2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
50 derece de yaptım fırının içine koydum
Tabi fırın ısın kapalı
Yani yarı tuttu bu seferde sulu sulu oldu
Fırını azcık sıcak mı tutsam acaba
50derece cok yuksek degil mi?ben 3yildir kendi yogurdumu mayalarim ve 43-45derece en idealidir ...fazla sicak mayalaninca cok sulu olur

Kizlar bebisleriniz kac gunde bir kakasini yapiyor? Ek gida surecinde kac gune kadar normal acaba kaka yapmamasi?
Ek gıdadan önce kaka problemimi vardı 5-6 gün yapmadığı olmuştu. Çoğu kişinin aksine ek gıda bize çok iyi geldi şükür Her gün düzenli kaka yapıyor hatta bazen günde 3 kez yapıyor Ek gıda alınca önceki kadar uzun sürmemesi lazım bildiğim kadarıyla. Yaparken zorlanıyo mu kabızlıktan mı yapamıyo yoksa yetersiz gıda alımından mı geç yapıyo o da önemliymiş.

Kızlar yürüteç kullanan varmi. Biz henüz kullanmiyoruz ama kullanalar varmis

Hanımlar bebeğine blw tekniğini uygulayan var mı? Biz dün başladık bugün balkabağının ikinci günüydü gayet yedi ve sevdi. Bir de bugün 6. ay aşılarımızı olduk aile hekimi ek gıdaya başlayıp başlamadığımızı sordu. Blw yapıyorum dedil o ne dedi:/ anlattım biz püre tavsiye ediyoruz dedi. YNi 4-5 sene önce olsa anlıcam ama hala blw nin bilinmemesine insanların öcü gibi bakmasına anlam veremiyorum. Bilgi çağındayız ya bir doktor nasıl blw ne diyebilir:/ gerçi yaşı genç ve çok da nazik bi doktor ama o bile bilmiyorsa ben yurdum insanına nasıl açıklayayım yavrumu nasıl beslediğimi? Bugün 3 yasındaki cocuğunu döve döve yemek yediren tanıdığım blw tekniği yapıyorum diye bana bıyık altından gülüyor. Şimdi yiyor sonra tükürecek diyor. Umduğu seyi söylüyor insallah tükürür yemez diye umuyor. Kaşıkla beslemiyorum ki tükürsün. Ne yapabilir en fazla bazı besinleri reddedebilir ama blwnin mantığında bunu baştan kabul ediyorsun zaten. Daha ikinci günde canımı sıkmayı başardılar. Oysaki bebeğim ilk günden yedi ve kakasında bile balkabağı gördüm bu sabah.

Canım baktın tutmamış fırında hemen bi kaseye sıcak su koy kavanozu içine oturt tekrar koy fırına kapat, tutuyor

Neden kesti ki mamayı ?
Kilosu gayet iyi diye. Ama ben gece bir veriyordum ve sadece 90 cc sanki 5 öğün veriyorum mama kilo aldırıyor. Seni emmez dedi. Vermesemde parazit gibi sabaha kadar mememde bazen çıldıracak gibi hissediyorum yanıma yatırıyorum ve ağzından çekmesem hiç bırakmıyor yalancı emzik tutmadı yalancı emzik gibi kullanıyor beni. En azından mama verince gece sürekli emmek istemiyor. Bende şaşırdım kaldım ne yapsam

çok tebrik ederim harika bir şey yapıyorsunuz çocuğunuz için: ) benim kendi annem blw dahil pek çok şeyde köstek sağolsun: ) ona blw ile önüne konanı yiyen bebek videoları izletiyorum ki ikna olsun: )
biz 5. ayda tadımlara çatalla ezilmiş sebzelerle başladık. bu ay yumurtaya başladık, onu da çatalla eziyorum, git gide de daha az eziyorum. yani pütürlü püre veriyorum, yanında da parmak gıda sunuyorum bazen. bazen ağzına götürüyor, bazen götürmüyor. parmak gıdaları da giderek arttırıcam. tamamen blw ye ne zaman geçebilirim, geçebilir miyim bilmiyorum. geleneksel-blw karışımı gideriz herhalde biz.

Bence olur neden olmasın yakında kahvaltı öğününe gecicez bizde lor yapmayı düşünüyordum bende ama şimdi güvendiğim bir yerden alicam lor çalışıyorum bende çünkü.

Ben yogurdu 2 günlük mayaliyorum canım, lor da daha yapmadım, 2 gün sonra yumurta tadımı bitecek sorun çıkmazsa peynir tadimina başlayacağız o zaman yapmayı deneyeceğim bakalım olacak mı.
Lor çok basit görünüyor ama bende asta yapmak istedim ama sanırım guvendigimiz bir yer var ordan alicaz.Ben daha yumurta tadimina başlamadım birkaç gün sonra başlayacagim bakalım.

Günaydın herkese kızlar..
Sorum biraz alakasız olacak ama hipp markasının bebek güneş kremini kullanan varmı?Haziran sonunda tatile çıkacağız bebekle kısmetse gideceğimiz yer Antalya ve orası Haziran'da bile dehşet sıcak o zaman 10+11 aylık oluyor beslemesi vs nasıl olacak ne yiyecek ne içecek yanıma neler almalıyım?
O zaman oranın yemeklerinden pek yiyemez sanırım tuz+şeker vs kullanmadığı için yanıma neler almalıyım cam rendesi,formül mama kavanoz mama ?

Doktoruna sordum ben de simdi canim insallah normaldir bizim kiz 5 6gunde bir yapiyor onda da cok ıkınıyor asiri zorlaniyor. Kayisi vermesem poposunu uyarmasam yapamiyor onu da ek gida oncesi boyle bir problemimiz hic yoktu bizim de

Valla bu sorunun cevabini onerileri ben de takipteyim biz de eylulun ilk haftasi antalyaya gidicez, simdiden onerileri aliyorum etrafimdan. Yaniniza bol bol ilaclarindan al, antalyada heryerde klima var daha havalimanindayken cocugu klima carpiyor hemen hasta oluyorlar o yuzden dikkatli olman lazim dediler hep. Birde bebislerin gozleri hassas acik havada denize havuza gunes yansimasi yuzunden bakamayip rahatsiz oluyorlar mutlaka gunes gozlugu al dediler. İzipizi gozluk alacaktim ama soleda diye bir markayi da onerdiler onlari kiyaslayacagim ona gore alacagim tabii birde myminibaby kolluk onerdiler, onu da indirim vardi gecen ay aldim yemek konusunda pek bisey goturmeyecegim sectigimiz otelde bebek bufesi var, ordan yediririm

Doktoruna sordum ben de simdi canim insallah normaldir bizim kiz 5 6gunde bir yapiyor onda da cok ıkınıyor asiri zorlaniyor. Kayisi vermesem poposunu uyarmasam yapamiyor onu da ek gida oncesi boyle bir problemimiz hic yoktu bizim de
Kabızlık oluyo demek ki canım. İlk başlarda blw yapalım diye hep haslayıp eline veriyordum sebzeleri katı şekilde genelde ya da çatalla hafif ezip. Baktım kabız gibi oluyor, kakası sertleşti son zamanlarda akşamları eline sebze haşlasamda mutlaka çorba gibi sıvı kıvamlı, zeytinyağlı yemek ekledim, faydası oldu. Bal kabağı çorbası fln denedin mi lifli ya belki rahatlatır bağırsakları. Su az içiyorsa belki o da etkendir.

Her otelin bebek büfesi yok sanırım ben daha sormadım ama diyet bölümü olan otellerde oluyormuş.Uçakla göremeyeceğim kebdi aracımızla gideceğiz uzun yol inşallah problem çıkmazBol bol dinlenme molası veririz.
Gözlük hiç düşünmemiştim kafasına bereyi bile zor taktigimiz için ama iyi fikir gözlük zaten çok beyaz tenli hassas en ufak birşeyde gözleri kızarıyor.
Bu güneşlikli yani gölgelikli oturanlardan alirim diyordum
Bunlar hallolurda yeme,içme konusu düşündürücü.

Evet su icmiyor dogru duzgun birturlu alisamadi. Mamajoo alistirma bardagi almistim sevemedi birturlu, simdi avent siparis verdim onu denicem. Suyu gunde 30 40cc anca iciyor, demekki az geliyor ki kabiz oluyor. Bazen zorluyorum ama sinirleniyor icmiyor ben de hergun zeytinyagi veriyorum, 2.ogunde muhallebi veriyorum genelde ona da kayisi katiyorum iyi gelir diye ama yine de uzun sure yapmiyor.

Bebek bufesi olmasa bile genelde glutensiz beslenenler, çolyak, seker ve tansiyon hastaliklari olanlar onceden belirtirse onlara özel menu hazirlaniyor. Siz de bir konusun isterseniz cogu otelde var artik bunlar

Bizde haziranda izmire gidicez inşallah bende aynı şeyleri düşünüyorum. Denize falan girdirmeyi düşünüyorum. Ama güneş kremi tamamen çıkmış aklımdan neyseki söyledin bende şimdiden araştırmaya başlayayım.

Selam kızlar. Biz 7 aylık oldukk. Henüz emekleme yok sadece yuvarlanıyo benim tembel kızım. Aranız da bebişi emekleyen var mı bir de bu aralar oturduğu yerden öne doğru elleri ayakları üstünde duruyor sonra da öne doğru yüz üstü atıyo kendini. Emeklemesi yakın mıdır acaba

5 gün sonra bizimkinde 7 aylık olacak. Daha emekleme yok . Yüz üstü koyduğumda dayanabildiği 5 dk sonra ağlıyor sadece yüz üstü arka üstü dönüyor. Oturttuğumda tam desteksiz oturacak diyorum hoop devrili veriyor. Yüz üstü yattığında eğer ayağıyla iteceği birşey olursa ittiriyor kendini ama hiç bişey olmassa ya ağlıyor ya yüz üstü dönüyor. Arada popoyu havaya kaldırıyor elleriyle emekleme pozisyonuna geliyor ama daha birşey yok bizdede

Merhaba güzel anneler , sizlere bir sorum olacaktı eminim konuşulmuştur ama malum topik bayağı yoğun...

Sorum şu olacak: normalde bebeğime travel sistem araba aldık ve kullanıyoruz gayet memnunuz.ama ben tek basıma dısarı cıkmak istediğimde veya uçak seyahatinde vs zorlayacak belli.kabin boy bir araba arayışındayım kullanışlı ve hafif olanından.kullananlar hangi araba olduğunu yazarsa güzel fikirlerinize ve önerilerinize açığım çook teşekürler

Maclaren atom aldım hafif ve pratik. Başka marka kullanmadığım için kıyas yapamam tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…