2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bugün oglen cok huysuzdu sebzeyi yemeyip sadece yogurt yemek istedi yemekten sonrada hemen uyudu birde arada sacini tutup çekiyor dis mi kizlar yorulmustuda ondan mi bilemedim .

İnanınn gülümseyerek okudum aynı bizz

Aynı durumdayız. Ben çalışıyorum bide. Geceleri ağlayarak çığlıklarla uyanıyo. Gündüz de eskisi gibi uzun uykuları yok. İş snrası dışarı çıkarıyorum günde 1 defa. Herkes doğum sonrası kilolarını vermeye çalışırken ben resmen eridim . Okadar ki kilo almaya çalışıyorum. Bu aylarda bebeklerin bu durumları normal ama o nedenle içim rahat geçicek büyüyolar ve büyümek en zoru.
Umut ediyorum ki bize de bu süreçte kolay gelsin :) onları büyüme sancıları bizim yorgunluklarımız geçicek hepsi :)

Bu ağlayarak ciglikla uyanma bizde de oluyor neden acaba diş yüzünden mi?

Kizlar merhaba, kabizliga karsi nasil onlem aliyorsunuz, ozel bisey yapiyor musunuz? Bebeginiz ne sıklıkla kaka yapiyor? Biz ek gidaya basladigimizdan beri kabizlik sorunu yasiyoruz ve duzenleyici surup kullanmamiza ragmen ıkınarak zorlanarak kaka yapiyor bazi günler. Ben tuvalet pozisyonunda tutmazsam rahat yapamiyor. Duzenleyici surubu birakmamiz lazim artik ama kabizlikta hic azalma olmuyor. Tam oldu diyorum yeniden basliyor. Cocuk gastroentoroloji uzmanina gidicez galiba, dr.muz onu onerdi. Birde uzman gorsun dedi.

Benimki her gün yapıyor bazı günler katı oluyor ya da yaparken zorlanıyor o zaman gün kurusu kayısı kuru incir haşlayıp ezip veriyorum ertesi güne daha rahat çıkıyor. Tuvaletini sen yaptirmaya alıştırma canim. Şuruba ragmen düzelmiyorsa da doktorun dediğini yap bir göster en iyisi.. sulu şeyler yedirmene ragmen kayısı vs olmuyorsa filan belki bağırsaklarından bir zoru vardır evdeki yollardan çözemeyeceğin için rahat etsin

Bir derdim var.Asla yemiyor.Eskiden yine sabah yumurtasını akşam çorbamsı yemeklerini yerdi.Şu an mamasını bile içmiyor.Alt iki diş çıkalı çıktı acaba üst dişler mi geliyor şu an. İştahsızlık hep vardı ama bu kadarı da fazla.Bir de doktoru 7.ay kontrolünde daha fazla kilo almalı demişti şimdi doktora götürdüğümde bakalım ne diyecek.Evde tarttığımda 2 ayda 400 gr almış görüyorum.9 aylık bebek hala 7 kilolarda olur mu?Düşünmekten,bir sürü farklı şey denemekten gerçekten yoruldum.Bazen neyse bu şekilde büyüsün diyorum bazen de kafama çok takıyorum. İster istemez diğer bebeklerle karşılaştırıyorum.Annem geşdi geçen "ben el atıyorum bu olaya bak gör sen şöyle şöyle yap yiyecek" diye ahkamlar kesti.Sabah elinde tabak dans ediyordu en son koca kadın

Valla ben artık saldım ya, yok diş yok atak yok bilmem ne .. Bana artık saçma geliyor. Yemiyor yani benim kızda yemiyor. Diş dedik çıktı hala yemiyor, hasta dedik iyileşti hala yemiyor. Ek gıdaya resmen düşman yediği tek şey tavuklu şehriye corbası ve köfte o kadar. Onun haricinde hep mama sadece mama baska hçbşy istemıyor 9 ay 4 günlük millet uzaya çıktı günde 2 öğün ana yemekler 2-3 kere ara öğünler. Biz 1 kaşık yedirsek evde bayram havası.
Bıktım, bıraktım valla. Ne zaman isterse kendi yer napiim gırtlagına dayayacak halim yok. Oyle yapsam daha da inada binecek.
Doktorda artık baslaması lazım diyor eee ne yapayım baslamıyor

Beni doktor biraz da strese sokuyor.Şöyle olmalıydı böyle olmalıydı.Hayır olmuyor ne yapayım bu da bu cins demek ki yani.Başka bir doktora götüreceğim bakalım o ne diyecek.Artık gerçekten yoruldum çünkü o değil o yemedikçe stresten ben yiyorum

Benim doktorum da öyle ha çok seviyorum doktorumuzu sonsuz güveniyorum asla doktor değişmem gibi bir durum söz konusu bile değil ama gerçekten bazen beni ayar ediyor
öyle olmaz annesi, şuan artık yemesi lazım annesi, günde 2 ana öğün 2 ara öğün tüketmesi lazım annesi, mamayı sadece günde 2 deefa yemesi lazım annesi.
Yaw tamam da ne yapsın bu annesi ? Yemiyor işte, çocuk ye mi yor. Neyapabilirim ki ? herşeyi denyorum her gün başka bir şey deniyorum hayır yoruldum artık hem ev hem iş hem ek gıda valla kafam kaldırmıyor.. Sabah 9 dan akşam 6 ya kadar calısıyorum. Akşam 6 dan 10 a kadar cocukla ilgilen sonra evi hallet sonra ona 1 gün sonrası için ara öğünler ve yemek hazırla yat sabah 6 da bir daha kalk ama sonuç ? koca bir hiç . O yemesin
Bıraktım gerçekten. Mama ile büyüsün ne yapayım eninde sonunda yiyecek şimdi olmazsa 1 sene sonra yine yiyecek. Daha da sinrlerimi harab etmeyeceğim valla.

Ay ne dolmuşum

anneler bebekleri gündüz uykusundan kendi uyanmamışken zorla uyandırmak zararlı mı? ben kıyamıyorum bu kez uyuyor da uyuyor 2-3 saat gündüz uykusu yapıyor sonra akşama 2 saat daha uyuyor derken gece uykusu 7-8 saat olursa şükür. bazen 5-6 saat gece uykusu yapıyor. Gece uykusunu uzatmak için gündüzden kısmak istiyorum. Ama uyandırmaya da kıyamıyorum çok fazla hareketli evin her yerini emekliyor tırmanıyor ayağa kalkıyor yorulup uyuyor dinlensin de istiyorum çok karıştım

Ben uyandırıyorum canım çünkü geceden çalıyor gündüzü gecesi karışmaması için mecbur yani
Şöyle yapıyorum gidip uyandırıyordum inanılmaz sinirleniyordu
Şimdi uyanma vakti doğal sesler ile uyanmasını sağlıyorum müzik açıp biraz gürültü yapıyorum ozaman sinirlenmeden kendi uyanıyor
Gündüz toplam uyku 3- 3,5 saati aşmayacak şekilde ilerliyorum şuan 2 uyku yapıyor.
Gece de 11 saat uyutuyorum bıraksam daha fazla uyur sabahta ben kaldırıyorum işe gitmeden önce hem göreyim hem de akşam 8 gibi yatsın diye

Canım kesin bilgi yayalım bebek menülerinden bizde hiç bir ilerleme olmadı
Ne zaman eline ekmek verdim. Makarna verdim yedi çiğnemeyi bile öğrendi
Bebek köftesi yaptım ağzına sürmedi mıncırdı attı ama ev köftesi löp löp yedi
O yüzden kasmayı bıraktım evde ne varsa önüne koymaya başladım çok daha rahat ettim.
Şeker ve tuz dışında her şeyi veriyorum şuan da

Kuşum bende öyle bebek şeyleri yapmıyorum ki, normal ıspanak, karnabahar, bizim yediğimiz köfte, makarna, pilav çorbalar bunlar yani hatta bazı yemeklerine az bir çimdik tuz yok istemiyor hiçbişi. Diyorum ya yediği sadece tavuklu şehriye çorbası bir de köfte alıyo eline kopara kopara yiyor o kadar. Bizimle beraber masa da elinde hep ekmek var ama yok ..
ne diş ne atak hiçbişi değil hepsi hikaye artık bana göre . Bilerek ve isteyerek yemiyor.
Yoğurt meyve püreleri vs ağzına sürmüyor

Ah kiyamam bennnsaglikla yeniden emekler annesi

Bugün oglen cok huysuzdu sebzeyi yemeyip sadece yogurt yemek istedi yemekten sonrada hemen uyudu birde arada sacini tutup çekiyor dis mi kizlar yorulmustuda ondan mi bilemedim .
Biz de öyleyiz. İki gündür çok az yiyor, yediğini de zor yiyor. Yemek için zorlamamaya kararlıyım ama tam öğün yemeye alışmış çocuk böyle yemeyince üzülüyor insan. Diş olabilir sizinki evet. Bizim 9 ay itibariyle yeterince dişimiz var diye düşünüyorum ama: ) Bilmiyorum valla bu yedirme işleri zorlamaya başladı. Sanırsam yedirme ve uyutma dönüşümlü olarak zorlayacak miniklerimiz büyürkene.
İtiraf.com: susam sokağı filan açıyoruz arada böyle huysuzlanınca. Yapan var mı? Tamamen ekransız da oluyor mu? Ne kadar vicdan yapmalıyım: )

+1 Kırmızı balık ve eğitici gezegenler favorimiz

Ya bence çok fazla kontrol ve kural olması anneleri geriyor genel olarak. Bence günümüzün sıkıntısı da bu. Sonuçta robot değiliz her bir bebeğin gelişimi başka. Belki daha iştahı gelmedi sizinkinin ya da belki daha boğazı bağırsağı midesi hazır değildir istemiyordur. Yani denemeye devam ama çok da stres olmaya gerek yok. Millet ne kötü koşullarda bebek büyütüyor da taş gibi insan oluyor sonunda yine. Benimki de yiyor mesela, hiç çaba göstermedim bu konuda sevmediği şey olsa da söylene söylene yiyor. Ama benimki de uyuyamıyor. Yani tam düzeldi diyorum, atak diyorum, üşüttü diyorum, diş diyorum yok hep bi bahane hep bi dengesizlik. Bazı bebek de kendi kendine sızıyor oyun oynarken, onun da annesi hiç bişey yapmamış oluyor, gelişi böyle yani. Bana da gelişi bu arkadaş uykuyu uyuması sıkıntılı napalım yani. 3-4 aylıktan beri doktor 5 6 saat aralıksız uyuması lazım diyor bana da. 1 kere bile uyumadı 5 6 saat. Napayım ya napam nerelere gidem o kadar kitaplardaki gibi olmuyo işte, insan sonuçta

Zor kızlar zor cidden çocuk büyütmek zor. Yazılanları okudum yani hepsi birbirinden farklı zorluk. Ek gıdası ayrı uykusu ayrı oyalaması ayrı hastalığı ayrı şu kabızlık belası ayrı.Bir arkadaşımız çok zayıfladım demiş inanın ben de öyle 47 ye düştüm bebe omuzumda uyumayi ogrenmeye basladi ama nerde bu sefer kemikten kafasini koyacak yer bulamıyor, birde kendime hiçbirşey alamiyorum kendime bakamıyorum nasil cirkinlestim aboo konsantrasyon sifir sıfır birsey anlatirken elli kere duraksiyorum hatirlayamiyorum konuşurken bile damdum gidiyorum, çok zor bir çocuğum yok şükür ama bugün kriz geçirecektim birsey oldu bana yaniyedir uyut altını değiştir oyala niye böyle niye şöyle acaba bir sıkıntısı mi var tekrar tekrar tekrar sonra bu ülkede ne olacak böyle bu çocuk nasıl büyüyecek vs vs beynim dolu. Evhamlı da değilim ama bugün dedimki kızım senin psikoloji şinanay olmuş haberin yok Tükenmeye başladım birde üstüne evlilik kurumunun ve bencil kocanın ağırlığı ayrıca hayatin şartlarının çaresizliği ( suan koca eline bakıyorum herseyimi bebeme harcadim) Alıp başımı dağlara kaçıp kamp yapa yapa kmlerce yürüyesim var, hersey den isyan eder oldum ben Annem bir kere bana sen evliliği kaldıramadın demişti kaldıramıyorum artık, istisnasiz sürekli tek başıma ilgileniyorum herşeyle tükendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…