- 25 Aralık 2010
- 1.418
- 2.073
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.961
Canım maşallah ben şaşırmadım bende yürümeden önce konuşmuşumKızlar size birşey söyleyeceğim ama hiç biriniz inanmayacak onu da biliyorumama olsun içimde kalmasın annem,eşim,yengem,dayim falan hepsi duydu zaten (başta inanmadılar kendileri duyunca inandi)
Kizim tam 8 aylik 14 gunluk .
6 aylık kakasını söylemeye başladı 7 ayında baba çiş,gel soylemeyi 8 doldurduktan sonra bana aba diyorkızkardeşime tüm gün ben bakıyorum abla diyor kızımda ondan duyuyor ben anne diyorum bana bakiyo aba diyo neyse 3 gundur adini oğreniyor ismi eyşan .
beni taklit ediyor ben eyyyşaaan diyorum o da bana guluyor eyytaaa diyor inanmayabilirsiniz ki bende olsan inanmam ama durumumuz bu erken konusacagiz herhalde diş yok emekleme adim atma yok sadece lauflernhilfe turkce ismini bilmiyorum tum odalara girip çikiyor ve çok hizli kulanıyorbir gun fazla hızdan ceza kesecegim
İşte bende onu anlamiyorum mesela senin bebişler 34+4 te doğmuş miyadını doldurmadan doğmuşlar 40 haftalik doğan bir bebekle bir olmuyor ki ikiside 1aylikken farkli 6aylikken farkli gelişimde olmasi gerekmiyormuBebekten bebeğe fark eder canım o doğdukları haftanın çok önemli olduğunu sanmıyorum artık
Benimkiler 34+4te doğmuştu şu an 9 ay 16 günlükler ikisi de tutunup ayağa kalkıyor koltuğa tutunarak bir uçtan bir uca yürüyerek gidebiliyorlar
40 haftalık doğsalar 8 ay 10 günlük falan olacaklardı 8 aylık tutunup kalkacaklarini sanmıyorum
Canım bizde de bu ara başladı erkekler cok ilgilisini çekiyor hele garsonlardan gözünü alamıyorBenim kızım erkeklerden çok korkuyor ya. Kadınlara bayılıyor, hep gülücük ama tüm erkeklere (baba hariç) dudak büküyor.
Önce dudağını büküyor eğer görüntüde kalırsa ağlamaya başlıyor. Dedelere zor alıştırdık ( ki en az haftada 1 görüşüyor iki dedeyle de) Amcalarından da korkuyor ama arkadaşlarımızdan çok korkuyor. En son doktorumuzdan da aşırı korktu.
Gitgide artıyor bu korkma durumu, ki babası da öyle akça pakça değil; saçlı sakallı baya. Bir şey yapılır mı ya da ne zaman geçer acaba bu durum?
Tabi biraz tombiş kollar boğum boğum ama boyuda var doktorumuz o dönemde 1yaş kilosunda 9aylik bebek boyunda kalipli biraz iri kiyim bebek dedi.Ama aşiri göze batan vir kilosu yok simdi boyada gidince biraz daha zayifladi gibi ama bakalim kontroldeKilo konusunda doktorunuz ne diyor ? Benim ki 7 ay kontrolünde 9 kilo çıktığı için 2 doktoru da ayına göre kilo alımı biraz fazla dedi .. 12 kilo olsa düşünemiyorum diyete sokarlardı herhalde
Mesela ben 1 yaşındayken 17 kiloymuşum doktor anneme rejime sokacaksnz bu çocuğu yoksa ileride obezite ve şekerle savaşır demişobezite değilim ama maalesef şeker hastasym
Canım fark hesaplaması belli bir aya kadar benim bildiğim düzeltilmiş 4.aydan sonra fark kapanıyor ve düzeltilmiş hesaba artık gerek kalmıyor ne zaman doğduysa oİşte bende onu anlamiyorum mesela senin bebişler 34+4 te doğmuş miyadını doldurmadan doğmuşlar 40 haftalik doğan bir bebekle bir olmuyor ki ikiside 1aylikken farkli 6aylikken farkli gelişimde olmasi gerekmiyormu
Bizimde önce geri geri gidiyordu. Sanırım daha kolay, ileri için teşvik ediyordum ayaklarından iterek hop dönüyordu.Benimki de öyle 8.5 aylik oldu ama henüz emeklemiyor oldugu yerde kalıyor ayaklarindan İttiriyorum ama aksine geri geri gidiyor henüz keşfedemedi ileri nasil gideceğiniBir tanidigimizin oğlu 8 ay 10 günlükken emekledi simdi 10 aylik be tutunarak kendi kalkiyor ayakta duruyor sıralanıyor ama her bebek farkli tabi..Birde benimkisi mesela sezaryan oldugu icin 38.haftanin basinda dogdu farkediyormu bilmiyorum bunlar ama.
Mesela bazi hareketleri bir günde yapti dönmeleri fln gerci onun öncesi kendi kendklerine bayagi pratik yapıyorlarmıs aslinda biz hep her an göremesekte önce niyetleniyor kolu altinda kaliyor uyaniyordu hep şimdi belki oyle bir anda emeklerler inşallah
Belli bir aydan sonra gelişim olarak aradaki farkı kapattiklari için düzeltilmiş takvim hesaplaması yapılmıyorİşte bende onu anlamiyorum mesela senin bebişler 34+4 te doğmuş miyadını doldurmadan doğmuşlar 40 haftalik doğan bir bebekle bir olmuyor ki ikiside 1aylikken farkli 6aylikken farkli gelişimde olmasi gerekmiyormu
Benimki emekliyor ve ayağa kalkıyor. Hatta minik adım atma denemeleri de yapıyor.Arkadaşlar biz Perşembe 8 aylık olacağz. Bebekleriniz hangi becerileri yapabiliyorlar. Akademik ince kaba motor sosyal duyusal.
Hangi becerilere yönelik oyunlar oynuyorsunuz?
Merhaba sürecinizi okudum benimde aynisekilde. Ne yaptınız acaba son durumda sütünüz arttı mı?10 gündür günde 6 tane kullanıyorum binbir ümitle aldım ama hayal kırıklığı o da işe yaramadı canım benim oğlan memeye geçince max 3 dakika emiyor hemen uykuya geçiyo emmediği için sütüm de artmıyor sanırım, sağınca da bir artış yakalayamadım henüzhumana çay bestlak damla rezene çayı komposto kuruyemiş sütlaç boza malt içeceği dereotu solgar en az 2bucuk 3 litre su bunların hepsini denedim olmayınca olmuyor bunca şeye dolup taşması lazımken hala azıcık geliyor gerçekten çok kafaya takıyorum hala denemediğim şey var mı diye araştırmaktan kör oldum artık
Instagramda takip ettigim kişinin bebeği benimkinden 1 ay küçük emekleyerek gidiyor kanepeden tutunup ayağa kalkıyor bizimki de kucakta gezme derdindeBenimki de öyle 8.5 aylik oldu ama henüz emeklemiyor oldugu yerde kalıyor ayaklarindan İttiriyorum ama aksine geri geri gidiyor henüz keşfedemedi ileri nasil gideceğiniBir tanidigimizin oğlu 8 ay 10 günlükken emekledi simdi 10 aylik be tutunarak kendi kalkiyor ayakta duruyor sıralanıyor ama her bebek farkli tabi..Birde benimkisi mesela sezaryan oldugu icin 38.haftanin basinda dogdu farkediyormu bilmiyorum bunlar ama.
Mesela bazi hareketleri bir günde yapti dönmeleri fln gerci onun öncesi kendi kendklerine bayagi pratik yapıyorlarmıs aslinda biz hep her an göremesekte önce niyetleniyor kolu altinda kaliyor uyaniyordu hep şimdi belki oyle bir anda emeklerler inşallah
Bende 9 aylik yorumuşum benim kiz daha emeklemeyi brak surunmeyi bilmiyorCanım maşallah ben şaşırmadım bende yürümeden önce konuşmuşum
10 aylıkken baya konuşuyormuşum 11 aylıkta yürümüşüm ama kızım bana çekmemiş konuşma hevesi okadar yok söyleniyor öyle
Kediniz hircinlasmiyor mu canı yanıncaDönüyor, daha emekleme yok, olacak mı bilmiyoruz da ama biz bakmadığımız zaman sürünerek ilerlediğini düşünüyoruz: ) doktor emeklemeden direkt yürüyebilir dedi.
Eliyle parmak gıdaları tutup ağzına götürüp yiyebiliyor. Aynı şekilde tutup mama sandalyesinden aşağı atıyor.
Daha yeni yeni minik parçaları da parmaklarıyla tabaktan alıp ağzına götürmeye başladı.
Alkış yapamıyor ama ben ona yaptırırken avuçlarını açıyor. Yüzümüze pat pat çat çat vuruyor.
Ksilofona tahta kaşıklarla vuruyor. Tahta kaşıklarla ses çıkaracak her yere vuruyor gerçi ramazan davulcusu.
Çimenlere oturtunca çimenleri yoluyor. Aynı şekilde kedimizin tüylerini tutup çekmeye çalışıyor.
Ben inanki bunları pek bilmiyorum hatta hiç bakmadım. Bu zamana kadar hep akışa bıraktım, kendisi ne zaman bu iki uyku olayına düşerse o zaman. Şu an bu şekilde ilerliyor,gerçekten uykusu geliyor hiç öyle zorla uyutma da yok, şu var gun icerisinde yoruluyor surekli hareket halindeyiz örümcekle bir o yana bu yana yere koydugumda da debelenip duruyor belki o da etkilidir. Benim oğlan hep gece 10 dan sonra gece uykusuna geçiyor, ben hiç 8 de vs uyuduğunu hatırlamamAy şu sağa sola dönme yokmu yaa bide yatağı yanımda hemen uyanıyorum. Bu arada ne zaman kadar üç uyku olması lazım bizim iki gündür ikiydi ama ben zorladım cnku ucuncu uykuyu yapsa yatış saati kayıyor diye mesela örnek7de kalktı 9da ilk uyku yaptı 2de ikinci uyku yaptı 3.30da uyandı bu durumda 6 7 gibi 3.uykuya mı yatması lazım yoksa direk gece uykusu mu? 7de yattı 8de uyandı ben kaldırmadan piş pişliyip biraz zor olsada devam ettirdim acaba zorlamayıp onu 3. Uykumu saymalıydım
Benim kız 8 ay 12 günlük koltuktan tutunup kalkıyor ama gidemiyorBebekten bebeğe fark eder canım o doğdukları haftanın çok önemli olduğunu sanmıyorum artık
Benimkiler 34+4te doğmuştu şu an 9 ay 16 günlükler ikisi de tutunup ayağa kalkıyor koltuğa tutunarak bir uçtan bir uca yürüyerek gidebiliyorlar
40 haftalık doğsalar 8 ay 10 günlük falan olacaklardı 8 aylık tutunup kalkacaklarini sanmıyorum
Çok denedim ama yok kalkmak istiyor. Son iki ay dir uyku düzeni tamamen oturdu artık bu şekilde devam ediyoruz, bizde alıştık yani ben alıştımSize de maşallah, gece boyu uyuması harika: ) Ne güzel düzeniniz oturmuş sizin de aslında ama 19.30da uyuduktan sonra uyanınca oynaması: )) 18.00'den sonra hep gece uykusu diye biliyorum ben, acaba yataktan almadan pışpış kışkış geri dalmaz mı? Bizimki de bazen yattıktan bir süre sonra mıklayarak ya da ağlayarak uyanır gibi oluyor. Mıklamada hiç dokunmuyoruz, dalıyor. Ağlıyorsa hemen sırt okşamaya gidiyoruz.
örümcek, yürüteç, hoppala bişey ben de almak istiyorum, işe başlayınca anneme kolaylık olur diye, tavsiyeleri beklerim: )
Her şeyi ama herşeyi yemek istiyor herşeye merakla saldırıyor kaşını kaldıra kaldıraBenimki emekliyor ve ayağa kalkıyor. Hatta minik adım atma denemeleri de yapıyor.
Babıldama dedikleri şekilde ba ba bu ma ma emme gibi şeyler diyor. Genelde pek anlamlı değil. Ama meme istediğinde emme/amme diyor, en anlamlı şey bu. Söylediklerimizi de pek anladığını sanmıyorum, adını tam öğrenemedi ama yakında anlar.
İnce motor becerileri pek gelişmiş değil, sadece kaşığını tutup ağzına sokuyor ama dişini kaşımak için o da. Bir de suluğundan su içebiliyor tutup ve meyve süzgecini emebiliyor, bunlar oldu baya zaten. Ama sök tak vs. neler görüyorum bizimki o konularda geride heralde. El sallama alkış vs henüz yüklenmedi. Varsa yoksa pataküte vuruyor dayak yemekten bi hal oldum
Babasından dolayı müzik aletlerine çok ilgisi var, gitar tellerini çek bırak yapıyor, bir de kalimbaya parmağıyla basıp ses çıkartabiliyor enteresan olarak.
Ne oynatsam yemek istiyor, o yüzden pek ilerleme kaydedemiyorum
Emzirme yastığı alsanız olmaz miSizinkinden emin değilim ama benimki kesin bebeği alıp koymaktan ve kaykılık emzirmekten. Belime çok yük biniyor, özellikle kaykılık durumdayken.
Ben de neden nasıl ben bu çocuğu memede uyumaya alıştırdım diyordum cevabı buldum. Belim çok ağrıdığı için yatarak emzirdim bir dönem, o sırada tabi doğrulup yerine geri koymak daha da zorlaşıyor, bir de zaten uyumuş oluyor vs. Sonra bir bakmışım meme ağzında olmadan uyuyamıyor. Şimdi yatarak emzirmeyi bıraktım, yine belim ağrıyor. Oturarak yani ayaklarım yere basarak emzirince öyle bi ağrı olmuyor, ne zamandır yoktu, gece yine kaykılarak emzirmeye döndüm yine ağrı başladı.
Yürüteç zararliBizimki yurutecle yuruyor bazen kosuyor. Alkis yap dedigimde yapiyor. Bir de sarki caldiginda veya ben sarki soyledigimde kafasini saga sola salliyor. Oyuncaklari saga sola vuruyor. Numaradan agliyor. Numaraci seniiiii dedigimde guluyor. Ama emekleme ayakta durma vs yok. Ben her gun ayakta durma calismasi yaptiriyorum. Yemek yedirken kasigi alip kendi yemek istiyor. Cizgi film izlerken komik bir sey gordugunde guluyor. Gel dedigimde hayir dedigimde anliyor. Simdilik bizde durumlar boyle
10 kisiye sordum 9 kullanmış ve hepsi gayet sağlıklı çocuklar. Yürüteç zararlı olabilir ancak bırakın da ona biz karar verelim, her anne kendisine nasıl kolay gelecekse o sekilde bebeğine bakar. Şu dönemde ihtiyaç mi oldu günde belli süreyi aşmadan kullanılabilir.Yürüteç zararli
Emekleme zaten bi gelişim basamağı değil her bebek emeklemiyorBenim kız 8 ay 12 günlük koltuktan tutunup kalkıyor ama gidemiyorsadece kalkıyor yaklaşık 10-15 gündür yapıyor bunu ..
Ama emekleme ve sürünme yoksadece ayağa kalkıyo gitmeye calısıyo küt düşüyor bir daha tutunup birdaha kalkıyor sonra küt yine düşüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?