2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende mayayı e bebekten almıştım benimki de tutmamıştı
2. defa normal hazır yoğurttan 1 kaşık alıp öyle mayaladım bu sefer tuttu, demek ki sorun bende deilmiş dedim başka seçenekler dene
Ben de babymix ile mayaliyorum tutuyor. Buyuk ihtimalle isisini ayarlayamanissindir yada sicakligini muhafaza edememissindir. Derecen varsa 50 derecede mayalarsan tutar ve sıkı sarman gerekiyor

Ben de babymix ile mayaliyorum tutuyor. Buyuk ihtimalle isisini ayarlayamanissindir yada sicakligini muhafaza edememissindir. Derecen varsa 50 derecede mayalarsan tutar ve sıkı sarman gerekiyor
50 derece de yaptım fırının içine koydum
Tabi fırın ısın kapalı
Yani yarı tuttu bu seferde sulu sulu oldu
Fırını azcık sıcak mı tutsam acaba

Ablamızda kullandık bu miniğimde de aldım walla ama bu sefer değişik bir yürüteç aldım herkes mutlu

50 derece de yaptım fırının içine koydum
Tabi fırın ısın kapalı
Yani yarı tuttu bu seferde sulu sulu oldu
Fırını azcık sıcak mı tutsam acaba
Yani ben firinda yapmiyorum. O biraz riskli. Surekli takipte olmaniz lazim. Gida dereceniz varsa onu kullanin yoksa en kisa zamanda edinin. Gunluk sutu koyun ocaga altini acin. 50 derecede kapatin ve mayalayin. Mayalarken iyice karistirin. Homojen bir hale gelmeli. Sonra da isisini korumasi icin iyice havlu vs ne varsa sarip sarmalayin. Daha sonra yogurt tenceresini hic oynatmayin yerinden. 6 saat sonra buzdolabina koyabilirsiniz.

Size bir ipucu. Eger yogurt tutmadiysa yogurt tencerenizi kisik ateste ocaga koyun. Kivama gelince ki ocakta hemen kivama gelir altini kapatip yine sarin.

Bende fırında yapıyorum yoğurtlarım tutuyor paylaşayım belki sizde fayda görürsünüz. Günlük şişe sütü 45 derece olana kadar ısıtıyorum,bu arada içim marka olmasın tutmuyor. Ardından fırını 150 derecede 15 dk ısıtıyorum. Küçük kavanozlarıda bir borcama yerleştirip fırına koyuyorum ki onlarda bi 5 dk ısınsın. Migrostan alıyorum toz mayayı karıştırıp sıcak kavanozlara döküp fırının kapağını kapatıyorum. 8 saat sonra ters çevirsemde dökülmeyen bir yoğurt oluyor.

Canım küçük kanlara yapıyorsan sütün mayalama sıcaklığından az fazla olsunki daha geç soğusun miktar az olduğu için cabuk sağlıyor, birde fırına azıcık ilit 4 saat dursa yetiyor fazla durursa ekşi olur beğenmeye bilir bebegin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…