- 26 Mart 2017
- 3.227
- 5.556
- 158
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #37.941
İzmirdemiydiniz siz de doktorunuz kimdi acaba?Evet haklısın canım şu internette baş ağrısı diye girsek beyin tümörü olup cıkarız Allah korusun bakmamak lazım ama işte insan dayanamıyor. Doktorda sağolsun pek rahatlatmamıştı beni. Bugün tekrar konuştuk biraz daha rahatladım bakalım. Bizimki de 8. Ay tahliliydi ama keşke de yaptırmasaydık diyorum çocuğu ciyak ciyak ağlattık kan alınırken içimiz parçalandı. Evlat söz konusu olunca insan en ufak bir ayrıntıyı kafaya takıyor.
Benimki de öyle, gerçi benim kız yabancı gördüğü tanımadığı herkese öyle ama özellikle erkeklere karşıBenim kızım erkeklerden çok korkuyor ya. Kadınlara bayılıyor, hep gülücük ama tüm erkeklere (baba hariç) dudak büküyor.
Önce dudağını büküyor eğer görüntüde kalırsa ağlamaya başlıyor. Dedelere zor alıştırdık ( ki en az haftada 1 görüşüyor iki dedeyle de) Amcalarından da korkuyor ama arkadaşlarımızdan çok korkuyor. En son doktorumuzdan da aşırı korktu.
Gitgide artıyor bu korkma durumu, ki babası da öyle akça pakça değil; saçlı sakallı baya. Bir şey yapılır mı ya da ne zaman geçer acaba bu durum?
Sizinkinden emin değilim ama benimki kesin bebeği alıp koymaktan ve kaykılık emzirmekten. Belime çok yük biniyor, özellikle kaykılık durumdayken.Sizin de mi gun icin de kayboluyo veya azaliyo?bebim sabahlari cok yogun yani yataktayken daha agrim oluyo ...gece zilyon kez uyanip bebegi emzirip tekrar yerine koyuyorum ondan mi diye dusunuyorum
Aynı durum bizde de var.Komşumun torunuyla 2 hafta var aralarında geçen kapının çnünde karşılaştık.Bizimki hiç göz kırpmadan süzdü kadını mimik bile değişmedi ben de bu ara yabancılıyor böyle dedim.Ay çocuğu yabani yetiştirmeyin çıkartın bu ne böyle vs dedi.Bizimki böyle değil dediBenimki de öyle, gerçi benim kız yabancı gördüğü tanımadığı herkese öyle ama özellikle erkeklere karşı
Ybancı biri ya da az grdüğü biri kucağına alsın hemen dudak büküyor eğer hala kucağında ise başlıyor aglamaya
Yok cnm ben bursadayımİzmirdemiydiniz siz de doktorunuz kimdi acaba?
Ben pankek tavasında yapıyorum. Eşim üzerinde emoji resimleri olan tavalardan almıştı. Döķüm tava, bayağı bir ağır. Çok güzel oluyor hem görsel olarak, hem pratiklik olarak.Arkadaşlar, pancake yapanlar, nerede yapıyorsunuz? Ben teflon krep tavasında yapıyorum, çiziği yok ama kardeşim aklıma kurt düşürdü teflonlarla ilgili. Bu konuyu kendim için yıllar önce çözmüştüm, teflon kaliteli olduğu ve çizilmediği sürece sorun yok diye ama konu çocuğum olunca bir daha konunun üstünden geçmem gerekti of: )
1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt, kek kıvamına gelinceye kadar un. Yulaf unu, tambuğday unu, kavulca unu dönüşümlü. İçine daha tatlı hiçbişey atmadım, bir lere ıspanağı rondodan geçirip kattım, yeşil panlek oldu. Yemeklerin yanında ekmek niyetine pankek veriyorum gibi oldu bizde, işe gideceğim için yapıp yapıp buzluğa koydum. Pankek tavalarını hep teflon sanıyordum, bakiyim dökümlere, çok teşekkür ederim: )Ben pankek tavasında yapıyorum. Eşim üzerinde emoji resimleri olan tavalardan almıştı. Döķüm tava, bayağı bir ağır. Çok güzel oluyor hem görsel olarak, hem pratiklik olarak.
Siz hangi tarifle yapıyorsunuz pankeki. Ben 1 yumurta sarısı, yoğurt, tam buğday unu, pekmez koyuyorum. Biraz da lor koyuyorum bazen. Çok azıcık da kabartma tozu.
Bizimki yurutecle yuruyor bazen kosuyor. Alkis yap dedigimde yapiyor. Bir de sarki caldiginda veya ben sarki soyledigimde kafasini saga sola salliyor. Oyuncaklari saga sola vuruyor. Numaradan agliyor. Numaraci seniiiii dedigimde guluyorArkadaşlar biz Perşembe 8 aylık olacağz. Bebekleriniz hangi becerileri yapabiliyorlar. Akademik ince kaba motor sosyal duyusal.
Hangi becerilere yönelik oyunlar oynuyorsunuz?
Kızlar benim bebiş henüz sürünmüyor. Ne yapmam lazım
Benimki de öyle 8.5 aylik oldu ama henüz emeklemiyor oldugu yerde kalıyor ayaklarindan İttiriyorum ama aksine geri geri gidiyor henüz keşfedemedi ileri nasil gideceğiniBenimkide sürünmüyor malesef . En sevdiği oyuncağı koyuyorum ona bile uzanamayınca vazgeçiyorhemen sırt üstü dönüyor. Sevmiyor emekleme pozisyonunu.
Bende de emekleme henüz yok geri geri gidiyor ama diş konusunda benimkide com hizli cikti alttan 2 ustten 2 cikti bu seferde yan kesici mi oluyordu usttekinin yanından zorluyorKızlar benim bebeğimde 8 ay 5 günlük emekleme henüz yok sıralama fln hiç yok.sadece yatakta dört dönüyor poposunu kaldıramıyor pek (kilosu 10.650 boyu 74 cm ölçtü)Kendi çapında sesler cıkarıyor konuşmaya çalışıyor:) aynayı cok sevıyor aynanın karşısına geçip anlatıyor da anlatıyor 4 tane dişimiz vardı doktor iki tane daha geliyor yolda dedi. Çok çabuk çıkıyor benim kızımın dişleri yaa normal mi bu durum sizin dişler ne durumda? Çok cabuk cıkması da iyi değilmiş sanırım.
Benimkine 21 olmustu canim hafif bosluk olmali diye biliyorumYa kızlar benim minnoşa ayakkbı alacağım ama kaç numara alacağım bilmiyorum. Ayağı ölçtüm 11 cm
Yani inşallah yanlış ölçmemişdir.. 19 mu alsam yoksa 20 mi bilemedim...
Bende cok ayakta kalinca bel çukurum fena agriyorbende vaarrrrrr
sabahları uynınca veya kızımı çok fazla kucagmda tutunc oluyooo
Evet benimde öyle ilk uyandıgım zaman ağrı ile kalkıyorum yarım saat 1 saat sonra düzeliyor
Kilo konusunda doktorunuz ne diyor ? Benim ki 7 ay kontrolünde 9 kilo çıktığı için 2 doktoru da ayına göre kilo alımı biraz fazla dedi .. 12 kilo olsa düşünemiyorum diyete sokarlardı herhaldeBende de emekleme henüz yok geri geri gidiyor ama diş konusunda benimkide com hizli cikti alttan 2 ustten 2 cikti bu seferde yan kesici mi oluyordu usttekinin yanından zorluyor
Senin bebiş yine iyi kilosu benimki 7 ay civarindayken 12-13 kiloydu 2yaş kitafetleri giyiyorPazartesi kontrolu var bakalim sanki biraz daha hareketlenince zayifladi.
Benim de memede yatiyor hep....ya uzanarak emziriyom veya bagdas kurup iki buklum emziriyorum...biraktiramadim daSizinkinden emin değilim ama benimki kesin bebeği alıp koymaktan ve kaykılık emzirmekten. Belime çok yük biniyor, özellikle kaykılık durumdayken.
Ben de neden nasıl ben bu çocuğu memede uyumaya alıştırdım diyordum cevabı buldum. Belim çok ağrıdığı için yatarak emzirdim bir dönem, o sırada tabi doğrulup yerine geri koymak daha da zorlaşıyor, bir de zaten uyumuş oluyor vs. Sonra bir bakmışım meme ağzında olmadan uyuyamıyor. Şimdi yatarak emzirmeyi bıraktım, yine belim ağrıyor. Oturarak yani ayaklarım yere basarak emzirince öyle bi ağrı olmuyor, ne zamandır yoktu, gece yine kaykılarak emzirmeye döndüm yine ağrı başladı.
Ben de neden bebegimi tasidigim icin diyorum...gebelikten once pandemi basinda eve disardan kovalarda toprak tasimistim cicek ekicem diye...o donem bir agrim olmustu bi iki hafta surmustu acillik olmustum....belimden diz kapaklarima kadar vuruyordu regl olacam agrisi vardi...bt felan cekilmisti....bel fitigi baslangici denmisti...iste o agriyi yine hissediyorum...dogumdan beri ara ara hissediyordump ama epiduralden mi diye dusunuyordum ama suan dusununce bevegim 10kg gece cok uaniyo tasiyip emzirip geri yerine koyuyorum haliyle bel mi kalirSizinkinden emin değilim ama benimki kesin bebeği alıp koymaktan ve kaykılık emzirmekten. Belime çok yük biniyor, özellikle kaykılık durumdayken.
Ben de neden nasıl ben bu çocuğu memede uyumaya alıştırdım diyordum cevabı buldum. Belim çok ağrıdığı için yatarak emzirdim bir dönem, o sırada tabi doğrulup yerine geri koymak daha da zorlaşıyor, bir de zaten uyumuş oluyor vs. Sonra bir bakmışım meme ağzında olmadan uyuyamıyor. Şimdi yatarak emzirmeyi bıraktım, yine belim ağrıyor. Oturarak yani ayaklarım yere basarak emzirince öyle bi ağrı olmuyor, ne zamandır yoktu, gece yine kaykılarak emzirmeye döndüm yine ağrı başladı.
Bebekten bebeğe fark eder canım o doğdukları haftanın çok önemli olduğunu sanmıyorum artıkBenimki de öyle 8.5 aylik oldu ama henüz emeklemiyor oldugu yerde kalıyor ayaklarindan İttiriyorum ama aksine geri geri gidiyor henüz keşfedemedi ileri nasil gideceğiniBir tanidigimizin oğlu 8 ay 10 günlükken emekledi simdi 10 aylik be tutunarak kendi kalkiyor ayakta duruyor sıralanıyor ama her bebek farkli tabi..Birde benimkisi mesela sezaryan oldugu icin 38.haftanin basinda dogdu farkediyormu bilmiyorum bunlar ama.
Mesela bazi hareketleri bir günde yapti dönmeleri fln gerci onun öncesi kendi kendklerine bayagi pratik yapıyorlarmıs aslinda biz hep her an göremesekte önce niyetleniyor kolu altinda kaliyor uyaniyordu hep şimdi belki oyle bir anda emeklerler inşallah
Oy maşallah kuzuyaa yaa harekete başlayınca zayıflarlar :) 18-24 alıyorum bende. bizimde altta iki üstte iki diş vardı üsttekilerin yanlarına geliyor birer tane dahaBende de emekleme henüz yok geri geri gidiyor ama diş konusunda benimkide com hizli cikti alttan 2 ustten 2 cikti bu seferde yan kesici mi oluyordu usttekinin yanından zorluyor
Senin bebiş yine iyi kilosu benimki 7 ay civarindayken 12-13 kiloydu 2yaş kitafetleri giyiyorPazartesi kontrolu var bakalim sanki biraz daha hareketlenince zayifladi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?