- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.901
Valla kolaylık diliyorum, çok çok zor o ikide bir uyanma, ben de yaşadım.İki uykuyy Kaç saat yaparsa ucuncuyu uyumuyor? Birde mesela gun içinde uyku saatleriniz nası? Sizin enazından 5e kadar uyanmıyormuş sizin 5ten sabaha kadar olan süreç bizim tüm gece niye böyle yaaa ne zaman düzeliyor
Mesajlarınızı gördüm gördüm, yazmiyim dedim ama yazıcam: ) benim gündemim de sırt ağrısı. Benim sırtım sabah ağrılı ve kilitlenmiş gibi uyanıyorum, 2 ay filan oldu. 2 mr çekildi geçen hafta. Ciddi fıtıklar var boynumdan belime ve kireçlenme. Sadece bunlar olsaydı keşke. Galiba eklem romatizması teşhisi konacak. Sabah kalkınca hissedilen, en az yarım saat sonra geçen ağrı bir çok sebepten olabiliyor aslında. Ama benim hamileliğin son aylarından beri el ve ayak eklemlerimde de ağrı ve tutulma var, kanda bir kaç romatizma değerim de soru işaretli. Sabahları oğlumu beşikten kaldıramıyorum. Çok üzüldüm geçen hafta ama alıştım bu fikre de.Sabah uyaninca ilk bi iki saat agrim oluyo benim de ...fitik baslangicim vardi sezeryandan sonra iyice azdisizin de ilk bi ikii saat mi oluyo sabahlari...aksama dogru bisey kalmiyo cunku
Şunu şuraya tekrar koyayım atlanmasınKızlar benim bebişin boyu 67.5 çok mu kısa ya
Aslında anne baba olarak çok kısa değiliz eşim 1.78 ben 1.65 ama bilemedimsanki bana kızım kısaymış gibi geliyoo..
böyle 8 aylık bebeler görüyorum daha heybetli sanki genelde 69-70 cm falanlar hephatta yeğenim 9 aylık 77 cm e bizimki de 8 ay 9 günlük
Hâlâ 3 uyku şeklinde ilerliyoruz. Çok nadir iki uyku yapıyor. Sabaha kadar deliksiz uyuyor sonra acıkıyor sanırım, genellikle saat 5 6 dan bazen 7 den sonra emzir uyu uyan emzir uyu uyan şeklinde devam ediyor. Çok sağa sola dönüyor 10 dkka arayla neredeyse söylene söylene dönüyor mirildaniyor üzerini hafifletiyorum havalar ısındı belki ondandır diye, benide uyandırıyor zırt pırtKızlar gündüz uykularınız 3 mü hala? Biz ikiye düştük gibiyiz geçicimi kalıcımı anlayamadm suan. Bide gece uykuları aşırı kötü sürekli dönüyor yatakta kendini uyandırıyor kendi uyanmasada ben uyanıyorum 10 dkda bir döner mi dönüyo valla 10 dkda bir uyanıyorum zombiye döndüm
Buyuk gecmis olsun bende de 4yil once fitik baslangici vardi e bebek de tum gun tepemizde bi de o igne yapildi artik iyice fitigim vardirMesajlarınızı gördüm gördüm, yazmiyim dedim ama yazıcam: ) benim gündemim de sırt ağrısı. Benim sırtım sabah ağrılı ve kilitlenmiş gibi uyanıyorum, 2 ay filan oldu. 2 mr çekildi geçen hafta. Ciddi fıtıklar var boynumdan belime ve kireçlenme. Sadece bunlar olsaydı keşke. Galiba eklem romatizması teşhisi konacak. Sabah kalkınca hissedilen, en az yarım saat sonra geçen ağrı bir çok sebepten olabiliyor aslında. Ama benim hamileliğin son aylarından beri el ve ayak eklemlerimde de ağrı ve tutulma var, kanda bir kaç romatizma değerim de soru işaretli. Sabahları oğlumu beşikten kaldıramıyorum. Çok üzüldüm geçen hafta ama alıştım bu fikre de.
Sizde bu boyutta değildir ama yine de bir fizik tedavi uzmanına gitmeniz iyi olur.
Bu arada İstanbul'da iyi bir romatolog arıyorum kızlar. 2 tanesine gittim de. Zor bu işler, dua ve pozitif enerjilerinizi beklerim: )
Masallah yavValla kolaylık diliyorum, çok çok zor o ikide bir uyanma, ben de yaşadım.
Genelde 6.30-7.00 arası yataktan kalkış. İlk uyku 9-10 arası. Bunu 1-1 buçuk saat uyuyor.
En az 2 buçuk-3 saat uyanık kalıp ikinci uyku. Bazen 2 buçuk saat uyuyor.
İkinci uykuyla birincinin toplamı 3 saat civarındaysa ve ikinciden 15.00'dan sonra uyandıysa üçüncü uyku yaptırmıyoruz. Zaten böyleyken yatırsak da baa bas bağırıyor uyumıyor: ) çok darda kalırsak bebek arabasıyla 3-5 tur atıyoruz: )
Her halükarda en erken 18.30da uyuyor. Biz pek 20.00leri bulmuyoruz.
Annem yıllardır romatoid artrit hastası ben 3 yaşımdayken hastalandı hala devam.Ağrılarıyla ünlü bir hastalık maalesef sabah tutulmaları vs oluyor. Umarım değilsinizdir ama öyle olsanız bile korkmayın bazı şeyleri yaparak hayat standartınız devam ediyorMesajlarınızı gördüm gördüm, yazmiyim dedim ama yazıcam: ) benim gündemim de sırt ağrısı. Benim sırtım sabah ağrılı ve kilitlenmiş gibi uyanıyorum, 2 ay filan oldu. 2 mr çekildi geçen hafta. Ciddi fıtıklar var boynumdan belime ve kireçlenme. Sadece bunlar olsaydı keşke. Galiba eklem romatizması teşhisi konacak. Sabah kalkınca hissedilen, en az yarım saat sonra geçen ağrı bir çok sebepten olabiliyor aslında. Ama benim hamileliğin son aylarından beri el ve ayak eklemlerimde de ağrı ve tutulma var, kanda bir kaç romatizma değerim de soru işaretli. Sabahları oğlumu beşikten kaldıramıyorum. Çok üzüldüm geçen hafta ama alıştım bu fikre de.
Sizde bu boyutta değildir ama yine de bir fizik tedavi uzmanına gitmeniz iyi olur.
Bu arada İstanbul'da iyi bir romatolog arıyorum kızlar. 2 tanesine gittim de. Zor bu işler, dua ve pozitif enerjilerinizi beklerim: )
Ay şu sağa sola dönme yokmu yaa bide yatağı yanımda hemen uyanıyorum. Bu arada ne zaman kadar üç uyku olması lazım bizim iki gündür ikiydi ama ben zorladım cnku ucuncu uykuyu yapsa yatış saati kayıyor diye mesela örnek7de kalktı 9da ilk uyku yaptı 2de ikinci uyku yaptı 3.30da uyandı bu durumda 6 7 gibi 3.uykuya mı yatması lazım yoksa direk gece uykusu mu? 7de yattı 8de uyandı ben kaldırmadan piş pişliyip biraz zor olsada devam ettirdim acaba zorlamayıp onu 3. Uykumu saymalıydımHâlâ 3 uyku şeklinde ilerliyoruz. Çok nadir iki uyku yapıyor. Sabaha kadar deliksiz uyuyor sonra acıkıyor sanırım, genellikle saat 5 6 dan bazen 7 den sonra emzir uyu uyan emzir uyu uyan şeklinde devam ediyor. Çok sağa sola dönüyor 10 dkka arayla neredeyse söylene söylene dönüyor mirildaniyor üzerini hafifletiyorum havalar ısındı belki ondandır diye, benide uyandırıyor zırt pırtböyle böyle saat 9 10 yapıyoruz
Evet cok zorValla kolaylık diliyorum, çok çok zor o ikide bir uyanma, ben de yaşadım.
Genelde 6.30-7.00 arası yataktan kalkış. İlk uyku 9-10 arası. Bunu 1-1 buçuk saat uyuyor.
En az 2 buçuk-3 saat uyanık kalıp ikinci uyku. Bazen 2 buçuk saat uyuyor.
İkinci uykuyla birincinin toplamı 3 saat civarındaysa ve ikinciden 15.00'dan sonra uyandıysa üçüncü uyku yaptırmıyoruz. Zaten böyleyken yatırsak da baa bas bağırıyor uyumıyor: ) çok darda kalırsak bebek arabasıyla 3-5 tur atıyoruz: )
Her halükarda en erken 18.30da uyuyor. Biz pek 20.00leri bulmuyoruz.
Yaa çok teşekkür ederim, annenize de geçmiş olsun. Hala çok az romatolog var: ) Aslında Ankara ve İzmir'de de aramaya başlıycaz, benim ailem Ankara'da.Annem yıllardır romatoid artrit hastası ben 3 yaşımdayken hastalandı hala devam.Ağrılarıyla ünlü bir hastalık maalesef sabah tutulmaları vs oluyor. Umarım değilsinizdir ama öyle olsanız bile korkmayın bazı şeyleri yaparak hayat standartınız devam ediyorBiz Ankara’dayız ama ilk tedavi süreci İstanbul’daydı.O zamanlar romatoloji bölümü de yoktu hatta hematoloji bakıyordu Haner direskeneli bakmıştı anneme.Hala iyi bir doktor olduğunu duyuyorum.
Valla bu konuda işin piriH
Evet cok zoranladım bizimde böyle aslında dün ikinci uyku 3.30da uyandı ben ucuncuye uyutmadım direk gece uykusuna yatırdım aksam 7 de .acaba ucuncuye yatırmalımydım diye düşündüm cunku 8de uyandı tekrar ben zorla devam ettirdim acaba bu huysuzlugu gece uyanmaları bundan mıdır belkide hazır değilmidir iki uykuya acaba
Bizim bu ay cok sıçrama oldu canım boyda. Cm cm gidiyordu öncesinde.Şunu şuraya tekrar koyayım atlanmasın
Bu arada kızımı en son 7.ay sonu falandı kontrole götürdüğümde yani 2 hafta 15-20 gün önce falan işte hastalanmıştı o zaman gitmiştik.
9 kilo 67.5 cm çıkmıştı ..
15 günde hadi olsun 68ki son 6.5 ayından beri boyu 67.5 cm
6 aylıkkende gittik 67 cm idi.. 7. ay sonunda gittik 67.5 cm dedi doktor
H
Evet cok zoranladım bizimde böyle aslında dün ikinci uyku 3.30da uyandı ben ucuncuye uyutmadım direk gece uykusuna yatırdım aksam 7 de .acaba ucuncuye yatırmalımydım diye düşündüm cunku 8de uyandı tekrar ben zorla devam ettirdim acaba bu huysuzlugu gece uyanmaları bundan mıdır belkide hazır değilmidir iki uykuya acaba
GeldimmmValla bu konuda işin piriMadammS i göreve çağırıyorum uygun olduğunda: ) 9. aya yaklaşırken bizim uykular da bozulmaya başladı, gündüz dışarı çıkmaların da etkisi var galiba.
Size de maşallah, gece boyu uyuması harika: ) Ne güzel düzeniniz oturmuş sizin de aslında ama 19.30da uyuduktan sonra uyanınca oynaması: )) 18.00'den sonra hep gece uykusu diye biliyorum ben, acaba yataktan almadan pışpış kışkış geri dalmaz mı? Bizimki de bazen yattıktan bir süre sonra mıklayarak ya da ağlayarak uyanır gibi oluyor. Mıklamada hiç dokunmuyoruz, dalıyor. Ağlıyorsa hemen sırt okşamaya gidiyoruz.Masallah yavbizimki akşam uykusuna diye yatıyor 7,30 gibi 1 saat sonra tekrar uyanıyor oynuyor evin içinde geziyor orumcek aldik zaptedemez oldum başka türlü haylaz biraz, yoruluyor en azından dolana dolana en son mama emme ve 10 da uykuya geçiyor.
Canım yürütece zararlı dediler diye hoppala aldım ben. Açıkcası cok memnunum enazından gün içinde bir iki saat oyalıyor içinde zıplıyor bende ev işlerini hallediyorum Trendyol dan almıştım prego markasıSize de maşallah, gece boyu uyuması harika: ) Ne güzel düzeniniz oturmuş sizin de aslında ama 19.30da uyuduktan sonra uyanınca oynaması: )) 18.00'den sonra hep gece uykusu diye biliyorum ben, acaba yataktan almadan pışpış kışkış geri dalmaz mı? Bizimki de bazen yattıktan bir süre sonra mıklayarak ya da ağlayarak uyanır gibi oluyor. Mıklamada hiç dokunmuyoruz, dalıyor. Ağlıyorsa hemen sırt okşamaya gidiyoruz.
örümcek, yürüteç, hoppala bişey ben de almak istiyorum, işe başlayınca anneme kolaylık olur diye, tavsiyeleri beklerim: )
Hoşgeldinnnn :))) bilgilendirmeler için cok tesekkur ederimGeldimmm
Canım Son gündüz uykusu uzun ve güzel uyuduğunu varsayarak söylüyorum
2. Uykudan 15:30 kalınca
Gece uykusu 18:30-18:45 uyumuş olmalı. Eğer kısa gündüz uykusuysa 3. Uyku gerekirdi mutlaka.
Geç yatış kaynaklı gecesi kötü geçmiş olabilir 10-15 dk bile çok önemli oluyor uyku kalitesi için.
Zamanla son uykuya 4 saat bile ayakta kalabilir olacak ama yavaş yavaş eklemelerle tabi
Canım gündüz uykuları gayet yeterli max seviyesindesin bundan fazlası zaten geceden çalarHoşgeldinnnn :))) bilgilendirmeler için cok tesekkur ederim2.uyku iki saat birinci uyku da 1bucuk saatti üçüncü uyku gerekirmiydi? Birde gece uykusuna yatırmak için geç kaldığım için mi huysuzdu 7de uyuttum 8de uyandı tekrar salladım tekrar uyudu ama uykuları aşırı kötü sürekli dönüyor yatakta 10 dkda bir iki saatte birde ağlayarak uyanıyor. Aslında baya değişiklik oldu normalde en erken aksam 9 10 gibi yatardı ben düzene girsin die onla beraber erken kalkıp yatırmadım bidaha 7de uyanmaya basladık.
Vicco için büyük ama cırtları sıkı yapıştırınca ayağından çıkmıyor yaza büyümüş olur yaza olur zaten baharda da yürümeyi tam öğreniriz giyeriz diye düşündüm. 19 da alınabilir ama yaza olmaz gibi düşünüp 20 aldım20 büyük değil mi peki canım ?
Benim normal doğumdu benim de ağrıyor. Yatakta kaykılarak emzirmekten oluyor benimki.Sabah uyaninca ilk bi iki saat agrim oluyo benim de ...fitik baslangicim vardi sezeryandan sonra iyice azdisizin de ilk bi ikii saat mi oluyo sabahlari...aksama dogru bisey kalmiyo cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?