- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.921
Bizim bi 15 20 gün bir gün 2 bir gün 3 oluyordu. Bu hafta hep 2 oldu. Sabah 6.30- 6.45 gibi uyanıyor.Kızlar gündüz uykularınız 3 mü hala? Biz ikiye düştük gibiyiz geçicimi kalıcımı anlayamadm suan. Bide gece uykuları aşırı kötü sürekli dönüyor yatakta kendini uyandırıyor kendi uyanmasada ben uyanıyorum 10 dkda bir döner mi dönüyo valla 10 dkda bir uyanıyorum zombiye döndüm
Tesekkur ederim siz bu konuda baya bilgilisinizCanım gündüz uykuları gayet yeterli max seviyesindesin bundan fazlası zaten geceden çalar
Gece uykusunda huzursuzluk diş atak vs dışında yorgun yatıştan kaynaklıdır. Son uyanıklık süresi fazla gelmiş olabilir özellikle yeni 2 uykuya geçiş dönemindeyseniz vücudunun biraz alışması gerek
Sabah 7 uyanış bize erken gelsede bebekler için çok ideal saattir.
Dönme konusunda büyüdükleri için döne döne uyuyacaklar artık kalkıp oturacak ayağa kalkacak her şeyi yapacak yani yatakta maalesef sonu yok
Normalde kendi geri uykuya dönebilen bir bebek mi bilmiyorum ama uyandığında destek beklentisi olduğu için ağlıyor olabilir sallanmanız için. Normalde uyku döngülerini kendi atlatabiliyorsa mesela salladınız uyudu sonra ki uykularda sallama beklentisi yoksa kendi geri uykuya dönüyorsa geçici bir dönemdir sadece fırsat vermeye çalışın ki yeni bir alışkanlık edinmesin
Bizimki de 1 2 hafta önce aynı böyleydi. Öğlen uykusundan en erken 16.00 mümkünse 16.30 da uyanınca düzene girdi. Uyku aralıklarının biraz açılması gerekiyor. 3 saati bulunca düzene giriyor. Yani 10 gün önce 10 da uyuyordu gece aynı bu 3. Uyku konusu yüzünden. Azıcık sabret bir kaç güne açılır arası bir de bebeğinin durumuna göre uykusu gelince 5 dk 5 dk uyanıklık süresini uzatmaya çalış. Günden güne uzuyor zaten uyanıklık süresi. 1 2 haftaya düzene girer.Tesekkur ederim siz bu konuda baya bilgilisinizmaleseff benim kızçe destekli uyuyan bir bebek sallanarak . bugün 3.30da biten ikinci uykudan sonra 18.45te gece uykusuna yatırdım 7.30da uyandı salladm ettm uyumadı kaldırdm bende akşam 10da tekrar uyudu bu iki uykuya hazır değil demek mi oluyor? bakalım bu gece nası olacak
Sizin de mi gun icin de kayboluyo veya azaliyo?bebim sabahlari cok yogun yani yataktayken daha agrim oluyo ...gece zilyon kez uyanip bebegi emzirip tekrar yerine koyuyorum ondan mi diye dusunuyorumBenim normal doğumdu benim de ağrıyor. Yatakta kaykılarak emzirmekten oluyor benimki.
Bu internet anamizi belliyor ...bence yasakli olmali cunku cidden toplumun psikolojisini bozuyo...tirnagimin altina kan oturdu nedenleri ne diye yazin kabak gibi kanser tumor ..vb olumcul hastaliklar dizilir ...evet insani belki bilgilendiriyor ama yuzde 1den bile az olan ihtimaller orda yazilirken insan panik olmuyor degil....ne kadar bakmayacam desem de tutamayip bakiyorumKızlar yaa ben bugün kızımı 8. Ay kontrolü için doktora götürdüm. Baktı herşeyi normal bir de kan tahlili yapalım dedi vitaminleri vs ne durumda dedi laboratuvara yönlendirdi gittik kan tahlili yaptık. Hemogram sonuçları hemen çıktı, Wbc ve Lym değerleri yüksek geldi. İnternetten bakıyorum kötü şeyler yazıyor. Doktor enfeksiyon var suan vucudunda dedi ya grip olucak ya ishal dedi. Basına böyle bir şey gelen varmı?
Ay bizim gibi aynıı . Gece zombiye döndüm destek vermektenBizim bi 15 20 gün bir gün 2 bir gün 3 oluyordu. Bu hafta hep 2 oldu. Sabah 6.30- 6.45 gibi uyanıyor.sonra 9.30 10 a doğru uyuyor. Daha çok 9 buçuk. Sonra 10.30- 11.30'a kadar uyuyor. Bazı gün 1 saat bazı gün 2 saat ama daha çok 1 buçuk saat. Öğlen 2 gibi uyuyor tekrar, sabah uykusundan kalktıktan 3 saat sonra. 1.5-2 saat de burda uyuyor. Gece uykusuna da 8 8.30 arası geçiyor. Burda 4 saat uyanık kalıyor ( aslında 7de geliyor uykusu da bu sefer sabah daha erken kalkar diye korkumdan uyutmuyorum. Zatan anca yemek vs. ) gündü 3 - 4 saat uyuyor yani, uyudukça da uykusu arttı şimdi gece uyku süresi de arttı biraz eskisine göre. Ben sabah kalkışı ileriye atamadım hiç bir şekilde gece 10da bile yatsa aynı saatte kalkıyor. Tabii bizim bebe gece destek istediği için sık uyanıyor ama o ayrı konu.
Ay hadi inşallah düzene girsin kuzucuklarmz bir an önceBizimki de 1 2 hafta önce aynı böyleydi. Öğlen uykusundan en erken 16.00 mümkünse 16.30 da uyanınca düzene girdi. Uyku aralıklarının biraz açılması gerekiyor. 3 saati bulunca düzene giriyor. Yani 10 gün önce 10 da uyuyordu gece aynı bu 3. Uyku konusu yüzünden. Azıcık sabret bir kaç güne açılır arası bir de bebeğinin durumuna göre uykusu gelince 5 dk 5 dk uyanıklık süresini uzatmaya çalış. Günden güne uzuyor zaten uyanıklık süresi. 1 2 haftaya düzene girer.
Hazır değil demek değil aslında ama geçiş dönemi muhtemelen 3. Uyku hep geç oldu sizde tam alışamadı henüz. 1-2 hafta etkileri sürer sonra tamamen oturur düzen merak etmeyin. Biraz sizin yönlendirmeniz ile tabi uyanıklık süreleri belirlemek, uyku saatlerini planlamak gibiTesekkur ederim siz bu konuda baya bilgilisinizmaleseff benim kızçe destekli uyuyan bir bebek sallanarak . bugün 3.30da biten ikinci uykudan sonra 18.45te gece uykusuna yatırdım 7.30da uyandı salladm ettm uyumadı kaldırdm bende akşam 10da tekrar uyudu bu iki uykuya hazır değil demek mi oluyor? bakalım bu gece nası olacak
Çok teşekkür ederim.Ankara için annemin yıllardır gittiği doktorluğunun yanında insanlığı da harika olan Salih Pay’ı öneririm.Ankara’daki tüm romatologları hemen hemen gezdi annem aonra Salih hocaya bir başladı hala yıllardır ona gider.Yaa çok teşekkür ederim, annenize de geçmiş olsun. Hala çok az romatolog var: ) Aslında Ankara ve İzmir'de de aramaya başlıycaz, benim ailem Ankara'da.
Çok çok teşekkür ederim.Çok teşekkür ederim.Ankara için annemin yıllardır gittiği doktorluğunun yanında insanlığı da harika olan Salih Pay’ı öneririm.Ankara’daki tüm romatologları hemen hemen gezdi annem aonra Salih hocaya bir başladı hala yıllardır ona gider.
fiziksel beceri olarak emekleme dönemindeyiz evi turluyor ama zaptetmesi çok zorlaştı çitte almak istemiyorum peşinde dolanmaya devam..Arkadaşlar biz Perşembe 8 aylık olacağz. Bebekleriniz hangi becerileri yapabiliyorlar. Akademik ince kaba motor sosyal duyusal.
Hangi becerilere yönelik oyunlar oynuyorsunuz?
Valla bende teflonArkadaşlar, pancake yapanlar, nerede yapıyorsunuz? Ben teflon krep tavasında yapıyorum, çiziği yok ama kardeşim aklıma kurt düşürdü teflonlarla ilgili. Bu konuyu kendim için yıllar önce çözmüştüm, teflon kaliteli olduğu ve çizilmediği sürece sorun yok diye ama konu çocuğum olunca bir daha konunun üstünden geçmem gerekti of: )
Ohh iyi: ) yine de çelik tavada bi deniycem bakalım, denemedim demiyim.Valla bende teflonhiç okadar düşünmedim canım aklıma da gelmedi gerçi kendi tavası kendi tenceresi olaylarına da girmedim evde olanla devam
Dönüyor, daha emekleme yok, olacak mı bilmiyoruz da ama biz bakmadığımız zaman sürünerek ilerlediğini düşünüyoruz: ) doktor emeklemeden direkt yürüyebilir dedi.Arkadaşlar biz Perşembe 8 aylık olacağz. Bebekleriniz hangi becerileri yapabiliyorlar. Akademik ince kaba motor sosyal duyusal.
Bizimkisi de emekliyor bayadır evde peşimde geziyor ördek yavrusu gibiArkadaşlar biz Perşembe 8 aylık olacağz. Bebekleriniz hangi becerileri yapabiliyorlar. Akademik ince kaba motor sosyal duyusal.
Evet haklısın canım şu internette baş ağrısı diye girsek beyin tümörü olup cıkarız Allah korusun bakmamak lazım ama işte insan dayanamıyor. Doktorda sağolsun pek rahatlatmamıştı beni. Bugün tekrar konuştuk biraz daha rahatladım bakalım. Bizimki de 8. Ay tahliliydi ama keşke de yaptırmasaydık diyorum çocuğu ciyak ciyak ağlattık kan alınırken içimiz parçalandı. Evlat söz konusu olunca insan en ufak bir ayrıntıyı kafaya takıyor.Bu internet anamizi belliyor ...bence yasakli olmali cunku cidden toplumun psikolojisini bozuyo...tirnagimin altina kan oturdu nedenleri ne diye yazin kabak gibi kanser tumor ..vb olumcul hastaliklar dizilir ...evet insani belki bilgilendiriyor ama yuzde 1den bile az olan ihtimaller orda yazilirken insan panik olmuyor degil....ne kadar bakmayacam desem de tutamayip bakiyorum.....biz de 8.ay dolunca nasipse kan verecekmisiz...en ufak bir degeri takacagim...bazen diyorum baktirmasak mi....siz de lutfen korkmayin oral donemdeler bebekler ve her seyi agizlarina goturdukleri icin enfeksiyon kacinilmaz oluyo ....Wbc yuksekligi de buna bagli yuksek olur Rabbim hepimizi evlatlarimiza ,evlatlarimizi da bize bagislasin insallah
Benim kizimda tam tersi yemek yemeye çok hevesli 2/3 gundur yarim kaseden fazla yemeye basladı doktor tavsiyesiyle basladik 4 aylik ama hala etli purelere gecemedik sadece meyve sebze Etli birseyler ben yapiyorsam yiyor yoksa hazir aldiklarimi yemiyor.4. Ay mıbiz 5 buçukta başladık 1 yadan fazla sadece tadım yaptık, şimdi de 4 yemek kaşığını geçemeyecek şekilde ilerliyoruz, sadece köfte avuç içi büyüklüğünde bir de yoğurt daha fazla verilebiliyor ama diğer her şey 4 yemek kaşığını geçmeyecek şekilde veriyoruz, zaten kendisi de pek hevesli değil, 9. Ayda öğün olarak vereceğiz bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?