2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar size birşey söyleyeceğim ama hiç biriniz inanmayacak onu da biliyorum ama olsun içimde kalmasın annem,eşim,yengem,dayim falan hepsi duydu zaten (başta inanmadılar kendileri duyunca inandi)
Kizim tam 8 aylik 14 gunluk .
6 aylık kakasını söylemeye başladı 7 ayında baba çiş,gel soylemeyi 8 doldurduktan sonra bana aba diyor kızkardeşime tüm gün ben bakıyorum abla diyor kızımda ondan duyuyor ben anne diyorum bana bakiyo aba diyo neyse 3 gundur adini oğreniyor ismi eyşan .
beni taklit ediyor ben eyyyşaaan diyorum o da bana guluyor eyytaaa diyor inanmayabilirsiniz ki bende olsan inanmam ama durumumuz bu erken konusacagiz herhalde diş yok emekleme adim atma yok sadece lauflernhilfe turkce ismini bilmiyorum tum odalara girip çikiyor ve çok hizli kulanıyor bir gun fazla hızdan ceza kesecegim

İzmirdemiydiniz siz de doktorunuz kimdi acaba?

Benim kızım erkeklerden çok korkuyor ya. Kadınlara bayılıyor, hep gülücük ama tüm erkeklere (baba hariç) dudak büküyor.
Önce dudağını büküyor eğer görüntüde kalırsa ağlamaya başlıyor. Dedelere zor alıştırdık ( ki en az haftada 1 görüşüyor iki dedeyle de) Amcalarından da korkuyor ama arkadaşlarımızdan çok korkuyor. En son doktorumuzdan da aşırı korktu.
Gitgide artıyor bu korkma durumu, ki babası da öyle akça pakça değil; saçlı sakallı baya. Bir şey yapılır mı ya da ne zaman geçer acaba bu durum?

Benimki de öyle, gerçi benim kız yabancı gördüğü tanımadığı herkese öyle ama özellikle erkeklere karşı
Ybancı biri ya da az grdüğü biri kucağına alsın hemen dudak büküyor eğer hala kucağında ise başlıyor aglamaya

Sizin de mi gun icin de kayboluyo veya azaliyo?bebim sabahlari cok yogun yani yataktayken daha agrim oluyo ...gece zilyon kez uyanip bebegi emzirip tekrar yerine koyuyorum ondan mi diye dusunuyorum
Sizinkinden emin değilim ama benimki kesin bebeği alıp koymaktan ve kaykılık emzirmekten. Belime çok yük biniyor, özellikle kaykılık durumdayken.
Ben de neden nasıl ben bu çocuğu memede uyumaya alıştırdım diyordum cevabı buldum. Belim çok ağrıdığı için yatarak emzirdim bir dönem, o sırada tabi doğrulup yerine geri koymak daha da zorlaşıyor, bir de zaten uyumuş oluyor vs. Sonra bir bakmışım meme ağzında olmadan uyuyamıyor. Şimdi yatarak emzirmeyi bıraktım, yine belim ağrıyor. Oturarak yani ayaklarım yere basarak emzirince öyle bi ağrı olmuyor, ne zamandır yoktu, gece yine kaykılarak emzirmeye döndüm yine ağrı başladı.

Aynı durum bizde de var.Komşumun torunuyla 2 hafta var aralarında geçen kapının çnünde karşılaştık.Bizimki hiç göz kırpmadan süzdü kadını mimik bile değişmedi ben de bu ara yabancılıyor böyle dedim.Ay çocuğu yabani yetiştirmeyin çıkartın bu ne böyle vs dedi.Bizimki böyle değil dedi Aşırı gıcık oldum.

Ben pankek tavasında yapıyorum. Eşim üzerinde emoji resimleri olan tavalardan almıştı. Döķüm tava, bayağı bir ağır. Çok güzel oluyor hem görsel olarak, hem pratiklik olarak.

Siz hangi tarifle yapıyorsunuz pankeki. Ben 1 yumurta sarısı, yoğurt, tam buğday unu, pekmez koyuyorum. Biraz da lor koyuyorum bazen. Çok azıcık da kabartma tozu.

1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt, kek kıvamına gelinceye kadar un. Yulaf unu, tambuğday unu, kavulca unu dönüşümlü. İçine daha tatlı hiçbişey atmadım, bir lere ıspanağı rondodan geçirip kattım, yeşil panlek oldu. Yemeklerin yanında ekmek niyetine pankek veriyorum gibi oldu bizde, işe gideceğim için yapıp yapıp buzluğa koydum. Pankek tavalarını hep teflon sanıyordum, bakiyim dökümlere, çok teşekkür ederim: )

Arkadaşlar biz Perşembe 8 aylık olacağz. Bebekleriniz hangi becerileri yapabiliyorlar. Akademik ince kaba motor sosyal duyusal.
Hangi becerilere yönelik oyunlar oynuyorsunuz?
Bizimki yurutecle yuruyor bazen kosuyor. Alkis yap dedigimde yapiyor. Bir de sarki caldiginda veya ben sarki soyledigimde kafasini saga sola salliyor. Oyuncaklari saga sola vuruyor. Numaradan agliyor. Numaraci seniiiii dedigimde guluyor . Ama emekleme ayakta durma vs yok. Ben her gun ayakta durma calismasi yaptiriyorum. Yemek yedirken kasigi alip kendi yemek istiyor. Cizgi film izlerken komik bir sey gordugunde guluyor. Gel dedigimde hayir dedigimde anliyor. Simdilik bizde durumlar boyle

Kızlar benim bebiş henüz sürünmüyor. Ne yapmam lazım

Benimkide sürünmüyor malesef . En sevdiği oyuncağı koyuyorum ona bile uzanamayınca vazgeçiyorhemen sırt üstü dönüyor. Sevmiyor emekleme pozisyonunu.
Benimki de öyle 8.5 aylik oldu ama henüz emeklemiyor oldugu yerde kalıyor ayaklarindan İttiriyorum ama aksine geri geri gidiyor henüz keşfedemedi ileri nasil gideceğini Bir tanidigimizin oğlu 8 ay 10 günlükken emekledi simdi 10 aylik be tutunarak kendi kalkiyor ayakta duruyor sıralanıyor ama her bebek farkli tabi..Birde benimkisi mesela sezaryan oldugu icin 38.haftanin basinda dogdu farkediyormu bilmiyorum bunlar ama.
Mesela bazi hareketleri bir günde yapti dönmeleri fln gerci onun öncesi kendi kendklerine bayagi pratik yapıyorlarmıs aslinda biz hep her an göremesekte önce niyetleniyor kolu altinda kaliyor uyaniyordu hep şimdi belki oyle bir anda emeklerler inşallah

Bende de emekleme henüz yok geri geri gidiyor ama diş konusunda benimkide com hizli cikti alttan 2 ustten 2 cikti bu seferde yan kesici mi oluyordu usttekinin yanından zorluyor
Senin bebiş yine iyi kilosu benimki 7 ay civarindayken 12-13 kiloydu 2yaş kitafetleri giyiyor Pazartesi kontrolu var bakalim sanki biraz daha hareketlenince zayifladi.

Ya kızlar benim minnoşa ayakkbı alacağım ama kaç numara alacağım bilmiyorum. Ayağı ölçtüm 11 cm
Yani inşallah yanlış ölçmemişdir.. 19 mu alsam yoksa 20 mi bilemedim...
Benimkine 21 olmustu canim hafif bosluk olmali diye biliyorum
bende vaarrrrrr
sabahları uynınca veya kızımı çok fazla kucagmda tutunc oluyooo
Bende cok ayakta kalinca bel çukurum fena agriyor
Evet benimde öyle ilk uyandıgım zaman ağrı ile kalkıyorum yarım saat 1 saat sonra düzeliyor

Kilo konusunda doktorunuz ne diyor ? Benim ki 7 ay kontrolünde 9 kilo çıktığı için 2 doktoru da ayına göre kilo alımı biraz fazla dedi .. 12 kilo olsa düşünemiyorum diyete sokarlardı herhalde
Mesela ben 1 yaşındayken 17 kiloymuşum doktor anneme rejime sokacaksnz bu çocuğu yoksa ileride obezite ve şekerle savaşır demiş obezite değilim ama maalesef şeker hastasym

Benim de memede yatiyor hep....ya uzanarak emziriyom veya bagdas kurup iki buklum emziriyorum...biraktiramadim da...ben de nasipse gidicem doktora...memleketteyim cekyatta yatiyorum 15gundur konforlu degil yani o mu etkiledi bilemiyorum

Ben de neden bebegimi tasidigim icin diyorum...gebelikten once pandemi basinda eve disardan kovalarda toprak tasimistim cicek ekicem diye...o donem bir agrim olmustu bi iki hafta surmustu acillik olmustum....belimden diz kapaklarima kadar vuruyordu regl olacam agrisi vardi...bt felan cekilmisti....bel fitigi baslangici denmisti...iste o agriyi yine hissediyorum...dogumdan beri ara ara hissediyordump ama epiduralden mi diye dusunuyordum ama suan dusununce bevegim 10kg gece cok uaniyo tasiyip emzirip geri yerine koyuyorum haliyle bel mi kalir

Bebekten bebeğe fark eder canım o doğdukları haftanın çok önemli olduğunu sanmıyorum artık
Benimkiler 34+4te doğmuştu şu an 9 ay 16 günlükler ikisi de tutunup ayağa kalkıyor koltuğa tutunarak bir uçtan bir uca yürüyerek gidebiliyorlar
40 haftalık doğsalar 8 ay 10 günlük falan olacaklardı 8 aylık tutunup kalkacaklarini sanmıyorum

Oy maşallah kuzuyaa yaa harekete başlayınca zayıflarlar :) 18-24 alıyorum bende. bizimde altta iki üstte iki diş vardı üsttekilerin yanlarına geliyor birer tane daha ve bizi çok zorluyor cok huysuz eline ne geçerse hemen ağzına götürüyor dişlerini kaşıması için diş jellerinden hiç kullanmamıştım sanırım alıcam bir tane..

prima kullananlar şuan kaç numara kullanıyorsunuz? Ben aylardır 4 numara kullanıyorum Sünnet olduğunda büyük almıştım sonra öyle kaldı . Şimdi kilodan değil de boydan kaynaklı bez kasıyo gibi geliyo. Yani bezin üstündeki kilo aralıklarına uyan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…