2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bizim bi 15 20 gün bir gün 2 bir gün 3 oluyordu. Bu hafta hep 2 oldu. Sabah 6.30- 6.45 gibi uyanıyor. sonra 9.30 10 a doğru uyuyor. Daha çok 9 buçuk. Sonra 10.30- 11.30'a kadar uyuyor. Bazı gün 1 saat bazı gün 2 saat ama daha çok 1 buçuk saat. Öğlen 2 gibi uyuyor tekrar, sabah uykusundan kalktıktan 3 saat sonra. 1.5-2 saat de burda uyuyor. Gece uykusuna da 8 8.30 arası geçiyor. Burda 4 saat uyanık kalıyor ( aslında 7de geliyor uykusu da bu sefer sabah daha erken kalkar diye korkumdan uyutmuyorum. Zatan anca yemek vs. ) gündü 3 - 4 saat uyuyor yani, uyudukça da uykusu arttı şimdi gece uyku süresi de arttı biraz eskisine göre. Ben sabah kalkışı ileriye atamadım hiç bir şekilde gece 10da bile yatsa aynı saatte kalkıyor. Tabii bizim bebe gece destek istediği için sık uyanıyor ama o ayrı konu.

Tesekkur ederim siz bu konuda baya bilgilisiniz maleseff benim kızçe destekli uyuyan bir bebek sallanarak . bugün 3.30da biten ikinci uykudan sonra 18.45te gece uykusuna yatırdım 7.30da uyandı salladm ettm uyumadı kaldırdm bende akşam 10da tekrar uyudu bu iki uykuya hazır değil demek mi oluyor? bakalım bu gece nası olacak

Bizimki de 1 2 hafta önce aynı böyleydi. Öğlen uykusundan en erken 16.00 mümkünse 16.30 da uyanınca düzene girdi. Uyku aralıklarının biraz açılması gerekiyor. 3 saati bulunca düzene giriyor. Yani 10 gün önce 10 da uyuyordu gece aynı bu 3. Uyku konusu yüzünden. Azıcık sabret bir kaç güne açılır arası bir de bebeğinin durumuna göre uykusu gelince 5 dk 5 dk uyanıklık süresini uzatmaya çalış. Günden güne uzuyor zaten uyanıklık süresi. 1 2 haftaya düzene girer.

Benim normal doğumdu benim de ağrıyor. Yatakta kaykılarak emzirmekten oluyor benimki.
Sizin de mi gun icin de kayboluyo veya azaliyo?bebim sabahlari cok yogun yani yataktayken daha agrim oluyo ...gece zilyon kez uyanip bebegi emzirip tekrar yerine koyuyorum ondan mi diye dusunuyorum

Bu internet anamizi belliyor ...bence yasakli olmali cunku cidden toplumun psikolojisini bozuyo...tirnagimin altina kan oturdu nedenleri ne diye yazin kabak gibi kanser tumor ..vb olumcul hastaliklar dizilir ...evet insani belki bilgilendiriyor ama yuzde 1den bile az olan ihtimaller orda yazilirken insan panik olmuyor degil....ne kadar bakmayacam desem de tutamayip bakiyorum.....biz de 8.ay dolunca nasipse kan verecekmisiz...en ufak bir degeri takacagim...bazen diyorum baktirmasak mi....siz de lutfen korkmayin oral donemdeler bebekler ve her seyi agizlarina goturdukleri icin enfeksiyon kacinilmaz oluyo ....Wbc yuksekligi de buna bagli yuksek olur Rabbim hepimizi evlatlarimiza ,evlatlarimizi da bize bagislasin insallah

Ay bizim gibi aynıı . Gece zombiye döndüm destek vermekten anladım ki zamanla uyku arası acılacak sımdılık hala kısa en fazla 2buck saat sonra huysuzlanmaua baslıyor bzm heralde daha var 2 uykuya. Evet sizin sabah kalkış evet braz erkenmiş şöle enazından 7 7.30 filan olsa güzel olur

Ay hadi inşallah düzene girsin kuzucuklarmz bir an önce uyku saati erkene çekebilmek ancak iki uykuya geçersek olacak ozaman dediğinz gibi

Hazır değil demek değil aslında ama geçiş dönemi muhtemelen 3. Uyku hep geç oldu sizde tam alışamadı henüz. 1-2 hafta etkileri sürer sonra tamamen oturur düzen merak etmeyin. Biraz sizin yönlendirmeniz ile tabi uyanıklık süreleri belirlemek, uyku saatlerini planlamak gibi
Akşam 7.30 uyandı dediğiniz zaman odadan çıkmadan gece olduğu için gece gibi devam ettirmeniz gerekiyor tabi bu tercih meselesi çocuğunuz akşam 7-8 arası gece uykusuna geçmiş olsun istiyorsanız ve buna alışacaksa gündüzü orada kesinlikle bırakmak gerekiyor
45 dk duruma göre 1 saat uyutma çabası
Eğer uyumazsa oda da loş ışık sakin zaman sonra tekrar uyutma çabası ama alıp salona giderseniz oyuncak verirseniz gündüz devam ediyor demektir bebiş için ve uyuduğu uyku yeter ona artı 3-4 saat daha geç yatabilir
Akşam 19:00-21:00 arası uyku baskısı fazladır vücutta hormonal olarak o nedenle bebeklerin yatış saati bu aralıkta daha kolay olur.
20:00-04-00 arası büyüme hormonu salgılar onuda uyurken yakalamak için tavsiye edilen saatlerdir.
Günlük uyku akışına göre akşam uykusu 2 uyku döneminde bu aralıklara denk geliyor zaten çok istisnai bir geç kalkış durumu yoksa 6-8 arası uyanıyorsa bebek

Yaa çok teşekkür ederim, annenize de geçmiş olsun. Hala çok az romatolog var: ) Aslında Ankara ve İzmir'de de aramaya başlıycaz, benim ailem Ankara'da.
Çok teşekkür ederim.Ankara için annemin yıllardır gittiği doktorluğunun yanında insanlığı da harika olan Salih Pay’ı öneririm.Ankara’daki tüm romatologları hemen hemen gezdi annem aonra Salih hocaya bir başladı hala yıllardır ona gider.

Arkadaşlar, pancake yapanlar, nerede yapıyorsunuz? Ben teflon krep tavasında yapıyorum, çiziği yok ama kardeşim aklıma kurt düşürdü teflonlarla ilgili. Bu konuyu kendim için yıllar önce çözmüştüm, teflon kaliteli olduğu ve çizilmediği sürece sorun yok diye ama konu çocuğum olunca bir daha konunun üstünden geçmem gerekti of: )

Arkadaşlar biz Perşembe 8 aylık olacağz. Bebekleriniz hangi becerileri yapabiliyorlar. Akademik ince kaba motor sosyal duyusal.
Hangi becerilere yönelik oyunlar oynuyorsunuz?

Arkadaşlar biz Perşembe 8 aylık olacağz. Bebekleriniz hangi becerileri yapabiliyorlar. Akademik ince kaba motor sosyal duyusal.
fiziksel beceri olarak emekleme dönemindeyiz evi turluyor ama zaptetmesi çok zorlaştı çitte almak istemiyorum peşinde dolanmaya devam..
Kendi suyunu ve mamasını kendi için ( doktor önerisi ile alıştırdım)
Konuşma olarak iki harfli heceler anlamlı bir sey yok yani. Ba bu vu falan işte.
çıkar tak oyuncakları, kitapları cok seviyor.
Kule oyunu ben yapıyorum o deviriyor şimdi tek tek almaya başladı.
Çubuğa geçen halkalar önce çıkarıyordu şimdi takmaya da başladı.
Cırt cırtlı kitap sökmeyi seviyor ama yerine takmayı henüz beceremiyor çalışmalarımız devam ediyor
Tutmaçlı puzzule onları da söküyor ama yerleştirmeyi tutturamıyor
Kitapları yırtmaya başladığı için bende söyle bir oyun buldum
Borcamın içini oyuncakla dolduruyorum üstünü streç kaplıyorum yırta yırta içini boşaltıyor ve baya oyalanıyor
Fisher eğitici köpekçik var onu da baya sevdi sesli oyuncakları seviyor. Telefon kumanda canavarı olduğu için oyuncak kumanda aldık bol sesli ışıklı onunla da uzun süre oyalanıyor.
Oyuncakları doktorumuzun tavsiyesi ile aldım hep her ay kontrolde ne alacağımı ne oynanacağımı fiziksel beceri geliştirmeleri, konuşacağım heceleri vs anlatıyor.
Bu ay küp üçgen vs deliklerin içinden geçen oyuncak ve abaküs aldırdı. Abaküsü sevdi parmakları ile tutuyor boncukları ilgisini çekti ama diğeri için henüz hiç başarılı olmadık tutup deviriyor ama bu bunun içinden geçeri çözemedi yani. Yine parmakları için ince motor beceri olarak eski tip telefon oyuncağı önerdi hani şu parmak sokup döne döne çevrilen ama onu bulamadım henüz.
Adını öğrensin dedi ayrıca ama adını bayadır biliyor sadece Ada ismi ama biz hep adakuş diye seviyoruz. Ada diyince bakmıyor adakuş diyince bakıyor o ayrı sanırım adını adakuş sanıyor
Aklıma gelenler bunlar canım

Valla bende teflon hiç okadar düşünmedim canım aklıma da gelmedi gerçi kendi tavası kendi tenceresi olaylarına da girmedim evde olanla devam

Dönüyor, daha emekleme yok, olacak mı bilmiyoruz da ama biz bakmadığımız zaman sürünerek ilerlediğini düşünüyoruz: ) doktor emeklemeden direkt yürüyebilir dedi.
Eliyle parmak gıdaları tutup ağzına götürüp yiyebiliyor. Aynı şekilde tutup mama sandalyesinden aşağı atıyor.
Daha yeni yeni minik parçaları da parmaklarıyla tabaktan alıp ağzına götürmeye başladı.
Alkış yapamıyor ama ben ona yaptırırken avuçlarını açıyor. Yüzümüze pat pat çat çat vuruyor.
Ksilofona tahta kaşıklarla vuruyor. Tahta kaşıklarla ses çıkaracak her yere vuruyor gerçi ramazan davulcusu.
Çimenlere oturtunca çimenleri yoluyor. Aynı şekilde kedimizin tüylerini tutup çekmeye çalışıyor.

Bizimkisi de emekliyor bayadır evde peşimde geziyor ördek yavrusu gibi babasına vava baba diye bağırıyor arada bir de ablah diyor ablamıza. Kendi kendine anlamsız sesler çıkarıyor konuşuyormuş gibi. Tahta puzzleımız var 2-3 parmakla tutup çıkarıyor ama geri takmıyor kule yapıyoruz gelip yıkıyor ablası bazen üste koymaya çalıştığını da söylüyor. Yeni yeni numaradan gülme ve ağlamalarımız başladı kıkırdıyor ablasına. Koltuktan tutunup ayağa kalkıyor hatta yatağında tek eliyle tutunarak ayakta kalabiliyor bazen de koltuktan tutunurken sıralıyor. Babası ışık açma kapamayı öğretti ne zaman elektrik düğmesine yanaştırsak heyecanlanıyor açıp kapatıyor ışıkları ve bir iki gündür de alkış yapıyor ismini de biliyor çağırıyorum gel diye yanıma geliyor emekleyerek sanırım dünden beri de kaçmayı öğrendi gel kız buraya diyorum gülüp ters yöne emekliyor

Evet haklısın canım şu internette baş ağrısı diye girsek beyin tümörü olup cıkarız Allah korusun bakmamak lazım ama işte insan dayanamıyor. Doktorda sağolsun pek rahatlatmamıştı beni. Bugün tekrar konuştuk biraz daha rahatladım bakalım. Bizimki de 8. Ay tahliliydi ama keşke de yaptırmasaydık diyorum çocuğu ciyak ciyak ağlattık kan alınırken içimiz parçalandı. Evlat söz konusu olunca insan en ufak bir ayrıntıyı kafaya takıyor.

Kızlar benim bebeğimde 8 ay 5 günlük emekleme henüz yok sıralama fln hiç yok.sadece yatakta dört dönüyor poposunu kaldıramıyor pek (kilosu 10.650 boyu 74 cm ölçtü) Kendi çapında sesler cıkarıyor konuşmaya çalışıyor:) aynayı cok sevıyor aynanın karşısına geçip anlatıyor da anlatıyor 4 tane dişimiz vardı doktor iki tane daha geliyor yolda dedi. Çok çabuk çıkıyor benim kızımın dişleri yaa normal mi bu durum sizin dişler ne durumda? Çok cabuk cıkması da iyi değilmiş sanırım.

Benim kizimda tam tersi yemek yemeye çok hevesli 2/3 gundur yarim kaseden fazla yemeye basladı doktor tavsiyesiyle basladik 4 aylik ama hala etli purelere gecemedik sadece meyve sebze Etli birseyler ben yapiyorsam yiyor yoksa hazir aldiklarimi yemiyor.

Su demişken 1 haftadan fazla oldu pipetle içiyor su 1yaş ve ustu için şişe normalde ama kizim içebildiği için aldım tavsiye olarak ta brakiyorum sadece çekmesi çook fazla zor bende zorlandım o yüzden pipetin iç kisminda olan ufak silikonlardan birtanesini kestim ki daha kolay içebilsin çok rahat etti ve suyu daha çok tüketmeye başladı eglenceli geliyor

Eklentiler

• 1D51C15F-FEC7-43B2-A86E-0D482D9AB2ED.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 32
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…