var bexero. Sizin nasıl hangi aşıları ne zaman yaptırdınız
Evet canım en incesi ozamanTeşekkür ederim ben 6 aydır oda ısımız kaç bilmiyorum acıkcasımuhtemelen sıcaktır ev cunku sıcak cocukta böyle alıştı dün termometee sipariş ettim 25 derece gösteriyor. O zaman ben 0.5 almam gerekiyor içine de ince tulum olacak değlmi
Owli alt kısmı çuval gibi oyuzden ona çorap giydirmiyorumSizin tulumlar patikli mi ben hiç bakmadım alırken patiksiz almışım. Tek çorap giydiriyorum ama nasıl yapmak lazım acaba. Ayakları da öyle bir terliyor ki çorabı çıkarınca sanarsın halı sahadan gelmiş
Bizimki de öyle ya sadece gece değil her dk çorabıyla başı dertteOwli alt kısmı çuval gibi oyuzden ona çorap giydirmiyorum
E bebek olanda patiksiz ona giydiriyorum ama gece çıkarmış oluyor pek çorap tutamıyoruz
Canim biz 2uykuya gectik ama tamamen bebegimin sinyallerini takip ederek gectim, benim planladigim bisey degildi. Benim kizim sabah 8bucukta uyaniyor, 2saat sonra ilk uykusuna yatiyor. 1,5saat uyuyor. Ondan uyaninca 3saat uyanik kaliyor ve yine 2.uykusunda da 1.5saat uyuyor. Gece uykusuna yatmadan once ise 4saat uyanik kaliyor, gece de 8bucuk 9da yatmis oluyor. 2 uyku yapabilmesi icin uyaniklik surelerinin epey artmasi lazim, bebek hazir degilse uyanik tutmaya calisarak fazla yorabilirsin ve bu da gece uykularinin bölünmesine neden olur.Gündüz 3 uyku yapıyoruz 2 satten fazla uyanık kalamıyor durduramıyorum çok huysuzlanıyor ikiye düşse iyi olur belki ama nasıl olucak bilmiyorum, birde sabah 6 buçukta uyanıyor sekiz buçukta geri uyutuyorum onunla birlikte 4 uyku oluyor ama ben onu saymıyorum çünkü çok erken kalkıyor sabah uykuyu bölüyor
Valla canim zor oluyor, bütün gün yoğunluktan yorgunluktan insanın aklına gelmiyor bile, hele şimdi bide hamileyim diye yaklastirmiyorum, 1 yıl daha mola verdik bizKızlar bebiş olduktan sonra eşlerinizle nasıl birlikte oluyorsunuz ya bizim bebiş hiç izin vermiyor o işi yapmadığımiz gün ise derin derin uyuyorzaten o işten de soğudum aklım hep bebekte dikkatimi veremiyorum(dikkat vermeye izin de vermiyor ağlıyor ağlamasa bile uykuda ıhlıyor) eşime mi zaman ayiracam bebegime mi kendime mi yoksa evin temizligine mi gercekten yoruldum ya. Az önce ağlayan bebek babasi uyuyunca oda uyudu şimdi ikisi uyuyor benim uykum kaçtı gece 2 ye kadar uyuyamiyorum. Eşimi de anlamıyorum bebekten önce uyuyor neymiş işte yoruluyormus bilgisayar başında oturarak insan mi yorulur. Yorulsa bile haftanin sonuna doğru yorulur.
Ay kuzum çok kötü olmuş. Bencede en doğrusu gözlemleyerek gitmek yaramıyorsa sindiremiyorsa vermemek en doğrusu. Senin bebiş baya alerjik reaksiyon göstermiş bencede bekle canım . Bizde sadece gaz yaptı o yüzden deli cesareti ile tekrar deniycem 7. Ayda bakalımBen de oğluma yumurta sarısı verdim 3 kez denedim doktor ısrarla ver dediği için. Hepsinde de kustu ne var ne yok, yoruldu baygın bembeyaz şekilde kucağımda sızdı, kakasi bir anda beyaza yakin oldu. Ben büyüklerimize de sordum 1 yaş öncesi verilmemiş, 2 yaşı bekleyen bile var. Açıkçası uzun zaman sonra veririm doktor ne derse desin ciddi alerji reaksiyonu verdi.Bir daha oğlumu o sekilde görmek istemem. Bazı sebzeler için de erken.
Daha hazır değil o zaman canım 2 uykuya düşürmeye. Ben oğlumu takip ediyorum uykusu varsa zaten belli ediyor. Bakalım şuanlık bazen 2 uyku bazen 3 uyku yapıyor. Böyle böyle 2 ye düşücez sanırımGündüz 3 uyku yapıyoruz 2 satten fazla uyanık kalamıyor durduramıyorum çok huysuzlanıyor ikiye düşse iyi olur belki ama nasıl olucak bilmiyorum, birde sabah 6 buçukta uyanıyor sekiz buçukta geri uyutuyorum onunla birlikte 4 uyku oluyor ama ben onu saymıyorum çünkü çok erken kalkıyor sabah uykuyu bölüyor
Bizim gunduz 2uyku bi de aksam yatisi olmadan 6-7gibi de yarim saatlik sekkerleme yapiyor bazen...gece uykumuz 10-11civari....yani toplam 3gunduz uykusu mu oluyor bizimDaha hazır değil o zaman canım 2 uykuya düşürmeye. Ben oğlumu takip ediyorum uykusu varsa zaten belli ediyor. Bakalım şuanlık bazen 2 uyku bazen 3 uyku yapıyor. Böyle böyle 2 ye düşücez sanırım
Biz de beceremedik galiba bu ek gıda işini, ben uğraşmıyorum artık, yediği şeyi yemek istediği kadar veriyorum bırakıyorum aman nasıl olsa zamanla yiyecek, ne versem ögh ögh usandım artıkKizlar bu ek gida isinde asiri bocaliyorum ya. Kizima yogurt veriyordum artik vermiyorum cunku sanirim o kabiz yapiyor. Yogurt vermedigimden beri daha iyi cok sukur. Biz bu hafta covid pozitiftik bol bol emzirdim ek gidayla cok bogmadim ama simdi de cok az yiyor hemen kapatiyor agzini. Ben de zorlamiyorum ama boyle olunca bisey de yemiyor. Nasil alisacak boyle ya?
Ayrica Bizim covidde 7.gunumuz bugun, kizim 1gece ateslendi sonra rahatti ama bugun asiri agliyor cok mizmiz napacagimi sasirdim. Covidden midir acaba agrisi mi var ya, boyle bisey yasadiniz mi hic?
Ben yaklaşık 3 haftadır veriyorum, oğlum 6 ay 20 günlük. Bi sıkıntı yaşamadık şükür. Süt yada mamayla hafif açsanız sarısını kıvamı yumuşak olsa, birde öyle deneyin. Belki o gaz yapmamıştırSelam anneler. 6 ay 16 günlük olduk ve daha yeni aşılarını yaptırabildim. 10 kilo 900 gram olmuşuz boyumuz 75 cm. Doktorumuz yumurta sarısını nohut kadar vermeye başla dedi. Aslında ben geçen hafta çok az tattırmıştım. Ama olduğu gibi kakasında çıktı hiç sindiremedi ve aşırı gaz yaptı. Şuan tekrar vermeye korkuyorum. 7. Ay gibi vericem sanırım . Deneyen var mı yumurta? Birde labne ver dedi bu bizim yediğimiz labne mi ? Bebek labnesi var mı? Ya da evde kendimiz mi labne yapmalıyız? Evde kendimiz yapabiliyormuşuz bir iki tarif buldum ama aklım karıştı. Birde ateş düşürücü olarak calpol kullanıyordum pedifen verdi benim başım falan ağrıdığında bende içebilirmişim.
Bize doktor et, et suyu hiç demedi bu ay. Siz et suyu da kullanıyo musunuz ? Ne sıklıkta versiyosunuz ?Kızlar kıymalı çorbaya geçenlerinize bi sorum olacak ya da ilk bebekten tecrübeli olanlara
Sebze çorbası yiyordu güzel güzel
Doktor içine kıyma koy dedi çift çekim flaan
Koydum blanderdan da geçirdim ama bir kaşık bile yutamadı
Öksürmeli, ögürmeli o seviye de yani
Bir şeyi yanlış mı yaptım bi taktiği var mı blanderdan da geçse baya pütürlü kaldı çünkü
Bize de haftaya 7. Ayda yapacak ilk doz, bexero.Kızlar hepiniz menenjit aşısı yaptırdınız mı? Bugün 6.ay aşılarını oldu yavrum bacaklarına dokundurmuyor ağlıyor emziremedim sağıp da verdim bir de ağrı kesici verdim anca uyudu. 2 hafta sonra da menenjit aşısı ilk doz var bexero. Sizin nasıl hangi aşıları ne zaman yaptırdınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?