2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canım maşallah ben şaşırmadım bende yürümeden önce konuşmuşum
10 aylıkken baya konuşuyormuşum 11 aylıkta yürümüşüm ama kızım bana çekmemiş konuşma hevesi okadar yok söyleniyor öyle

İşte bende onu anlamiyorum mesela senin bebişler 34+4 te doğmuş miyadını doldurmadan doğmuşlar 40 haftalik doğan bir bebekle bir olmuyor ki ikiside 1aylikken farkli 6aylikken farkli gelişimde olmasi gerekmiyormu

Canım bizde de bu ara başladı erkekler cok ilgilisini çekiyor hele garsonlardan gözünü alamıyor ama yaklaşınca dudak büküp ağlıyor aynı şekilde
Garsonlara yapacak bir sey yok ama eve gelen erkekler ile yavaş yavaş tanıştırıyorum özellikle kucağımda tutuyorum güven duysun diye adamları da tembihliyorum kırmızı balık söyleyin diye öyle sempati duyuyor
En son omuzlarında gezerken mutlu son
Ama direk temas kucağa falan almaya çalışırlarsa ödü kopuyor okadar sevmiyor erkekleri.

Tabi biraz tombiş kollar boğum boğum ama boyuda var doktorumuz o dönemde 1yaş kilosunda 9aylik bebek boyunda kalipli biraz iri kiyim bebek dedi.Ama aşiri göze batan vir kilosu yok simdi boyada gidince biraz daha zayifladi gibi ama bakalim kontrolde

İşte bende onu anlamiyorum mesela senin bebişler 34+4 te doğmuş miyadını doldurmadan doğmuşlar 40 haftalik doğan bir bebekle bir olmuyor ki ikiside 1aylikken farkli 6aylikken farkli gelişimde olmasi gerekmiyormu
Canım fark hesaplaması belli bir aya kadar benim bildiğim düzeltilmiş 4.aydan sonra fark kapanıyor ve düzeltilmiş hesaba artık gerek kalmıyor ne zaman doğduysa o
Yani 40 hafta doğmuş gibi sayıp 4 ay dolduğundan sonrası farksız.
Mantığını hamilelik 4. Trimester aslında ilk 3 ü anne karnında sonuncu 3 ay bebiş dışarda geçiyorya baz alınan o

Bizimde önce geri geri gidiyordu. Sanırım daha kolay, ileri için teşvik ediyordum ayaklarından iterek hop dönüyordu.
Dedim heralde emeklemeden yürüyenlerden olacak sonra doktora söyeldim çorapları çıkar parkede ya da matta sert zeminde zaman geçirsin dedi cidden işe yaradı emeklemeye başladı etrafa hep sevdiği şeyleri koydum.
Asla reddedemeyeceği oyuncakları vs başlarda ulaşamayınca bakıp bakıp ağlıyordu verin diye

Belli bir aydan sonra gelişim olarak aradaki farkı kapattiklari için düzeltilmiş takvim hesaplaması yapılmıyor
Ama kaçıncı aydan sonra bilmiyorum
40 haftalık doğup bebeği emeklemeyen arkadaşlarım da var aynı dönemde doğum yaptığımız
Ama şimdiye kadar hiç 6 7 aylık ayağa kalkan bebek duymadım

Arkadaşlar biz Perşembe 8 aylık olacağz. Bebekleriniz hangi becerileri yapabiliyorlar. Akademik ince kaba motor sosyal duyusal.
Hangi becerilere yönelik oyunlar oynuyorsunuz?
Benimki emekliyor ve ayağa kalkıyor. Hatta minik adım atma denemeleri de yapıyor.
Babıldama dedikleri şekilde ba ba bu ma ma emme gibi şeyler diyor. Genelde pek anlamlı değil. Ama meme istediğinde emme/amme diyor, en anlamlı şey bu. Söylediklerimizi de pek anladığını sanmıyorum, adını tam öğrenemedi ama yakında anlar.
İnce motor becerileri pek gelişmiş değil, sadece kaşığını tutup ağzına sokuyor ama dişini kaşımak için o da. Bir de suluğundan su içebiliyor tutup ve meyve süzgecini emebiliyor, bunlar oldu baya zaten. Ama sök tak vs. neler görüyorum bizimki o konularda geride heralde. El sallama alkış vs henüz yüklenmedi. Varsa yoksa pataküte vuruyor dayak yemekten bi hal oldum
Babasından dolayı müzik aletlerine çok ilgisi var, gitar tellerini çek bırak yapıyor, bir de kalimbaya parmağıyla basıp ses çıkartabiliyor enteresan olarak.
Ne oynatsam yemek istiyor, o yüzden pek ilerleme kaydedemiyorum

Merhaba sürecinizi okudum benimde aynisekilde. Ne yaptınız acaba son durumda sütünüz arttı mı?

Instagramda takip ettigim kişinin bebeği benimkinden 1 ay küçük emekleyerek gidiyor kanepeden tutunup ayağa kalkıyor bizimki de kucakta gezme derdinde eşime gösterdiydim strese girmiş ben mutfaktayken oglani ayaklarinin üzerine durdurmaya çalışıyor. emekletmeyi öğretmek yerine yurumeyi öğretmeye çalışıyor emeklemeden direkt yürüyen bebekler varmis bizimkiler de öyle olacak sanirim. Ama ben emeklesin de istiyorum peşime pıt pıt gelsin

Bende 9 aylik yorumuşum benim kiz daha emeklemeyi brak surunmeyi bilmiyor video cektim ismini soylerken eyytaan diyor ama buraya yukleyemiyorum herhalde

Kediniz hircinlasmiyor mu canı yanınca

Ben inanki bunları pek bilmiyorum hatta hiç bakmadım. Bu zamana kadar hep akışa bıraktım, kendisi ne zaman bu iki uyku olayına düşerse o zaman. Şu an bu şekilde ilerliyor,gerçekten uykusu geliyor hiç öyle zorla uyutma da yok, şu var gun icerisinde yoruluyor surekli hareket halindeyiz örümcekle bir o yana bu yana yere koydugumda da debelenip duruyor belki o da etkilidir. Benim oğlan hep gece 10 dan sonra gece uykusuna geçiyor, ben hiç 8 de vs uyuduğunu hatırlamam karnimdayken de öyleydi

Benim kız 8 ay 12 günlük koltuktan tutunup kalkıyor ama gidemiyor sadece kalkıyor yaklaşık 10-15 gündür yapıyor bunu ..
Ama emekleme ve sürünme yok sadece ayağa kalkıyo gitmeye calısıyo küt düşüyor bir daha tutunup birdaha kalkıyor sonra küt yine düşüyor

Çok denedim ama yok kalkmak istiyor. Son iki ay dir uyku düzeni tamamen oturdu artık bu şekilde devam ediyoruz, bizde alıştık yani ben alıştım işte böyle olunca sabah geç kalkıyor, ya aslında karnımda nasıl uyuduysa o haline döndü tamamen dedikleri doğruymuş. Dislerden dolayı bazı geceler zırt pırt huzursuz uyandığı oluyor ama çok şükür doğduğundan bu yana gece beni çok zorlamadı oğlum.
Örümcek konusunda da inan içim hiç rahat değil ama kime sorsam bizde böyle büyüttük hep örümcek vardı dediler başka türlü şu donemi tek başıma geçiremezdim bana da kolaylık oldu, çok önerilmiyor birde erkek olunca ama benim oğlan çok mutlu.Bir yere gidelim sıkılıyor darlaniyor mızmız ya eve geliyoruz örümceğe biner binmez o çocuktan eser kalmıyor bağıra bağıra evi geziyor gülüyor ozgurlugune kavusuyor allah allah bir ay daha büyüsün arabalı yürüme arkadaşı alacağım örümceği biraktiracagim. Trendyoldan aldım öyle marka vs değil sanırım ama alırken oturma yerinin rahatlığına genişliğine ve boy ayarlamasına dikkat edin yeter

Her şeyi ama herşeyi yemek istiyor herşeye merakla saldırıyor kaşını kaldıra kaldıra gece lambası var ari mayalı arinin antenini koparıp ağzına atmış cevirip duruyor yutmadan farkettim çıkardım. Aklımı oynattiracak bana, ben anladım çocuk büyütmek öyle uyutma yedirme besleme oynatma vs zor değilmiş asıl bu zamanlardan sonra daha da zormuş, her yaptıkları potansiyel tehlike olurmu yahu kitapliktaki kitaplarımdan birinin kapağından bir parça koparmış yutmuş bezinde çıktı çok dikkat edilmesi dönemlere giriş yapmış bulunmaktayiz

Emzirme yastığı alsanız olmaz mi

Yürüteç zararli

Yürüteç zararli
10 kisiye sordum 9 kullanmış ve hepsi gayet sağlıklı çocuklar. Yürüteç zararlı olabilir ancak bırakın da ona biz karar verelim, her anne kendisine nasıl kolay gelecekse o sekilde bebeğine bakar. Şu dönemde ihtiyaç mi oldu günde belli süreyi aşmadan kullanılabilir.

Emekleme zaten bi gelişim basamağı değil her bebek emeklemiyor
Biz hep emeklemişiz benim kızlar da emekliyorlar
Gezmeye başlayınca zaten evin altı üstüne geliyor çekmeceler dolaplar tv üniteleri hepsi karıştırılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…