- 7 Eylül 2020
- 2.305
- 2.233
- 63
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #38.281
İnanınn gülümseyerek okudum aynı bizz+1
Sürekli MıZ MıZ hep ağlamaklı ..
kendi kendine oyun asla kuramaz yanında otursam hemen kucak asla oturup 2 dk sohbet edemiyoruz oyun oynayamıyoruz
Bildiği tek oyun otururken koltuğu tutup ayağı kalkmak, ayaktayken geri oturmak bnu yaklaşık 527272 kere yapıyor ve zevk alıyor bundan
Eşime diyorum milletn çocuğu ne kdar mutlu bizim kız neden böyle nasıl bir ruh hali ile yaptık bnu diyorumkavgalı mıydık mutsuz muyduk o an bilmem hiç hatırlamıyorum mesela kızım 9 ay 3 günlük suana kadar hiç öyle ağız dolusu bir kahkahasını duymadım annesi olarak gerçekten duymadım kızım nasıl gülüyor bir fikrim yok bu konu da
Aynı durumdayız. Ben çalışıyorum bide. Geceleri ağlayarak çığlıklarla uyanıyo. Gündüz de eskisi gibi uzun uykuları yok. İş snrası dışarı çıkarıyorum günde 1 defa. Herkes doğum sonrası kilolarını vermeye çalışırken ben resmen eridim . Okadar ki kilo almaya çalışıyorum. Bu aylarda bebeklerin bu durumları normal ama o nedenle içim rahat geçicek büyüyolar ve büyümek en zoru.Kızlar merhaba nasılsınız, sürekli kucak isteyen bir bebeğim var. Uyumayı hiç ama hiç sevmiyor. Bu yüzden hala tam anlamıyla bir uyku düzenimiz yok. Çok hareketli durduğu yerde 5 10 saniyeden fazla asla durmuyor. Ayrıca hep mızmız bir ruh halinde çoğunlukla ağlıyor, kendi kendine vakit geçiremiyor henüz haklı olarak. Tüm bunlar bi yana benim için kendisinin ve bana tattırdığı duyguların eşi benzeri yok. Onu çok ama çok seviyorumm.. Dağılmış saçlarım, uykusuz gözlerim, yorgun ve bitkin bedenim ona feda olsunSizler de durumlar nasıl ? Benimle aynı durumda olan var mı bir kişi bile olsa varsa ses versin ben de destek bulayım en azından
Bu ağlayarak ciglikla uyanma bizde de oluyor neden acaba diş yüzünden mi?Aynı durumdayız. Ben çalışıyorum bide. Geceleri ağlayarak çığlıklarla uyanıyo. Gündüz de eskisi gibi uzun uykuları yok. İş snrası dışarı çıkarıyorum günde 1 defa. Herkes doğum sonrası kilolarını vermeye çalışırken ben resmen eridim . Okadar ki kilo almaya çalışıyorum. Bu aylarda bebeklerin bu durumları normal ama o nedenle içim rahat geçicek büyüyolar ve büyümek en zoru.
Umut ediyorum ki bize de bu süreçte kolay gelsin :) onları büyüme sancıları bizim yorgunluklarımız geçicek hepsi :)
Benimki her gün yapıyor bazı günler katı oluyor ya da yaparken zorlanıyor o zaman gün kurusu kayısı kuru incir haşlayıp ezip veriyorum ertesi güne daha rahat çıkıyor. Tuvaletini sen yaptirmaya alıştırma canim. Şuruba ragmen düzelmiyorsa da doktorun dediğini yap bir göster en iyisi.. sulu şeyler yedirmene ragmen kayısı vs olmuyorsa filan belki bağırsaklarından bir zoru vardır evdeki yollardan çözemeyeceğin için rahat etsinKizlar merhaba, kabizliga karsi nasil onlem aliyorsunuz, ozel bisey yapiyor musunuz? Bebeginiz ne sıklıkla kaka yapiyor? Biz ek gidaya basladigimizdan beri kabizlik sorunu yasiyoruz ve duzenleyici surup kullanmamiza ragmen ıkınarak zorlanarak kaka yapiyor bazi günler. Ben tuvalet pozisyonunda tutmazsam rahat yapamiyor. Duzenleyici surubu birakmamiz lazim artik ama kabizlikta hic azalma olmuyor. Tam oldu diyorum yeniden basliyor. Cocuk gastroentoroloji uzmanina gidicez galiba, dr.muz onu onerdi. Birde uzman gorsun dedi.
Valla ben artık saldım ya, yok diş yok atak yok bilmem ne .. Bana artık saçma geliyor. Yemiyor yani benim kızda yemiyor. Diş dedik çıktı hala yemiyor, hasta dedik iyileşti hala yemiyor. Ek gıdaya resmen düşman yediği tek şey tavuklu şehriye corbası ve köfte o kadar. Onun haricinde hep mama sadece mama baska hçbşy istemıyor 9 ay 4 günlük millet uzaya çıktı günde 2 öğün ana yemekler 2-3 kere ara öğünler. Biz 1 kaşık yedirsek evde bayram havası.Bir derdim var.Asla yemiyor.Eskiden yine sabah yumurtasını akşam çorbamsı yemeklerini yerdi.Şu an mamasını bile içmiyor.Alt iki diş çıkalı çıktı acaba üst dişler mi geliyor şu an. İştahsızlık hep vardı ama bu kadarı da fazla.Bir de doktoru 7.ay kontrolünde daha fazla kilo almalı demişti şimdi doktora götürdüğümde bakalım ne diyecek.Evde tarttığımda 2 ayda 400 gr almış görüyorum.9 aylık bebek hala 7 kilolarda olur mu?Düşünmekten,bir sürü farklı şey denemekten gerçekten yoruldum.Bazen neyse bu şekilde büyüsün diyorum bazen de kafama çok takıyorum. İster istemez diğer bebeklerle karşılaştırıyorum.Annem geşdi geçen "ben el atıyorum bu olaya bak gör sen şöyle şöyle yap yiyecek" diye ahkamlar kesti.Sabah elinde tabak dans ediyordu en son koca kadın
Beni doktor biraz da strese sokuyor.Şöyle olmalıydı böyle olmalıydı.Hayır olmuyor ne yapayım bu da bu cins demek ki yani.Başka bir doktora götüreceğim bakalım o ne diyecek.Artık gerçekten yoruldum çünkü o değil o yemedikçe stresten ben yiyorumValla ben artık saldım ya, yok diş yok atak yok bilmem ne .. Bana artık saçma geliyor. Yemiyor yani benim kızda yemiyor. Diş dedik çıktı hala yemiyor, hasta dedik iyileşti hala yemiyor. Ek gıdaya resmen düşman yediği tek şey tavuklu şehriye corbası ve köfte o kadar. Onun haricinde hep mama sadece mama baska hçbşy istemıyor 9 ay 4 günlük millet uzaya çıktı günde 2 öğün ana yemekler 2-3 kere ara öğünler. Biz 1 kaşık yedirsek evde bayram havası.
Bıktım, bıraktım valla. Ne zaman isterse kendi yer napiim gırtlagına dayayacak halim yok. Oyle yapsam daha da inada binecek.
Doktorda artık baslaması lazım diyor eee ne yapayım baslamıyor
Benim doktorum da öyle ha çok seviyorum doktorumuzu sonsuz güveniyorum asla doktor değişmem gibi bir durum söz konusu bile değil ama gerçekten bazen beni ayar ediyorBeni doktor biraz da strese sokuyor.Şöyle olmalıydı böyle olmalıydı.Hayır olmuyor ne yapayım bu da bu cins demek ki yani.Başka bir doktora götüreceğim bakalım o ne diyecek.Artık gerçekten yoruldum çünkü o değil o yemedikçe stresten ben yiyorum
Ben uyandırıyorum canım çünkü geceden çalıyor gündüzü gecesi karışmaması için mecbur yanianneler bebekleri gündüz uykusundan kendi uyanmamışken zorla uyandırmak zararlı mı? ben kıyamıyorum bu kez uyuyor da uyuyor 2-3 saat gündüz uykusu yapıyor sonra akşama 2 saat daha uyuyor derken gece uykusu 7-8 saat olursa şükür. bazen 5-6 saat gece uykusu yapıyor. Gece uykusunu uzatmak için gündüzden kısmak istiyorum. Ama uyandırmaya da kıyamıyorum çok fazla hareketli evin her yerini emekliyor tırmanıyor ayağa kalkıyor yorulup uyuyor dinlensin de istiyorum çok karıştım
Canım kesin bilgi yayalım bebek menülerinden bizde hiç bir ilerleme olmadıBenim doktorum da öyle ha çok seviyorum doktorumuzu sonsuz güveniyorum asla doktor değişmem gibi bir durum söz konusu bile değil ama gerçekten bazen beni ayar ediyor
öyle olmaz annesi, şuan artık yemesi lazım annesi, günde 2 ana öğün 2 ara öğün tüketmesi lazım annesi, mamayı sadece günde 2 deefa yemesi lazım annesi.
Yaw tamam da ne yapsın bu annesi ?Yemiyor işte, çocuk ye mi yor. Neyapabilirim ki ? herşeyi denyorum her gün başka bir şey deniyorum hayır yoruldum artık hem ev hem iş hem ek gıda valla kafam kaldırmıyor.. Sabah 9 dan akşam 6 ya kadar calısıyorum. Akşam 6 dan 10 a kadar cocukla ilgilen sonra evi hallet sonra ona 1 gün sonrası için ara öğünler ve yemek hazırla yat sabah 6 da bir daha kalk ama sonuç ? koca bir hiç . O yemesin
Bıraktım gerçekten. Mama ile büyüsün ne yapayım eninde sonunda yiyecek şimdi olmazsa 1 sene sonra yine yiyecek. Daha da sinrlerimi harab etmeyeceğim valla.
Ay ne dolmuşum
Kuşum bende öyle bebek şeyleri yapmıyorum ki, normal ıspanak, karnabahar, bizim yediğimiz köfte, makarna, pilav çorbalar bunlar yaniCanım kesin bilgi yayalım bebek menülerinden bizde hiç bir ilerleme olmadı
Ne zaman eline ekmek verdim. Makarna verdim yedi çiğnemeyi bile öğrendi
Bebek köftesi yaptım ağzına sürmedi mıncırdı attı ama ev köftesi löp löp yedi
O yüzden kasmayı bıraktım evde ne varsa önüne koymaya başladım çok daha rahat ettim.
Şeker ve tuz dışında her şeyi veriyorum şuan da
Ah kiyamam bennnEmeklemesi önemli değil demişti bzim doktorumuz :)
Çünkü bir gelişim basamağı değilmiş kimi çocuk emekler kimisi sürünür kimi totosu üzerinde gider kimisi ise direkt yürür demişti.. son 1 haftaya kadar totosu üzerinde gidiyordu benim kızım bir şekilde :) ama su 4-5 gündür emekliyor. 2 gün önce de bacağı kaydı ve ağzını yere çarptı evde bir kıyamet kooptu o günden beride emeklemiyoral sana bebeklik travması
Ama heryere tutunup kalkıyor
Ben de umudu kestimBizimde çevremizdeki herkes emekliyo biZde hiç emekleme heveside yok . Umudumu kestim artık direk yürüycek bizimkiler demekki
Biz de öyleyiz. İki gündür çok az yiyor, yediğini de zor yiyor. Yemek için zorlamamaya kararlıyım ama tam öğün yemeye alışmış çocuk böyle yemeyince üzülüyor insan. Diş olabilir sizinki evet. Bizim 9 ay itibariyle yeterince dişimiz var diye düşünüyorum ama: ) Bilmiyorum valla bu yedirme işleri zorlamaya başladı. Sanırsam yedirme ve uyutma dönüşümlü olarak zorlayacak miniklerimiz büyürkene.Bugün oglen cok huysuzdu sebzeyi yemeyip sadece yogurt yemek istedi yemekten sonrada hemen uyudu birde arada sacini tutup çekiyor dis mi kizlar yorulmustuda ondan mi bilemedim .
+1 Kırmızı balık ve eğitici gezegenler favorimizBiz de öyleyiz. İki gündür çok az yiyor, yediğini de zor yiyor. Yemek için zorlamamaya kararlıyım ama tam öğün yemeye alışmış çocuk böyle yemeyince üzülüyor insan. Diş olabilir sizinki evet. Bizim 9 ay itibariyle yeterince dişimiz var diye düşünüyorum ama: ) Bilmiyorum valla bu yedirme işleri zorlamaya başladı. Sanırsam yedirme ve uyutma dönüşümlü olarak zorlayacak miniklerimiz büyürkene.
İtiraf.com: susam sokağı filan açıyoruz arada böyle huysuzlanınca. Yapan var mı? Tamamen ekransız da oluyor mu? Ne kadar vicdan yapmalıyım: )
Ya bence çok fazla kontrol ve kural olması anneleri geriyor genel olarak. Bence günümüzün sıkıntısı da bu. Sonuçta robot değiliz her bir bebeğin gelişimi başka. Belki daha iştahı gelmedi sizinkinin ya da belki daha boğazı bağırsağı midesi hazır değildir istemiyordur. Yani denemeye devam ama çok da stres olmaya gerek yok. Millet ne kötü koşullarda bebek büyütüyor da taş gibi insan oluyor sonunda yine. Benimki de yiyor mesela, hiç çaba göstermedim bu konuda sevmediği şey olsa da söylene söylene yiyor. Ama benimki de uyuyamıyor. Yani tam düzeldi diyorum, atak diyorum, üşüttü diyorum, diş diyorum yok hep bi bahane hep bi dengesizlik. Bazı bebek de kendi kendine sızıyor oyun oynarken, onun da annesi hiç bişey yapmamış oluyor, gelişi böyle yani. Bana da gelişi bu arkadaş uykuyu uyuması sıkıntılı napalım yani. 3-4 aylıktan beri doktor 5 6 saat aralıksız uyuması lazım diyor bana da. 1 kere bile uyumadı 5 6 saat. Napayım ya napam nerelere gidemValla ben artık saldım ya, yok diş yok atak yok bilmem ne .. Bana artık saçma geliyor. Yemiyor yani benim kızda yemiyor. Diş dedik çıktı hala yemiyor, hasta dedik iyileşti hala yemiyor. Ek gıdaya resmen düşman yediği tek şey tavuklu şehriye corbası ve köfte o kadar. Onun haricinde hep mama sadece mama baska hçbşy istemıyor 9 ay 4 günlük millet uzaya çıktı günde 2 öğün ana yemekler 2-3 kere ara öğünler. Biz 1 kaşık yedirsek evde bayram havası.
Bıktım, bıraktım valla. Ne zaman isterse kendi yer napiim gırtlagına dayayacak halim yok. Oyle yapsam daha da inada binecek.
Doktorda artık baslaması lazım diyor eee ne yapayım baslamıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?